Szerző Téma: Fantom képregények  (Megtekintve 393158 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #20 Dátum: 2005. Szeptember 15., 14:00:39 »
Idézet
Borító. Nem tudom, hogy ez az eredeti-e, vagy saját készítésű, de tetszik.
először is köszönöm a véleményt!

a bori "házgyári", mivel ez a sztori egy 356(!) oldalas, úgynevezett "Blockbuster issue" volt, ami 13 történetet foglalt magában, és a borija nem volt jellemző a történetre, így készítettem egyet (már van gyakorlatom benne ) ebből még egy sztori fel fog kerülni, a "Hero Halálos Ítélete", az is hasonló borítóval fog ékeskedni... sajnos, a többit nem szkennelték be a füzetből (amúgy nem tom, hogy fért a szkenner alá )

Idézet
Ez aztán igazán szépen van megrajzolva.Jól áttekinthetőek a képek, szépen körvonalazottak.

Igen, Kari Leppanen abszolút kedvenc a skandináv vonalról. A legtöbb magyar Fantomot is ő rajzolta (köztük a személyes kedvencemet, a Sanloi kifosztását is). Nagyon jól ábrázolja a figurát(kat), jó az arc-technikája is (vagy mi ), egyedi, szal egyből felismerhető a munkája.  A következő Herós történet is tulajdonképpen főleg miatta lett honosítva, mert sajna naon kevés Leppanen szkennem van.

Idézet
Történet. A történet is nagyon jó. Kimondottan jó

valóban, és ha hozzávesszük azt, hogy "igaz történet alapján játszódik"(azaz 3. Gusztáv király valóban ezeknek az embereknek a keze által halt meg), akkor azt is mondhatni, hogy zseniális. Hiszen, úgy hoztak össze egy izgalmas történetet, hogy tulajdonképp a végkifejlet már ismert volt, azaz, hogy a király meghal (na jó, főleg, csak a svédek tudhatták ezt a spoilert, meg aki jobban odafigyelt a történelem órákon ) de még így is tökéletesen bele tudták szőni a Fantomot, mintha tényleg ott lett volna... és mégsem írták át a történelmet. Különben, én szeretem az ehhez hasonló sztorikat, amikor  valós életbeli alakokat (királyok, írók, stb) írnak bele a történetekbe. Olyan életszerűvé teszi az egész Fantomok legendáját. Pl. a közeljövőben lehet számítani egy Shakespeare vendégszereplésre is  majd a skandináv történeteket megpróbálom úgy honosítani, hogy váltakozzanak köztük a 21. Fantomunk, és a Fantom-Krónikákbeli hajdani Fantomok viselt dolgai.

Eddig elég kevés skandináv történet szkennje volt meg, de ez most változott: rendeltem külföldről egy valag ausztrál kiadású Fantomot, úgyhogy elleszünk belőlük egy darabig    
Í Z E L Í T ŐA következő frissítés egy méltatlanul elhanyagolt sorozat, a 22. Fantom kalandjainak 2. része (a marvel kiadótól), Joruto tolmácsolásában. Végre nem én fordítottam  érdemes előtte újra elolvasni az első számot, mert bizony több, mint egy éve jelent meg. (a harmadikra, már nem kell ilyen sokat várni, garantálom)  Ez a rész különösen jó lesz, mert kiderül belőle, hogy halt meg a mi 21. Fantomunk, és lesz benne egy csomó olyan monológ, amit eddig még nem láthattunk máshol (Fantom az ősei szellemeivel társalog), és ami nagyot üt a rajongóknak! emellett, a rajzok is fantasztikusak!

szam
Idézet
Fantom: Férjes ember vagyok, Katrina...

öregem, ez volt életem bakija  

phantom-frew-1032b-22hun.jpg JAVÍTÁS

thx
« Utoljára szerkesztve: 2005. Szeptember 15., 14:11:18 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető szam

 • Venom
 • ***
 • Hozzászólások: 398
 • Karma: +0/-0
  • http://szam42.uw.hu
Fantom képregények
« Válasz #19 Dátum: 2005. Szeptember 15., 13:28:33 »
Nekem ez tetszik a legjobban:
Katrina: Megmentette a farkasoktól! Hadd köszönjem meg!
Fantom: Férjes ember vagyok, Katrina...

