HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
kaine:
Az én korántsem ennyire részletes véleményem:
Micho ajánlására (hogy Peter David az író) letöltöttem és elolvastam az első részt. Nem vártam semmit, mert nemigen ismerem a Fantom képregényeket (csak egyet olvastam eddig- aminek a hátulján beharangozták a megjelenő Pókember képregényt 1989-ben ), szóval úgy indultam, hogy Peter David. Nem is csalódtam, tényleg hangulatos sztorit írt és kellően brutkó is időnként. Nem hiányzik belőle a kis misztikum sem, szóval tetszett. Jó ötlet volt az elejétől kezdeni, különben úgyse igen értettem volna. Kíváncsian várom a többi részt.
Micho:
köszi a véleményt, Joruto nevében is! vártam, hogy esetleg beugrik, de nem tette.
--- Idézet ---Történet. Meglepően durva és erőszakos. Folyik benne a vér, a gyilkosságok brutálisak, a gonosz lelketlenül öl, nem az a típus, aki elmondja a tervét, aztán lebukik.
--- Idézet vége ---
bizony, megint egy új író, és új felfogásban közli a Fantom kalandjait... így megunhatatlan
--- Idézet ---Beírás.Tetszik a kézírásos betűtípus, de néhol kicsit összefoyltak a betűk, bár lehet, hogy csak a szemeim voltak fáradtak.
--- Idézet vége ---
is-is de az eredeti betűtípus már-már olvashatalan volt, Joruto-nak sokat kellett betűznie én meg úgy gondoltam, keresek vmi hasonlót, de azért sokkal olvashatóbb kategóriát. Az összefolyást pedig az eredményezte, hogy tényleg össze kellett húznom a betűt, hogy rendesen elférjenek a bubikban, de összességében szerintem hangulatos lett, valóban... illik a krónikákba.
--- Idézet ---Viszont néhol mintha elmaradtak volna a kép széléről dolgok. Azt nem tudom, hogy direkt ilyen-e vagy egyéb okból, de pl az utolsó odlalon nem látni mit emel a magasba a kalóz...
--- Idézet vége ---
hát igen, ez a szkennelő műve... elég igénytelenül húzta be. de néhol nekünk is meg kell vágni bizonyos képregények oldalait, mert eszméletlenül ferdék a többihez képest...
hogy mit emel? sztem a letépett Fantom-álarcot!
regnar:
DC Fantom 1/4
A borító sokat ígérő és sejtető (kalózok, vitorlás stb..) ugyanakkor némileg értelmezhetetlen számomra a képzavar a modern pisztollyal és a "korhű" kalózokkal. Bár a történetet nem ismerem még, így lehet, hogy megfejtődik a dolog. A borító rajzait jónak mondanám, tetszik Fantom arca. Kellően "mogorvára" és kérlelhetetlenre sikeredett szerintem.
Képregény. TEtszenek a rajzok, bár elég sok helyen aránytalanok.De ennek ellenére nagyon jó a rajzstílus, és a színek is tetszenek. Viszont néhol mintha elmaradtak volna a kép széléről dolgok. Azt nem tudom, hogy direkt ilyen-e vagy egyéb okból, de pl az utolsó odlalon nem látni mit emel a magasba a kalóz...
Történet. Meglepően durva és erőszakos. Folyik benne a vér, a gyilkosságok brutálisak, a gonosz lelketlenül öl, nem az a típus, aki elmondja a tervét, aztán lebukik. Tetszik a párhuzamos történetszövés, a két történet közötti hasonlóságok összefűzik a kalandot. A borítón megjelenő ellentétet a két idősík feloldotta . Kíváncsi leszek, hogy a fiú apja segítségére siet-e majd, és esetleg ezt azért teszi-e, mert elődje is így tett.. (Bár lehet, hogy rosszul okoskodom). A paca a naplóban jó ötlet volt, tovább erősíti az előre elrendeltetett sorsát a Fantomok nemzedékének. (Mármint, hogy még a tinta is koponyát formáz "véletlenül")
Beírás.Tetszik a kézírásos betűtípus, de néhol kicsit összefoyltak a betűk, bár lehet, hogy csak a szemeim voltak fáradtak. A képekre került felkiáltások, ordítások jók, csak kicsit erősnek érzem a színüket a képregényhez képest. A magyar szövegre panasz most sem lehet,szépen szerkesztett mondatok és én nem vettem észre elgépelést.
Összességében. Nem lesz ez rossz történet, az már most látszik, bár kicsit szokatlan a helyenkénti brutális képi világ, de (legalábbis számomra) nem elrettentő. A kellően izgalmas történet és a grafika (no meg a magyar prezentáció) kedvet csinált a következő részhez.
UI. az első oldalon a kiadói listában (azt is mindig elolvasom ) érdekes dologra bukkantam. Ilyen címmel szerintem a horrorkiadás is futna:
DC Comics Inc., 666 Fifth Avenue ....
Dórika:
Frissültünk!
Fantom (Dc minisorozat) 1/4
Micho:
--- Idézet ---BEharangozó oldal.. woww így elsőre nem rossz a grafika. Némileg Hamletes a koponyás jelenet..
Jöhet...
--- Idézet vége ---
utólag megnézve, télleg Hamletes
a sztorija is igen érdekes lesz, rengeteg monológgal, narrátori stílusban mesélve el. a történet párhuzamosan játszódik a múltban és a jelenben, mindezt a Fantom krónika köti össze. emlékeztet engem egy filmre, nem tudom, látta-e valaki, a címe: Frekvencia... itt is egy olyan ellenség van, akivel egy múltbéli és a jelenlegi, 21. Fantomunk is felveszi a küzedelmet, és egyszerre lehetünk tanúi a cselekményeknek! (bár itt idő-paradoxonok nem lépnek fel )
--- Idézet ---No itt is megemlékeztem Fantom kalandjáról Servantessel. Hiába nem lehet elszakadni a HZS érzéstől
--- Idézet vége ---
hát ez tök jó, köszi, hogy belinkelted
--- Idézet ---Bár lehet, hogy beugrott segíteni a Télapó manóserege, hogy jobban haladjon ez a rengeteg munka? Mindenesetre gyanús, hogy pont most, amikor közeleg a Mikulás, és már nem érnek rá, térsz pihenni
--- Idézet vége ---
ehhe ehhe igazából pont fordítva van, azért sem lesz annyi időm, mert én segítek be a Mikulásnak meg a Jézuskának is, hogy időben ideérjenek a meglepik a HZs-re
Galen:
--- Idézet ---már csak kerekíteni kéne valamit róla...
--- Idézet vége ---
bizony, bizony... kíváncsian várjuk!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése