HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
letsgo:
A hosszú véleményezés után elfelejtettem azt amit iagzából írni szerettem volna: a fordítás csúcs szuper. Porthos és killjoy szerintem remek párost alkottnak. Ha jól tudom akkor ők már ketten fordítottak már más képregényt is? Vagy nem?
letsgo:
Legyőzhetetlen: Nekem nagyon bejött és nagyon tetszett. A borítója szerintem figyelemre méltó és tényleg lényegre törő. Ráadásul nem bő beszédű, kevés a szöveg pont annyi van amenyi kell. Én azért olvastam el mert kiváncsi voltam, hogy, hogyan születik meg egy új szuperhős. Milyen háttere van a gyereknek (anyagi, családi stb...). Meg miképp jönn rá, hogy szuperereje van, és persze millyen ez a szupererő, valamint az iskolában nagymenők közétertozik vagy nem.
A kérdéseimre választ is kaptam: Családi háttér: nem gondoltam volna, hogy az apuka szuperhős igaz azt már tudtam, mert elolvastam a bevezetőt. De azt tényleg nem hittem volna, hogy a család tudja, hogy a családfő szuperhős. Végül is ez kellemes meglepetést okozott. Az is fura volt, hogy a gyereknek a szülei vagyis az anyuka nem beszélte le a gyerekét, hogy szuperhős legyen, mert ugye ez veszélyes dolog. Lehet már beletőrödött. Az erő és a repülés jó párosítás. Mondjuk én azért adtam volna neki még egy kettő különleges szupererőt. De kitudja lehet, hogy a folytatásban bővül ereje. Az iskolában mint minden más szuperhősös képregényben ő is az elesettebek közé tartozik, mondjuk ez nem derült ki igazából. Az első ruhája amit az apja akart volna ráadni Markra az tényleg gázos volt. Azok a napok a ruha belsejében úgy néztek ki mint, ha csomok és pupok lennének a gyerek hátán és karján, mintha valamilyen betegségben szenved. Szóval egy új szuperhőst kaptunk aki tényleg más mint a többi szuperhős. Kiváncsi leszek, hogy birkózoik meg a feladataival és persze más egyéb gondokkal (hiszen ő mégis csak egy gyerek, mert általában a szuperhősőök fele már egy kicsit nagyobbak és éretebbek). Arra is kiváncsi vagyok, hogy apjával mi lesz, hogy ketten fognak embereket megmenteni? Hát majd kiderül a végén. A képregény utolsó oldalát nem nagyon értettem... még pedig azt, hogy az a polip szerű szörny, hogy került oda. A föld alol tört elő vagy csak úgy? Az is lehet, hogy ez a következő részben kiderül
Várom a folytást!!!!
kihaeennem:
Legyőzhetetlen 1:
Mikor először belenéztem, nem sok jóra számítottam. A rajz nagyon elvette a kedvem. Iszonyatosan puritán. Olyan semmilyen. Az a baj, hogy az ember minél több képregényt olvas, minél több rajzolót ismer meg, annál finnyásabb lesz. Van akinek ez a rajzstílus bejön, de nekem nem tetszik.
Ennek ellenére nem olyan rossz a Legyőzhetetlen. Olyan kis jópofa az egész. Nem hatott meg túlzottan, nem várom tűkön ülve a folytatást, de nem is bántam meg azt a pár percet, amit az olvasására fordítottam.
A beírás korrekt, sőt, a borítón még a címfelirat a legfigyelemfelkeltőbb, szóval jól meg lett csinálva ( amúgy ha újságárusnál látom ezt a borítót, szinte biztos, hogy nem nézek bele a képregénybe... ). A fordítás sem rossz, bár van bent pár elírás, de ezekre regnar már rávilágított. Ettől függetlenül szép munka!
Bár hozzászólásomból nem ez jön le, azért kíváncsi vagyok a folytatásra.
Gorgonita:
Jó kis paródia, jó kis poénokkal. Nem röhögtem szénné magam, de jókat mosolyogtam rajta. A kedvencem amikor a fater szupersebességgel késve parkol be a vacsorához, és ezt is mindenki természetesnek veszi. Az is tetszik, amikor a névválasztás és a ruhaszabás közötti összefüggésről esik szó.
regnar:
Sziasztok...
Elolvastam a Legyőzhetetlent..
A borító. Semmi flikk-flakk. Egyszerű, tömör, mint egy felhívás. Homogén háttér előtt maga a főszereplő. Mint egy plakát, vagy poszter. Inkább a szöveg a figyelemfelkeltő. Szerintem aki nem olvassa el a fejlécet, annak, csak egy újabb szuperhős borító a polcon érzése lehet. Ez egy új képregény esetében azért nem biztos, hogy a legjobb stratégia. A színek harmonikusak, főleg a főhős ruhája, nyilvánvaló, hogy törekedtek arra, hogy ne túl "csicsás" legyen, és felismerhető legyen benne az eddigi szuperhősők jellegzetességei is. Szóval a borító nem rossz, láttam már szebbet is, de azért egészen jól eltalált.
A boríton a magyar szöveg jó. Tetszik a legyőzhetetlen felirat.
A képregény. Olyan mint egy kifestőkönyv. Legalábbis ez volt az első érzésem, amikor elkezdtem nézegetni. Letisztult formák, minden tökéletesen körülhatárolva. A színezők kerülték az erős színárnyalatokat, inkább "tiszta" színekkel dolgoztak, egy bizonyos keverési tartományon belül. A fiatalabb korosztály számára készült képregény esetében ez érthető és nagyon dícséretes. A képek nem esnek szét, és könnyen érthetőek, még egy 10-12 éves gyerek számára is. Tetszenek a kicsit szögletes karakterek, nagyon jól megrajzoltak. És a poénokon is besírtam. Nekem bejöttek. Pl amikor a srác előadja, hogy érzi a szuperképességeket, az anyja meg csak krumplit kér,..vagy amikor az apját személyhívón hívják "esethez" szerintem jópofa.
A beírás ( a fordításhoz ugye nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem az eredetit) De szerintem jó a magyar szöveg.
Találtam néhány helyesírási és egy pár magyartalan kifejezést, de összességében jól olvasható és értelmes mondatszerkezetekkel találkoztam. Gördülékenyek a mondatok.
001-05 oldalon 3.kép az anya szövege:
"Újjabban" az helyesen újabban
ugyanott ötödik kép:
"egy homályos alak látszódik" szerintem jobb lenne a látszik szó, talán magyarosabb
"szemtanúk állítása szerint a küzdelem 10 órája tart, s nyomában a város egy része romba dőlt" a "s nyomában" szófordulattal van egy kis gondom, "emiatt már", vagy "s eközben", vagy valami hasonló jobb lett volna talán, de lehet hogy csak kukacoskodok itt.
Ja és Omni Man a demokráció védője? Ez tényleg demokráció poénból vagy a demokráciát írtátok el véletlenül. ezt nem tudtam eldönteni.
Több helyen is észrevettem: A mostmár szavakat külön kell írni tehát: most már
001-09 oldal második kép:
"az volt a legkeményebb dió....' iii, hát nem tudom... nekem kicsit kacifántos. Az volt a legnehezebb, vagy valami hasonló talán...
001-16 oldal első kép:
'jó néhányótoknak" ez poén is lehetne, ha tüzetesebben belegondolunk mit jelent, de rövid o mind a kettő, tehát néhányotoknak.
Bocsi hogy a beírásnál ennyit kritizáltam, de nem rossz szándékból tettem. A kritika pedig, mint ahogy mindig elírom a végére az én személyes véleményem, más lehet hogy máshogy látja.
Összességében tetszik, és biztos hogy el fogom olvasni a többi részét is. Szóval nekem jöhet a folytatás:)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése