Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 387678 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #342 Dátum: 2006. December 01., 22:19:57 »
Nem értem miért szidjátok?  A magamfajta koca F4 fan végre láthatta mire képes igazából Fáti. Eddig a honosításokban egy szerencsétlen balfék képe rajzolódott ki rólla bennem. Pl. amikor a Byrne féle gyűjteményben összeáll a jubileumi számban a bábossal, hatalmasat csalódtam benne. Vagy éppenséggel a CoMoron lévő F4 #5-ben sem egy szinte legyőzhetetlen ellenség képe rajzolódik ki bennem. Most viszont ízelítőt kaphattunk arról, hogy mire is képes valójában. Persze ez csak azokra vonatkozk, aki csak honosítva látott még F4-et. Nameg Bent bírom a legjobban a csapatból, ez a szám meg rá volt kihegyezve, így méginkább tetszett.

Nem elérhető Coverex

• R2-D2
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #341 Dátum: 2006. December 01., 22:11:54 »
Hát igen a karácsonyi számok....Sosem a mélyenszántó történetvezetésről voltak híresek de itt azért elvetette s sulykot.Nekem ennél már cdsk a Chamber Icons lehet lejebb.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #340 Dátum: 2006. December 01., 16:09:39 »
Köszi a kimerító jellemzést Punkológus, benned soha nem csalódik az ember (bár megjegyzem néhány hetet késtél...  ). egyébként a nem vagy egyedül, bevallom ez az eghész sztori nekem sem tetszet igazán.   De nyugi, a következő résszel már elkezdődik egy jobb történet, aztán ha az lement, jön az Infinity War és utána pedig...

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #339 Dátum: 2006. December 01., 15:29:31 »
F4 361

Na szóval a gond igazából ott kezdődik, hogy a lelkem nincs igazán kibékülve ezekkel a karácsonyi részekkel. A legtöbb nem igazán jó semmire, csak egy szokásos tiszteletkör lefutására és sajnos ez a rész is erröl szólt. Mindjárt a boritónál fennakadt a szemem. Netán Fátum ellopja a Karácsonyt vagy mi a szösz? Aztán szerencsére nem, de így sem voltamvele megelégedve. Gondolom a DeFalco-nak sem az volt minden vágya, hogy karácsonyi számokat írjon, mert elégé logikátlanra sikeredet ez az egész. Tom (alias Puma) már nagyon jól rámutatott a hibákra. Mi a francért mozgósítja az anyagi tőkéjét, befolyását és hatalmát azért, hogy pár amcsi drogoson ksérletezzen (aki véletlenül Ben barátjának a porontya). Ehhez nem kéne szuperkomplexumot építeni New York kellős közepén, hanem elég lenne átruccanni a szomszéd országba és elrabolni egyet-ketőt pl. akár Magyarhonból. Azért rendes volt Fátumtól, hogy segíteni akart az emberiségen a maga módján, de ebben az esetben inkább szúnyogra vadászott ágyuval. Azért az írók nem feledkeztek meg az ifjuság toleranciára való neveléséröl sem, hisz ha egy ilyen "vaskalapos" alak, mint Fátum belátja, hogy a drog-kérdés egy nagyon bonyolult probléma, akkor mindenki más is beláthatja. Ezzel nincs is semmi baj, ha nem egy karácsonyi számban szerepel, ami azt az érzést keltette bennem, hogy jól van, akkor rakjunk be valami tanulságos dolgot is. Miért csak karácsonykor kell az embereknek toleránsnak lenniük... Na de ez már más téma. Fátumra visszatérve. Annak örültem, hogy nem butítoták vissza, hanem hozta a megszokott arogáns, büszke formáját, akinek vannak jó tulajdonságai: "sérült emberrel nem harcol". Viszont azt nem tudtam, hogy Fátum ennyire erős  Ben egyszer tudta fejbe dobni egy vasdarabbal oszt annyi. Fáti ezzel szembe secc-perc alatt legyalázta, még ha bele is veszem, hogy nincs eltörve Ben keze, akkor is maximum 5 perces küzdelemről beszélhettünk volna, ez tényleg meglepett. Voltak egyébként pozitívumok is, elsősorban a fordítói és beirói munka  , na meg Ben humora is jót tett a történetnek. Megemlíteném még azt a dolgot, hogy Fáklya felül tudott emelkedni a bánatán és oda tudta adni az ajándékot Aliciának. Az a jelenet el lett találva azért.
Minden esetre köszönöm ezt a részt, bár kedvencem sosem lesz, attól még örültem, hogy olvashattam tolmácsolásotokban

+++

Közben eszembe jutott, hogy melyik ünepi szám tetszett nekem igazán. Amikor a Hulk megverte a Télapót, azon jókat röhögtem  
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 01., 15:57:00 írta Punkológus »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #338 Dátum: 2006. December 01., 12:40:37 »
Örök szívesen érte.  Az árváknak is.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #337 Dátum: 2006. December 01., 12:37:54 »
Örök hála az F4-ért

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #336 Dátum: 2006. December 01., 08:26:00 »
Köszönetet szeretnék mondani Dórinak, talgabynak és Michonak az F4 utánpótlásért  . Amint el tudom olvasni megigérem véleményezni is fogok  . Addig is köszönet az árvák nevében is.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #335 Dátum: 2006. December 01., 03:34:46 »
Frissültünk: Fanatsztikus Négyes v1 #241-250

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Fantasztikus Négyes
« Válasz #334 Dátum: 2006. November 30., 22:14:10 »
No, sikeresen nekiláttam olvasni a hiányzásom miatt kihagyott F4-eket. Holnap jövök én is a 361-es résszel. Reménykedjetek, hogy jó kedvemben leszek, mert ez most nekem nem igazán jött be

+++

Ja és a 360-ban megjelent lény még kétszer fog szerepelni. Egyszer az F4 26. annualjában és a Fantastic Force 5. részében. És ha jól tudom, tényleg szimbióta... bár már régen jártam utána.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #333 Dátum: 2006. November 25., 19:26:18 »
Várjál, sokan még észre se vették, hogy újra vannak képregények... reméljük, majd megváltozik a helyzet (bár  a sztrájk miatt most már ezek is régiek, szóval nagy reményeket ne fűzzünk hozzá).
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #332 Dátum: 2006. November 25., 19:19:02 »
na úgy látom lesz, ami már soha nem változik, ebbe a topicba most se nagyon írogat a nagyközönség...   De, hogy a siránkozáson kívül valami mást is írjak: tényleg jövő nyáron jön az F4 film második része? Én még az elsőt sem láttam...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #331 Dátum: 2006. Október 31., 09:57:30 »
Rontanám a levegőt egy kis önreklámmal   : a Comor-ra kikerült a Fantasztikus Négyes #5.-része, link: itt

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #330 Dátum: 2006. Október 30., 18:31:42 »
Köszönjük szépen Gabe, örülök, hogy tetszett! Tom hozzászólásához csak azért nem fűzök hozzá semmit, mert tegnap már megbeszéltünk mindent msn-n.

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #329 Dátum: 2006. Október 30., 17:29:46 »
F4  #361: Én csak ezt fűzném hozzá ehhez a számhoz:  
Mások már mindent elmondtak előttem, úgyhogy ami pozitívumot mondtak azt gondoljátok ide. Ja, és Ben a legjobb

Nem elérhető Tom Fireheart

• Sólyomszem
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #328 Dátum: 2006. Október 30., 10:37:49 »
Megkésve bár, de törve nem, elolvastam én is az F4 #361-et.  (kissé lefoglalt mostanában a suli  )
Naszóval, nekem tetszett a történet, bár a Yancy Street-i bandát nem ismerem, így valszeg nem voltak rám akkora hatással, mint kellett volna (én csak egy csapat lökött tinit láttam bennük, fura nevekkel  ). Viszont szerepelt Fátum!   Végre egyszer jót akar tenni, hát nem keresztbe tesznek neki?   Mondjuk nem értem, hogy miért pont egy Yancy Street-i drogos gyerkőcöt kellett ehhez elrabolnia (aki véletlenül Ben Grimm barátjának fia), amikor a világ bármely táján elrabolhatott volna, és az F4 meg sem tudta volna.  Latveriában egy szál drogos sincs?  Mondjuk ha gyilkos robotok bármilyen kihágásért lézerrel kilyuggathatják az embert, az elég nyomós indok még a legapróbb törvény betartására is.  Na de elkalandoztam, meg egy karácsonyi számnál úgysem illik keresni a logikai furcsaságokat, szóval tetszett a sztori, aranyos volt.  Tetszett a fordítás és a beírás is, szép munka.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #327 Dátum: 2006. Október 23., 09:11:08 »
Na, végre talagaby is bedobta magát! Na nézzük a kritikákat: oké, oké...ha gondoljátok, kíjavítom a Yancy Street Ganget+a tagok neveit és szólok Lewynek, hogy legyen olyan kedves újra beírni ezeket és esetleg kicserélitek ezt a néhány oldalt....   Mindent a rajongókért....   A bizbasz szócska: szerintem ez egyáltalán nem volt durva és abba a szlenges környezetbe, amit a Gang tagjai használnak, szerintem bele is illett!  Vesszőhibák: rendeben, figyelek majd rájuk, csak most kb. 2 óra alatt gépeltem be vagy 12 oldalnyi fordítást, így sajnos előfordulnak ilyenek.... És különben sem értem értem mit kötözködtök, elvégre énvagyok sámson doki és simán leverlek mindannyiótokat!  
Ja és talgaby, szerintem rajtad kívül itt mindenki tudott róla, hogy jön az USA-ból a 3. és 4. kötet, speciel én is.....

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #326 Dátum: 2006. Október 23., 09:02:35 »
Nem, amiből dolgozol, mintha egy olyan széria része lett volna, hogy "Így kezdődött ezmegaz", magyarán az első pár - ugye akkoriban közel sem összefüggő - történetet adták ki újra. Legalábbis én úgy emlékszem, hogy volt egy ilyen tpb-hullám is...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #325 Dátum: 2006. Október 22., 22:59:50 »
talgaby: természetesen tudtam a további kötetekről. Úgyhogy valószínűleg a reprintmínőséggel fog végigmenni. Az, hogy te az eredeti példányokról készült scanekből fordítasz, csak szükségmegoldás. Amikor tervezgettük Michoval a cuccot (nem mintha olyan sok közöm lett volna hozzá   ) akkor elhatároztuk, hogy mindenképpen a Visionaries fog kimenni, és nem vegyítjük a simát a reprintel.

Ha már F4. Én is dolgozgatok rajta, csak én hatvanas évekbeli vonalon. Szerencsére a #6. számig reprintből. Mivel tovább nincs meg ezért a kérdés: nem tudja valaki hogy a reprinteket meddig adták ki? Elképzelhető, hogy az összeset kiadták reprintként mégegyszer? Vagy legalábbis a '90-es évekig?
(Önreklám: a Comoron megtaláljátok az F4 #4-et, és hamarosan a többit is)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #324 Dátum: 2006. Október 22., 22:22:17 »
Ez kedves. Nagyon kedves. Különösen örülök neki, tekintetbe véve, hogy mekkora különbség van köztük és az eredetiek digitális változatai közt.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #323 Dátum: 2006. Október 22., 22:18:09 »
Idézet
És megint sokat kérdezek feleslegesen?  
talán igen   a lényeg, hogy papíron jön, és szkennelve lesz, mivel a dc-n leálltak vele... és én is hasonlóan érzem, mint Gabe, hogy rendkívül színvonalas az 1 & 2 kötetek eddigi honosítása/kinézete, és nem lenne jó később lejjebb adni.
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #322 Dátum: 2006. Október 22., 22:13:14 »
"o-lyan" és "a-laposan" Nem tudom, hol voltak, de az tuti, hogy hely lett volna bőven, bár szövegalakra tényleg úgy hozták ki a legjobb formát, nekem viszont szemet szúró volt.
Idézet
már úton van amerikából a ropogós 3. és 4. kötet
És még Te mondtad egyesekre, hogy burzsuj? Mibe került az? És most komolyan azt akarod bescannelni?  Vagy digitálisan jön valami? vagy megint nem értek vmit? És megint sokat kérdezek feleslegesen?  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #321 Dátum: 2006. Október 22., 21:57:30 »
Idézet
Különösen, ha tekintetbe vesszük, hogy a 3. kötettől már csak a régi scannek állnak rendelkezésre...
már úton van amerikából a ropogós 3. és 4. kötet  

Idézet
ami nem tetszik.
Az első, hogy a Yancy utcai banda és a tagok neve eredetiben maradt.

na ugye, hogy le kellett volna
vesszőhibák maradtak benne? bevallom, utólag én raktam bele még legalább vagy 30-at! erre tényleg tessék odafigyelni, Sámson  

Idézet
Tehát: jó munka. De... két helyen is láttam olyan elválasztást, hogy egy magánhangzó marad az elején, ilyet viszont minden tévhitttel - és a Word ultrapocsék ghelyesírás-ellenőrzőjével - szemben nem lehet a magyar nyelvben csinálni.

írásban valóban nem... és tördelésben sem, viszont sajna a buborék esztétikája nagyritkán megköveteli ezt, vagy ha más nem is, de a hely szűke. pontosan nem emlékszem most melyikre célzol, de ismerem a szitut.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #320 Dátum: 2006. Október 22., 21:44:43 »
Előre is bocs a floodért...
Na szóval, elolvastam a Fantastic Four v1 #361-et:
A történeről előszóban annyit, hogy mostanság elég sok karácsonyi történetet olvasok, jórészüket az olvasók is fogják majd megadott időben, de ez most mellékes.
A mostani történet kicsit vegyes érzelmeket kelt bennem. A karácsonyi történetekenk szokásuk gyakran alibi sztorit felvonultatni, ez a mostani se kivétel. Fátum szerepeltetése is csak azért volt benne szerintem, hogy vmi nagy főellenfél legyen a mostani számban is. A Ynacy utcai banda megismerése viszont különösen kedves volt nekem, akárcsak az, hogy a Lény ezúttal végre régi ottani lakosként szerepelt, nem az örök Lény-Ynacy utca ellenség viszonylatban. A sztori legvége az otthoni karácsonyi jelenettel viszont számomra az egész legszebb része volt, annak ellenére, hogy a Lény ugye nem ünnepli a Karácsonyt, hisz ő zsidó, de mindegy. A legutolsó mondata miatt ezt is simán el lehet felejteni neki (az ue. kocka meg nagyon aranyos volt, a kedvencem magasan az egész részből).

A fordítás: Tetszik. Alapvetően tetszik, akárcsak az előzőek. Jó érzés jó kezekben tudni az F4-tészleg másik felét, *de*... van 2 dolog, ami nem tetszik.
Az első, hogy a Yancy utcai banda és a tagok neve eredetiben maradt. Különösen azért nem, mert jóformán egyszerhasználatos karakterek, alig bukkannak fel a későbbiekben. Le lehetett volna fordítani őket, a "Yancy Street Gang"-et meg különösen.
A második a "bizbasz" szó. Valami kicsit..kultúráltabat nem lehetett volna? Kütyü, ketyere, bigyó, hergeli, izé, szerkentyű...elég bő a lista.
Ha ezt a két dolgot elfelejtem, akkor viszont egy kifogástalan fordítást láthatunk.

A beírás: Tetszik, hogy arányosan vannak elhelyezve a szövegek a bubikban, hogy jól vannak tördelve, és hogy sehol sincs se üres, se túlcsorduló bubi. Tehát: jó munka. De... két helyen is láttam olyan elválasztást, hogy egy magánhangzó marad az elején, ilyet viszont minden tévhitttel - és a Word ultrapocsék ghelyesírás-ellenőrzőjével - szemben nem lehet  a magyar nyelvben csinálni. A másik, hogy volt pár apró vesszőhiba, de azt nem tudom, hogy a beíró, vagy a fordító hibája-e. De mindezek csak apróságok, hisz félregépelés, lemaradt betű és egyéb ilyen illúzióromboló dolgokból egy darab sem volt benne. Így mindent egybevetve a fordítás is dícséretes.

Összességében jó kis Karácsonyi szám volt ez. Örültemvolna, ha úgy jön ki a lépés, hogy december végén jelenjen meg, de attól még örülök neki, természetesen. Egyébként is mindig sokkal jobban favorizáltam az ilyen csendesebb, nyugisabb történeteket  a mindentbeleakcióknál. Határozott köszönetem  érte Sámson dokinak, Lewynek és persze a borítómágusunknak, Trollnak is. Kíváncsi érdeklődéssel várom "konkurenciám" következő remekbeszabott, fantasztikus történetét.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #319 Dátum: 2006. Október 22., 20:59:23 »
Különösen, ha tekintetbe vesszük, hogy a 3. kötettől már csak a régi scannek állnak rendelkezésre...

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #318 Dátum: 2006. Október 22., 19:51:10 »
Szeretnék egy súlyos mulasztást pótolni F4 ügyben  

Most hogy lefutott a Byrne korszak első kötete, újra előszedtem az első pár részt, azért hogy archiváljam, cbr formátumban. Így egyben, újra "átlapozgatva" igen imponzáns látványt nyújt: több mint 200 oldalnyi hamisiítatlan Marvel feeling, az F4 fénykorából, a megszokott, HZs minőségben. És ha belegondolok, mire elérünk az 5. kötethez, több mint 1000! oldalt fogunk belőlle birtokolni. Bár én is tag vagyok itt, és éppen ezért nem ildomos a saját házunk táját dicsérni, de én most felrúgom ezt a szabályt: Qrva jó lett,  és szerintem belegondolva ez a kötetecske a későbbi 4-el együtt jól példáza a HálóZsák   mínőségre való törekvését. Úgyhogy köszönöm mindenki belefektetett munkáját, eddig nagyon jól szórakoztam, és a java még elöttünk áll!.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 22., 19:52:33 írta Gabe »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #317 Dátum: 2006. Október 22., 19:01:40 »
Na jó, most az egyszer megbocsájtok, de csak azért, mert igazából én is nagyon utálok véleményezni....

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #316 Dátum: 2006. Október 22., 18:59:49 »
Nem olvastam egyelőre semmit. Szó szerint. Vagy 10 véleményezésse vagyok adós erre-arra. Kicsit elárasztottam magam most fordítani- (meg egy kis beírni-)valóval, egyszerűen a fórumra alig volt most időm... de igyekszem majd, igyekszem...

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #315 Dátum: 2006. Október 22., 18:53:20 »
Hmmm...valahogy nem gyűlnek azok a véleményezések!   Na mi a helyzet talgaby? Ha jól emlékszem te szoktál reklamálni, a folytatásért és most még csak el sem olvastad?

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #314 Dátum: 2006. Október 19., 16:27:36 »
Na, ez már két véleményezés! Megy ez...  
A gang: direkt hagytam így, szerintem egyszerűen jobban hangzot.   Ami pedig a bandatagok nevét illeti, próbálkoztam én eleget, de némelyiknél képtelen voltam bármi értelmeset kiötleni, így inkább hagytam a fenébe, ha jól emlékszem az első sorozat végéig úgyse jönnek elő többett.   A shees-re ano már kitaláltunk valamit Tommal, csak elfelejtettem, hogy mit....  
egyébként megnyugtatok mindenkit, hogy a következő részben már elkezdődik egy új történet és bőven lesz akció is!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 19., 16:27:49 írta dr samson »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #313 Dátum: 2006. Október 19., 10:08:17 »
Idézet
Bár csak egy sor, de azért köszi ezt a véleményezést is.   Mi van itt emberek? Hol vannak a törzsolvasók? Merre jársz Punkológus?
sajnos nagyon hiányoznak a törzsfórumozók  

különben nekem tetszett ez a rész, csak ismerni kell a Y.S. Gang-et hozzá, ahogy Lény is mondta, nem most gyűlt meg velük a baja először. voltak benne jó poénok is, a végén az a szívatás nagyon bejött
fordítás is rendben volt, talán csak a Gang-et kellett volna bandának fordítani, és a bandatagok nevét is érzésem szerint magyarítani kellett volna, mert beszélő nevük van.   épp úgy, mint néhány kiáltást, pl. *shees*, de ezeket még átírtam *jesszus*ra