Kissé megkésve, de folyamatos lelkesedéssel végre jutott időm az Űrszellemre, legalábbis az első számra. Ilyenkor vizsgaidőszakban nem csak a diák terhelt
Űrszellem 1/5
Amikor kikerült az oldalra már belekukkantottam, és egyből láttam, hogy tetszeni fog a dolog, legalábbis a grafika elsőre megfogott. Aztán szép lassan kiderült, hogy a történet is jóra sikeredett.
Magát a rajzfilmet nem tudom, hogy ismertem-e van valamilyen homályos emlék, de nem biztos, hogy jól emlékszem.
Borító. ha látnám egy képregényboltban, biztosan megakadna rajta a szemem. Nagyon figyelemfelkeltő az erőteljes kontúrú figura, szinte már realisztikus, fotószerű kinézettel. A magyar űrszellem felirat jól sikerült, az angollal már nem vagyok így kibékülve, szerintem a Ghost szó betűtípusa ne migazán illik a kép "merev, feszített" jól körülhatárolt stílusához. A színek nagyon jók, és határozottak, de a vetődő kék színnel nem tudtam mit kezdeni, ugyanis nem egyértelmű a forrás, szerintem vannak benne következetlenségek.
Képregény. Ennél a képregénynél nem sajnálom, hogy nem hagyták meg az eredeti kinézetet. Az egész vibrál. erősek a színek, a karakterek szépen kidolgozottak, bár néhol kissé túlerőltetett az izomzat megjelenítése. A hátterekre sem lehet panasz, nem spóroltak a festékkel a készítők.
Történet. Így elsőre nem rossz, igaz van az embernek egy kisutánérzete, azaz megtorló és Dredd bíró elég sok hasonlóságot mutat, pontosabban fordtva. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a dologból, egy "sima" megtorlós bosszúhadjárat, vagy egy "sima" megtorlós bosszúhadjárat megspékelve ezzel-azzal. Nekem bejönne bármelyik, és ha lesz időm nemsokára meg is fogom tudni a folytatást.
Fordítás/beírás. Pörgött a történet, és közben észre sem vettem, hogy olvasok. azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Jól sikerült.
Összességében. Grafikailag szerintem nagyon erős, jól beírt képregény, a történetet meg majd alakul. Itt szoktam írni, hogy várom a következő részt, de ez itt ebben a szituációban nem a megfelelő formula, inkább várom, hogy legyen időm elolvasni
U.I.Milyen szétszórt és feledékeny vagyok. Még meg sem köszöntem a Voltron rajzfilmet, már a gépen figyel, ha lesz időm mindenképpen megnézem