Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 440776 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető regnar

• Galactus
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #309 Dátum: 2006. Június 14., 14:32:34 »
Ti aztán rendesen dolgozhattatok ezzel a frissítés mennyiséggel. Le a kalappal előttetek, nem lehetett kis munka.    

Szellemírtók #1

A filmek nagy kedvenceim, a  rajzfilm már nem annyira, igaz én csak a Real Ghost Busters sorozatot ismerem.

Borító. Jól eltalált borító, kellően figyelemfelkeltő, ugyanakkor számomra már mutatja, hogy a grafika nem biztos, hogy bejövős lesz. Ez a fajta karakter megformálás egy ideig még elmegy, de amikor az x-edik képregény is szinte azonos grafikával készül, az már kissé zavaró.
Meg mertem volna esküdni, hogy a szellemírtók szóban az i hosszú. De nem. Vagyis használják mindkét fajtával.

Képregény. A borító ellenére kellemesen csalódtam. Sokkal jobb a kinézet, mint ahogy vártam. A karakterek szépen kidolgozottak, de sokszor zavaró az "arcjáték". Nem teljesen a szöveghez illő mimikájuk van.Pl kisgyerek a metrón. Inkább egy ordító srác, mint meglepődött rajongó.De ennek ellenére tény, hogy a színek nagyon jók, a képek könnyen értelmezhetőek, a hátterek kitöltöttek. ((((((sok zárójelben csak annyit hozzá, hogy pontosan ezért nincs meg a retro érzés))))))

Történet. Van. Azt hittem, hogy jöttünk-láttunk-ektoplazmát találtunk sztori lesz, de nem. A karaktereknek van jelleme, már itt az első füzetben előtérbe kerülnek személyes gondok, problémák. Egyáltalán nem egy hanyagul összetákolt kalandnak ígérkezik a dolog. Az akció rész is rendben van.

Fordítás/beírás. A poénok jól ülnek, azaz sikerült őket magyar mondatba is önteni. Jól követhető és magyaros mondatok.

Összességében. Megmondom őszintén én előzetesen leírtam a dolgot, azt hittem valami real ghost busters dolog lesz, de nem. Szépen megrajzolt, jól induló történetszálú képregény, és ne feledkezzünk meg az újabb jól sikerült magyar szövegről sem. Jöhet a következő

Thundercats 2/5

Borító. az eddigi legjobb, szerintem. Nagyon jól néz ki rajta a figura, és a rajzstíluson is mintha kicsit változtattak volna, legalábbis a borító tekintetében.

Képregény. Maradt az általam megkedvelt forma. Csak ugyanazokat tudom leírni, mint eddig. Jók a karakterek, szépek a színek és hátterek.

Történet. Az elején a főgonosz és csatlósai beszélgetése kissé sablonos volt, de ennyi még belefér a dologba. Sajnos a mutánsok "genetikailag" kódoltan balekok és hülyék, és mindig veszteniük kell, ezért igencsak bénán küzdenek, nembaj, majd Mum-ra szétrúgja a .... (amúgy kíváncsi vagyok, hogy átváltozik-e majd szupergonosszá). Szóval a harc nem rossz, a történet is halad előre egy keveset, de igazából ez kezd egy kicsit kevés lenni, az ember kicsit többre vágyik.

Fordítás/beírás. Mint eddig is, most is nagyon jól sikerült, csak dícséret illeti a készítőket.

Összességében. Nem rossz, nem rossz, de egy kicsit erősíthetne a történeti szál, vagy a főgonosz.

Silver Hawks #1

Erről a rajzfilmről még nem is hallottam. Szóval kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle.

Borító. Háát...ööö alapból rendben van. Nem egy kimagasló, de rendben. Azt viszont már kissé nehezen tudom feldolgozni, hogy mit keres a gitáros figura abban a járműben az űr közepén    (amúgy is úgy néz ki, mint a Toy Story főszereplője). szóval talán vicces lesz ez a sorozat? mindjárt meglátjuk.

Képregény. A főgonosz úgy néz ki, mintha egy Doomtrooper kártyáról, vagy szabálykönyvből lépett volna elő. de szinte teljesen megegyezik vele, főleg a csúcsos fej. Ezenkívül a grafika nem igazán tartogatott semmi figyelemre méltól, jó erős átlagosnak nevezném.

Történet. Mumbo-Jambo? Mo-le-ku-la? Melodia?      Mint egy lecsúszott punkzenekar a 80-as évekből. Egy galaxisnak milyen időjárása van?    Gyakran esik? Ha őka  bűnözők, akkor remegve vártam, hogy kik lesznek a jófiúk... Azok sem sokkal jobbak. Azt hiszem ezt a képregényt a végére fogom hagyni, nem igazán tudott megfogni. A történetnek  lényegében nem sok értelme van, a bunyó inkább vicces, mint látványos. A törmelékes álcázáson még most is sírok.

Fordítás/beírás. talán az egyetlen pozitívum, amit ki tudok emelni ebből a képregényből. Jól sikerült, legalább ez dob egy kicsit a történeten.

Összességében. Nem fogott meg, de persze ez csak a személyes véleményem.

VOLTRON #2

A borító és a képregény hozza az eddig megszokott formát, a borító kifejezetten jól sikerült, biztosan hatásos papíron is a gépfej.

A képregény pedig folytatja az előző számokban megszokott vonalat. Erőteljes színek, szép hátterek, és kissé sablonos, de jól megformált karakterek.

Ebben a részben az eddigi finom vontatottsággal ellentétben hirtelen előkerült minden, egyszerre lett akció, a gonosz is villantani akar. Kicsit éles a váltás az előző rész(ek)hez képest. Pörgős-pörgős, de a karakterek lényegében másodhegedűsökké váltak a technikai kavalkádban, egyelőre. A szöveg is mintha kevesebb lenne, bár lehet, hogy tévedek.

Fordítás/beírás. Csak ismételhetem önmagam. Ugyanúgy,mint az előző részekben, itt is nagyon jól sikerült.

Összességében. Kicsit számomra leült, pontosabban nem is ez a jó szó, valahogy megbicsaklott a történet, talán túl gyors lett, de azért természetesen várom a következő részt.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 14:37:32 írta regnar »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
« Válasz #308 Dátum: 2006. Június 14., 11:25:58 »
Sötét Vízek Kalózai #1

Fordítás/Beírás: Jó volt...

Rajz: Ez tetszett, bár a borító béna volt, de maga a képregényoldalak jók... a helyszínek szépen meglettek rajzolva...

Történet: Kicsit talán hihetetlenul is sodró, elég gyorsan váltogatják egymást a fordulatuk...PL. Renben egyből kialakul a küldetéstudata, ahogy megtudja, hogy valóban az apjában találkozott, a majom-madár is gyorsan szövetségessé válok, a Tizen-Három kincs is csak úgy a semmiből kerül a történet középpontjába...  

Kicsit talán több hangsúlyt is fektethettek volna a világ történelmének megírására...

PL. Hogyan pusztult el Octopon??...mert nem Bloth pusztította el, mert ő már csak a káoszon élősködik...
Bloth eddig miért nem próbálta megszerezni az iránytűt, ha annyira kell neki a kincs...??

Nos hibáitól eletkintve a fantasy vonalon ez beelőzte nálam a Thundercatset, és várom a folytatást ...(remélem egy-két történeti-titokra is fény fog derülni)

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #307 Dátum: 2006. Június 14., 11:17:32 »
Idézet
John Carter lesz majd az Időgépen...
 Jó hogy írod! Nagyon rég voltam már arra! Megyek is megnézem megszületett-e már Tank Girl kislánya.  

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
« Válasz #306 Dátum: 2006. Június 14., 11:08:36 »
John Carter lesz majd az Időgépen...

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #305 Dátum: 2006. Június 14., 10:59:11 »
Engem ebből az eresztésből, eddig csak a Space Ghost fogott meg.  Ez az eredeti változata vagy létezett belőle korábbi sorozat is? Ha igen az is ilyen kemény hangulatú volt? Mert régebben a Cartoon Networkon a reklámok közt volt egy ehhez hasonló alak, aki a monitorokon nézegette hogy melyik rajzfilm jön a műsorban, és ott nem tünt keménynek.  

A többi nem kötött le annyia. (Pl a Voltronban mire összeszedték a csapatot már untam hogy csak gyűjtik a csapatot.) A planétásokat ismertem egyedül régről, talán épp ezért ez még be is jött. Gondolom itt megvolt a szükséges nosztalgialöket. A többi cím, amiket én eltettem szűkösebb időkre meg bizonyára másoknak okozott örömöt.
 Újfent köszönet mindenki munkájáért  

A következő ilyen eresztésre én is javasolnék pár címet:
 Buck Rogers (1929 óta létezget)
 Flash Gordon (1934 óta létezget)
 Mars hercegnője (ERB a tarzan írójától)
 He-Man (remélem az YBK-n folytatják
 Star Wars (Classic-Early-Droids címek, Marvel sor -Recsiéket már egy ideje idegesítem ezzel   )
 Power kapitány
 Critical Error DC one shot (John Byrne)
 Star Trek (1966 óta megfordult szinte minden kiadónál)
 Egy hazai album: A kupolaváros titka (Nemere történetéből)

Régiségkedvelőknek érdekes lehet a Gold Key kiadó, ami ma mér talán nem is létezik, de BR-t és ST -t is adtak ki anno.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 11:19:15 írta Gorgonita »

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
« Válasz #304 Dátum: 2006. Június 14., 09:41:39 »
Na ismét itt vagyok...

Ezüst Sólymok #1

Hát ez nagyon retró volt...  Még ilyet...

Összességében szórakoztató volt a mellett, hogy tele volt bakikkal...
1. Minek kell szárny az űrben ???? Ha teszem azt valami sziklás-kanyonos bolygón játszódna a cucc, ahol értelme lenne aláírom...de nem + hamár szárny az ember várt volna pöpec manőverezéseket, de az sem jött be...
2. Hamár kiborgokat gyártanak akkor lehettek volna spécibbek...
3. Az Ellenségeket jól kiröhögtem...  ...Milyen időjárás van az űrben ..Mon Star meg Csillagokkal dobálózik...  
4. A Földről a Limbó galaxisba sec-perc alatt elértek, és a kommunikációt se zavarta nagyon a galaxisközi írdatlan távolság...
5. Nem volt rossz a felvezetés, csak kicsit kiforratlan volt...teszem azt MonStar elég könnyen kitört a szuperbörtönéből...semmi ellenállás, miért nem volt alapból a képességeire tervezve a cella...
6. Hogy terjed a hang az űrben ????????

No erről eltekintve bírtam a cuccot mert bepillantást engedett a n Amareikai 80'as évek Szombat reggeli műsorfelhozatalába azon belül is a gagyi sci-fi sorozatokba...akciós és kalandos is, a 20-30 percét nem sajnálja rá az ember , de a történet egy fabatkát sem ér...(láttam jópár olyat ami messze felülmúlta volna...még talán ma is a felhozatal legtöbbjét)

A Rajz elment a Fodítás/beírás rendben volt...

Szellemírtók #1

Húha...ez nagyon ütős lett....  ...ebből még-még ...  
A honosítása nagyon szép lett, a rajz is nagyon tetszik...

Történet, nincs rá igazán panasz , ami jó volt a sorozatban azt átvették és kicsit tovább gyúrták a jellemeket , hogy azok realisztikusabbak legyenek, és kicsit komorabb...(Lásd Ray a rajzfilmben...és itt---> néhány fokozatnyi depresszió a különbség)...viszont a kellő helyen beszúrták a poént itt is, vagyha úgy vesszük szarkasztikus megjegyzést...

Ami nem volt igazán jó, hogy ahhoz képest, hogy ez egy 4 részes, semmit nem villantottak a főgonoszból...1-2 jel, utalás volt a későbbiekre, de szerintem kevés...
+jó volt a tempó, kellemesen vegyitették a különböző szálakat (magánélet-munka)....remélem  a többi részben is hasonló lesz..

Naszóval nagyon várom a folytatást !!

ThunderCats#0

No erről nincs sok emlékem , talán ha 1-2 részt láttam össz-vissz(delehet, hogy csak egy hasonló rajzfilm volt), de nem maradt meg belőle semmi...

Fordítás/Beírás: A szokásos jóminőségű munka...

Rajz: Bejövős...

Történet: Nem volt rossz #0. résznek...bár amennyit visszemlékeztek benne nem ártott volna egy kis kronológia (ami inkább jobb lett volna , mint a karakterleírások...mivel szerintem, a kalandok során jobban jellemezhetők, megismerhetők a szereplők)
Micho írásából azért kb. kihámoztam , hogy miről van szó...de úgy átfogóan nagy a homály...
Nem rossz, bár szerintem a sci-fis elemek már erőltetettek benne, lévén, hogy ezek inkább NinjaCats-nek tűnnek...
+ Érdekesség, hogy nagyon újjat akartak mutatni, de a főellenség azért cseppet sem változott + ha sokat rágódtak LIOn-o fejlődésén, akkor most a kölykökén fognak...szóval azért a dolog törzse azért ugyanaz marad...

A sorozatra kiváncsi vagyok a cucc elolvasása után, de fanja biztos nem leszek ennek az univerzumnak...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 11:03:51 írta Fairlight »

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #303 Dátum: 2006. Június 14., 05:02:31 »
Most "csak" 6 képregényről írok ezt-azt, a szokásomhoz híven olyankor amikor már mindenki alszik. Én vagyok a szorgos kismanó, aki reggelre szép, hosszú hozzászólásokat hagy a hálózsákotokban,gyerekek! Természetesen Spidáj beelőzött, ő rá gondoltam a múltkori "éjszakai műszakos" szövegemnél(elírtam,bocs mindkettőtöktől), mert bár igaz hogy Regnar se egy korán fekvő,de Spidáj az aki először látja az újdonságokat. Olyankor én még vacsorázom  

A sötét Víz kalózai 3

ez a rész már teljes mértékben vízen játszódik. A sorozatra már csak töredékekben emlékszem. Abban is mindig hajóztak? Nem azért, mondom, de egy kicsit elég lesz már a különböző vitorlásokból, meg hajókormány tekergetésből. Remélem a következő részben kikötnek valahol huzamosabb időre és lesz mondjuk valami városi kaland, vagy erdei kirándulás. Kiváncsi lennék, hogy a rajzoló milyen "középkori" városokat rajzol. Igazából az ilyen ős-fantasy stílusú történetekben a városos részeket szeretem igazán, a hajózást kevésbé. Nem is igazán sok mindenre ad lehetőséget a nagy hajókázás. A kalózkapitány már sokadjára utóléri őket, már sokadjára tüzesnyil, átvetődés kötélen, kard csattotgtatás(micsoda vicc az a törött markolat  ) aztán elszelelnek. Egyszerűen a tengeri ütközetekből ennél többet nem lehet kihozni. Már csak azon csodálkozom, hogymég nem jelent meg valami hatalmas tengeri szörny és ficánkolt a hajó körül. Azt még elsüthetnék. Nem kevés ötletességre vall, hogy a legénység tagjai tolvajokká válnak. Tetszik. És persze újra előkerül az a pompás távcső! Viszont a végén volt valami, amit egyszerűen nem tudtam értelmezni. Jamba-város felkiáltással a két melák összefejel. Ez mit is akart jelenteni? Mert én nem értem  
Egyetlen beírási hibát sem találtam, csakúgy mint az előzőekben!(  )

szellemírtók 1

Újabb felturbózott klasszikus. A kor követelményeihez igazítva minden téren. A humor sokkal jobban jelen van, mint néhány hasonló kaliberű újságban. Minden fontosabb motívumot átvettek a rajzfilmből, kezdve az ektoplazmától a teljes elfogási procedúráig. Ha alapból vennénk azt hogy szellemek tényleg léteznek, akkor szerintem ez egy nagyon is jól kitalált folyamat. A magánvállakozók, akik technikai licenszel rendelkeznek olyan eszközök felett,amelyekkel szellemeket lehet fogni és tárolni. Két apróság merült fel bennem viszont már a  rajzfilm alatt is. Elsőként: hogy-hogy nem alakult már több cég? Hogy-hogy nem törtek még be hozzájuk és lopták el a tervrajzokat, ötleteket? Hogy-hogy nem ölték már meg őket a tudásért? Nem hiszem, hogy a történet szerint csak New York ban vannak szellemek. 4 ember nem tudja az egész világon elvégezni ezt a feladatot. Vagy az állam már rég kisajátíthatta volna az ötleteiket és kész. Vagy ez nem a szocializmus? Itt nincs összeesküvés elmélet? Illetve a másik dilemma, hogy a valamennyire is hívők szemében a szellemek valaha élő emberek földön ragadt lelke. De a szellemirtókban hogyy-hogy csak szörnyek vannak, normális "ember szellemek" sosincsenek? Úgy emlékszem a sorozatban voltak azok is,nem?
A grafika természesen tetszetős, XXI. századi megoldásokkal. A mimikára úgy-ahogy megpróbáltak odafigyelni,így sokkal ütősebbek voltak a poénok. Ahogy a titkárnő be akar vágódni Egonnál!  
Amúgy ez egy magában is élvezhető történet, "lélekben" nem támaszkodik a rajzfilmre, így idősebb korosztályok is élvezhetik szerintem. Nekem legalábbis sokkal jobban tetszett, mint például a Bolygó Kapitánya, amit inkább a nosztaliga éltet nálam.

Ezüst sólymok 2

Hát ez sajnos nagyon sokat gyengült az előző rész óta. Totális hanyagság figyelhető meg rajta, minden téren. Olyan hülyeségek kerültek bele, amit még én se veszek be. sorolok párat:
-a különböző idióta hanghatások. Lehet hogy csak nekem nem tűnt fel,de mintha az előzőben nem let volna ennyi és azok is jobban illeszkedtek volna. A kedvencem: fénycsóva hasít az űrbe: KRAKKK
-a csapnivaló színezés. Az egyik oldalon legalább hat féle bőrszín van az embereken, holott csak a karjukat kell volna színezni. Palikám karja egyik képen citromsárga. Másikon nő keze négerbarna. Holott az arca hófehér. Egyszerűen trehány munka
-Maga a "zártörő riasztó-némító", mint olyan
-És egy igazi sok!!! Egy űrtaxiban egy kopaszodó kacsa és egy szörny, megpróbálnak eladni egy döglött halat egy robot-gentlemannek és egy prémes macának. Hát erre még sokáig emlékezni fogok,azt hiszem. Ki volt az az eszelős,aki ezt kitalálta?
-Természetesen Uncle Sam mindenről tudott, a vörösöket szépen kifigyelte kémműholdal, semmi meglepetés nem érte, végig ő uralta a terepet.
- Egyetlen pozitívum, hogy egy minimális kis megtorpanást azért sikerült bele csempészni a sztoriban(az írót azóta komcsi-bérencnek bélyegezték és kivégezték)
Röviden: ez nagyon gyenge eresztés volt úgy az író, mint a rajzoló és a színező részéről. Persze titeket ez egy cseppet tartott vissza attól, hogy kiváló munkát adjatok ki a kezeitek közül. De most komoylan, azért bármilyen rajongás ide vagy oda, azért ti is éreztétek,hogy ez egy gyengus kis rész volt,nem?

Sajnos a jobbak délutánra maradnak, mivel elég későn álltam neki olvasni és már 5 óra van és valamilyen furcsa okból ma a szokottnál is álmosabb vagyok, úgyhogy most abbahagyom, de hamarosan folytatom, ha jól sejtem mostmár csupa pozitívval

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #302 Dátum: 2006. Június 13., 23:59:00 »
Idézet
Cakli Pakli : 90% (zenehiányom van   )
na, hogy 100% legyen, EZTnyomasd be alá ha olvasol  egyébként nekem is tetszett nagyon, főleg a szövegek, jól sikerült a fordítás  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 00:00:43 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #301 Dátum: 2006. Június 13., 23:57:02 »
Szellemirtók 1/4

Nekem nagyon tetszik.
Remek boritó, remek rajzok. Sajnos a rajzfilm hangulatát nekem személy szerint nem adja vissza mert nálam sajnos a rajzfilmnél az élmény 50%át a zenéje adta   ,de így is nagyon tetszik.
A magyarosítás is 100%os :   szam  gratula

Nagyon várom a folytatást  

Cakli Pakli : 90% (zenehiányom van   )
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 14., 09:52:01 írta Micho »

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #300 Dátum: 2006. Június 13., 23:40:00 »
Idézet
én sokkal jobban örültem volna egy laza stílusú baromkodásnak az eredeti mintájára.
ilyen is létezik, a korabeli rajzfilmadaptáció képregényen, de ezt az új változatot valahogy jobbnak találtam, amikor választottam   (a többi sorozatnál is, aminél volt, a remake-adaptációt készítettük el)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 23:49:24 írta Micho »

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
« Válasz #299 Dátum: 2006. Június 13., 23:36:14 »
Idézet
A másik mosolyogtató dolog kapitány megmentése volt. egy kb 20 tonnás követ simán odagörgetnek, ahelyett, hogy félrehúznák a kapitányt.

ezen én is röhögtem regnar
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 23:41:54 írta Micho »

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #298 Dátum: 2006. Június 13., 23:35:30 »
Most látom közben valaki fel is tett egy képet a sáskamukiról. Asszem az a kép a Space Ghost Coast to Coast sorozatból van.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #297 Dátum: 2006. Június 13., 23:30:56 »
Okés, szóval Space Ghost 1.

Egész jó. Csak nem Space Ghost. A régi Space Ghost egy rövid, kalandos részekből álló űrmese volt. Ez meg itt az űr-Megtorló. Ami nem baj, csak láttunk már ilyet párszor, én sokkal jobban örültem volna egy laza stílusú baromkodásnak az eredeti mintájára. Ez a képregény is merít, akárcsak a Voltron, ez éppen a Kiképzésből, a Dredd bíróból, meg még talán máshonnan is. A rajz jó, színek dettó. Minden klappol. Csak nem egy Space Ghostsztorihoz. 10-ből kb. 6-os, 7-es így elsőre, és kúszhat még feljebb is. Az eredet rajzfilm adaptációjaként azonban csak 3 és 5 közé tenném... Ezzel a címmel biztos több példány fogyott belőle, mint amennyi egyébként el kellt volna.

Végezetül eszembe jutott egy zöld, imádkozó sáska szerű fazon az eredetiből, szerintem fix, hogy ő vezeti majd az említett bogarakat.

Folytatása következik...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #296 Dátum: 2006. Június 13., 22:48:10 »
a korahajnali véleményezők kedvéért máris itt a szerdai frissítés
természetesen minden előző napi képregényt lehet sorban véleményezni, ki-hogy halad az olvasásban!

•Szellemirtók - Légió 1/4
•Sötét-Víz Kalózai 3/6
•Voltron 2/5
•Space Ghost - Az Űrszellem 3/6
•Silver Hawks - Az Ezüst Sólymok 2.
•Thundercats 2/5
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 22:53:36 írta Micho »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #295 Dátum: 2006. Június 13., 17:49:04 »
nos, azt kell hogy mondjam, hogy magasan az elvárások felett érkeznek a hozzászólások a Retró-héttel és a szülinapi frissítéssel kapcsolatban, és ez nagyon jó... mondhatni, mostanában HálóZsák tagnak lenni a legjobb a honosítók világában    

fú, de jó lenne, ha ez így is maradna, hisz mindenki rájöhet, hogy ilyen légkörben még jobb kedvvel, és még több lendülettel dogoznak honosítóink, ezáltal mégtöbb képregény kerülhet a monitorotok elé  

örülök, hogy mindenki talál valami kedvére valót a kínálatból, valami emléket, és Fairlight példája mutatja, hogy olvasás közben mégtöbb emlék törhet fel
az biztos, hogy maradt még rengeteg olyan rajzfilmfeldolgozás, amit nem érintettünk (ahogy pl. Grafitól elhangzott, és egyik személyes kedvencem, a M.A.S.K.) de sajnos ennyit már mi sem tudtunk feldolgozni  (a M.A.S.K.-ről részben a selejtes szkenn miatt mondtam le, részben pedig már belefogtam a Voltronba és a Thundercatsbe, mire azt megtaláltam.)
szóval amilyen kíváncsisággal várjátok a folytatásokat, mi olyan kíváncsisággal várjuk a hozzászólásaitokat, hisz "ebből élünk" és nem tudjuk elégszer kifejezni, mennyire fontos minden hozzászólás, legyen az kicsi, közepes vagy hosszú... tehát dr. samson egyet se félj,  itt mindenki annyit ír, amennyit jólesik illetve amennyi ideje van  persze a "profi" véleményezőinktől, mint Gorgonita, regnar, TOM1 és újabban Punkológus várható a "mélyanalízis", mert nagyon jól kivesézik a dolgokat, és ezáltal más fórumozók is reagálhatnak az ő véleményeikre, kialakítva egy párbeszédet a füzetekről, tehát bizonyos húzószerepet töltenek be

Idézet
Bár a történet nem túl erdeti és Voltron kinézeti alapján nekem egy kis Power Rangers utánzat szaga van az egésznek

nem szabad elfelejteni, hogy a Voltron a 80-as évek elejéről származik (a nulladik számban írják is, hogy ő az ősapja a pilótás-robotos témáknak) tehát akkor még a Power Rangers a fasorban se volt  várjuk a további véleményeidet.. és persze a többiekét, akik még most kezdenek el olvasni... vágjatok bele!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 17:53:32 írta Micho »

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #294 Dátum: 2006. Június 13., 17:26:17 »
Beszállok én is a játékba!

Voltron 0/5:

A borító tetszik, a szinezés és a rajzok szépek, már előre látom, hogy az összes számot el fogom olvasni. Amikor olvasom teljesen olyan érzésem van, mint ha egy 80-as évek beli amerikai rajzfilmet néznék! Bár a történet nem túl erdeti és Voltron kinézeti alapján nekem egy kis Power Rangers utánzat szaga van az egésznek, de ez a véleményem a későbbi számokban még változhat  

Thundercats 0/5:

Na ez viszont egyáltalán nem tetszik. A rajzok és a színezés még jó, de a történet nekem egy kicsit túl gyerekesnek tűnik.

Most ennyi, remélem nem gond, hogy nem, írtam két oldalas kisesszét, de most sietnem kell, majd még később jövik a többi képregény véleményezésével is!

Nem elérhető Fairlight

• Kázmér
  • **
« Válasz #293 Dátum: 2006. Június 13., 16:25:46 »
No én is itt vagyok...

Bolygó Kapitánya #1

Fordítás/Beírás: Minden rendben volt vele...

Rajz: Hát nekem nem igazán jött be...

Történet: Az összes közül ez volt rajzfilmen, amit magyarul is láttam, és emlékszem is rá, annak idején bírtam (Főleg a Bolygókapitány VS. Környezetszennyezés kapitány többrészes volt csúcs), valamennyire hozzájárult, hogy kialakult a környezetvédő tudatom (legalábbis nem rombolom...  ) De most felnőve képregényen már nem tud igazán lekötni...
1. Már üres foltnak tűnik, hogy miért kapta meg pont ez az 5 srác a gyűrűt (feltűnően jelezve az eltérő nemzetiségeket)
2. Gaia is gyengús ellenttámadásba megy át...Gyűrűk /Bolygókapitány...ha már ő a Föld lelke simán elsöpörhetné Ártányt egy földrengéssel, vagy egy életre keltett fenyőfával...
3. Ártány hiába nagykörnyezetszennyező...üzletembernek azonban kistílű (Ma már azt várnánk , hogy valami nagy olajvezetéket lékel meg, és az a környezetszennyezés, ami mellé folyik... mert ami gépébe belefér annak nem lehet túl nagy az értéke...meg miért nem vásárolja meg a földet??? Még BK is tehetetlen lenne a tulajdon-joggal szemben)
3. Már nagyon feltűnő a sablon...környezetszennyezés/riadó/a gyerekek odamennek/BK lekapcsoja a rosszfiút...

Nem volt összességében rossz, de itt látszódik, hogy felnőve mások már az elvárásai az embernek...

Space Ghost #1

Már az első oldal szövege megfogott...a történet nagyon jó lett a rajz is jó (bár nem az én stílusom) a fordítás/ beírás is remek lett...

Egyetlen bajom a dizájn...a szerplők ruhája ...nagyon hiányzott nekem valami faja hi-tech páncél/ruha ami nagyon beleillett volna a sztoryba...mert egyfelől, már kinövi a rajzfilm lehetőségeit, másfelől meg (ruha) nagyon leragad ott...

Utólag beugrott, ebből is láttam pár részt...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 16:51:15 írta Fairlight »

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #292 Dátum: 2006. Június 13., 14:19:41 »
Az éjszakai műszak ma elmaradt, elkapott valami betegség és úgy döntöttem, hogy olyat teszek amit ritkán szoktam ... alszom

Külön retro topic    

Na akkor csapjunk a lecsóba, mára is szép termés jutott, nem beszélve arról, hogy még a tegnapit sem sikerült végigolvasni.

Bolygó kapitánya #1

Huhh, na elsőre essünk túl a nehezén. Mint arról alább már megemlékeztem, Bolygó kapitánya nem hagyott bennem igazán mély nyomot, valahogy nem csíptem a történeteit. Maga a rajzfilm stílusa - a tipikusan amerikai grafikával - sem tetszett, a történetek még hagyján... De természetesen nem hagyom, hogy befolyásoljon a képregény olvasása közben ez a némi előítélet.

Borító. Egyáltalán nem rossz. Tetszik a filmszerű megoldás. A "környezetbarát papírra nyomva" felirat hatalmas. Kíváncsi lennék, hogy tényleg arra nyomták e. Az alsó feliratot én kissé feljebb szerkesztettem volna, de gondolom az eredetiben is ott volt lent.

Képregény. Abszolut rendben van, legalábbis visszaadja a rajzfilm hangulatát. És azért nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy maga a történet inkább a fiatalabb korosztálynak szól, tehát a rajzok az ő korcsoportjuknak nagyon megfelelőek lehetnek.

Történet. A szokásos Bolygó kapitánya. Gonosz ártány csúnya dolgokat tesz és jól megkapja a magáét.  De viccen kívül, nyilván maga az üzenet a fontosabb, amelyet ebben a formában próbál közvetítetni a rajzfilm, vagyis jelen esetben a képregény. A rossz és jó cselekvések szembeállítása, a gyerekek figyelmének "játékos" felhívása az egyes problémákra és a környezetvédelemre. Ha így nézzük ennek a célnak pontosan megfelel, főleg ha adott esetben a szülővel együtt éli át a gyerek a történetet és utána tudnak róla beszélgetni (ja és ha a szülő nem olajmágnás, mert akkor biztosan azt fogja mondani, hogy bolygó kapitánya gonosz ember  ).
A sztoriban vannak érdekes elemek - felnőtt fejjel. Pl Gaia nem mondja el nekik, hogy mi lesz ha egyesítik az erejüket, csak annyit, hogy meg fognak lepődni... Ha egy nagy robbanásban elpusztul minden, azon is meglepődnének, nem?  A másik mosolyogtató dolog kapitány megmentése volt. egy kb 20 tonnás követ simán odagörgetnek, ahelyett, hogy félrehúznák a kapitányt.
Viszont az kellemes része a történeteknek, úgy általában, hogy a kapitány sem sebezhetetlen, így az erejük nélkül is küzdeniük kell a Planétásoknak. Így teret nyer az egyéni tudásuk, valamint jobban ábrázolható a jellemük, már ha beszélhetünk ilyenről egy gyerek-képregényben.

Fordítás/beírás. A szöveg jól eltalát, kellően könnyed a történethez. A mondatok érthetőek.Jók a beszólások, mint "szent szmog"   "Mert mi törődünk az állatokkal kedves imperialista barátom" Ez nagyon tetszett.

Összességében. Most sem szerettem meg jobban a Bolygó kapitányát, de azért biztosan rákukkantok majd a következő részekre.

Power Rangers

Igazából ezzel a csapattal mindig semleges voltam, talán 3-4 történetüket láthattam, meg a mozifilmet, ami nem öregbítette hírnevüket.

Borító. Mesés. Mintha egy Donald kacsa borító lenne. Kevés színtónus, erősen körülhatárolt rajzok. Jó erős, közepes borító. Viszont a címfeliratok - nekem legalábbis - kihívást jelentettek. Mire kibetűztem a Garganatutron szót

Képregény. Nem rossz a grafika. A rajzok szépen körülhatároltak, könnyen értelmezhetőek. A színek is kellően élénkek. A karakterek sok helyen karikatúra szerűek, amely tovább erősíti a jellemábrázolásukat.

Történet. Nem volt rossz sztori, persze ezt is csak úgy szabad értékelni, hogy tudni kell, melyik korosztályt célozza meg. Nyilván nem várható el 6-8 oldal lélektani dráma egy gyerekfüzettől. Azért van izgalom, hiszen elsőre nem sikerül legyőzniük az ellenfelet, stratégiát kell változtatniuk. Könnyed olvasmány volt.
Most lehet, hogy én siklottam át valami felett, de a borítón azt olvastam, hogy két történet, de én csak egyet találtam a füzetben.

Fordítás/beírás. Nagyon jól illett a történethez. A srácok szövege kellően laza lett. A mondatok érthetőek és magyarosak voltak.

Összességében. Ha az ember valami gyorsan emészthető laza dologra vágyik, akkor tökéletesen megfelel egy ilyen történet, persze kell hozzá a felvezető "Retro" fíling is, anélkül mára már kissé butuskának tűnik. De köszönet érte, jó volt felidézni a Rangereket.

THUNDERCATS #1

A borító itt is kissé zsúfolt, de ezen kívül semmi baj nincs vele. Kellően lendületes a mozgás ábrázolása, szinte érezni, hogy lendületben vannak a karakterek.

Képregény. Csakúgy, mint az előző számban, itt is csak dícsérni tudom a karakterek rajzait. Szépen körülhatároltak, részletgazdagok. Jók az arcok is. A színek erőteljesek és élesek. A hátterek is szépen kidolgozottak, tetszik, hogy néha elmossák, ezzel is érzékeltetve a "mélységélességet" A dupla oldalas kép a főszereplővel és az árnylénnyel még poszternek is elmenne.

Történet. Kicsit összecsapottnak éreztem, de ez az egyetlen, amelyet negatívumként tudok felhozni. Az összecsapottságot is arra értem, hogy gyorsan jön a gonosz, aztán a képregény nagy részében bunyó van, aztán ahogy leverik, a következő képen már kitisztul a világ és boldog békességen mennek népesíteni. A harc viszont jó, tetszenek az árnylények. És vannak vicces jelenetek is, mint pl a kis szeleburdi űrcicák. "hülye árnyék lény" - szinte hallottam a durcás, kissé csalódott hangot, hogy leesett.

Fordítás/beírás. Csakúgy, mint az előző rész, ez is jól sikerült. Jól szerkesztett, magyaros mondatok.

Összességében. Na most lesz kemény a történet, hogy egy über-gonosz feléledt.. jöhet a folytatás

VOLTRON #1

Borító. Mindhatni átlagos. Semmi extra, de a célnak tökéletesen megfelel, azaz a fehér háttérrel jól kiemeli a robotot, és biztosan feltűnő egy polcon.

Képregény. A rajzstílus továbbra sem a kedvencem, de azért nem rossz. A színek változatosak, a karakterek szépen körülhatároltak.

Történet. Az elején kaphatunk egy kis bepillantást a múltba, amely aztán rávezet a tényleges történet vonalra, amely elég sablonosan indul, azaz sittről ki - és nagy dohányért küldetés. A bonyodalom adott, hiszen a gépet össze kell gyűjteni. Néhol azt érzem, hogy kissé siettetik a dolgot, legalábbis a szerelem első látásra 2-3 képkocka alatt nekem kissé gyors volt. A gonosz "kellemesnek" ígérkezik, remélem nem valami bénázó figura lesz, hanem keményen odacsap majd. A rész nem volt rossz, volt benne minden, akció, izgalom, megismerhettük a fő karaktereket is.

Beírás/fordítás. Kellően eltalált mondatok, kifejezések biztosítják a lazaságot a történethez, ezzel is fokozva a hangulatot. Jól sikerült.

Összességében. Annak ellenére, hogy a karakterek rajzai nem nyerik meg a tetszésemet, szépen elkészített képregény, főleg a hátterek miatt, van remény akcióra is, szóval várom a folytatást.

U.I.
TOM1: Most olvastam el a hozzászólásodat (előre nem szoktam elolvasni mások hozzászólásait, mielőtt elolvasnék egy képregényt, nem akarok befolyásolás alá kerülni   ) és láttam, hogy a kardról kérdeztél a Thundercats-ben. A kard kicsi és amikor elkiáltja magát, hogy Thunder-thunder-thunder-thundercats akkor minden egyes szónál növekszik. Alapból akkora csak, mint egy tőr, közepén a szemmel.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 14:22:09 írta regnar »

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #291 Dátum: 2006. Június 13., 06:25:39 »
Na én vagyok a második( míly meglepő hajnali fél 6 felé)

Troll,ha továbbra is megtartod jószokásod és 00.00 és 01.00 között teszed fel az újakat,akkor azt hiszem mi nyitjuk a sort Regnarral, mert úgy tűnik mi képviseljül az éjszakai műszakot.
Eredetileg ez a hozzászólás csak a hétfői anyagról szólt volna, ám mivel le vagyok maradva egy lépéssel és már látom a keddi anyagot,ezért "hozzácsapom" a keddit a tegnapihoz. Ez egy már-már túlságosan is hosszú hozzászólást fog eredményezni, amiért szíves elnézést kérek azoktól akik nem bírják a szövegem. Ha a moderátornak nem tetszik szóljon és ha még tudom, kettészelem.(legalább ketté)
Illetve ebben a hozzászólásban ezúttal egy darab szmájli sem lesz,ugyanis wordel írom. Mindenki oda és olyat képzelhet,amilyet akar.

HÉTFŐ

Voltron- A galaxis védelmezője 0
Elsőre nem ugrott be,hogy kik ezek, de aztán eszembe jutott a színes oroszlános óriásrobot. Magával a történettel szerintem minden oké volt, egy nulladik résznek pontosan így kell lezajlania. Egyenlőre semmi bonyodalom, csak a főszereplők bemutatása. Kicsit túlságosan skatulyásak a karakterek, van a "melák",az "okoska", a "rosszfiú", a "jófiú", meg a "rejtélyes". Ám mivel ez egy tényleg gyerekeknek szánt rajzfilmből lett áthozva,még így is sokat komolyíthattak a dolgokon. Ami viszont már tényleg túl sablonos,az a megmentésre váró hercegnő. Na azért az már nagyon... ötlettelen.
A "rajz" az ami nem tetszik. A DW tényleg pompás Transformereket, meg ultrarealisztikus kibernetikus hátteret tud előállítani,elismerem. De ami a mangás emberkéiket illeti,az már nincs ínyemre. Különösen ez az elmosódott háttér előtt egy éleskontúrú, bütykösujjú manga-pofa,ez nem jön be. Viszont mivel a "műszakirajz" terén elismerten otthon vannak, már előre dörzsölöm a kezem,hogy milyen lesz Voltron és maga az összekapcsolódás. Valószínüleg sokan majd különböző alakváltókra jellemző jegyeket vélnek felfedezni Voltronban, nyilván nem véletlenül.
A szöveg stílusa is kellően "menő" a történethez,a fordítás pont a megfelelő hangnemben hozta át a mondandót, megőrizte az "akciófilm" hangulatot.
A doku pedig felért egy külön kis történettel. Igaza van Regnarnak. Talán még tartalmasabb, mint maga sztori

A Sötét Víz kalózai 1
Itt pont ellentétes hatás ért, mint az előbb. A Voltronban komolyítottak a dolgokon és akár egy jobb sci-fi akciófilm forgatókönyvének is betudható történetet hoztak össze, addig itt olyan csavarok és események követik egymást, amibe ha az ember egy kicsit is belegondol, máris értelmét veszti az egész. Túlságosan sűrűn követik egymást az események, ahogy partrahúzza  Primust, az 3 kockában mindenről felvilágosítja, olyannyira, hogy a történet végére olyan célok is előtérbe kerülnek(13 kincs) amelyekről szó se esett. Niddler azonnal megjelenik, mihelyt elteszi Ren azt a törött kardot. Harcolhatna, de nem, inkább négy kocka alatt szinte már összebarátkozik a madárral, előre sejtetve, hogy ő is pozitívvá válik. Aztán persze a gonosz azt hiszi elbánt a hőssel, ám ő két kocka között megmenekül. Ez különösen nagy hiányosság volt. A végére olyan dolgok kerülnek szóba, amikről addig nem is értesülhettünk, ez se túl jó ötlet. Illetve, hogy pár senkiházi kalóz legyűrjön egy hatalmas sárkányt, vagy legalább is az esélyét lássuk, ezáltal is biztosítandó hogy a következő részt is elolvassuk, háát.
Viszont ami különösen tetszett, az a '80-as évek végét, '90-es évek elejét idéző rajzstílus. Mint a Conan a Barbár felturbózott változata. Kellően színes és részletes.  Nagyon tetszettek a nagyobb képek, például a kalózkapitányos "nagytotál" a maga nemében egyedülálló. Ezúttal egy tökéletesen a történethez illő rajzolót találtak a képregényhez, akinek biztos nem kevés tapasztalata van már a különböző szörnypofák megrajzolásában.
Zerit munkájához annyit, hogy a minimális számú elírástól eltekintve (talán 2) kiváló munka. Minden bizonnyal nem volt könnyű azt a logót összehozni, se a főcímet. Viszont ami talán még nehezebb volt, az a versike a végén. Minden bizonnyal nem könnyű egy más nyelvű verset átalakítani magyarra úgy, hogy valamennyire a mondandó is megmaradjon, meg a hossza is és még rímeljen is. Jelentem nagyon jól sikerült.

Ezüst Sólymok 1

Ezzel is pont az a baj mint az előzővel, de itt súlyosabb a helyzet. Viszonylag részletesen indul, egy kis prológussal, egész pofás bevezetés. Kellemes, se nem nyújtott, se nem sürgetett bemutatás, néhány tipikusan korabeli és megfelelően tökös vicc elsütése, majd utazás a célállomásra, találkozás a megbízóval. Ez a 22 oldalnyi történetből kitesz 18-at. Majd amint rámutat a főnök a célpontra,  Monszter egyből tudomást is szerez róluk és a képek tanulsága szerint kábé 20 másodperc alatt megtesz legalább fél millió kilométert és támadásba lendül. Majd eszeveszetten felgyorsulnak az események. Majd minden kockán elbukik egy-egy gonosz, igazi küzdelmet sehol se láthatunk, csak egyfajta megerősítését a hősök keménységének. Nem akarok politikai értelmezést keresni ehhez a gyors győzelemhez, de ha csak a feleket jelképező elemeket egymás mellé tesszük, feltűnik egy, s más. Jók: fehér fejű réti sas a segítőjük, csupa csillogás és erő. Gonoszak jelképe: akárhogy is nézzük, egy vörös csillag. Kudarca már az első kockától egyértelmű, még fikarcnyi esélye sincs a legkisebb rész-győzelemre se. Magyarul nem kevés kommunista ellenes felhangot érzek ebben a képregényben. És mivel amerika egyik ellenségével se volt sohase elnéző, ezért ennek a sorozatnak számomra igazából nem lesz nagy izgalom az olvasása, hiszen a végkimenetel természetesen száz százalékos győzelem, mi más is lehetne? A jenki kissrácok nem láthatnak mást, minthogy tűzzel-vassal írtják a vörösöket, akiknek esélyük sincs.
A rajzal az volt a gondom, hogy valahogy túl kásásra sikerült. Az arcokra sok helyen annyira nem fordítottak figyelmet, hogy az már szomorú.
A fordítás tökéletes, bár a gonosz nevén jót mosolyogtam, bár biztos az eredetiben is ezek voltak: Mo-le-ku-la, Mumbo –Jumbo Ja és a kerdvencem: TROLL ebből kimaradt

