HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (90/568) > >>

Jason Todd:
Már írtam valahol a fórumon, hogy én is felfedeztem két filmben, mindkettő olasz, az egyik a Boszorkányok (1967) , a másik a Szerzetesek géppisztollyal című Adriano Celentano film, aminek az elején szintén olvasnak Fantom képregényt, és Fantom maszkban rabolják ki a bankot is. Celentano nagy Phan lehet...  ;D

Az olaszoknál ez a fotónovella nagyon menő lehet / lehetett, mert Fellini A Fehér Sejk-je ( amit részben Woody is átemelt a Rómának szeretettel című művébe ) is egy ilyen forgatás/fényképezés körül bonyolódik...

Zerit:
Fantom nyomában…

Bár nyomozásaim célja nem kimondottan Fantom-centrikusak, mégis időnként rábukkanok itt-ott a maszkos hősre. Gondoltam, megosztok egy vagy kettő ilyen Fantom-tipusú találkozást a közjó tudásának gyarapodása érdekében.

A jó múltkor épp egy ozploitation hetet tartottam. Az ausztrál trash movie gyártás kitermelt magából néhány érdekes darabot, ami mindenképp megér egy misét. Tartalmilag talán felül is múlja a mai hollywoodi szuperprodukciókat. A The Time Guardian című cucc viszont nem tartozik közéjük. Magyar fordításban az „ötletes” A galaxis harcosai címet kapta, ki tudja milyen megfontolásból. A mozi sztárszereplője a Star Warsban szebb napokat is megélt Carrie Fisher. A film tartalma röviden: az emberiség a távoli jövőben egy kupolaváros segítségével menekül az időn keresztül az őt végképp kiirtani vágyó ellensége elöl, jelen esetben a borg-terminátor-darthvader vikingek elöl. Természetesen a végső összecsapás és a mindent eldöntő csata 1980-as években egy ausztrál istenháta mögötti település mellett fog lezajlani. A porfészek seriff helyettese a tudálékos, nyalizós és lusta fráter fajta karakter, aki az első vonalban fog a film során elhullani. Viszont képregényt olvas elméje élesítése céljából. Na, vajon mit olvashat?

A másik Fantom nyomra egy regényben bukkantam rá. Történetesen Umberto Eco Loana királynő titokzatos tüze című képes regényében, mely Fantomon kívül hemzseg a képregényes utalásoktól. A történet szerint a kómából ébredő szereplő nem emlékszik a személyes emlékeire, sőt a nevét sem tudja felidézni. Az emlékek újrafedezése útján segítségére vannak többek között a gyermekkori képregénygyűjteményei is. Alant olvasható, hogyan emlékszik/vélekedik (az olasz, piros ruhás) Fantomról.

--- Idézet ---Az Álarcos Ember-füzeteket kézbe véve pedig már-már otthon éreztem magam. A Fantom afféle jó betyár volt, vörös kezeslábasa szinte homoerotikusan feszült a testére, az arcát alig fedő vékony fekete álarc mögül ki-kivillant a szeme fehérje, de a pupillája sohasem látszott, ami még titokzatosabbá tette. Szerethette is őt bolondulásig a szép Diana Palmer, megcsókolnia csak nagy néha sikerült, de akkor aztán borzongva simult az álarcos dalia izmain vöröslő trikóhoz, mely azért sohasem hiányozhatott (ha tűzharcban megsebesült is a Fantom egyszer-egyszer, és bekötözték a szilaj legényei, a kötés is mindig a kezeslábason kívülre került, a trikóanyag ráadásul még vízhatlan is lehetett, mert akkor sem vetett ráncot, ha a Fantom hosszas búvárkodás után bukkant a felszínre a tüzes déltengereken).
De egy-egy elvarázsolt pillanatig tarthatott csak az a néhány ritka csók, mert Diana a következő percben már valamiért mindig máshol járt, hol egy félreértés, hol egy rivális, hol ilyen-olyan kényszerítő okok miatt kellett lemondania róla szegény Fantomnak, aki viszont nem mehetett utána, hogy feleségül vegye, mert ősi eskü kötelezte, küldetése pedig úgy szólt, hogy megvédi Bengália dzsungellakóit az indiai kalózok és a fehér kalandorok gaztetteitől.
A barbár és vad abesszinek leigázására okító képregények és dalok után vagy közben olyan hőssel találkozhattam tehát, aki testvérként él együtt a bandar pigmeusokkal, és vállvetve küzd velük a gonosz gyarmatosítók ellen; Guran pedig, a bandarok varázslója sokkal műveltebbnek és bölcsebbnek bizonyult, mint azok a sápadt arcú, mégis sötét alakok, akiket segített legyőzni: nem hű fehér turbános dubai, hanem partner, teljes jogú társ volt ő ebben az igazságosztó maffiában.
--- Idézet vége ---

Olaszországban maradva, bár nem kimondottan Fantom, mégis jelentős szerepe volt az úgynevezett olasz fantomklón kialakulására, név szerint Amokra, az indonéz maszkos óriásra. A napokban sikerült beszereznem digitális változatban. Ha van érdeklődés a Fantom szekcióban iránta, akkor talán készülhet Amok ámokfutásából honosítás is.

És ha már olaszok, akkor végezetül egy érdekes borítót is mutatok, mely a Kimba (nem Tezuka oroszlánja, hanem egy Tarzan utánzat) című fotónovellát ékesíti. Fotónovella egyfajta papírmozi vagy a szegények mozija (és itt nem csak a közönség/olvasói gazdasági helyzetére utalok). Az alcíme Il Ragno, azaz A pók. Véleményem szerint ezt kapjuk, ha Pókembert és  Fantomot összevegyítjük. (Comix-kémia)

Thanos:
A Fantom kultusz életben tartása kizárólag nemes cselekedet, véleményem szerint. ;)

P.Eryka:

--- Idézetet írta: Thanos - 2013. Június 14., 00:20:16 ---
Igen, valóban. Gratulálok Eryka, nagyon jó minőségűek a Semic számok.

--- Idézet vége ---

Köszi. Szívesen csinálom  :D. Ha Micho szavaival élnék, lehet túlságosan is szívesen  :lol:

Thanos:

--- Idézet ---Erykát illeti a dicséret ;)
--- Idézet vége ---

Igen, valóban. Gratulálok Eryka, nagyon jó minőségűek a Semic számok.

Valamint köszönet a Titkos ügynök részért. Nem mondhatnám, hogy rossz volt a történet, de a többihez képest unalmasabb nekem. Ezek az óriás rovarok mindenesetre érdekesek, emlékszem rájuk a Fátyolos hölgy-ből, már akkor sem tetszettek valahogy... :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése