HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
regnar:
Előljáróban talán megérdemelt volna egy külön topicot a retró hét...
Thundercats. 0/5
A Thundercats (szerintem is érdemes volt meghagyni az angol nevüket, tényleg így vonult be a köztudatba) az egyik kedvenc sorozatom lett, igaz, csak a 90-es évek vége felé láttam belőle először részeket. A sorzat első négy része egybefüggő filmként is élvezhető.
Borító. Fő karakterek és kard felvonultatva, kellően színes és figyelemfelhívó. Nekem kissé zsúfolt, összefolynak a karakterek. De jól elosztott, és így első látásra a karakterek rajzai is szépek, hasonlóak a rajzfilmhez.
Képregény. Tetszik a képregény, jók a karakterek, bár nekem kissé túl modern a technika. A színek erőteljesek, a hátterek szépen kidolgozottak. A képek lendületesek, és sok helyen szakítanak a hagyomáson négyzetbe rajzolom a képet elvvel, valamint a karakterek túlnyúlnak a képek határain, így csökkentve-növelve a képméreteket jobb hatást és sok helyen a lendület fokozását érik el.
Történet. Azt hittem, hogy teljesen az alapoktól indul majd a kaland, azaz Lion O még gyerek és csak itt változik majd át, mint a rajzfilmben első részében. Igazából a történet csak arra volt jó, hogy megismerjük a főbb karaktereket, és kapjunk ízelítőül egy kis bunyót.
Fordítás/beírás.Könnyen érthető, magyaros mondatok. Jól sikerült.
Összességében. Kifejezetten szépen prezentált képregény, persze ez csak "0" rész volt, tehát a történeti szál még várat magára. Én legalábbis várom.
Thunder - thunder - thunder - thundercats -- hoooooo
Troll:
Hello! El kell mondjam, hogy a RETROHÉT teljes egészéban Micho ötlete volt, (én csak kicsit segítettem be). Ám mivel nincs itthon én frissítek az első néhány napban. Akik sokkal többet segítettek: az Dóri, Farek, Zerit, Joruto és Zolcsi (akit nem ismertek, majd Micho elmondja hogy ki ő ). Tehát nekik köszönjétek a retro-t.
Blixxxa:
Gyerekek! RETRO a HZS-n? Ez kinek az ötlete volt? Nekem nagyon tetszett!
Mint minden más. Fantasztikus szülinapi kavalkád, sajnálom, hogy kimaradtam belőle, de ha végre Anouk is ráér... Valahogy ilyenkor jut eszembe, miért is ez a
legjobb képregényes honlap. Szóval köszönöm Néktek a rengeteg munkát és lelkesedést amivel az egyszerű képregény rajongókat megajándékoztátok - és
remélem, még sokáig fogjátok - , bár milyen szép is lenne, ha egy pár év múlva már nem lenne szükség ilyen honlapokra, annyi minden jelenne meg rendes füzetben. De ez csak UTÓPIA. Addig is BOLDOG SZÜLINAPOT HZS!
regnar:
Ki korán kel aranyat lel, tartja a mondás, igaz itt az arany megfelel a RETROnak
Húúú. Szép frissítés. Cégek fognak csődbe menni, mert az alkalmazottak egész nap képregényt olvasnak a bérszámfejtés/iktatás/tervezés helyett.
Először én is az élményeimről szólnék. Nekem otthon - kertes ház + parabola hiánya - nem igazán szűrődött be a német nyelvterületen futó rajzfilmek garmadája, szerencsére a rokonságban laktak panelban és ott már volt abban az időben parabolára épített kábel Nagy kedvencek voltak a Denver (dinó jóbarát ), Alvin és a mókusok, Mosómacik (nem tudom ez-e a pontos címe a Raccoons-nak), Power kapitány hatalmas CG csoda volt abban az időben Elveszett városok (ennek sem emlékszem már a pontos címére, de az egyik legnagyobb kedvencem volt és mind a mai napig szívesen veszem le a polcról. az európai anime úttörője - japán animátorok, remek zene, képi hatások stb.. eredeti címe Mysterious Cities of Gold) A Thundercats sorozat sajnos kimaradt, csak az első négy része van meg, vagyis a kezdetek. Abból a korszakból érdemes megemlíteni még a Centurionst, Pac Man-t, Törpikéket, Abszolut favorit 86-ból a Rambo rajzfilmsorozat. Eredeti zenével és magyar közreműködőkkel Vagy a Legend of Zelda, amely a népszerű konzoljátékra épült.
Persze voltak vadhajtások, mint az AD&D, amit, ha ütnének sem néznék meg mégegyszer, tényleg kisgyerekeknek készült.
És persze az örök klasszikusok, mint G.I. Joe, Nils Holgerson, Kisvakond, Bob és Bobek, Kockásfülű nyúl, Pampalini, 80 nap alatt a föld körül, He-man, Muppets, Transformers, Jamie és a csodalámpa és sorolhatnám.
Viszont a Bolygó kapitányát ki nem álhattam soha A másik amelytől mind a mai napig befordulok, az a Bigyó felügyelő
Szerencsére a technika fejlődésével rengeteg sorozathoz tudott hozzájutni az ember, így pótolhatta a lemaradást.
No ennyi bevezető után rá is térnék az első képregényre:
Voltron - az univerzum védelmezője.
Eddig nem ismertem ez a történetet.
Borító. Modern. Teljesen megfelel a követelményeknek, erős színek, középre rendezett, főbb karakterek kiemelve. A grafika is rendben van. A betűtípus jól eltalált.
Képregény. Hasonló stílussal találkozhattunk már. Igazából nem a kedvencem az effajta karakter-megformálás, de azért nem rossz. Szépen kidolgozottak a figurák, de főleg a hátterek említésre méltóak.
Történet. Alapjában véve csupán a karakterekkel ismerkedhettünk meg, és egy klasszikus húzással, azaz küldetés, vagy börtön. A dokumentáció nagyon jóra sikerült, számomra - megmondom őszintén - érdekesebb volt, mint maga a képregény. Azt kissé laposnak találtam, így elsőre, de azért nem akarom leírni, hiszen csak egy bevezető rész volt.
BEírás/fordítás. Szép munka, főleg, ha figyelembe vesszük a dokumentációt is.
Összességében. Nem igazán tudomelsőre eldönteni, hogy milyen lesz a folytatás. Külsőre pofás, szépen kidolgozott, a beírás remek, a történetet pedig majd meglátjuk.
TOM1:
Mivel éjszakai bagoly vagyok,ezért legnagyobb szerencsémre elsőként értesültem a Retró-hét mibenlétéről! Az ötlet mint olyan pompás! Troll a csatornák felsorolásából elfelejtetted az RTL szombat reggeli blokkját, amin azt hiszem egy generációnyi magyar kissrác nőtt fel. Olyanokra emlékszem, mint: Samurai Pizza Cats(ez egy viszonylag újabb,olyan 93-94-es sorozat volt), Saber Riders( három páncélos ninja, egy óriásrobotban egyesült, csodálatos grafikával,afféle korabeli Power Rangers)Héé,most látom a Power Rangers is itt van! Na akkor már tudjátok mihez hasonlítani. G.I Joe minden mennyiségben! Németül,magyarul! Azt feltétlenül tegyetek be,jellemezte azt a kort. Imádtam! És az Űrfantomra is jól emlékszem,bár akkoriban még azt se tudtam,hogy Űrfantomnak hívják. Csak néztem,de nem értettem
A sötét víz kalózaira is és az Ezüstsolymok mesés induló szignáljára is emlékszem de arra tényleg már csak tudat alatt
A régi,eredeti Szellemirtók!Hahh, micsoda német szinkronok voltak abban ,te úristen! Még sejtésem se volt,mit brekegnek De az tetszett amikor valami jó nagy gép,vagy épület szellemé változott és megakarta enni a srácokat! Meg annak a zöld kis genyónak is milyen hangja volt...
A Power Rangers höz már tényleg nincs mit hozzáfűzni Az a sok műanyag robot,meg papírmasé. Persze kölyökként néztem,mint az őrült. Bolygó Kapitánya is azt hiszem először németül jött,de azt hamar átvette a magyar 1(persze akkoriban csak magyar 1-2 volt ) és azt már magyarul is elég korán láttam. Ja és a vége volt a főpoén. Kisgyerek bemondja: DIK
Amit tényleg ne hagyjatok ki a héten,hacsak említés szintjén(a teljesség igénye nélkül)
-G.I.Joe
-Teenage Mutant Hero Turtles
-Transformers(bárcsak adták volna bármely elérhető csatornán )
-He-Man! Vagy ahogy régen írtam: himen
-Beetlejuice(ez azt hiszem már azon az HBO 1 órán ment,ami minden csütörtökön talán? lement. Emlékeztek biztos...
- Inspector Gadget! Imádtam! Főleg a lány számítógép könyvét,meg azt ez egy szem kezet a macskával! sose mutatták a palit,csak a kezét. tü-tü-tü-tü-tü-tü-tüüü-tü-tü-tüüü-tü-tü-tü-tü-tü-tüüüü...(ez a főcím akart lenni )
-Saber Rider( enddö sztááárserif)
-Denver,az utolsó dinoszaurusz
-Dinosaucers
-Dino riders Ez volt műanyag játékban is
Filmek közül meg a Bír-lak,ALf, Knight Rider(ez utóbbi megérne egy külön hozzászólást )A-TEAM(ISTEN),MacGyver, Captain Power and soldiers of future,alias Póver Kapitány PÁNCÉL FEL!!!!
Nem is néztem tovább,rengeteg van és tényleg egy huszonévesnek ez pont arra a korra esett, amikor a legfogékonyabb volt az ilyen mesékre.
Szóval nagyon szíven találtatok ezzel az ötlettel
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése