Szerző Téma: Fantasztikus Négyes  (Megtekintve 389176 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető Margali

• Sólyomszem
  • *
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #732 Dátum: 2008. Július 18., 15:18:02 »
Idézetet írta: talgaby
Az nincs magyarul. Általában ugye az ilyen nagy és többnyire folytonos sorozatoknál elkerülhetetlen, hogy ha az ember elkezdi valahol, akor lesznek visszautalások, amik kimaradnak az olvasónak.

Kösz, akkor úgy teszek mintha a térdemre tudnék csapni...
[span style='font-family:Courier'][span style='font-size:8pt;line-height:100%'][span style='color:green']a képregény háttérpszichologóia professzora [/span][/span][/span]

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantasztikus Négyes
« Válasz #731 Dátum: 2008. Július 18., 14:06:43 »
Az nincs magyarul. Általában ugye az ilyen nagy és többnyire folytonos sorozatoknál elkerülhetetlen, hogy ha az ember elkezdi valahol, akor lesznek visszautalások, amik kimaradnak az olvasónak.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Margali

• Sólyomszem
  • *
    • http://
Fantasztikus Négyes
« Válasz #730 Dátum: 2008. Július 18., 13:26:43 »
helló!
A Bosszú Angyalok nyomon követése után, bővítendő a klasszikus Marvel történetek beli jártasságom, a korábbi reklámnak megfelelően, elkezdtem olvasni az F4-t. A  John Bryne kötetekkel végeztem is. Mindig élvezem a 80as évek történeteinek a báját, és valahogy ezek a fantasztikusok még az Angyalok karaktereinél is naivabbak számomra, de némeik történet viszont milyen merész!   Hábár most már azért egész sokat olvastam róluk (messze többet megtanultam, mint amit eddig tudtam róluk), de még mindig kicsit megfoghatatlanok nekem, szóval folytattni fogom tanulmányozásuk... De lenne egy kérdésem: gondoltam haladok szépen tematikusan sorba, de a 359. rész bevezetője utal egy előző számra, azt hol tudom elolvasni? megvan az is fordításban csak nem találom? vagy csak régi fanként, a térdemre kéne csapjak és arra gondolni "Ej-ha, a 357-358.! Az volt aztán a sztori!"?
« Utoljára szerkesztve: 2008. Július 18., 13:27:32 írta Margali »
[span style='font-family:Courier'][span style='font-size:8pt;line-height:100%'][span style='color:green']a képregény háttérpszichologóia professzora [/span][/span][/span]

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Fantasztikus Négyes
« Válasz #729 Dátum: 2008. Július 16., 20:57:25 »
Bár úgy terveztem, hogy várok egy kicsit, hátha lesz még hozzászólás, de végül is nincsnek már illúzióim. Egyrész köszi a véleményt Sithlord, legalább benned nem csalódik az ember, másrészt: döntés született a DeFalco-s F4-ek végleges sorsáról. A sorozat marad, de rendszertelenül fog megjelenni tpb formátumba, 4-5-6 történetenként összevonva. Ez a rendszertelenül azt jelenti, hogy évi egy biztos, illetve talán kettő, ha belefér. De az már inkább csak nagyon optimális esetben, mert ha a tisztelt nagyérdemű nem töri magát, hogy követelje a következő részeket, akkor én minek törjem magam a fordítással?

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
Fantasztikus Négyes
« Válasz #728 Dátum: 2008. Július 15., 23:09:24 »
Borzasztó sunyi egy banda.

Katt a képre!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #727 Dátum: 2008. Július 15., 22:54:57 »
talgaby-nak lövése sincs, hogy mik voltak a Marvel Extrában (és kíváncsi volna, a szerkesztő mit szívott, hogy ezt an Annualt betette, amikor majdnem lefordultam a székemről unalomban a fordítása alatt), így gyakorlatilag mindent fordított a Byrne-kötetekből.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #726 Dátum: 2008. Július 15., 21:43:58 »
Idézetet írta: SithLord
A 257.szám meg anno megjelent a marvel extrában(nekem is megvan)talán ezért nem jött rá észrevétel..
Ez az Annual is megjelent anno a Marvel Extrában, de talgaby azért leporolta, és újra lefordította az egészet.  Persze megtehettük volna mi is, hogy kihagyjuk ezeket a részeket, csak akkor nagyon hiányérzetes lenne az egész John Byrne kötet, főleg, hogy nagyon összefüggnek a történetek ebben az időszakban. Valamint éppen aktuális a dolog, mert odakint most megy a Secret Invasion, ami elvileg jóval az ezelőtti időkbe nyúl vissza a skrullok tekintetében.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #725 Dátum: 2008. Július 15., 10:12:48 »
Üdv! Köszi a F4 #370,F4 Annual #17 dr.samson,Beigli69,talgaby ,Sepi!        
A F4 Annual #17 valami hihetelen jó története volt,és izgalmas volt végig,a végkifejlet meg döbbenet  
A  F4 #370 is jó volt,nem is tudom,hogy melyik tetszett jobban,szerintem mind kettő fantasztikus volt!
A 257.szám meg anno megjelent a marvel extrában(nekem is megvan)talán ezért nem jött rá észrevétel..
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #724 Dátum: 2008. Július 14., 08:44:04 »
Hát erre a 257-es számra is sok vélemény jött...

Frissültünk!
F4 #370
F4 Annual #17

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #723 Dátum: 2008. Július 06., 11:54:49 »
Frissültünk!
F4 #257

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #722 Dátum: 2008. Július 01., 08:35:00 »
Üdv! Köszi az új részt talgaby & Troll!    A Lény beszólásai a legjobbak az egész sorozatban!  
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #721 Dátum: 2008. Június 29., 21:36:26 »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #720 Dátum: 2008. Június 10., 21:38:23 »
Na sikerült elolvasnom végre  másik kettő F4 sztorit is. A négy közül ez a kettő tetszett a legjobban: az évfordulós különszámnál féltem, hogy esetleg elrontják felesleges csatával, de szerencsére ez kimaradt. Mondjuk egyedül az hiányoltam benne, hogy nem mutatták meg Reed és Sue megismerkedését.
A Vacsorameghívásánál nagyon tetszett, hogy korhű stílusba rajzolták a visszaemlékezéseket. Meg amúgy is birom az olyan történeteket, ahol jelen van az ellenfelek kölcsönös tisztelete (pl.: Xavier és Magneo kapcsolatának ábrázolása az x-men filmekben.).
A honosítás mindkettőnél jó volt.    
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #719 Dátum: 2008. Június 09., 15:41:10 »
Üdv! Most végeztem az extra F4-es csokorral!F4 Halál A Családban-F4 Utolsó Történet ezek nagyon tetszettek,a többi meg csak szimplán jó volt,köszönet érte talgaby  lentebb szomorúan olvasom,hogy mostanában nem lesz Tarot frissítés?  ,de remélem az ünnepi adad,amit a HZS szülinapjára adtok ki kárpoltolni fog  
Az ERŐ legyen veled talgaby!!!

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #718 Dátum: 2008. Június 09., 09:24:42 »
Eddig a vacsorameghívást olvastam el, meg az utolsó történetet. A vacsora Fátummal igen érdekes volt, tetszett az ötlet és a kivitelezés is.
Bár azért érdekes, hogy Reed tulajdonképpen felesleges veszélybe sodorta a csapat tagjait, ahelyett, hogy simán átadta volna Fátumnak a cuccot, aztán kalap. De persze így volt eyg kis akció is benne legalább.

Az utolsó történettel szintén az volt a bajom, hogy a vége kicsit következetlen lett. Oké, hogy meglátták a könyöróletet a földiekben, de azért páran ottpusztulhattak miattuk, amikor az agyatlanok támadtak. Szóval ez a "köszi, hogy megmentettetek a bajtól, amit ti hoztatok ránk" egy kicsit erőltetett. De azért nem volt rossz. Fekete Villám hangja pedig valóban nagyon brutális.

A honosítás mindkét esetben nagyszerű volt, majd igyekszem a többit is elolvasni.
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #717 Dátum: 2008. Június 07., 20:09:17 »
Hát most azt én sem tudom, melyik város volt megemlítve, csak megszokásból írtam New Yorkot. De jó tudni ezt a Central city-t is, mindig hall valami újat az ember.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #716 Dátum: 2008. Június 07., 19:54:54 »
Igen, az atomrakétát én is bírtam, bár voltan Stannek ennél érdekesebb húzásai is akkoriban. Egyébként nem tudom, a szöveget hogy alakítottam, de megemlítem, hogy valójában a történet eleje nem New Yorkban játszódik még, hanem az eredeti lakhelyükön, Kaliforniában (egy ideig ragaszkodtak egy fiktív kaliforniai Central City-hez, bár én fordításban igyekszem kerülni a név szerint említést).

