HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
keildavid:
Ez az Elveszett Lelkek könyve nagyon érdekes,fantasztikus képregény!Ez tényleg egy rég látott ismerős!A híres J.Michael Straczinsky által írt képregényei nagyon érdekesek!És tényleg rengeteg misztikus,fantasztikus dolgokat írt ő!Sok Sikert és szerencsét kívánok neked talgaby a folytatáshoz!!!Két kérdés:1.Ez egy 6 részes minisorozat?Láttam a comicvine.com-on a borítókat és ezek szerint 6 részes!
2.Ennek a sorozatnak a további 2 részét is terveziket honosítani?Így akkor egy teljes gyűjteménnyé válik az Elveszett Lelkek könyve!!!
talgaby:
Frissültünk!
Elveszett Lelkek Könyve 04
holloo:
--- Idézetet írta: talgaby ---Ööö... és a fegyveres kiképzésnek mi köze a szamurájsághoz? A szamuráj az egy cím, egy társadalmi rang, amit csak férfiak viselhettek. Nem azt jelenti, hogy egy nő nem tanulhatott meg fegyvert forgatni. A harcos osztály nőtagjai kaptak kiképzést, ezt sose vitattam. De szerintem igen alaposan kutatnod kellene a történelemben egy nőnemű szamuráj után...
--- Idézet vége ---
Azért idéztem ezeket a mondatokat, mert előtte azt állítottad, hogy a nők nem kaptak kiképzést. És a fegyveres kiképzés azért fontos, mert Japánban a harci kiképzés kiváltsága a Szamurájoké (főleg Toyotomi uralkodása alatt és után, mivel ő tiltja meg minden más rétegnek a fegyverhasználatot. Pontosan ez miatt alakulnak ki a pusztakezes harcművészetek és jellegzetes fegyvereik a parasztság körében).
--- Idézetet írta: talgaby ---De szerintem igen alaposan kutatnod kellene a történelemben egy nőnemű szamuráj után...
--- Idézet vége ---
Szerencsére Ben megtette helyettem
A filmes témához csak annyit, hogy a japánoknál senki sem idealizálja jobban a szamurájokat, nindzsákat. A filmek döntő többségének történelmi hűsége zéró, ettől függetlenül, annak aki szereti az ilyen típusú "kardozós" filmeket (mint pl én is ) nagyon szórakoztató. (pl. Azumi 1-2) És tényleg nem kötekedni akartam, egyszerűen csak nagyon zavart ez a mondat. A történet szempontjából tényleg nem lényeges, csak ez olyan volt, mintha egy képregényben úgy mellékesen megemlítenék az 1848-as Szabadságharcot és annak döntő csatája a Muhi csata lenne. (Jó most ez erős túlzás, de azért remélem elég szemléletes a példa).
Zerit:
Szó sincs róla, hogy megkérdőjelezzem Cebulski ismereteit, én rád voltam kíváncsi. Mivel nemgyszer történt meg, hogy hibás dolgokat állítottál nagy magabiztosággal. Amúgy dunsztom sincs, hogy szaamuráj rang nőkre is értendő-e...
A filmet pedig jobb nem keverni a valósággal. Nem minden filmes szakértője a témának, amit feldolgoz, elsősoron a mozi lényege a szórakoztatás és nem az ismeretterjesztés.
Ben Reilly:
--- Idézetet írta: talgaby ---Nem, még régen a Mi micsoda sorozat szamurájokkal foglalkozó részében.
--- Idézet vége ---
Halkan jegyzem meg, hogy a Genpei Háború (1180-1185) legnagyobb hőse és hadvezére egy japán szamuráj hölgy volt, bizonyos Tomoe Gozen, akinek mestere szintén nő volt, és egyike a legelismertebb kiképzőknek.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése