Üdv Mindenkinek!
Először is el kell mondanom, hogy nagyon örülök, hogy újra frissülnek a Fantom képregények. Gyerekkorom óta az első helyen áll a Vándorló Szellem, a kedvenceim között. S fantasztikusnak találom, hogy a külföldi számok is elérhetővé válnak a honosítások által. Valamikor már írtam ide, de elfelejtettem a jelszavam. A lényeg, hogy számomra a Sy Barry féle Fantom viszi a pálmát. De azért a skandináv sztorik is nagyon ott vannak.
Kit, le a kalappal, minden elismerésem a munkáidért. A legújabb frissítés elnyerte a tetszésem. A többit is letöltöttem az oldalról, sok más képregénnyel egyetemben, de nem nagyon van időm véleményezni, mindenesetre eztán gyakrabban fogom tenni.
Szóval a "Bengália grófja" történettel kapcsolatban: szerintem elég jó sztori, bár én Fantomtól a bunyók terén mást vártam. Amikor például az ablakon át "beköszön" Araishoz, amint éppen azt a tengerészt püfölik a nála lévő kincs miatt, s ezután rárontanak... hát, volt amikor Fantom négy fickót lazán legépelt. Itt pedig legyűrték egy perc alatt anélkül, hogy legalább kettőt helyben hagyott volna. Az egész történetben, mintha olyan elesetten viselkedne. Mindent szépen eltűr, belemászik a bagatell kelepcékbe is. A végén, simán lemegy abba a pincébe, vagy hova, ahol a krokodil is megtámadja. Meg sem próbálja kiütni Arais kezéből a pisztolyt és egy jól irányzott jobbhoroggal a padlóra küldeni. Bár, talán éppen ezért is szeretem a Fantom sztorikat. Túl sok csoda, s szuperhősködés nincs bennük. De ebben a részben a Vándorló Szellem teljesítménye elég gyönge lett. "Fantom ereje felér tíz tigrisével" - régi őserdei mondás. Ettől függetlenül élvezetes történet.
Üdv: Kang