Űrszellem 1

Ez a képregény kiváló. Ez az ősrégi Hannah-Barbera rajzfilm sorozat inkább a legkülönbözőbb módon kifigurázott, átszinkronizált paródiákról emlékezetes a számomra, meg az óriás sáskákról, de semmiképpen se a komolyságról. A képregény éppen hogy csak az alapmotívumot tartotta meg, a hős általános külsejét, illetve utal a valószínűleg hamarosan feltűnő rovarokra. Ezen kívül szerintem a történetet teljes mértékben az író fantáziájára bízták, bár a régi rajzfilmről nem sok mindent tudok. A történet csak magasztalni tudom. Végre egy igazi modern hőssel találkozhatok. Tökéletes tisztaság, de mindez modern felfogással párosul. Bár az őt körülvevő világról nem sokat tudtam meg, de nem tűnt se utópiának, se fertőnek, tehát ebben is egy kicsit újat alkot. Az a folyamat, ahogy a végletekig tisztelt elitalakulatról kiderül hogy mennyire korruptak, hihetetlenül jól eltalált. Amúgy maguk a szereplők is nagyon tetszetősek. Az a hatfülű, meg a négykarú nő hihetetlenül jól van kitalálva. És akkor a gépkarú halálfejről még nem is beszéltem. Az utolsó kocka kiváló. Nem kellett semmi szétfröccsenő vér, hogy tökéletesen megértsük, mi is zajlott le. Így talán még sokkolóbb volt ez a rettenetes tett, mintha „közelképben” mutatták volna. Az egész képregényre jellemző, hogy nem teng túl benne a szex és az erőszak -pedig a korra sajnos ez a jellemző-hanem pont a megfelelő szinten állt be.
Magáról a grafikáról egyszerűen semmi negatívat nem tudok mondani. A borító és az első oldal már maga a csoda volt. És végig a képregényben megmaradt ez a lélegzetellálító grafika.
A beírásra nem lehet panasz. Külön kiemelném a főcímet, ami biztos nem volt kis munka. A „rajzolta”, és a „Dórika beírás” szövegeknél semmi hibát nem láttam, mintha így nyomtatták volna. Gratulálok.
Bár nemrég ócsároltam a DC-t a CoMor-on, mondván hogy a másodvonalbeli hősei ötlettelenek, azt kell hogy mondjam, az Űrszellem ilyetén feltámasztására és ilyen minőségű munka összehozására csakis a DC-re lehetett képes. Az összes retro közül ezt szerettem meg a leginkább(holott van Marvel is a kínálatban) És ennek várom legjobban a folytatását. Igazi mestermű!

Pókember és csodálatos barátai 1

Nos ez...ez rettenetes! Először leszögezném, hogy sajnos én a rajzfilmet nem láttam és így csak "felnőtt fejjel" tudom nézni a dolgot. Meg se próbálom felsorolni azokat az ócska tréfákat és nevetséges húzásokat,amelyektől szinte ökölbe szorult a kezem az undortól. Például a karbonsavas poén hallatán-bocs Joruto- valami nem emberi vicsor ült ki az arcomra. És akkor még a "gondolkozó", eszközhasználó szukáról nem is szólok semmit. Az egész egy vagy vicc. Szerintem ha ezt Kaine meglátja, kiszalad a világból. Ez egyszerűen hülyének nézi az olvasót. És a rajz stílusa is olyan,hogy még a Zöld Manót is kiröhögöm, pedig azt elég keményre szokták csinálni máshol. Tipikusan azzal a felfogással készült,hogy "á, jó lesz ez a kiskölyköknek". Nem csoda, hogy csak ez az egy készült, mert ezzel még a hat éves olvasni nem tudókat se lehett bepalizni. Bocsi,de nekem ez jött le belőle.

Thundercats- Űrmacskák 0

Nagy szerencse, hogy dokumentációval kezdődik a képregény, mert a történet tényleg sokban támaszkodik az előismeretekre. Azt hiszem Micho előszava nélkül azt se tudtam volna hová csöppentem,mert sajnos ezt a rajzfilm sorozatot se ismerem. Viszont ez is olyan, mint az Űrszellem, sokkal, de sokkal többet felmutat a képregény, mint a néhai rajzfilm(minden bizonnyal,bár lehet hogy az is nagy alkotás volt) A nagymacska karakterek nagyon bejönnek. Mind a személyiségük, mind az ábrázolásuk nagyon profi. Különösen figyeltek rá,hogy ezek nem csak sima emberek, hanem igazi állat és ember keverékek. Mind a "felnőttek", mind a gyerekek mosolyába vegyül nem kevés bestiális vicsorgás, ami már-már ijesztő. Anúgy a történet szabvány fantasy elemeket vonultat fel, mint mágikus fegyverek, varázslatok, szent helyek, stb... ám az egész meg van spékelve ezzel a hihetetlenül jó ötlettel,az állat-ember keverékekkel.
A grafikai részével a dolognak semmi bajom nincs, egyenletes a háttér és a szereplők megrajzolása(nem úgy,mint DW berkeiben) és eléggé élénkek a színek. Kellett már egy ilyen,erdős mezős is, mert már kicsit sok volt a sok szükre "űrhajó-fal"- ból.

Tehát felállíthatom a sorrendet,amely a következőkből áll:
Űrszellem
Thundercats
Voltron
A sötét víz kalózai
Ezüst sólymok
és végül a Pókember és barátai, aminél örülök,hogy nem lesz belőle több

KEDD

A Bolygó Kapitánya 1

Ezt még jó szándékkal végig lehet olvasni szerintem,akárhány évesek is vagyunk. A pókemberessel szemben ugyan ez is gyerekekhez szól és ezáltal esetleg megmosolyogtatja az idősebbeket,de elég hozzá egy nagyon kevés jószándék és máris élvezhető. sokat segít ebben, ha valaki a rajzfilmet is nézte. Na ez nálam se maradt el, így örömmel olvastam el a történetet minden gyermetegségével együtt. Azért az feltűnt,hogy a több száz éve alvó Gájának milyen tartós sminkje van. A srácok gyorsan belerázódtak a szerepükbe és a gonosz Ártány felbukkanása is tökéletes volt. Ha emlékeim nem csalnak ő mindig ilyen robotokon jelenik meg, soha mondjuk egy sima kőolaj fúró toronnyal. A csata kellemesen nyújtott volt, természetesen hamar előkerült Keptön Plenet, akit mindig is valamiféle Superman reinkarnációnak tartottam. Ezúttal a tréfáin tiszta szívből mosolyogtam. Ami viszont nem volt gyenge: nem a kapitányt húzzák a szikla mögé,hanem a kábé 10 tonnás sziklát görgeti hat vékony testalkatú gyerek 15 méteren. Túl sok Hulkot adott ki a marvel, hozzászoktak már, hogy a szereplők csak úgy görgetik a  sziklákat jobbra-balra.
Azokat a környezetvédős epilógusokat mindigis szerettem, azért sokszor mondtak okos dolgokat,de most komolyan. viszont az a kép, amikor négyen ülnek egy autóban,az nem inkább arról akart szólni,hogy próbáljatok együtt autózni a baráttal,szomszéddal és akkor tele lesz a kocsi?
Ja és köszönöm Micho,hogy utólag sikerült besúvasztani az "Ártány"-t, a rajzfilmben tényleg így hívják és szerintem nagyon is illik a malac pofájúra.

A Sötét Víz Kalózai 2

A történet folytatása nagyon szép fantasy motívumokat vonultat fel, nem kevés arabos beütéssel. Az úgy szereplők közül tetszik a barna bőrű, kék hajú csaj a jatagánjával. Az elején kicsit zavarban voltam, mert a sárkányról végülis nem derült ki hogy meghalt-e vagy sem. Valószínűleg még elő fog kerülni. Ezúttal nem húztak bele  végére se, mint az előző részében, a tempó megfelelően egyenletes marad. A történet igazi csúcsjelenete, amikor a Sárkány Gyomra nevű természeti képződményhez jutnak, hát mit ne mondjak, lenyűgözően ábrázolták. Az akciózás kellően drámai volt, viszont amit kicsit gyengének tartottam, az ahogyan "leszálltak" a vízesés aljára. Ott egy kicsit jobban meg kellett volna sínylenie a hajónak a dolgot. Ja és nagyon klafa volt a kalózkapitány távcsöve! volt rajta vagy négy optika. De vajon minek?
A magyarításhoz annyit,hogy az első részben ha jól emlékszem olvastam 1 vagy 2 elírást- a legjobbakkal is előfordul- ám itt már egyen se akadt meg a szemem. Úgy tűnik erre a részre már az író és a beíró is négyes fokozatba kapcsolt. Klasszisokkal jobb lett,mint az elődje.

Power Rangers

A sorozat nekem se volt a kedvencem, mivel főleg németen láttam és igazából azokból a magánéleti problémákról, amiről a műsoridő kábé fele szólt, semmit se értettem. Csak akkor lelkesültem fel,amikor jöttek az egyértelműen műanyag dinoszaurusz szerűségek és átalakultak óriásrobottá. Első érdekesség,ami kissé meglepett: hová tűnt az a bocsorkány, Rita? Nem ő szokta "kikeverni" a különböző szörnyeket? Ha már a "szörny"nél tartunk, meg kell mondjam ez a történet gyengepontja. Egy cowboy, aki rugós harmadik kezének mutatóujjából virágokat lő ellenfeleire? Ez már nekem is sok volt.
Viszont a rajzstílus tetszett. Könnyed,humoros. Az elején a két bajkeverőt nagyon jópofán ábrázolták.

Voltron 1

Mostmár egy kicsit kellemesebben fogadtam a manga-fickókat, talán egy kicsit lágyultak is a nulladik rész óta. Most az előzőnél is több humort és "filmes" beszólást raktak/raktatok bele így igazi élmény volt olvasni. Voltron továbbra is Transformernek készül és a csodás űrhajó hátterek tovább hódítanak. Amire viszont  különösen felfigyeltem, az egyrészt az ellenséges űrhajó felrobbantása -nem tudom, ez papíron mennyire látszik, de monitoron szinte vakított, nagyon durva- illetve a hercegnő a lovon. Nem tudom milyen zilált életű művész találta ki azt a lovat, de mindenképpen roppant eredeti. A "szerelmi szál" kialakulása már-már pillanatok műve volt, két kocka alatt szinte a smaciig eljutottak a szereplők. Persze csak jelképesen. A végén az óriás oroszlán se volt semmi. Látványosság terén meg kell hagyni, tudnak a DW-sek mit felmutatni. A résszel semmi bajom nem volt, kellemes görbülnek az események, a hősök hősködnek, a gonoszok gonoszkodnak, vagy inkább még csak ármánykodnak. Szép kilátások elé nézünk, nagy csihi-puhi lesz még ebből.

Thundercats 1

Sajnos megint egy kis visszapillantással kezdődött a dolog,szóval az első 2-3 oldalon kissé "lemaradtam" érzésem támadt. De szerencsére véget értek a visszaemlékezések, úgyhogy már én is képbe kerültem. Bár az még nem tiszta,hogy ki a főellenség, ki az aki nyakrafőre ringbe hozza az új ellenfeleket. Valami ősi gonosz szellem, ha jól értettem. Aztán az árnyékos gonosz nagyképűsége ellenére egyáltalán nem volt nehéz elintézni,sőt. A végét már már tragikus hirtelenséggel zárták le. Dobálják,csak a dobálják a kis fény-bombákat, majd jön az oroszlán rácsap a gonoszra, az meg"jajj,csak a szemet ne!" És kész. Következő kocka: napsütötte égbolt alatt "na menjünk építkezni" szöveg. Hát nem húzták túl,az biztos. Amúgy ezzel a bizonyos mágikus karddal is lenne egy gondom. Ez minden kockán más méretű. Ez már az elző részben is feltűnt. Néha csak alig 30 centi hosszú, náha van hogy 1 méter, vagy másfél. Ez most akkor egy tőr,vagy hosszú kard? Mert nekem nem világos. Viszont a gepárd csaj egyre jobban bejön. Nagyon megizmosodott a popsija a sok futástól. Csak az csúnya kiütése ne lenne,amitől olyan foltos a bőre.(ez vicc volt,csak nincs mögötte szmájli)

Űrszellem 2

A végére hagytam a legjobbat. Mindennél jobban vártam ezt a folytatást,mert az előző részben olyan tartalmat láthattunk és olyan eseményeket élhettünk át, ami tényleg lenyűgöző. És az új rész nemhogy nem okozott csalódást,de még felül is múlta az előzőt. A temetési jelenet bármely Oscar-díjas filmben megállná a helyét, a párhuzamosan ábrázolt kétszínűség és hazugság sokkal inkább negatív figura ként mutatja be Temple-t és a csatlósait. Az a képpáros pedig amikor a koporsót megcsókolja és a "halottat" leköpi, hát az valami eszményi. Tényleg, ebből nem terveznek filmet csinálni? tökéletes alap lenne hozzá ez a mini-sorozat. Közben a beszéd is lenyűgöző volt, sikerült a magyar változatban is teljesen átültetni. Egyszerűen az olvasó meg tudja gyűlöni azt a rohadék Temple-t. Végre egy igazi gonosz. A köpés utáni karlendítést pedig erősen náci jelképnek éreztem, így még könnyebb ítéletet mondani. Végig megőrzi az ötletességét. Az önként vállalt szenvedés jelképe, az örökké csákányozó idegen. Nagyon költői kép, meg fogja az embert. Hogy hogy ilyenekre még egy filmben se gondoltak? Egy dolog viszont nem derült ki, mégpedig az hogy hogyan maradt Bach életben. erre valószínűleg még fény derül. Vagy egyszerűen csak ott hagyták a sivatagban megrohadni? De hogy került oda? A közjátékban kiderül hogy a globális fenyegetést a rajzfilmhez hűen a "bogarak" jelentik, akik emlékeim szerint ember magasságú sáskák. Végül kiderül Salamon bűne és az ember önkéntelenül is megsajnálja. Remélem fogunk még vele találkozni valamikor, amikor is feloldozást nyer bűnei alól. Végül pedig megjelenik maga az Űrszellem, akit azt hiszem sem jellemében, sem megjelenésében nem lehet a Hannah-Barbera féle hőshöz hasonlítani.
A grafika most is lenyűgöző. Ha mást nem is,de a közjáték szép épületeit, a temetés érzelemdús képpárjait végül pedig Bach kigyúrt és jelmezes képét ki kell emelnem, mert különösen lenyűgözőek.
A fordításhoz csak annyit, hogy minden érzelmet sikerült tökéletesen visszaadni, Farekre is valószínűleg ugyanolyan nagy hatással volt, mint rám, mert tényleg mindent beleadott. Nem különben Dórika,aki ismét mestermunkát végzett a címfelirattal is.

A jelenlegi listát toronymagasan vezeti továbbra is az Űrszellem, majd Voltron, Thundercats, sötét Víz, Power Rangers és végül a Bolygó Kapitánya.
Közben szépen lassacskán rám reggeledett, úgyhogy el is köszönök. Nagyon várom a holnapi címeket is és köszönöm az eddigieket!

TOM
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 06:37:10 írta TOM1 »

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
« Válasz #290 Dátum: 2006. Június 13., 01:44:23 »
na én vok az első (míly +lepő hajnali 2 felé   )

Bolygó Kapitánya: nekem nagyon visszaadja a rajzfilm feelingjét és nagyon tetszett. A hab a tortán hogy a rajzfilm végén midnig volt fél perc kb amiben ilyen taáncsokat adtak a föld megmentése céljából és ezt belerakták a comicsba is.
Nagyon bejön remélem van még pár rész  

100%

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #289 Dátum: 2006. Június 13., 00:53:24 »
A mai adag retrofriss  :

A Bolygó Kapitánya 1. szám
A Sötét-Víz Kalózai 2/6
Voltron - Az Univerzum Védelmezoje 1/5
Space Ghost Az Urszellem 2/6
Power Rangers 5. szám
Thundercats 1/5
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 13., 01:15:37 írta Micho »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #288 Dátum: 2006. Június 12., 22:32:31 »
Hali.  Örülünk minden új hozzászolónak...

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #287 Dátum: 2006. Június 12., 21:24:44 »
Helló!

Gondoltam véleményezem a Voltron képregényt. Meg majd sorban a többit is, ha lesz időm.

A Voltron sorozat nekem abból az időből kimaradt, úgyhogy nem ismeretem idáig a szorit, meg a szereplőket ez biztos von le a történet élvezhetőségéből,de eddig jónak tűnik. Az alapfelállás amolyan Piszkos tizenkettő jellegű, a szereplőkben felfedezni vélek (ha nekiállok gondolkodni rajta) némi Star Wars hatást (hercegnő, két szimpatikus megmentő fiú), de jópofa, lehet ebből mit kihozni. A rajz jó, nem a legjobb, de teljesen rendben van. Ami tényleg tetszett, a karakterek leírása, főleg a két főgonoszé, de mondjuk itt felfedeztem valami tréfásat: Góliát 198 centiméter?

Alighanem Space Gohstról és a Silverhawks képrgényről, majd több mindent írok, hiszen azokat a sorozatokat ismerem is.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 21:27:02 írta KiD »

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
    • http://
« Válasz #286 Dátum: 2006. Június 12., 20:16:21 »
Sziasztok!  

A retro-hét valóban Micho fejéből pattant ki és minden azzal a bizonyos retrojunkkal kezdődött... aztán pedig záporoztak mindannyiunkra az emlékek, amikor általunk alig vagy egyáltalán nem értett nyelveken vártuk minden hétvégén ezeket a rajzfilmeket. Asszem mindenkiben maradt pár elfelejthetetlen képsor vagy mondat, mint a thunder - thunder - thundercats vagy hogy egyesített hatalmatokból én vagyok a Bolygó Kapitánya!  
20-on aluliak vagy felüliek, de sokan ezeken a sorozatokon (is) cseperedtünk fel, és azt hiszem egy ilyen 3 éves szülinaphoz mi sem passzol jobban mint némi kis nosztalgia, ami úgy látom, hogy sokatokat elöntött szerencsére, mint minket a keresgélés meg honosítás során. Amikor Micho először elmesélte az ötletét (amelyért ezúton is   ), kábé abból álltak a leveleink, hogy "És arra emlékszel..." és itt egy jó hosszú felsorolás következett.  
A képregényekkel is hasonló korunkban kerültünk kapcsolatba (legalábbis én, az első Semices füzetek révén), bár jó darabig nem is tudtunk arról, hogy ezeknek mind-mind voltak képregényváltozatai. Az X-Men első számára én például azért figyeltem fel anno az újságosnál, mert a logon ott sorakoztak a fejek, köztük Kolusszus, akire azt hittem, hogy a Bolygó Kapitánya...    

A Thundercats, Voltron és Space Ghost mind-mind nagy kedvenceim voltak, a Dark Water sajnos nekem kimaradt, legalábbis nem emlékszem rá, de itt az ideje, hoyg képregényben megismerjem!  

A Pókember és Csodálatos Barátai pedig számomra a legmeghatározóbb képregényes rajzfilm volt, talán azért, mert ez volt az első. Nagyon-nagyon-nagyon nagy kedvenc volt, minden hétvégén délelőtt erre vártunk, hogy megkezdődjön. Ugyan a sztorik nem voltak komolyan mélyenszántóak, de az átalakuló szoba, Jégember átváltozása vagy akár a kutyus mind szerves részei a "fíilngnek".  

A képregény amúgy az egyik epizód adaptációja, és ez az egyetlen egy szám jelent meg belőle, tehát nálunk is ennyi lesz csak olvasható. Akkoriban azt hiszem még nem volt olyan nagy divat a már eleve képregényből készült filmekből meg rajzfilmekből újra képregényt készíteni.
Bár ha jól tudom, a rajzfilm az idén 25 éves, és ez alkalomból a Marvel is előrukkol valamivel, szóval ki tudja...  

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #285 Dátum: 2006. Június 12., 18:47:19 »
Pókember és csodálatos barátai #1

Erre a rajzfilm sorozatra emlékszem, vagyis csak egy részre.6-7 éves lehettem és mindig azon gondolkoztam hogy a Jégember jéghidja hogy-hogy nem esik az emberek fejére?

A boritó egyszerü de szép.
Képregény: Minden rendben van vele, talán csak az nem tetszett ahogy Bobby Jégemberé változik.
Történet: az nagyon kiszámitható volt hogy Norman visza fog változno Zöld Manóvá és a történet végére nem fog emlékezni semmire.Íde a póénok szerintem jól illeteka képregényhez.
Fórditás/beírás: Szokásosan jó lett. talán pár év múlva énis megpróbálom majd.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #284 Dátum: 2006. Június 12., 18:39:31 »
Baró a retro-hét. Jó ötlet pont a tanév végére időzíteni, legalább lesz időm olvasni.
Eddig csak a Pókember és Csodálatos barátait olvastam el, de az piszok mód tetszett. Jól visszajött a klasszilus történetek minden eleme. bobby Amerika Kapitány jelmeze pedig nagyon osztott Tűzcsillag Póknő jelmezével egyetemben. Nagyon jópofa képregény érdemes a folytatásra.

Amúgy időben egy kicsit el vgaytok tájolva. Én még nem múltam 20, de a legtöbb rajzfilmre mindig emlékeztem. Space ghostról pedig eredetileg azt gondoltam, hogy ő az űr-Batman.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Graf-X

• Kázmér
  • **
    • http://comixart.hu
« Válasz #283 Dátum: 2006. Június 12., 11:51:03 »
Menjetek a fenébe! Holnap reggel 8 kreditért vizsgázok, aztán 2 szigorlat 2 nap alatt, ti meg jöttök itt a retró-héttel, hogy még véletlenül se tudjak felkészülni!  
Egyébként a Mask (nem a zöldarcú, hanem az autós) meg a Bionic 6 hol marad?

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #282 Dátum: 2006. Június 12., 11:06:27 »
Idézet

Póki régi ismerős, bár én alig láttam vele rajzfilm egészen 2000-ig. Valahogy mindig kiesett, pedig a semic-es sorozatot és egyéb kiadványokat gyűjtöttem. Tehát eről a rajzfilmről egyáltalán nincsenek emlékeim.
Ehhez csak annyit fűznék hozzá - hogy egy kicsti haza beszéljek az Angyalokhoz is   - hogy ez a rajzfilmsorozat azért érdekes, mert először itt jelent meg (a későbbi - többek között - Bosszúangyal) Tűzcsillag, s miután itt sikert aratott, utána lett képregényszereplő. Ami azért szerintem érdekes kis csavar.
(Persze mindez nem új annak, aki elolvasta a 101 BA tény dokumentációt a korábbi BA számokban   )
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #281 Dátum: 2006. Június 12., 10:29:05 »

Póki régi ismerős, bár én alig láttam vele rajzfilmet egészen 2000-ig. Valahogy mindig kiesett, pedig a semic-es sorozatot és egyéb kiadványokat gyűjtöttem. Tehát eről a rajzfilmről egyáltalán nincsenek emlékeim.

Borító. A borító letisztult, szépen elrendezett. Különösen tetszik a címfelirat, szerintem jól eltaláltátok a betűtípust, és a formát is.

Képregény. A rajzok nem rosszak, bár néhol aránytalanok a figurák, de ez jellemzője volt a korszaknak. A hátterek néhol elnagyoltak, de nem zavaróan.

Történet. A képen amikor a kutyus gondolkodik azért egy kicsit fennakadtak a szemeim. Talán nem kell olyan komolyan venni a kalandot?   És nem is kellett csalódnom. Ez a "szuperhős" party beteg egy ötlet  Főleg a három, "enyhén testi problémákkal küzdő" pókember volt sokkoló.
Maga a történet nek kiemelkedő, inkább szokványosnak nevezném. Hozza a megszokott akciót, szuperhősök használják rendesen képességeiket, de nem sok újat nyújt. Perzse ez nem von le magából az élményből, tehát alapjában véve jókis pók kaland volt.
Kicsit bután jön ki a képsor, amelyen a pilóta mondja Osborne-nak, hogy van egy kis gond, villám csapott a gépbe (ami ugye kb 0,1 másodperc, és már megtörtént) és a következő képen csap bele. Talán felcserélhették volna. Meg milyen "mindkét motor"? Egy egymotoros gépen?

Fordítás/beírás. Szerintem jól sikerült, érthető és jól szerkesztett mondatokat olvashattam. Egy dolgot retusátlam volna, a "city reservoir"-t talán víztárolónak lehett volna átírni.

Összességében. Elsőre semmi átlagos, de ugyanakkor a közepesnél jobb történet, elfogadható képi világgal. Talán majd lesz izgalmasabb is, ezt kicsit összecsapottnak éreztem, bár a humoros jelenetek és az akció kárpótolt az egyéb hiányosságokért. A beírásra nem lehet panasz, azon nem múlott. Némi fanyalgásom ellenére természetesen elolvasom a következő füzetet is, hiszen Pókember van benne.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 11:18:41 írta regnar »

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #280 Dátum: 2006. Június 12., 09:54:19 »
Előljáróban talán megérdemelt volna egy külön topicot a retró hét...

Thundercats. 0/5

A Thundercats (szerintem is érdemes volt meghagyni az angol nevüket, tényleg így vonult be a köztudatba) az egyik kedvenc sorozatom lett, igaz, csak a 90-es évek vége felé láttam belőle először részeket. A sorzat első négy része egybefüggő filmként is élvezhető.

Borító. Fő karakterek és kard felvonultatva, kellően színes és figyelemfelhívó. Nekem kissé zsúfolt, összefolynak a karakterek. De jól elosztott, és így első látásra a karakterek rajzai is szépek, hasonlóak a rajzfilmhez.

Képregény. Tetszik a képregény, jók a karakterek, bár nekem kissé túl modern a technika. A színek erőteljesek, a hátterek szépen kidolgozottak. A képek lendületesek, és sok helyen szakítanak a hagyomáson négyzetbe rajzolom a képet elvvel, valamint a karakterek túlnyúlnak a képek határain, így csökkentve-növelve a képméreteket jobb hatást és sok helyen a lendület fokozását érik el.

Történet. Azt hittem, hogy teljesen az alapoktól indul majd a kaland, azaz Lion O még gyerek és csak itt változik majd át, mint a rajzfilmben első részében. Igazából a történet csak arra volt jó, hogy megismerjük a főbb karaktereket, és kapjunk ízelítőül egy kis bunyót.

Fordítás/beírás.Könnyen érthető, magyaros mondatok. Jól sikerült.

Összességében. Kifejezetten szépen prezentált képregény, persze ez csak "0" rész volt, tehát a történeti szál még várat magára. Én legalábbis várom.

Thunder - thunder - thunder -  thundercats -- hoooooo  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 09:58:22 írta regnar »