HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (521/568) > >>

Micho:
örülök, hogy ismét jól sikerült választanom a hatalmas kínálatból  
és tanulságosak voltak a kiegészítéseid a történethez, köszi  
valóban nagyszerűen adaptálták a szerzők a valóságot, és úgy csavarták a történetet, hogy akár el is hihetjük, hogy így történt... hisz a történelem sem bizonyítja az ellenkezőjét

--- Idézet ---A Varázsfuvola bemutatója 1791 szept 30-án volt, itt a képregényben egy késő őszi napon járunk.
--- Idézet vége ---

igen. bevallom, a "késő" szót én csempésztem a fordításba, mert a képet tekintve pustol rajta a hó... és gondoltam, hogy jobban illeszkedik így  (bár amilyen időjárások vannak manapság   )

--- Idézet ---Fantom kalandokban sokkal jobban tetszenek a "kardos" részek, mint a modern történetek. Valahogy közelebb áll Fantomhoz a régebbi kor. Bár ezzel lehet, hogy sokan vitatkoznának, én így érzem.
--- Idézet vége ---

igen, ezzel szerintem többségében így vagyunk, a krónikás történetek hangulata jobban megkapja az embert   de szerencsére a 21. Fantom történeteit is sikerül úgy megírniuk a szerzőknek, hogy ne váljon nevetségessé egy kék ruhába öltözött manusz a dzsungelből. azt hiszem, ehhez a fekete-fehér ábrázolásmód is nagyban hozzájárul.
legközelebb viszont 21. Fantom sztori lesz, hisz Devil és társai is hiányoznak már, ugye?  

regnar:
Fantom - Gyilkos bábok

Képregény. Nagyon részletgazdag rajzok, de mégsem zsúfoltak. A karakterek kidolgozottak, az arcokra is sok gondot fordítottak a készítők. Komolyan mondom öröm volt nézegetni a rajzokat.

Ez egy remek történet volt. A történet önmagában sem lett volna rossz, de látszik, hogy a készítők utána jártak kicsit a dolgoknak és a realitást sikerült teljes mértékben keverni a fikcióval. Vagyis ki tudja mivel  
Mozart tényleg kapcsolatban állt a szabadkőművesekkel, sőt szerzett is egy gyászzenét az egyik elhúnyt nagymester tiszteletére aki nem volt más, mint a magyar Esterházy Ferenc gróf! Ez nevezhető lényegében a requiem előfutárának is.
És ott van még a sok legenda amely a sírját övezi. Ha jól tudom többször megpróbálták kirabolni, eltűnt a koponyájai is, aztán megkerült, és lehet, hogy nem is ő fekszik a sírban stb..stb..
szóval a készítők szépen begyűjtötték a "városi legendákat" és sikeresen összegyúrták.
A Varázsfuvola bemutatója 1791 szept 30-án volt, itt a képregényben egy késő őszi napon járunk. És ne feledjük el, hogy a Varázsfuvolában többször felhangzik a zenei betétekbe ágyazott három koppantás, amely a szabadkőművesek jele! Tehát teljesen jól van felépítve a történeti szál, keverve a valóság és fikció.

Fantom kalandokban sokkal jobban tetszenek a "kardos" részek, mint a modern történetek. Valahogy közelebb áll Fantomhoz a régebbi kor. Bár ezzel lehet, hogy sokan vitatkoznának, én így érzem.

Az akció-részek is jól vannak felépítve, a két törpe szerepeltetése különösen hangulatossá teszi a dolgot, hiszen abban az időben jellemző volt az alacsonyabb növésű emberek orvgyilkosként való akalmazása, és végre nem kigyúrt "svéd szőke 190 magas Arnold szerű figurák   " ellen harcolt, hanem fürge mozgású, feltehetően cirkuszban eddződött gyilkosok ellen.

A fordításra/beírásra nem lehet panasz. Könnyen olvasható, szépen szerkesztett mondatok, bár ezt már megszokhattunk a Fantom képregényekben.

Nagyon tetszett a történet. Nem csak akció volt benne, de mégsem ült le, és nagyot dobott rajta a korba és eseményekbe való fiktív beillesztés.

Troll:
Friss Fantom - Gyilkos Bábok

Micho:

--- Idézet ---Így az első képek láttán szerintem nincs oka szégyenkezni a rajzolónak. Szerintem korrektek a rajzok. Bár nekem kissé hiányérzetem van a hátterekkel kapcsolatban.
--- Idézet vége ---
igen, ahogy átnéztem, nem mindegyik kockán van a háttér kidolgozva... ebben Sy Barry verhetetlen volt, nála még a faleveleket is meg lehetett számolni  

--- Idézet ---Azért jól beetettél ezzel az oldallal. Fantom, és álfantom, ha jól vettem ki? Vagy most mi van.
--- Idézet vége ---

igen, csak melyik-melyik?  ( minden kiderül majd az újságban)

SZERK.:
innen számítva a 4. képregény lesz ez, mert 3 már be van tervezve  

regnar:
Így az első képek láttán szerintem nincs oka szégyenkezni a rajzolónak. Szerintem korrektek a rajzok. Bár nekem kissé hiányérzetem van a hátterekkel kapcsolatban.
Azért jól beetettél ezzel az oldallal. Fantom, és álfantom, ha jól vettem ki? Vagy most mi van?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése