Mivel ekkora frissítésnek semmilyen időben nem lehet ellenállni, én nem is tudtam, így bele is vetettem magam az olvasásba
Törpök..
Előszóként annyit, hogy nem tudom , hogy kinek a fejéből pattant ki a Törp képregény gondolata (mármint a megjelentetésé, de külön üdvözlöm , mindigis a kedvenceim közé tartoztak, bár azt hiszem ehhez sokban hozzájárult a rajzfilm remek magyar szinkronja)
A Repülő törp és más törpénetek
Amikor elkezdtem olvasni a szöveg a fejemben a magyar hangokon szólt . a történet kellően törpös, Hóki hozza a formáját, főleg levele sokkolt: "Nálam van Törpilla! adjátok meg magatokat, különben vége" Ezen annyit nevettem. Miért ha nem adják meg magukat, akkor nincs vége? Ez a gyermeki naivitás ami az egész mesét jellemzi, az, ami szerintem sok embert megfog. (Amúgy tudtátok, hogy igazából Hókuszpók nem is megenni akarja a törpöket? Csak valahogy itt nálunk erre lett kihegyezve a fordítás (mármint a rajzfilmben). Igazából ha jól tudom aranyat akar csinálni belőlük, mert van valami receptje.. legalábbis ezt olvastam valahol. Ezt mondjuk alátámaszthatja, hogy ha belegondolunk, hogy egy mesébe melyik illik jobban, aranycsináló mágus, vagy kannibál varázsló )
Mondjuk szerintem ez a vágott verzió , mert Hóki repülője igencsak hamar elkészül.. olyan hiányérzet marad az emberben.. egyszer csak vége van...
Az apró kalandok ijjászos történetei aranyosak és viccesek voltak, kedvencem a tóba lőtt nyilvessző esete. De tetszett az olajos-kordés is. A barackmagoson legalább egy percig nevettem
A fiatalság forrása. Ez is teljesen törp-érzést sugárzott, szegény Sziamiau mindig elszúrja Hóki legjobb terveit.
A törp szörny és más történetek
Tréfi kalandja a "szörnyekkel" tetszett, bár azt már kis koromban sem értettem, ha mindenki tudja, hogy robbanni fog, akkor miért fogadja el (tudom ezen gondolkodni felesleges.. de gyerekként nem értettem)
Az apró kalandok ebben a füzetben is tetszettek. Mindjárt az első a festménnyel teljesen leépített De amin igazából meghaltam az a karácsonyi ajándékos-télapó nadrágos volt
A törplabdás történet is jó volt, bár hiányoltam sziamiau-t,aki elvileg midig Hókival van, így tudott volna segíteni neki...
Comic Strip összeállítás
Ezek között már taláni néhány igazi "elvont" alkotást, amely erősen igénybe veszi a józan tudatot pl a képsor amelyen két törp veszekszik és jön Törpapa, vagy a virágot nevelő, ollóval vágó képsor. De a bújócskáson sírtam be igazán, hogy a bringásat már ne is említsem..De a törpillás-szerelmeses-tükör előtt gondolós valós társadalmi kérdéseket feszeget No nem sorolom tovább, mindegyik nagyon bejött, köszi érte, így reggel már jó hangutba kerültem tőlük (nem mintha nem lettem volna jó hangulatban előtte,d e ez még fokozta )
A kifestő jó ötlet volt, szerintem a nap folyamán, vagy a közeljövőben, ha van egy kis szabadidőm, nekiállok fotósop alatt kifesteni egy-két képet.. legalább gyakorlom
a beírás/fordítás részre panasz nem lehet, teljesen lejött a Törp fíling a mondatokból, a sok törp-kezdetű szó jól eltalát volt.
Köszönet a képregényekért, nekem nagyon bejöttek.
Gloom Cookie
Nem..nem..nem.. Éreztem.. tudtam.. ahogy haladt előre a történet egyre jobban sejteni lehetett a végkifejletet. Ez egy nagyon gonosz, sunyi alattomos történet volt. De nagyon tetszett A rajzok szépek voltak, és a színek is tetszettek. A betűválasztás nagyon jó lett.
A fordítást ki végezte? Csak gratulálni tudok, ha saját munka.
Szépen kidolgozott, jól beírt és kellemes szövegű történet némi(?) morbid humorral. Köszönet érte.