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #18 Dátum: 2005. Szeptember 15., 12:15:46 »
Fantom - meghalt a király!

Borító. Nem tudom, hogy ez az eredeti-e, vagy saját készítésű, de tetszik. Jó a betűválasztás, és a sárga effekt is tetszik.

Képregény. Ez aztán igazán szépen van megrajzolva.Jól áttekinthetőek a képek, szépen körvonalazottak. FAntom napszemüvege nagyon "cool". Az egyik legjobban megrajzolt Fantom, amit olvastam.

Történet. A történet is nagyon jó. Kimondottan jó, hogy Fantom kiszakad megszokott környezetéből. A maszkabál érdekes.. az álarcos Fantom, igazából nem is öltözik be senkinek. Ha jelmezt öltene, akkor nem Fantomnak öltözne, hanem sima embernek   A cselekmény jól felépített, jók a karakterek, a gonoszok is, - főleg a hajón a kampókezű... Jól lejön a rajzokról az "önjelelöt király" őrülete is.

Bírás. Jól sikerült, mint mindig. Jól olvasható, és magyaros volt.

Összességében. Az egyik legjobb Fantom sztori eddig, simán megnézném filmen is, ha leforgatnák. Igaz, nem klasszikus Fantom történet, de jó volt.

Nem elérhető Dórika

 • Asterix
 • **
 • Hozzászólások: 155
 • Karma: +0/-0
  • http://
Fantom képregények
« Válasz #17 Dátum: 2005. Szeptember 11., 11:37:19 »
Frissültünk!!

Fantom - Meghalt A Király!


A napi képregények között pedig a vasárnapi frissítés mellet, még 3 extra oldalt is találtok, naptárreformunk következtében

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #16 Dátum: 2005. Szeptember 02., 09:10:15 »
köszi a kritikát!

Hát igen, ez egy merőben más történet volt, mint amit megszokhattunk
Idézet
A hősszerelmes...
ez jó   néha a sok izgalom közepette felüdülést jelentenek az ehhez hasonló sztorik. Jelentem, időközben megszereztem a házasságot, és az ikrek születését, szóval a Klasszikus vonalon várhatóak ezek a történetek. Előtte azonban lesz még az általad várt "Légi Banda" is, csak hogy változatos legyen  ám erre picit várni kell, csinálgatom, de 90 oldal, és ugye kicsit rá kell hangolódnom a 30-as évek szövegére is   ezzel párhuzamosan viszont folytatódnak a skandináv eredetű művek, legközelebb ebből csemegézünk, amikor is Fantomunk újra felcsapja a Fantom-krónikákat, és megtudhatjuk belőle, mi köze volt a 12. Fantomnak III. Gusztáv, svéd király halálához! izgalmas lesz!  

visszatérve az Igen!-re:

Idézet
A borító tetszik, jó ez a plasztikus hatású kiemelés
köszi  ez amolyan "egyen" borító a Klasszikus Történetekhez, mindegyik ugyanezt kapja majd. Nekem is nagyon tetszik, szinte érzem a kezemben, mint egy aranyozott, Hard Cover kiadást  

Idézet
A történet rajzai is jók
az biztos    Sy Barry követte el, aki már egy élő legenda, a Fantom egyik legsikeresebb rajzolója! Az előszóban írtam, hogy mintegy 40 évig dolgozott együtt Falkkal.. nem semmi. még egy érdekesség vele kapcsolatban: a bátyja, Dan Barry is rajzoló, aki a Flash Gordont illusztrálta!

Idézet
néhol kicsit zsúfoltnak éreztem a képeket, és a rajzoló sok apró kockával dolgozott
ez valóban így van, bár nekem általában pozitívum a részletgazdagság, de van úgy, hogy átesnek a ló túloldalára  az észrevételed is jó, mivel ezek a klasszikusok mind egytől-egyig 3 kockás napi képregényként jelentek meg eredetileg, csak utólag szerkesztették át őket, hogy rendes képregény formában is ki lehessen adni.  De így, pl. a hazánkban is kiadott Falk/Barry történetekből (pl a "Túsz Heróért cserébe") kihagytak rengeteg képkockát. Ha lenne időm, szívesen beírnám újra őket, és kiegészíteném a hiányzó darabokkal.

