HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
Punkológus:
--- Idézet ---Na, az Ultimate-en nevelődés hatása már kezd megmutatkozni, már húznád a sztorit.
--- Idézet vége ---
Ezt a vádat elutasítom Ez akkor lenne igaz, ha ezt a sztorit húznám el és a további részekre osztanám el ezt a szöveget. Én inkább a további részekben mélyítettem volna az érzelmi válságot. Azt hiányolom, hogy elmaradt az igazi sokkhatás
talgaby:
Na, az Ultimate-en nevelődés hatása már kezd megmutatkozni, már húznád a sztorit. Nyugi, ez manapság egy egyéves történetnek is elmenne minimum. Részemről azonban én inkább ezekkel az egyrészesekkel vagyok el. Még a mostani termésből is kiszúrtam az egyetlen F4-et, ami egyrészes történetekkel operál, majd hamarosan megláthatjátok.
Punkológus:
Most jut eszembe, hogy ezt még nem véleményeztem
F4 245
Boritó. Az elején, mikor megláttam, akkor nem igazán tetszett, mert Sue-nak olyan sehogy sem tudtam értelmezni az arckifejezését. Aztán a füzetet végigolvasva rájöttem, hogy Byrne egy tökéletes pillanatot kapott el, mikor Sue rádöbbe, ki is a rejtélyes idegen. Na szóval a boritó kifejezetten tetszik...
A történet első része érdekes volt. Tetszett ahogy tisztázta magát Sue a közönség, de legfőbbképpen az F4 fanok elött. Végre Mrs. Richards reagálhatott a róla szóló közszájon forgó közhelyekre. Hogy őt csak mindig elrabolják, hogy haszontalan a képessége és a alárendelt szerepet játszik. Kellet már egy ilyen, nagyon jól árnyalta a karaktert. Ami viszont nem tetszett a jelenetben, hogy megint el lett mesélve az F4 eredete. Tudom, tudom, a Marvel híres arról (főleg ezekben az időkben), hogy mániákus őrült módjára ismételgeti hősei eredetét. Azt is tudom, hogy ez azért van, hogy akik most kapcsolódnak be a történetbe, azzok is képben legyenek a főszereplőkröl. De ezt a cirka egy oldalt fel lehetett volna használni jobban is, mondjuk a "hímsoviniszta" Namor kitárgyalására . Plussz igazán dühítő volt, hogy a TV dolgozóinak fontosabb volt a műsor leadása, minthogy emberek élete lehet veszélyben (az F4 kalandjait ismerve talán az egész galaxis is)
A történet másik részéröl már hallotam régebben, de ezt jóval hosszabbnak képzeltem. Nem gondoltam, hogy ezt egy részben fogják lerendezni kissé erőltetetten. Kissé hitetlenkedtem mikor azzal lett vége, hogy Franklin felállít magában pár mentális gátat, oszt ripsz-sopsz visszafiatalodik. Furcsa volt, na... Gondolom én, az volt a cél, hogy Ben megint megkövessedjen. Egyébként erre miért volt szükség? Nem tudtok valamit? Nem jött be a nagyközönségnek a sár-szerű ábrázolás? Szerintem itt nem volt kellően lecsapva a magas labda, ezt a sztorit még jó 3-4 részen keresztül is ki lehetett volna bontani. Franklin garázdálkodhatott volna még egy kicsit, mint szőke Jézus (neeee ne is próbálkozzatok azzal, hogy belemagyarázok dolgokat, mert ez tényleg egy szőke Jézus ). Lehetett volna belőle kicsitt elhúzódó érzelmi sokk, egy hatalmas erejű gyermek hisztériája. Jó, ez utóbbi már sokszor kipróbált formula, de általában be is jön.
Úgy cuzammen nem lesz a kedvencem, de egy jó erős négyest megérdemel az ötös skálán. Mind talgabynak, mind Dórikának gratulálnék, hisz színte Stan Lee mennyiségű szöveg van ebben a részben és a honosítás is tökéletes lett (én legalábbis mint nem szakmabeli nem látok semmi okot arra, hogy ne nevezzem tökéletesnek)
Köszönet a képregényért
talgaby:
Nos, akkor most elmondom, mit gondolok erről.
Véleményezni én is akkor kezdtem el, mikor belekezdtem ebbe az egész honosítósdiba. Nem azért, mert rájöttem, hogy mennyi meló van benne, mert tapasztalatból tudom, hogy viszonylag kevés melóból is lehet honosítani (nem tól jó minőségben, de ezt hagyjuk). (Mielőtt vki félreértelmezné: nem vagyok hülye, tudom, hogy egy-egy képregényben milyen iszonyatos meló is lehet. Ezt a végletét is tapasztaltam már. Mint ahogy volt már részem meglehetősen rövidke ittlétem alatt laza tempójú és iszonyat iramot diktáló projectben is. Nem leszólni akarok bárkit.) Hanem azért, mert rájöttem, hogy bármennyire is hobbiszinten csinálják ezt emberek, és élvezik, amit tesznek, ez akkor is olyan munka, amiért nem kap az ember egy vasat se. Mert ez meló, akárhogy nézem. Olyan meló, ami az ember hobbija. És bár néha lehet könnyű is, többnyire nem az. És az embernek jó érzés, ha megdícsérik a munkáját. A honosítóknak ez lehet akár az is, ha látják, mennyien szedték le aképregényt, de az igazi plusz (az üzemanyag, ha úgy tetszik) az az, ha a fórumon is kap visszajelzést.
Most gondolom szinte semmi újat nem mondtam. Eddig.
És hogy milyen hozzászólás kell? Mindegy. Maradjon kultúrált keretek között. Részemről a vélemény lehet negatív vagy pozitív, lehet rövid vagy kisregény, mindegy. Egyes fórumozók szeretik hosszan kifejteni a véleményüket, egyesek csak két szóban. Én örülök akkor is, mikor joegery végigrohana fórumon, mindent megköszönve, amit éppen talál, meg akkor is, amikor vki egy szép kis szösszenetet dob össze nekem a képregényről. Zodiak hsz is, akármennyire is száraz, legalább vélemény. Nem mondom, hogy most mindenki írjon ennyit. De neki ez a stílusa, így tudja kifejeznia véleményét. Tegye. Én örülök neki, amikor írja. Őszintén. És bárki másnak is. Mindenki véleményezzen úgy, ahogy neki jólesik. Az igazat megvallva nem szeretném, ha Zodiak úgy érezné, hogy most rászállnak a meglehetősen velős véleménye miatt. Ne tegyétek. Ha véleményekről akartok vitázni, akkor az legyen tartalmi, ne formai. Nem akarok megvédeni senkit és senkire se uszítani másokat. Még acseszegetés ellen se vagyok, azt is lehet komolytalanul csinálni.
És most röviden.
Zodiak: Köszi a véleményt. Ha akarod, írj róla bővebben is. ha nem akarod, az se baj. Az értékelésedet mindig szívesen látom.
freakdavE és Punkológus: Nem kell cseszegetni, én hiszek abban, hogy jót akart. Ha szeretnétek megváltoztatni, járjatok elé jó példával. Nem titeket akarlak most b*gatni, henem szeretnék egy teljesen felesleges vitát/sértődést elkerülni.
És még vmi.
Ha vki erre reagálni szeretne, az Off topic Páholyában szíves örömest szolgálatára állok. És csakis ott. Ez az F4 topic, de ezt most csak itt lehetett észrevenni szerintem. Köszönöm.
Punkológus:
Jah, mostantól fogva nem véleményezek semmit, csak szép hoszan megírom, hogy mennyire jogosan igénylik a honosítók a véleményezét. De lehet, hogy inkább befogom a számat és megyek gyorsan elolvasni az új F4-et és jövök véleményezni (időm sajnos még nem volt rá).
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése