Ki korán kel aranyat lel, tartja a mondás, igaz itt az arany megfelel a RETROnak
Húúú. Szép frissítés. Cégek fognak csődbe menni, mert az alkalmazottak egész nap képregényt olvasnak a bérszámfejtés/iktatás/tervezés helyett.
Először én is az élményeimről szólnék. Nekem otthon - kertes ház + parabola hiánya - nem igazán szűrődött be a német nyelvterületen futó rajzfilmek garmadája, szerencsére a rokonságban laktak panelban és ott már volt abban az időben parabolára épített kábel Nagy kedvencek voltak a Denver (dinó jóbarát ), Alvin és a mókusok, Mosómacik (nem tudom ez-e a pontos címe a Raccoons-nak), Power kapitány hatalmas CG csoda volt abban az időben Elveszett városok (ennek sem emlékszem már a pontos címére, de az egyik legnagyobb kedvencem volt és mind a mai napig szívesen veszem le a polcról. az európai anime úttörője - japán animátorok, remek zene, képi hatások stb.. eredeti címe Mysterious Cities of Gold) A Thundercats sorozat sajnos kimaradt, csak az első négy része van meg, vagyis a kezdetek. Abból a korszakból érdemes megemlíteni még a Centurionst, Pac Man-t, Törpikéket, Abszolut favorit 86-ból a Rambo rajzfilmsorozat. Eredeti zenével és magyar közreműködőkkel Vagy a Legend of Zelda, amely a népszerű konzoljátékra épült.
Persze voltak vadhajtások, mint az AD&D, amit, ha ütnének sem néznék meg mégegyszer, tényleg kisgyerekeknek készült.
És persze az örök klasszikusok, mint G.I. Joe, Nils Holgerson, Kisvakond, Bob és Bobek, Kockásfülű nyúl, Pampalini, 80 nap alatt a föld körül, He-man, Muppets, Transformers, Jamie és a csodalámpa és sorolhatnám.
Viszont a Bolygó kapitányát ki nem álhattam soha A másik amelytől mind a mai napig befordulok, az a Bigyó felügyelő
Szerencsére a technika fejlődésével rengeteg sorozathoz tudott hozzájutni az ember, így pótolhatta a lemaradást.
No ennyi bevezető után rá is térnék az első képregényre:
Voltron - az univerzum védelmezője.
Eddig nem ismertem ez a történetet.
Borító. Modern. Teljesen megfelel a követelményeknek, erős színek, középre rendezett, főbb karakterek kiemelve. A grafika is rendben van. A betűtípus jól eltalált.
Képregény. Hasonló stílussal találkozhattunk már. Igazából nem a kedvencem az effajta karakter-megformálás, de azért nem rossz. Szépen kidolgozottak a figurák, de főleg a hátterek említésre méltóak.
Történet. Alapjában véve csupán a karakterekkel ismerkedhettünk meg, és egy klasszikus húzással, azaz küldetés, vagy börtön. A dokumentáció nagyon jóra sikerült, számomra - megmondom őszintén - érdekesebb volt, mint maga a képregény. Azt kissé laposnak találtam, így elsőre, de azért nem akarom leírni, hiszen csak egy bevezető rész volt.
BEírás/fordítás. Szép munka, főleg, ha figyelembe vesszük a dokumentációt is.
Összességében. Nem igazán tudomelsőre eldönteni, hogy milyen lesz a folytatás. Külsőre pofás, szépen kidolgozott, a beírás remek, a történetet pedig majd meglátjuk.