HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
Jason Todd:
--- Idézetet írta: Micho - 2013. Június 02., 00:14:10 ---
--- Idézetet írta: Jason Todd - 2013. Június 01., 21:08:32 ---Köszönöm! Nagyjából én is a FREW-ben gondolkodtam.
--- Idézet vége ---
a Frew ám nem mindig sorrendben vette át a sztorikat, bár jó pár éve beálltak rá, hogy a frisseket próbálják párhuzamosan közölni az eredeti megjelenéssel. de példának okáért a legutóbbi honosításunk, a Kalózhajsza svéd eredetije 1986-os, de a Frew csak húsz évre rá, 2006-ban közölte le először... ellenben más sztorikat meg már negyedjére is megismételnek (főleg a Falkokat).
annyi támpontunk azonban lehet, hogy a 21. Fantom életét korszakokra bontva, olvasás közben nagyjából elhelyezhetjük a történeteket a fejünkben, de igazából nem sokat vesztünk vele, ha nem lineárisan haladunk a történetekben. a korszakok meg kb. kimerülnek abban, hogy Fantom egyedülálló, majd találkozik Dianával/magához veszi a csecsemő Rex Kinget/ feleségül veszi Dianát/gyerekei születnek/Rex felnő és elhagyja a Rengeteg Birodalmát/a gyerekek is lassan felcseperednek/a gyerekek bentlakásos iskolába járnak (kamaszkorúak jelenleg).
--- Idézet vége ---
Ezt értem, csak valami rendszert próbáltam keresni. Ha meg már olvasás közben helyezem el, nem érthetek olyan dolgokat, amik már megtörténtek, utalnak rá, de még nem olvastam el.
És a második kérdésemben tudnátok segíteni? Melyek azok a sztorik, amik összekapcsolódnak, illetve mennyi ilyen van? Mert a Krokó banda az tiszta, Diana eltűnt és az első év-en kívül így hirtelen nem ugrik be más, de van olyan ami még kapcsolódik másik történethez?
Micho:
--- Idézetet írta: Jason Todd - 2013. Június 01., 21:08:32 ---Köszönöm! Nagyjából én is a FREW-ben gondolkodtam.
--- Idézet vége ---
a Frew ám nem mindig sorrendben vette át a sztorikat, bár jó pár éve beálltak rá, hogy a frisseket próbálják párhuzamosan közölni az eredeti megjelenéssel. de példának okáért a legutóbbi honosításunk, a Kalózhajsza svéd eredetije 1986-os, de a Frew csak húsz évre rá, 2006-ban közölte le először... ellenben más sztorikat meg már negyedjére is megismételnek (főleg a Falkokat).
annyi támpontunk azonban lehet, hogy a 21. Fantom életét korszakokra bontva, olvasás közben nagyjából elhelyezhetjük a történeteket a fejünkben, de igazából nem sokat vesztünk vele, ha nem lineárisan haladunk a történetekben. a korszakok meg kb. kimerülnek abban, hogy Fantom egyedülálló, majd találkozik Dianával/magához veszi a csecsemő Rex Kinget/ feleségül veszi Dianát/gyerekei születnek/Rex felnő és elhagyja a Rengeteg Birodalmát/a gyerekek is lassan felcseperednek/a gyerekek bentlakásos iskolába járnak (kamaszkorúak jelenleg).
Jason Todd:
--- Idézetet írta: kit - 2013. Június 01., 20:03:46 ---Nagyon jó a felvetés. Mindenképp ráfekszünk majd akkor a témára. Idővonalat ugyan nem lehet egyértelműen felállítani, de valami rendszer tényleg kéne. Így hirtelen még oldalt se tudnék mondani, ahol ez rendszerezve lenne. Mindenesetre a FREW sorszámozása segíthet például itt: http://www.schapter.org/wiki/Main_Page vagy itt: http://www.ipcomics.net/phantom.htm.
--- Idézet vége ---
Köszönöm! Nagyjából én is a FREW-ben gondolkodtam.
kit:
Nagyon jó a felvetés. Mindenképp ráfekszünk majd akkor a témára. Idővonalat ugyan nem lehet egyértelműen felállítani, de valami rendszer tényleg kéne. Így hirtelen még oldalt se tudnék mondani, ahol ez rendszerezve lenne. Mindenesetre a FREW sorszámozása segíthet például itt: http://www.schapter.org/wiki/Main_Page vagy itt: http://www.ipcomics.net/phantom.htm.
Jason Todd:
Egy kéréssel fordulok hozzátok. Hol tudnék utánanézni, hogy a 21. Fantom történetei hogy vannak időrendben? Az idővonal, ha jól látom csak a Krónikás sztorikat érinti. Igazából az érdekelne, hogy olvassam őket, és hogy a fent lévő képregények közül melyik- melyikkel van összefüggésbe, mint pl. : a Krokó banda, a Krokó rejtély és a Kikötőmester. Ha esetleg már leírtátok valahol, kérlek irányítsatok oda. Eddig nagyjából a képek címe után mentem, de sajnos nem mindenhol követhető.
Köszönöm!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése