Erőtlenül - 4
Huhh úgy el vagyok maradva mindennel, hogy sorra fejeződnek be a sorozatok, és alig haladtam velük. Itt is még csak a 4. résznél járok.
Borító. Szerintem az eddigiek közül ez néz ki a legjobban. Komor, és kissé gonosz hangulatot áraszt. Jók a színek is, tetszik, hogy kerülték a harmóniát, inkább zaklatottá sikerült tenni velük a képet. Valamint sikerült eltalálni az egyensúlyt is, nem borul a kép, a bal oldali csíkot szépen ellensúlyozza a nagy fej.. Nem ragozom tovább, tetszik.
Képregény. A grafika és a kinézet teszik továbbra is. Ahogy egyre többet nézegettem a füzetet, feltűnt, hogy mennyire egyszerűek, és jól körülhatároltak a rajzok, és mégsem nyugodtak a képek, kissé vibrálnak.
Történet. Szépen alakul, bár a végkifejlet eléggé ködös számomra. Van egy halvány sejtésem, hogy ki lehet a doki, de nem mernék rá sok pénzt tenni. Érdekes, hogy a történet egy jobban több szálra bomlik, önálló életet kezdenek élni az egyes történetelemek, mint Peter történet például. Szinte sejtettem, hogy ha megjelenik Gwen, akkor... ismerjük szegény lány történetét.
A történetben a Castle szálat kissé erőtlennek érzem, folyton ugyanazt hajtogatja, bár itt a végére azért csak kiderül valami fontos (álzsaru).
Alter-rozsi pedig nem hazudtolja meg önmagát, zúz, ahol ér, kíváncsi vagyok, hogy mit vallanak be neki szerencsétlenek. Szerintem még Kennedy halálát is magukra vállalják, legalábbis én tutira bevallanék mindent Rozsinak Eléggé nyomós érvei vannak.
Fordítás/beírás. Nagy tetszett, sok a szöveg, a képregény jelentős része párbeszédekre épül, ezért fontos, hogy jól értelmezhetőek és szerkesztettek legyenek a mondatok. Ez itt is sikerült. Érdekes vitát folytattam itthon öcsémmel, hogy a Hírharsona hírdetésében láthatő hőmérsékleti érték az jó-e, hogy nem celsiusban van megadva. Szerintem igen, hiszen ott az a hivatalos mértékegység.
Összességében. A nyár egyik kellemes meglepetése számomra ez a sorozat, és most, hogy felhalmozódtak a dolgok nem is kell várnom a következő részre, mert már fenn is van Ja, péntek 13 a Hírharsona hírdetésében