Idézet
a dokumentáció remélem folytatódik majd a fontosabb szereplőkről, esetleg visszatérő gonoszokról
folytatódik, de a karaktereknek ennyi helyet szántam.... legközelebb Bengáliát vizsgáljuk meg. Visszatérő gonoszok annyira nincsenek, kivéve a Singh Testvériség, és a Kelet Setétsége (vagy jobb a Setét Kelet? Keleti Setét? eredetileg Eastern Dark) bűnszervezeteket. Ezeken kívül nem sok alkalommal voltak a gonoszok oylan bátrak, hogy még egyszer próbára tegyék a szerencséjüket a Vándorló Szellem ellen

Idézet
UI: A napi Fantomot is nyomon követem, de eddig még nem sok derült ki a történetről... remélem érkeznek a következő darabok is.

hajrá    bitzony érkeznek, és úgy fogjátok kapni, mint ahogy eredetileg amerikában leközölték. tehát: hétfőtől szombatig 6 db egy csíkos, és vasárnap pedig 1db egész oldalas, színes képregény. tudni kell, hogy az egy csíkos, és a színes két különböző történet, így futottak egymás mellett odakinn is. Tehát hétköznapokon most jelenleg a "Terror Az Operában" olvasható, hétvégente pedig majd a "Szindbád-Kő". Jó sokáig fog tartani, ti is tartsatok ki  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Szeptember 02., 09:10:48 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #15 Dátum: 2005. Szeptember 02., 08:15:09 »
FAntom - Igen!

Jó volt ez a történet is! Egész végig azt hittem, hogy elrabolják a lányt, vagy történik vele valami, és a megmentés után azonnal Fantom megkéri a kezét. De ehelyett egy romantikus történetet olvastam. És nagyon tetszett. Ez már FAntom sokadik arca amit most megismertem. A hősszerelmes... semmi akció, bűnözők, halálfejes gyűrű. Én igazából nem tettem volna bele a támadó leopárdot, meg az oroszlánt, kicsit erőltetettnek éreztem.. (hiszen alig 2-3 képkocka erejéig kerültek bele a történetbe, igaz így egy kis kaland is került bele, de nem éreztem teljesen megalapozottnak a helyüket.)

Tetszett, ahogy a bennszülöttek szorítanak hősükért, hogy révbe érjen, és a két gyerek levélírása is kellemes színt vitt a történetbe.

Maga a történet nagyon édeni, (főleg az édenes rész   ), de az ember mégsem érzi hihetetlennek, vagy zavarónak sem a delfinlovaglást, sem az oroszlános részt. (Azért így könnyű egy nőt meghódítani.. ha van hozzá díszlet, meg kellékek   )

A borító tetszik, jó ez a plasztikus hatású kiemelés. A történet rajzai is jók, de néhol kicsit zsúfoltnak éreztem a képeket, és a rajzoló sok apró kockával dolgozott, ami néhol a képek "telítettsége" miatt zavaró volt, de ennek ellenére szépen megrajzolt képregény. Kedvenc képem Fantom a felhők között..

A beírás és fordítás szerintem jóra sikeredett, jól olvasható, érthető, magyaros.

a dokumentáció remélem folytatódik majd a fontosabb szereplőkről, esetleg visszatérő gonoszokról, mert nagyon jó lett, sok benne az információ, de mégsem száraz anyag.

Összességében, nagyon jó történet, szépen rajzolva, beírva és kiegészítve. mit mondhatnék : Igggen!    
UI: A napi Fantomot is nyomon követem, de eddig még nem sok derült ki a történetről... remélem érkeznek a következő darabok is.

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #14 Dátum: 2005. Augusztus 24., 11:45:50 »
Idézet
Jók voltak ezek a kis történetek, esszenciálisan bennük volt minden, ami a Fantom, a dzsungel, bennszülöttek, bűnözők, stb...

valóban, volt mindháromban valami jó... bár nekem rajzilag a 3. tetszett legjobban ( a borítóját nem is említve, az tök jó) pl. Aparo Dianája naon szép    és az első kép, ahogy a partra vetett férfit ábrázolja, szuper. Bár, magát Fantomot sztem kicsit bénán rajzolta, legalábbis a fejét  de amikor ki volt kötözve, az nagyon jól sikerült.

Idézet
Úgy gondolom, hogy ezek a kis történetek "a real - hardcore fanoknak"  készültek...
Idézet
nem biztos, hogy bárki ezek által kedvelné meg Fantomot. De akik ismerik azoknak jó szórakozás ez a három rövid történet.

így van, ez a fajta Fantom kiadás párhuzamosan futott  a napilapok beli Falk sztorikkal, és általában 2-3 rövid történet volt egy képregényben, kicsit limonádék a Falkéhoz képest (pl. az egyikben még ufókkal is találkozott Fantomunk   ). Ha nagyon akarunk, pár hibát is felfedezhetünk, pl. a 15. oldal 3-ik képén azt sugallja, hogy az "öreg-Fantom" átadja a stafétát.. de ilyen ugye nem nagyon történt, mert ágyban, párnák közt nem halhat meg egy Vándorló Szellem

a plusz sztoriról: mint ahogy elmondtam Trollnak, mert ő is csodálkozott, mit keres ott  akkoriban be-beteszegettek egy kísérő történetet is, gondoltam megcsinálom, hisz itt mind szeretjük a sci-fi-t  láttam pl. Flash Gordont is... de ha arra kerülne a sor, azt sajna ki kell hagyjam, mert az egész F.G.-t levédte magának az Időgép honlap.     de mint említettem, szerintem a Charlton kiadótól a közeljövőben nem honosítok, ez egy kivétel volt Jim Aparo tiszteletére.

Idézet
Összességében.. mit mondhatnék.. megy a gyűjteménybe
helyes    apropó gyűjtemény: legközelebb, még  a héten, jön a Klasszikus Gyűjtemény #2, benne egy jópofa történettel, ne mindig csak izgalmak legyenek
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #13 Dátum: 2005. Augusztus 22., 16:38:12 »
Fantom "minik"  

Jók voltak ezek a kis történetek, esszenciálisan bennük volt minden, ami a Fantom, a dzsungel, bennszülöttek, bűnözők, stb... De ugyanakkor kicsit túlzottan tömörek voltak a történetek. Legalábbis szerintem. az első történetben pl azt hittem a kikötött Fantom majd "lelkizik", hogy igazából mindkét törzs a túlélésért küzd, és igazából nem is ellenségek, de ez elmaradt, vagyis, nem, mert a végén ez lett a végkifejlet. Legjobban mégis ez tetszett. Úgy gondolom, hogy ezek a kis történetek "a real - hardcore fanoknak"    készültek, ugyanis ahhoz túlságosan "összecsapottak" (idézőjelben, és csak azért mert ez a szó illik ide - amúgy nem gondolom, hogy azok lennének - szóval átvitt értelemben) és nem biztos, hogy bárki ezek által kedvelné meg Fantomot. De akik ismerik azoknak jó szórakozás ez a három rövid történet.

A plusz sztori érdekes és némileg klasszikus volalon mozog.. Tetszettek a rajzai is és a színei is, a vége pedig kifejezetten érdekesre sikeredett.

A beírás szintén tetszett, a címfeliratok betűválasztása is jól sikerült. hibát nem találtam, a mondatok jól szerkesztettek és magyarosak voltak, nem vették el a történetek olvasásának "lendületét".

Összességében.. mit mondhatnék.. megy a gyűjteménybe    

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #12 Dátum: 2005. Augusztus 16., 15:56:53 »
Idézet
rövid itthonlét után Debrecen..(virágkarnevál)
az jó...  tulajdonképpen Debrecen a "Halálfejes Barlangomnak" számít, úgyhogy minden valószínűség szerint hazalátogatok... jó buli lesz!  

Ha minden igaz, Troll holnap fog frissíteni, már ha nem ázik el teljesen ma este a Szigeten...    
Kikerül az a Fantom is, amit említettem. (3 rövid történet egy füzetben)
(plusz egy meglepi)
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #11 Dátum: 2005. Augusztus 15., 17:21:03 »
Idézet
csak nem falusi turizmus?

A vesémbe látsz "Fantom"  

Most hétvégén Dörgicse.. (Hiába kerestem, de sehol nem kaptam gyúkhúslevest   ) előtte Bakonybél, most pedig rövid itthonlét után Debrecen..(virágkarnevál)

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #10 Dátum: 2005. Augusztus 15., 16:58:50 »
Idézet
A bajszos fantom "logo"        

thx  

Idézet
ide-oda cikázok egyes települések között

csak nem falusi turizmus?  

Idézet
No majd pótolom

oké  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Augusztus 15., 17:00:19 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #9 Dátum: 2005. Augusztus 15., 14:08:19 »
Sh*t.. elolvastam az extra 3 oldalt is, aztán valahogy kimaradt... No majd pótolom, csak most úgy élek mint a villám... ide-oda cikázok egyes települések között..        A bajszos fantom "logo"      

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #8 Dátum: 2005. Augusztus 12., 14:28:15 »
köszönöm szépen a kritikákat, regnar! örülök hogy van egy ilyen     hardcore    Fantom-Phan rajtam kívül is itt. Az első klasszikus számmal kapcsolatban: a vesszőkre akkor majd jobban vigyázok, pedig én némely helyen már azt hittem, hogy túl sokat is rakok  az évszámoknak utánuk néztem, egyszer én rontottam el, egyszer pedig Lee Falk  apropó Falk, a dokumentációját olvastad a történet végén? (3 oldalas volt!!   )... mert arról nem számoltál be. Mivel elég érdekesnek találtam az életét, gondoltam, megosztom veletek. a jövőben kellenek ilyesmik? mert ha nem, akkor nem fárasztom vele magamat  

A kolosszusos/kincskeresős rész magáért beszél, bár a végét kicsit valóban hamar lezárták. Lehet, hogy három részesre akarták eredetileg, de végül kettő lett...?  
 
különben most, hogy újra van gyors nethozzáférésem, kényelmesen töltögetem a sok Fantomot a netről, úgyhogy lesz még jónéhány rész, amit elkészítek. szeretnék innen-onnan csipegetni, folytatódik majd a Klasszikus sorozat Falk történeteivel, és a Kolosszushoz hasonlóan lesznek skandináv készítésűek is. Sőt, napi képregény is tervbe van véve (igazából egy teljes történet már elkészült, de Troll nem tudja egyelőre kitenni a kisképeket vmiért    ) A legközelebbi rész egy kis kitérő lesz, eredetileg ezt nem honosítottam volna, de a szóbanforgó történet rajzolója időközben meghalt, és gondoltam, hogy kis tiszetletadás jár neki.
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #7 Dátum: 2005. Augusztus 10., 18:44:54 »
Fantom - A kolosszus titka 2.

Borító. Hát mit mondjak. Egyik alternatíva sem nyerte meg a tetszésemet. Az első rész borítóját utól sem éri a másodiké. (ezt msot a grafikai részére értem, a feliratok most is jók). Kicsit összecsapottnak érzem a borítót, viszont a mellékelt infooldalt érdekes volt, legalábbis nekem.

Képregény. Már az előző résznél ecseteltem a rajzokat, azóta nem változott

Történet. Így önmagában a második rész is megállná a helyét, lényegében minden információt megkaptunk, hogy érthető legyen. Itt a második részben Fantom nem kap annyi szerepet, mint az előző részben. EGy apró momentum, ami kicsit zavart, a Kr.e. 146. Ebben az évben ért véget a harmadik Pun háború, és nekem kicsit így gyors, hogy elmenekülnek, (bár hivatalosan senki nem menekült el, vagyis csak nagyon kevesen, annyian semmiképpen, hogy felépítsenek egy ilyen kolosszust, főkképp nem egy várost.) aztán hajóznak, és még ugyanabban az évben felépítenek egy ekkora kolosszust. DE ez az én hülyeségem, szóval nem kell vele foglalkozni, csak mint számomra kicsit zavaró dolgot írom le. Szóval, ha 144 lett volna jobb lett volna.
Szegény főgonosz vége kifejezetten tetszett, a halála értelmetlen és abszurd volt (a megbotlás).
A történet egészében tetszett, bár a végét kicsit elkapkodták, (főleg, ha ahhoz viszonyítjuk, hogy mennyi időt - képet - szánt a rajzololó/történetíró a füzet elején levő történetszálra, az agyagtérkép roszfiúk általi megszerzésére - na ezt most jól megaszontam)

BEírás. Nagyon jó lett, jók a mondatok, érthetőek és értelmesek. Hibát nem találtam.

Összességében. Nagyon jó történet volt szerintem, tetszenek az eldugott városos, kincskeresős történetek.

Nem elérhető killjoy

 • Batman
 • ***
 • Hozzászólások: 349
 • Karma: +0/-0
  • http://halozsak.tlof.hu
Fantom képregények
« Válasz #6 Dátum: 2005. Augusztus 10., 12:33:31 »
Újabb frissítés a Fantom rajongóknak:

Fantom - A Kolosszus titka 2/2
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #5 Dátum: 2005. Augusztus 03., 10:48:23 »
Porthos most, hogy ezt mindenki előtt bejelentetted, lehet, hogy meg kell halnod.. túl sokat tudsz..    És egy ködös hajnalom arcodon egy koponyával találják meg majd testedet      

Nem elérhető Spidáj

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1443
 • Karma: +0/-0
  • http://holnap
Fantom képregények
« Válasz #4 Dátum: 2005. Augusztus 03., 08:27:47 »
Bajszos Fantom barátomnak üzenem hogy tudom ki ő    (ennél titokzatosabb fejet nem találtam   )
Annyit mondok hogy M-el kezdődik a neve    (mind a keresztneve és mind a HZS-s művészneve )...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #3 Dátum: 2005. Augusztus 02., 10:59:23 »
Bocsi, hogy magam után, de ...

Fantom - A kolosszus titka.

Borító. Nekem nagyon bejön ez a fajta grafikai stílus. Jók a színek, és a figurák is. kicsit aránytalan a Fantom, de mégsem zavaróan. Nagyon jó borító, még háttérképnek is elfogadnám a gépemre.

Képregény. A megszokott rajzok, fekete fehérben. Igazából nincs mit mondani róla, azon kívül, hogy nekem nagyon tetszenek.

Történet. Megint egy újabb legenda, és rejtély. Kiskoromban is ezért szerettem a Fantom képregényeket, mert sokban találkozhattam rég elfeledett rejtélyekkel. A hatalmas kőszobrok meg amúgy is tetszenek, szóval az első pár oldal után éreztem, hogy ebben a történetben sem fogok csalódni. Annyira belemerültem, hogy komolyan mondom teljesen megtörte a lendületet, amikor búvárruhába bújt. Akkor döbbetnem rá, hogy teljesen elfelejtettem az olvasás, meg a nagy kőszobor közben, hogy ez a történet már egészen újkori.. (hiszen faxolnak benne - mint később kiderül). A történet kimondottan tetszik, bár a gonoszok megint elég bugyuták lettek. Ha én gnosz lennék és elkapnél egy maszkos embert, akkor miután megkötöztem simán lehúznám a fejéről, hgoy megnézzem ki is az...

BEírás. Szerintem jó lett, könnyen olvasható és követhető, jó a fordítás is, magyarosak a mondatok.

Összességében. Jöhet a következő rész, kíváncsi vagyok, hogy megtalálják-e a kincset.

Nem elérhető regnar

 • Galactus
 • *****
 • Hozzászólások: 1404
 • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #2 Dátum: 2005. Július 25., 12:33:29 »
Jó kis meglepi volt ez a Fantom frissítés. Nekem régóta nagy kedvencem az álarcos hős.

Komolyan mondom élvezet volt olvasni ezt az első "részt".

A történet tetszett, Bár a vége felé kicsit kezdett vontatottá válni.. mindig újabb és újabb bonyodalom adódott, de azért nem mondhatnám, hogy leült volna. Egy ideig azt gondoltam, hogy semmi nem fog kiderülni a Fantom múltjáról ebben a történet-folyamban, hiszen erősen "in medias res" kezdéssel indít, a Fantom csak van, és senki nem tudja, hogy honnan jött. aztán, ahogy alakult a történet egyre több adalékot kaptunk a hősről. És ez így nagyon tetszett. Nem durr bele az arcodba, hanem szépen adagolva, beleépítve a történetbe, fenntartva a kíváncsiságot. Még nálam is sikerült elérnie ezt a történetnek, pedig pár Fantom történetet olvastam már.

Ezt az első töreténetet olvasva már érthető miért lett olyan népszerű a Fantom, mint történet. 1936-ot írunk. Kezd elmúlni a világválság sokkja, és újra teret nyer a 20-as évek őrülete. A csajok csinosak, és már sok téren egyenlő partnerei a férfiaknak, így talán nem meglepő, hogy kaptunk egy "tökös" női főszereplőt, ami ma már teljesen elfogadott, lásd pl Lara Croft. aztán a távoli tájak bűvölete. Aranykorát éli az afrikai szafari, az eleféntvadászat stb... szóval a történet ezt a modern elvágyódást is meglovagolja, a vad vidék, szigetvilág, őserdő, benszülöttek stb.. motívumokkal. Aztán a rejtett vázis a víz alatt. ez Verne óta az örök és klasszikus téma. És mind a mai napig megállja a helyét, és megmozgatja a képzeletet.

Az egész történet nem túl bonyolult, de van valami "bája". Emberek a főszereplők, igaz tisztán kivehetők a megfelelő karakter-típusok. Egyedül (már az 1936-os időponthoz viszonyítva) a főszereplőnő lóg ki a sorból..(egy kicsit) De a többiek a hős, gonosz, aljas, hűséges, áruló stb.. mind-mind jelenvannak.
Az erőszak nem annyira durva megjelenítésű, mint ahogy ezt ma megszokhattuk, és ez is tetszett. (ugxyanakkor a rosszfiúk a kor szellemének megfelelően kellően bugyutára sikeredtek.)

Ezek összessége szerintem egyenes út lehetett a sikerhez.

A képregény grafikailag kimondottan tetszetős, a fekete-fehér technika sokkal több arculatot tud mutatni, mint olykor a színes. A karakterek szépen megrajzoltak, egyedül szegény fantom lett néha kicsit "gnóm". - azaz aránytalan.

A beírás tetszett, de az elején elég sok a vesszőhiba, és van egy-két kevésbe sikerült, magyartalan mondat is. DE tényleg nagyon jó lett és követhető is.
Egy komolyabb hiba van benne.. A doki azt mondja hogy hetven éve látta a fantomot. ekkor a dátum 1886-lesz.(ahelyett, hogy 1866 lenne.) aztán pár oldallal később már 1866. Aztán a töreténet végén, már 1865-öt olvashatunk... (Ha az eredetiben is így volt, akkor bocsi)
Meg talán Devil lehetett volna Ördög...

Összességében Nekem nagyon tetszett, jó érzés volt elolvasni... Remélem annak ellenére, hogy a végén azt olvashattuk még nem érkezik, de foyltatódni fog a történet.. mert meg kell tudnom van-e légi flotta ....       (Ja, és jó volt Micho nevét olvasni a kredit-oldalon)
« Utoljára szerkesztve: 2005. Július 25., 13:09:45 írta regnar »

Nem elérhető Troll

 • HálóZsák tag
 • Vader nagyúr
 • *
 • Hozzászólások: 1289
 • Karma: +1/-0
Fantom képregények
« Válasz #1 Dátum: 2005. Július 25., 08:47:28 »
a Fantom topikot megnyitom... ide fogom linkelni nemsoká a dokumentumokat, és lehet társalogni Lee Falk-ról is.
Uff.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 11., 12:07:27 írta Sepi »