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #715 Dátum: 2008. Június 07., 18:03:10 »
Köszi szépen ezeket a különlegességeket. Szép adag. Eddig mondjuk csak az 1. számot, az Utolsó történetet, és a Halál a családbant olvastam. Utóbbi kettőnél kicsit drámaibb hangvételt vártam, de így is tetszett, és tényleg érdekes volt megismerni Johnnyt egy ilyen komoly helyzetben (amúgy meg jó a gyerek izlése, és nem a Chili-re gondoltam bab nélkül! ). Az legelső szám: hát nincs sok hozzáfűzni való,  tényleg igazi kincs. Az mondjuk aranyos volt, hogy Johnnyra kilőttek egy atomrakétát New York közepén, ami aztán a "vízbe zuhanva gond nélkül felrobbant" .
 A honosítás mindháromnál jó volt, kösz szépen!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Thakan

• Mulder ügynök
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #714 Dátum: 2008. Június 07., 16:20:23 »
Eddig nem igazán olvastam F4 történeteket.
Most valahogy megragadta a figyelmem (első szám, meg a kirakott képek), és tetszettek nagyon, +hozzáteszem lázas betegen olvastam őket, és mindjárt jobb kedvem lett, sokkal.
Köszönet érte, és a belefektetett munkáért is!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #713 Dátum: 2008. Június 07., 11:34:05 »
Pedig igazság szerint az vett rá, hogy nekikezdjek ennek az egésznek, a Halál a  családban egy gyorsan összedobott beugró volt, amikor láttam, hogy esélyem sincs megcsinálni azt,amit még ide terveztem (egy mini volt). A házassági évfordulós másodszorra olvasva viszont engem is megfogott (pláne az eleje, az nagyon tetszett  ).
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 07., 11:34:22 írta talgaby »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #712 Dátum: 2008. Június 07., 11:21:11 »
Én nehezen tudnám megmondani, hogy melyik tetszett a legjobban. Mindegyikben volt valami apró momentum, ami izgalmassá, érdekessé tette a történetet. De talán, ha választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy a házassági évfordulós szám tetszett a legjobban. Érdekes alapötlet volt, hogy annyi időből szedték össze Reed-et és Sue-t. Persze jó volt a Halott a családban, mert megismerhettük Johnny-t a komolyabb oldaláról is (bár ezt már láthattuk az MC2-ben is, hogy tu ő ám komoly is lenni). Az utolsó történet is tetszett, bár azért nehezen tudom elképzelni, hogy így nézzen ki az utolsó F4-es történet, és remélem nem is ilyen lesz. Attól függetlenül jó volt, még Romita Jr rajzaival is.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #711 Dátum: 2008. Június 07., 10:30:09 »
Ultimate F4-gyel már találkoztam.  (Mondjuk épp az egyik leggyengébb szakasszal, de hát ez van...) És köszi szépen.

Nem elérhető rozsomak

• Donald kacsa
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #710 Dátum: 2008. Június 07., 10:27:44 »
Elsősorban boldog szülinapot, és respect, hogy ezzel kapcsolatban Te ajándékozol meg minket. Minden elismerésem, hogy ennyire szíveden viseled az F4 honosításokat,(és olvasva a hozzászólásokat, figyelsz hogy más honosítókkal is jó legyen a kapcsolat e téren). Tisztelet a munkásságodért.Remélem egyszer abbahagyhatod, és magyarul, nyomdából kijött újságokban és kötetekben találkozhatsz az F4 tagjaival.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #709 Dátum: 2008. Június 06., 22:24:03 »
Na látod, már megérte.

Nem elérhető morgena

• Garfield
  • **
Fantasztikus Négyes
« Válasz #708 Dátum: 2008. Június 06., 22:09:02 »
Sosem volt a kedvencem az F4, valójában szerintem egy kezemen meg tudom számolni hány képregényüket olvastam. Ám a cikk/hír olyan jó lett, hogy kedvet kaptam hozzá.  Muszáj volt elolvasnom őket, és összességében nem bántam meg. Szép munkát végeztetek, a legjobban a 40. évfordulós jött be, meg az utolsó történet. Talán egyszer még jobban is elmélyedek benne.
Köszi!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #707 Dátum: 2008. Június 06., 16:47:41 »
Most muszáj leégetni?  Cserébe nem írok semmi szépet az F4-ekről...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #706 Dátum: 2008. Június 06., 16:41:00 »
(Azért valljuk be, ha nem készültünk volna rá előre, a tagok 90%-a se tudná, mikor van... )

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #705 Dátum: 2008. Június 06., 16:37:30 »
Ejnye, ezt sem tudod? Hát jövő héten! (pontosabban 10-én.)

Nem elérhető PGergo

• Kázmér
  • **
Fantasztikus Négyes
« Válasz #704 Dátum: 2008. Június 06., 16:36:28 »
Az mikor lesz? Egyébként boldog szüli napot  .

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantasztikus Négyes
« Válasz #703 Dátum: 2008. Június 06., 15:50:14 »
Ha ez sok, mit fogsz mondai majd arra, amit az oldal szülinapjára tartogatunk?