Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 440484 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #279 Dátum: 2006. Június 12., 09:37:27 »
Hello! El kell mondjam, hogy a RETROHÉT teljes egészéban Micho ötlete volt, (én csak kicsit segítettem be). Ám mivel nincs itthon én frissítek az első néhány napban. Akik sokkal többet segítettek: az Dóri, Farek, Zerit, Joruto és Zolcsi (akit nem ismertek, majd Micho elmondja hogy ki ő ). Tehát nekik köszönjétek a retro-t.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 09:38:28 írta Troll »

Nem elérhető Blixxxa

• Batman
    • http://-
« Válasz #278 Dátum: 2006. Június 12., 06:56:55 »
Gyerekek! RETRO a HZS-n? Ez kinek az ötlete volt?   Nekem nagyon tetszett!
Mint minden más. Fantasztikus szülinapi kavalkád, sajnálom, hogy kimaradtam belőle, de ha végre Anouk is ráér... Valahogy ilyenkor jut eszembe, miért is ez a
legjobb képregényes honlap. Szóval köszönöm Néktek a rengeteg munkát és lelkesedést amivel az egyszerű képregény rajongókat megajándékoztátok - és
remélem, még sokáig fogjátok - , bár milyen szép is lenne, ha egy pár év múlva már nem lenne szükség ilyen honlapokra, annyi minden jelenne meg rendes füzetben. De ez csak UTÓPIA. Addig is BOLDOG SZÜLINAPOT HZS!
THIS IS NOT THE END
[img]http://halozsak.tlof.hu/_mas/upload/blixxxa/BlxHZS.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #277 Dátum: 2006. Június 12., 06:43:01 »
Ki korán kel aranyat lel, tartja a mondás, igaz itt az arany megfelel a RETROnak  
Húúú. Szép frissítés. Cégek fognak csődbe menni, mert az alkalmazottak egész nap képregényt olvasnak a bérszámfejtés/iktatás/tervezés helyett.  

Először én is az élményeimről szólnék. Nekem otthon - kertes ház + parabola hiánya - nem igazán szűrődött be a német nyelvterületen futó rajzfilmek garmadája, szerencsére a rokonságban laktak panelban és ott már volt abban az időben parabolára épített kábel   Nagy kedvencek voltak a Denver (dinó jóbarát   ), Alvin és a mókusok, Mosómacik (nem tudom ez-e a pontos címe a Raccoons-nak), Power kapitány hatalmas CG csoda volt abban az időben   Elveszett városok (ennek sem emlékszem már a pontos címére, de az egyik legnagyobb kedvencem volt és mind a mai napig szívesen veszem le a polcról. az európai anime úttörője - japán animátorok, remek zene, képi hatások stb.. eredeti címe Mysterious Cities of Gold) A Thundercats sorozat sajnos kimaradt, csak az első négy része van meg, vagyis a kezdetek. Abból a korszakból érdemes megemlíteni még a Centurionst, Pac Man-t, Törpikéket, Abszolut favorit 86-ból a Rambo rajzfilmsorozat. Eredeti zenével és magyar közreműködőkkel   Vagy a Legend of Zelda, amely a népszerű konzoljátékra épült.
Persze voltak vadhajtások, mint az AD&D, amit, ha ütnének sem néznék meg mégegyszer, tényleg kisgyerekeknek készült.
És persze az örök klasszikusok, mint G.I. Joe, Nils Holgerson, Kisvakond, Bob és Bobek, Kockásfülű nyúl, Pampalini, 80 nap alatt a föld körül, He-man, Muppets, Transformers, Jamie és a csodalámpa és sorolhatnám.
Viszont a Bolygó kapitányát ki nem álhattam soha   A másik amelytől mind a mai napig befordulok, az a Bigyó felügyelő  
Szerencsére a technika fejlődésével rengeteg sorozathoz tudott hozzájutni az ember, így pótolhatta a lemaradást.

No ennyi bevezető után rá is térnék az első képregényre:

Voltron - az univerzum védelmezője.

Eddig nem ismertem ez a történetet.

Borító. Modern. Teljesen megfelel a követelményeknek, erős színek, középre rendezett, főbb karakterek kiemelve. A grafika is rendben van. A betűtípus jól eltalált.

Képregény. Hasonló stílussal találkozhattunk már. Igazából nem a kedvencem az effajta karakter-megformálás, de azért nem rossz. Szépen kidolgozottak a figurák, de főleg a hátterek említésre méltóak.

Történet. Alapjában véve csupán a karakterekkel ismerkedhettünk meg, és egy klasszikus húzással, azaz küldetés, vagy börtön. A dokumentáció nagyon jóra sikerült, számomra - megmondom őszintén - érdekesebb volt, mint maga a képregény. Azt kissé laposnak találtam, így elsőre, de azért nem akarom leírni, hiszen csak egy bevezető rész volt.

BEírás/fordítás. Szép munka, főleg, ha figyelembe vesszük a dokumentációt is.

Összességében. Nem igazán tudomelsőre eldönteni, hogy milyen lesz a folytatás. Külsőre pofás, szépen kidolgozott, a beírás remek, a történetet pedig majd meglátjuk.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #276 Dátum: 2006. Június 12., 04:30:00 »
Mivel éjszakai bagoly vagyok,ezért legnagyobb szerencsémre elsőként értesültem a Retró-hét mibenlétéről! Az ötlet mint olyan pompás! Troll a csatornák felsorolásából elfelejtetted az RTL szombat reggeli blokkját, amin azt hiszem egy generációnyi magyar kissrác nőtt fel. Olyanokra emlékszem, mint: Samurai Pizza Cats(ez egy viszonylag újabb,olyan 93-94-es sorozat volt), Saber Riders( három páncélos ninja, egy óriásrobotban egyesült, csodálatos grafikával,afféle korabeli Power Rangers)Héé,most látom a Power Rangers is itt van! Na akkor már tudjátok mihez hasonlítani. G.I Joe minden mennyiségben! Németül,magyarul! Azt feltétlenül tegyetek be,jellemezte azt a kort. Imádtam!  És az Űrfantomra is jól emlékszem,bár akkoriban még azt se tudtam,hogy Űrfantomnak hívják. Csak néztem,de nem értettem  
A sötét víz kalózaira is  és az Ezüstsolymok mesés induló szignáljára is emlékszem de arra tényleg már csak tudat alatt  
A régi,eredeti Szellemirtók!Hahh, micsoda német szinkronok voltak abban ,te úristen! Még sejtésem se volt,mit brekegnek  De az tetszett amikor valami jó nagy gép,vagy épület szellemé változott és megakarta enni a srácokat! Meg annak a zöld kis genyónak is milyen hangja volt...
A Power Rangers höz már tényleg nincs mit hozzáfűzni  Az a sok műanyag robot,meg papírmasé. Persze kölyökként néztem,mint az őrült. Bolygó Kapitánya is azt hiszem először németül jött,de azt hamar átvette a magyar 1(persze akkoriban csak magyar 1-2 volt  ) és azt már magyarul is elég korán láttam. Ja és a vége volt a főpoén. Kisgyerek bemondja: DIK
Amit tényleg ne hagyjatok ki a héten,hacsak említés szintjén(a teljesség igénye nélkül)
-G.I.Joe
-Teenage Mutant Hero Turtles
-Transformers(bárcsak adták volna bármely elérhető csatornán  )
-He-Man! Vagy ahogy régen írtam: himen  
-Beetlejuice(ez azt hiszem már azon az HBO 1 órán ment,ami minden csütörtökön talán? lement. Emlékeztek biztos...
- Inspector Gadget! Imádtam! Főleg a lány számítógép könyvét,meg azt ez egy szem kezet a macskával! sose mutatták a palit,csak a kezét. tü-tü-tü-tü-tü-tü-tüüü-tü-tü-tüüü-tü-tü-tü-tü-tü-tüüüü...(ez a főcím akart lenni  )
-Saber Rider( enddö sztááárserif)
-Denver,az utolsó dinoszaurusz
-Dinosaucers
-Dino riders Ez volt műanyag játékban is
Filmek közül meg a Bír-lak,ALf, Knight Rider(ez utóbbi megérne egy külön hozzászólást  )A-TEAM(ISTEN),MacGyver, Captain Power and soldiers of future,alias Póver Kapitány PÁNCÉL FEL!!!!
Nem is néztem tovább,rengeteg van és tényleg egy huszonévesnek ez pont arra a korra esett, amikor a legfogékonyabb volt az ilyen mesékre.
Szóval nagyon szíven találtatok ezzel az ötlettel
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 12., 05:04:46 írta TOM1 »

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #275 Dátum: 2006. Június 12., 00:25:44 »
Retro-Hét Frissiben:

Voltron - Az Univerzum Védelmezője 0/5
Thundercats 0/5
Pókember és Csodálatos Barátai #1
Space Ghost - Az Űrszellem 1/6
A Sötét-Víz Kalózai 1/6
Silver Hawks - Az Ezüst Sólymok 1.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
« Válasz #274 Dátum: 2006. Június 07., 19:41:26 »
itt egy kis okosság (from ebay)

Modern Age (1980-Now)
Bronze Age (1970-79)
Silver Age (1956-69)
Golden Age (1938-55)

Idézet
Egyre jobban úgy érzem, hogy megint kifőztek valamit jót a Zsákosok

na ez biztos!

most még annyit elárulok a sokkhatás kedvéért, hogy nem is lesz kevés... 30 db fölött  

Idézet
Tehát teljesen új hősöket kapunk, vagy már megismert hősökkel találkozhatunk? (Ez költői kérdés)

azért segítségképp hozzáteszem, hogy 99%-ig új, és lesz egy olyan, ami már valamilyen formában volt(ahogy fejtegetted) de ezúttal más köntösben
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 07., 19:48:49 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #273 Dátum: 2006. Június 07., 19:37:16 »
Segít, de így is sok a lehetőség.

Idézet
legalább az biztos, hogy nem nindzsás történet lesz

Tini Ninja teknőcök simán belefér  

Egyre jobban úgy érzem, hogy megint kifőztek valamit jót a Zsákosok   Mindenesetre annyit már elértek, hogy a holnapi napom azzal fog telni, hogy a 80-as évekbeli képregényeket fogom vizslatni, hogy vajh melyikre is gondolhattak.

Az eddig nem volt a Zsákon kijelentés is többféleképpen értelmezhető. Érthető a főszerepelőre, vagy érthető egyfajta sorozatra is. Pl Pókemberből is több sorozat futott (amazing, Web of, stb..) Tehát teljesen új hősöket kapunk, vagy már megismert hősökkel találkozhatunk? (Ez költői kérdés)

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #272 Dátum: 2006. Június 07., 19:33:56 »
Idézet
Az egyébként nem a Bronze Age?
ha jól tudom, az pont 79-ig tart

regnar: ennyire azért nem vagyunk elvetemültek

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
    • http://
« Válasz #271 Dátum: 2006. Június 07., 19:25:55 »
a fenébe. még jó hogy figyelmeztettél  Mondjuk akkorra már elég sok kiadvány volt a piacon, nehéz találgatni, bár az segít valamelyest, hogy ebböl még nem volt a Zsákba semmi (legalább az biztos, hogy nem nindzsás történet lesz)

Az egyébként nem a Bronze Age?

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #270 Dátum: 2006. Június 07., 19:20:33 »
Punkológus, ne dőlj be a ravasz rókának. Azt írja, hogy '80-tól, de nem mondja, hogy 1980 vagy 1880!  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #269 Dátum: 2006. Június 07., 19:14:48 »
Idézet
És mikor is lesz ez fent a Zákon?
ezt csak a nindzák tudják  

Idézet
És könnyitésképpen egy évszámot nem kaphatnánk?

ravasz  legyen mondjuk: '80-tól
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 07., 19:15:04 írta Micho »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #268 Dátum: 2006. Június 07., 19:11:27 »
szóval eddig még nem volt. hmmm...
És mikor is lesz ez fent a Zákon?
És könnyitésképpen egy évszámot nem kaphatnánk?

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #267 Dátum: 2006. Június 07., 19:07:13 »
Idézet
Esetleg régi misztikus és/vagy horror történetek az 50-es 60-as évekböl? Azok már boritó alapján is fantasztikusak.
nem

Idézet
Fantom?

Nemtom   (nem, az nem)

Idézet
Esetleg Weird Fantasy, vagy Weird Science képregények az 50-es évekből? Vagy Tales from The Crypt? Talán Weird Mistery Tales?

de egyre jár az agyatok  

nem

Idézet
Talán Flash képregények? Vagy GI Joe képregények? Esetleg egy-két füzet a Classics Illustrated-ből?
Netalántán az Action Comics 1938-as kiadása Superman-nel?

nem talált  

Idézet
Egyáltalán olyan képregény régi részei, ami már fent van a Hálózsákon?

ez egy jó kérdés!

de nem

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #266 Dátum: 2006. Június 07., 19:04:11 »
Esetleg Weird Fantasy, vagy Weird Science képregények az 50-es évekből? Vagy Tales from The Crypt? Talán Weird Mistery Tales?
Vagy Star Wars klasszikus képsorok a 70-es évek végéről? Talán Flash képregények? Vagy GI Joe képregények? Esetleg egy-két füzet a Classics Illustrated-ből?
Netalántán az Action Comics 1938-as kiadása Superman-nel?

Végtelen a képzelőerőm  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 07., 19:04:30 írta regnar »

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #265 Dátum: 2006. Június 07., 19:01:18 »
Esetleg régi misztikus és/vagy horror történetek az 50-es 60-as évekböl? Azok már boritó alapján is fantasztikusak.  vagy esetleg Fantom?

Egyáltalán olyan képregény régi részei, ami már fent van a Hálózsákon?

(Hálózsák áááá én hülye, csak most esik le  )

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #264 Dátum: 2006. Június 07., 18:40:35 »
Idézet
Lehet tippelni?

Én kicsi pónim képregény a 80-as évek elejéről? 
azt egy másik honosítóoldal tagja szereti  (nem teszünk neki szívességet   )

de nem rossz

Punk: tudtam, hogy téged rosszfele vezérel majd a fantáziád!  nem, nem és nem

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #263 Dátum: 2006. Június 07., 18:37:45 »
hm-hm tippeim: sok-sok retroAvengers   bár hogyha nagyon régi akkor esetleg DC őskiadványok  vaaaagy AmKap lepofozza Dolfit

Nem elérhető regnar

• Galactus
« Válasz #262 Dátum: 2006. Június 07., 18:36:37 »
Lehet tippelni?

Én kicsi pónim képregény a 80-as évek elejéről?  

Idézet
jó sok lesz, és jó régi

No akkor gondolkodjunk  Erre a definícióra simán ráillik az őskori barlangrajz és az egyiptomi piramisok hieroglifái is  

De váltsunk komolyra. Ahogy ismerlek Titeket, tutira lesz valami olyan, amire úgysem gondolnánk.  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #261 Dátum: 2006. Június 07., 18:30:17 »
szóval jön a Retró-hét

"jó sok lesz, és jó régi"

vajon mit retrózunk?  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 07., 18:31:26 írta Micho »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #260 Dátum: 2006. Május 16., 11:09:01 »
Bár csak most vettem észre itt, de akkor itt is hozzászólok (de azért maradjunk a csi-fi/fantasyban...)
Nem, nem olvastam a könyvet/könyveket, bár próbáltam a neten vmit találni hozzá magyarul, de nem volt. A fordításnál így maradt a saját kútfő és az eddig olvasott fantasy.
Hogy mi miért, cask hogy azok, akik olvasták a könyvet, engem is megértsenek:
One Power= Egy Erő, tisztán beírási okokból, az Egyetlen Hatalom soooookal hosszabb, ráadásul itt néha úgy éreztem, hogy minden egyes oldalon legalább egyszer szerepel.
Accepted= növendék. A beavatott tényleg sokkal jobb, de ez eszembe se jutott. A fene...
Trolloc= trollok. Nem valami kreatív, de ha lehetek őszinte, nekem a trall-ról a Baldur's Gate agykontrollált rabszolgái jutnak eszembe, nem vérszomjas fenevadak.
Blight= Fennsík. Szó szerinti fordítás (asszem), a Fertő egy kicsit nekem fellengzős, bár kétségtelenül szépen hangzik. Ezt viszont tényleg nehéz lehet majd megszokni, elismerem.
Ogier=oger pusztán jobban kiejthető szerintem, ezért maradt el az "i".
Nemzetek: itt viszont nem értenék egyet az eredeti fordítóval, Göncz Árpád óta a magyarra fordított fantasyban a nemzetek és a helységek neveit, ha lehet, magyarosítani kell, ez a valóságban is nyelvtani szabály. Mindig idegesít, ha egy könyvben meghagyják a régi neveket, pedig most remélem bebizonyítottam, hogy nem kell túl nagy kreativitás a kissé magyarosabb nevekhez.

Új Tavasz-Kikelet: ebben a témában lehet Gabe-et fényezni, az ő ötlete volt, nálam simán maradt volna Új Tavasz (meg ha már itt tartunk, az Album cím is az ő ötlete...)

És végül: a FANTASY topicban várjuk a további hozzászólásokat. Fordítási részről annyit kijelenthetek, a kulturált negatív kritikát (ld. lent) nagyon jól bírom és bizonyos mértékig el is várom. Kösz.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #259 Dátum: 2006. Május 12., 11:53:32 »
Köszi az eddigi véleményeket!
Nos a képregényben One Power-ként szerepel, végül is így is úgy is jó...
Be kell valanom, hogy én nem olvastam egyik könyvet sem, bár érintőlegesen ismerem őket. talgaby, szerintem úgyanígy van vele, de ennek ellenére egy nagyon jó fordítást hozott össze, ezért elnézést ha valami nem úgyanúgy szerepelne, de azért remélem érthető így is, azok számára is akik olvasták a könyvet. A képregény adaptációban a férfi hatalomhasználókat végig Saidin-oknak nevezik, bár eddig még csak 5 rész jelent meg, lehet hogy ez a késöbbiekben változni fog. Az adaptációt Chuk Dixon készítette, de Robert Jordan is részt vett a munkálatokban.
Külön szeretném még megköszönni Trollnak a borítót, és a további grafikai munkálatokat, Deadnak a lektorálást; aki a rengeteg helyesírási hibámat kiszűrte, és Michonak és a többieknek a belénk helyezett bizalmat, amit ígyekszünk meghálálni.
Természetessen már készül a 2. rész, már a finisben van...

Gabe

Nem elérhető Israfeal

• Donald kacsa
  • *
    • http://israfeal.blogspot.com
« Válasz #258 Dátum: 2006. Május 12., 10:41:32 »
Üdv!

Csatlakozok az előttem szólóhoz, én is nagyon örülök az Idő Kereke képregénynek.

A fordítás viszont számomra egy kicsit szokatlan. Nem bánátsból vagy okoskodásból mondom, de nekem már berögzült, hogy az aes sedaiok az Egyetlen Hatalmat fókuszálják, Moraine és Siuan beavatottak voltak a Sárkány újjászületésekor, a Világtörés után a Tíz Nemzetnek a Trallok háború vetett véget, akik a Fertőből özönlöttek elő, Tar Valont ogierek építették, az Aiel háború idején, pedig többek között teariek, cairhieniek és andoriak harcoltak a vadak ellen.

Mindezektől függetlenül tetszik a képregény, és el kell, ismerjem, az ország nevek szebbek magyarosítva és az Új Tavasz helyett is hatásosabb a Kikelet cím. Úgyhogy: keep up the good work és várom a folytatást.

U.I.: Kérdés: „…ám ez elég volt arra, hogy romlottsága megfertőzze a Saidinokat…” Kíváncsi lennék, hogy ez, hogy volt az eredeti képregényben, ugyanis soha nem nevezték a férfi hatalomhasználokat Saidinoknak a könyvekben. A Legendák Korában aes sedaiok voltak a Harmadik Korban pedig asha’man-ok. Aztán lehet, hogy Jordan bácsi úgy döntött, hogy mostantól lehet, nem tudom. Csak érdekelne.
"Végül minden elárul.
Becsület. Eszmék. Hősiesség.
Szövetségesek. Társak. Szerelmek.
A szemed. A karod. A szíved.
Legvégül pedig elárulod önmagad.
És ez a legszörnyűbb árulás mind közül."

Nem elérhető gorgiasz

• HálóZsák tag
  • Spock
  • *
« Válasz #257 Dátum: 2006. Május 12., 08:22:33 »
Hálás köszönet az Idő Kereke sorozat miatt,könyvben is egy külön élmény, de igy...
Nagyon jol sikerült  forditás let,várom a folytatást .

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #256 Dátum: 2006. Május 07., 20:51:20 »
Idézet
Rettentően örülök s köszönöm szépen az új Aquablue-t...
az a sci-fi/fantasy topikban van    
« Utoljára szerkesztve: 2006. Május 07., 20:51:34 írta Micho »

Nem elérhető lynmail

• R2-D2
  • *
« Válasz #255 Dátum: 2006. Május 07., 00:24:19 »
Rettentően örülök s köszönöm szépen az új Aquablue-t...       NAgyon jó volt, csak igy tovább grat a forditónak.

Nem elérhető Diamondblade

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #254 Dátum: 2006. Május 05., 12:56:08 »
Tetszett az új Gaiman sztori Nem emlékeztem rá.

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #253 Dátum: 2006. Március 21., 17:52:35 »
Felhívnám a figyelmed a főoldalon található legutóbbi kiírásra, ami jelzi, hogy szerverbabrálás miatt leállt a Letöltés rész, gyk. semmilyen képet nem fog kinagyítani neked.

Noredhel

• Vendég
« Válasz #252 Dátum: 2006. Március 21., 13:57:38 »
Miért nem működik az Otthon képregény? Nem hajlandó kinagyítani! Valami hiba van vele.

Nem elérhető pityke0211

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #251 Dátum: 2006. Január 24., 03:50:33 »
Cső mindenkinek!

Lesz még a Morbus Gravisnak folytatása? Érdemes várnom  rá??

Mert nagyon jó lenne, ha valaki csinálná! Marha jó sztori!

thx: pity

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #250 Dátum: 2006. Január 19., 18:00:32 »
Idézet
Helloooooo Tomiiiii!    Rég láttalak. Örülök, hogy ilyen sok hozzászólást kellett végigolvasnom, tetszett.  

Én is örülök hogy így összefutottunk, hacsak virtuálisan is  Valóban régen találkoztunk, mivel sajnos az októberi börzelátogatásom anyagi keret hiányában elmaradt  Köszönöm a dícséretet(hogyha nekem szólt  )igazán megtisztelő ezt tőled hallani.  
Most egy kicsit röstellem magam, amiért a Te oldaladon még nem fórumoztam, holott Te egy óriási szívességet tettél nekem annak idején és illene legalább azzal viszonoznom, hogy életjelet adok magamról. Na de ami késik, nem múllik, tartja a mondás  Úgyhogy ahogy itt "végeztem", megyek át hozzád egy beköszönő hozzászólással  Nem tudom mennyi ott az elfogadott kvóta, de mint láthattad szeretek egyszerre több mindent, részletesen közölni, úgyhogy ne egysorosra készülj  
Idézet
nem nézted te túlzottan is sokat a "Hivatali Patkányok"at?

Csak megpróbáltam egy olyan kis "történettel" előállni, amelynek valamelyik részletében mindenki magára ismer (kivéve persze a vezető beosztású fórumozókat  )