HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
Punkológus:
Fantasztikus Négyes 246
Először is, a boritó. Hát őszintén szólva nekem hiányzott a nagy borító, na mindegy, szedtem egyet a GCD-ről, de az azért mégsem ugyanaz. Hisz pont ebben a fórumban beszéltük, hogy Byrne-nél még a boritók is különlegesek és nagyon jól bele tudja sűríteni egy-egy történet lényegét. Szerintem nagyon jól néz ki a mostani boritó is ezzel a "géppókháló" közepén figyelő igazi Fátummal.
Nekem tetszett ez a rész is. Bár az elején unalmas és megszokott volt a felvezetés, ahol Reed megvizsgálja Ben-t, de Byrne hamar belelendül a dolgokba. Mondjuk az elején még kicsit érthetetlen volt a "terepasztalos" rész (honnan van a báb-Fátumnak ruhája), de ez a mikronauták kihagyott részének köszönhető gondolom én. Apropó, megdöbbentett, hogy egy ilyen semmitmondó csapatnak a sorozata ennyi részt megélt és alig tudok róla valamit (bár erre magyarázat, hogy ők is valami játékból lettek képregényesítve, ha jól tudom). Szóval colt egy kis hiányérzetem, meg úgy egyébként is megzavarodtam ettöl a "holazénlelkem" játéktól. De ezeken sikeresen túljutva végre igazán megkindul a sztori, kábé ott, hol Fátum agyoncsapja a Bábost. Na ilyen az, mikor az öreg Doom nem cicózik. Nagyon jól átjön a hatalommal való élés/visszaélés érzése. Hisz úgy "ölt" meg valakit, mintha csak egy légy lenne (bár gondolom, a Bábos visszament elötte a saját testébe). No de ne feledkezzünk meg Leopoldról haláláról sem. Na ilyen az, amikor az író méltóságot tud adni valaki halálának, legyen az bármilyen jelentéktelen szereplő. Mind ábrázolásmódban -nem látunk elilult arcot, kilógó nyelvet- mind leirásában megadja a kegyeletet a nagykövetnek. Az a szöveg a feleségröl és a kislányról nagyon tetszett nekem, nagyon megható volt. Pár mondattal lelket adott egy tucatfigurának Byrne. Amihez -ezt már említettem- nagyon ért, és gondolom más írók is, csak mások nem veszik a fáradtságot. A történet gerincét a négyes csapda adja, melyröl lehet tudni, hogy nem fog nagy veszteséggel végződni (Fátum nem bízná robotokra az ősellenség elintézését), mégis tudtam izgulni rajta, pontosan az miatt , mit a 362-ből hiányoltam; és ez a drámaiság. Nagyon jól átjön példának okáért, mikor a Fáklyát agyabugyálja el Fátum, de az összes többi harc is nagyon jó, átérezhető és ötletes. És bár a csapdarendszer kissé retrósan infantilis, nem zavaró egyáltalán. Mondjuk találtam benne egy hibát: mikor a falak felemelkednek, egyik robot-Fátum teste sincsen ott (ide egy No-Prize-t). Rajzban is jól oldotta meg Byrne a harcot, bár elég kevés hátérrajz volt benne. Nagyon tetszett a 132-133. oldal kettős rajza, amiröl lenne egy kérdésem: nem e lehetne e egy képpé olvasztani őket, mert úgy lenne látvány szempontjából teljes. Viszont észrevételem csak akkor érvényes, ha eredetileg is így volt. Volt egyébként még két eltévesztett rajz, mind a kettő Fátum szeméhez kapcsolódik. A 131. oldal 4-es panel és a 136. oldal 5-ös panel. Mindkét esetben más érzelem jön át a képen és más a helyzeten/szövegen. Szintén jó volt még Fátum újraéledése, hogy nem akar sütkérezni robotok hódolatában, meg egyébként is átjött Fátum ereje, tekintélye. Ez AZ a Fátum doki, akit mindig is szerettem, aki tényleg úgy viselkedik, mint a legnagyobb ellenség, kitöl félni kell. Hisz ő csak egy régen megírt terv alapján szabadult ki, nem is tett semmi mást. Érdekesen telhetnek Fáti napjai: "Hmm, mi lenne akkor, ha testem lebénulna és a Fantasztikushoz kerülne. Lelkem pedig egy általam gyártott kiberterpassztal bábujában ragadna. Hmmm, akkor mi lenne. Na írok gyors egy tervet " Remélem, majd Gabe ír pár sort, mert kiváncsi vagyok, hogy mit gondol a most bemutatott Fátumról.
Ja és az utolsó oldal nagy képe minden háttér nélküli képért kárpótolt. Nagyon jól sikerült és felcsigázta az érdeklődésemet rendesen (még jó, hogy holnap már lesz időm azt is elolvasni )
Nagyon köszönöm a honosítást!!!
Sepi:
Én is ezt teszem, írok egy kis véleményt a Marvel Kalandok F4-ről. Igazán jó kis történet volt ez is, akárcsak az első. Már lektoráláskor is tetszett, de most újra elolvastam és most sem változott meg a véleményem. Jó volt ez az Annihilus történet is, márcsak azért is, mert szerintem ebben a karakterben nem nagyon van sokkal több. A hangulat óriási volt benne, főleg az apró kis poénok tetszenek ebben a sorozatban. Például Ben nagyon komolyan néz ki azzal a hatalmas permetezővel , valamint nagyon jó volt Sue szájából is hallani az elmaradhatatlan "most jön a bunyó" szállóigét . Egyszóval nagyon jó és tökéletes munka lett ez a képregény, köszönet talgaby és Troll , hogy olvashattam magyarul ezt is.
Punkológus:
Ilyen szempontból én is elfogult vagyok, csak én a Galactus-per irányába Na de most gyorsan rittyentek egy kis F4 kritikát
dr samson:
--- Idézet ---Hmmm, ezt azért így erősnek tartom, jó sztori az, jó sztori. De még így is citromos ízű (Értsd: limonádé ). Azt a lelki válságot sokkal jobban is be lehetett volna mutatni.
--- Idézet vége ---
Ízlések és pofonok. Megvallom az én állasfoglalásomban az is szerepet játszik, hogy anno az volt az első F4 sztori, amt olvastam és amiatt a sztori miatt kezdetm el olvasni és gyűjteni a DeFalco-s F4-ket. Előtte valahogy nem igazán érdekeltek az F4 sztorik...
Punkológus:
--- Idézet ---Bár jelen állás szerint te vagy az egyetlen hűséges olvasónk!
--- Idézet vége ---
Nem hiszem, csak én mindig írok, sőt nem csak én. Gondolom olvasni sokan olvassák.
--- Idézet ---Pókfej viselkedése meg engem spec irritált. Eléggé bunkónak éreztem, nem tudom, miért.
--- Idézet vége ---
Szerintem itt DeFalco az Amazing Spider-Man 8 második történetét vette alapul. Ott ugrik neki minden ok nélkül, csak a bosszantás kedvéért a Fáklyának. Meg a végén ki is derül, hogy Jhonny igényli is Pókitól ezt a viselkedést, szerintem ő is szívesen levezette a feszültséget így tét nélkül. Bár hogy ennek a lakosság mennyire örült, az más kérdés.
--- Idézet ---Annak a két sztorinak az előzménye szerintem a legjobb valaha írt F4 sztori (gyengébbek kedvéért: a 357-58-ra gondolok)
--- Idézet vége ---
Hmmm, ezt azért így erősnek tartom, jó sztori az, jó sztori. De még így is citromos ízű (Értsd: limonádé ). Azt a lelki válságot sokkal jobban is be lehetett volna mutatni.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése