HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasztikus Négyes

<< < (380/411) > >>

Punkológus:
236

Boritó. Ez most az évfordulós boritók kategóriájába tartozik, kiemelve az F4 a szuperhősök legjava közül, mintha az F4 egy szobor lenne. (csak tudnám, hogy Pókember melett, mit keres egy postás  )

Először én is azt hittem, hogy egy visszaemlékezéssztori lesz belőle, aztán egyszer csak leesett a tantusz és azt gondoltam, hogy ez még az F4 első része elött játszódik és már akkor álmodtak a késöbb bekövetkezett balesetröl. Már dörzsöltem a markom, hogy na most átértelmezik az egész F4-et. Aztán leesett mégegyszer a tantusz, most már az igazi és helyrekerültek a dolgok  (Apropó álmok, érdekes megnézni Ben álmát, hogy megszépíti a valóságot: van szuperereje, de az alakja emberi) Ez az egész alaphelyzet már ismerős volt a Pókemberböl, ott is történt valami hasonló, csak ott Mysterio volt a hunyó és hát ahoz a részhez is volt köze Byrne-nek.  Amúgy a történet nagyon retros volt, sok régen használt elem köszönt ránk vissza. A nagy gonosz maga szolgáltatja a probléma megoldását (részecskegyorsitó). Maga a történet fejezetekre van osztva egy részen belül. A harcábrázolás is inább a 60-as évekre hajaz pl. 123. oldal 2-4. panel. "Riadó! Ezt az egységet egy láthatatlan erőtér taszítja hátra!" -ez is tipikus 60-as évek, amikor kommentálják a teljesen látható dolgokat. Az is tipikus, ahogy elintézik Fátumot, ami nem látja aát a helyzetet, olyan arogáns. A rajz viszont megmaradt a szokásos Byrne stílusban (kivéve Sue haját  ). Itt megragadnám az alkalmat, hogy megjegyezzem: Byrne egyik legjobban sikerült rajzai sokszor gépezetekhez kötődnek, nagyon részletgazdagok, elég csak megnézni a részecskegyorsitót vagy a 112 oldal "maketasztalát". A történet befejezése is ötletes, az utolsó oldal nem is a szuperhős történetek retroja, hanem az 50-es évek fantasztikus kalandjaié, ami nyitva haggya a történet befejezését. A történet nem rossz, nekem tetszik, csak szerintem jobb lett volna, ha nem Fátummal csinálják ezt, hanem gyorsan kitalálnak egy egyrészes alakot erre a szerepre. Lehet, hogy Byrne köteleségének is érezte, hogy késöbb elmélyítse Fáti karakterét és így kikküszöbölje a csorbát.

talgaby:
Nos, ez alapján is látszik, hogy Gabe tényleg nem olvassa el előre a részeket, neki is minden újdonság.
Frankie titkára még várnod kell. Még a következő részbe se derül ki, csak az az utániban. De a #237 után garantálom, hogy mindenki aki nem tudja a poént, csak még jobban fogja várni, hogy mi is a nagy titok...
Fátum doki: Hát igen, itt nem domborít olyan nagyot. A következő felbukkanása azonban nem lesz semmi, egy két részes sztoriban láthatjuk majd viszont, és egy olyan oldala mutatkozik meg, ami sokakat ledöbbenthet.

Gabe:
Én nem értek valamit: ugye a #235-ben mutaták az éppen zuhanyzó Frankiet, amint a tükörhöz sétál, és meglát valamit, amitől igencsak megdöbben... viszont itt el is lett vágva a dolog, nem utaltak rá hogy mi történt. Most akkor az a dolog már el lett felejtve? Mit látott meg?

a 236-ról: eddig a Byrne korszakból ez a történet tetszett a legjobban. Az elején azt hittem hogy ez egy viszaemlékezős rész lesz, de szerencsére nem. Fátumot most láttam elöszőr, de mitagadás nem volt túl meggyöző. Ő lenne az egyik főellenfele az F4-nek? A mostani teljesítménye alapján nem tűnik túl nagy számnak. De a #235 miatt vártam hogy fény derüljön a Frankiet ért döbbenet okára, de sajna hiába... mi történik? Visszatérnek még valamelyik történetben arra a szálra?  

(honosítás/fordítás a szokásos mínőség, semmi gond nincs vele  )

A többi F4-ről akkor nyilatkozok, ha elolvastam az előző két részt.

dr samson:
Köszi, hogy véleményezted a képregényt, már nem dolgoztunk vele hiába!   Egyébként ez tényleg nem a legjobb történet, de lesznek még jobbak!   Ja és megnyugodhatsz, a skrullok is sorra fognak majd kerülni Devos halállistáján!

avengers:
Hát elolvastam a két uj frisitést az f4236,359et.
Előszőr a 359et olvastam el ami végeredményben nem volt egy rosz tőrténet
De a főgonosz logikáját kicsit bárgyunak találtam hogy meg akar semisiteni mindent fajt aki képes háboru kirobantására hogy megőrize a galaktikus békét   No ez egy érdekes elgondolás ijen alapon az egész marvel univerzumot kiirthatná nomeg mi a hejzet a jelenleg is folyo háborukal?Mért nem azokba avatkozik be előszőr?Nomeg ijen alapon a skrulokal kelet volna kezdeniea hadjáratát.A 236elég érdekesen kezdődőt viszonylag jo is volt a tőrténet a végén majd nem elnevetem magam amikor fátum robottestében futot a bábos által rákűldőt robotok elől és irták hogy akár az őrőkévaloságig igy futkározhatnak hiszen sosem fáradnak ki   Hát nagyábol enyi igy elsőre szoval szerintem ez két kőzepesen jolsikerűlt tőrténet volt.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése