HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
regnar:
Sötét víz kalózai 1-6
Néhány képregényt meghagytam, hogy egyben olvashassam el őket. Ilyen a sötét víz kalózai is. amikor megismertem a rajzfilmsorozatot, egyből megszerettem, ennek több oka is van, de legfőképpen a hangulata fogott meg akkoriban. És ez a rajzfilmsorozat volt az első, amelynek a konzolos játékváltozatával is játszottam (egyike azon konzolos dolgoknak, amelyekkel egyáltalán játszottam ). Így nagyon megörültem, amikor megláttam a HZS-n a képregényt. Szerintem a 90-es évek elejének egyik legjobban eltalált rajzfilmsoroazta volt. A képregény az "első évad" adaptóciója.
Már az első benyomások is jók voltak, csak rá kellett nézni az első szám borítójára és jöttek az emlékek. Egyből lejött róla, hogy egy-az-egyben visszaadja a rajzfilm szerepkőit, szinte teljesen azonosak a rajzok.
Aztán, ahogy "belelapoztam" az első füzetbe, teljesen leesett az állam. Nemcsak a rajzokat adja vissza teljesen, de a történetet is. Az első két füzet tartalma a rajzfilmsorozat első része szinte teljesen visszaadva.
Ennek vannak előnyei és hátrányai is. Az előnyök szerintem nyilvánvalóak, hiszen az adaptáció szinte tökéletes ezáltal. A hátrányok között a leglényegesebb, hogy már a rajzfilmben is gyorsan zajlott le, pl az apa kimentése és a következő párbeszéd, itt a műfaji korlátok miatt ez még jobban leredukálódott, ugyanakkor örömmel tapasztaltam, hogy a további lendületet nem törték meg, annak ellenére, hogy pl az első rész 22 percét két füzetre bontva sikerült lassítani, de megmaradt a lendület.
Miért is tetszik annyira a Sötét víz kalózai. Mindig is szerettem a kalózos történeteket, kezdve Sandokannal és bezárva Jack Sparrow-val. A képregény nem esik abba a hibába - ahogy a rajzfilm sem - hogy túlságosan gyerekessé válna, egy vékony vonalon sikerül egyensúlyoznia, amely a gyerekek és a már nem annyira gyerekek között húzódik.
Nagyon jók a karakterek. Ötletesek a rajzaik, főleg a kalózoké, és annak ellenére, hogy a hősök kissé sablonosak, mégis lehet őket minden fenntartás nélkül kedvelni. A főszereplőben kissé Sinbadot vélem felfedezni, talán nem véletlenül. Nagyon jó elképzelés, hogy nem "európai" kinézetű főszereplőket készítettek, összegyúrták őket, így beléjük láthatjuk a karibi, indiai, thai, európai, arab és még sokféle nemzetség vonásait, de igazából szerintem egyiket sem.
A kaland gyors és pergő, természetesen mindenki tisztában van vele, hogy a jó győzni fog, a rossz pedig elbukik, de szerintem sikerül megteremteniük a feszültséget, ami azért nagy kincs, mert sok képregényben nem igazán sikerül.
A fordítás és beírás nagyon jól sikerült, a mondatok jól illeszkednek a szituációkhoz, magyarosak, és jól szerkesztettek. Azt hiszem a harmadik füzetben láttam egyetlen elgépelést, szóval csak gratulálni tudok a munkátokhoz.
Számomra nagy örömöt szereztetek ezzel a képregénnyel, remélem az utolsó oldalon oldavható felirat megvalósul és valamikor tényleg olvashatunk még a Sötét vízről.
Joruto:
Én is utánanéztem, és úgy tűnik tényleg kiadatlan maradt az ongoing.
Viszont a rajzfilm alapján még a 90-es évek legelején volt egy nem túlságosan hosszú életű ongoing, The Real Ghostbusters címen a Now Comicsnál.
szam:
--- Idézet ---Egy kérdés: létezik ezen a 4en kívül még szellemírtók képregény?
Ugye igen ?
--- Idézet vége ---
Először jelent meg a Légió, és ezután indult el egy ongoing sorozat, legalábbis a Légió uccsó oldalain lévő promóanyag ezt sugallja, de a honlapon (88mphstudios.com) úgy van feltüntetve, hogy Unpublished Ongoing Series.
Balint:
Space Ghost - Az Űrszellem 6/6
Nagyon jóljött ez a Retró hét, mert így vizsgaidőszak közepén egy kicsit újra tízévesnek érezhettem magam. Ugyanis akkoriban nagy kedvencem volt, Space Ghost. Szinte minden részét láttam a Cartoon Network-on. De egészen mostanáig azt sem tudtam, hogy létezik belőle képregény. Szóval ezért ezer hála a hálózsáknak
Mondjuk mai fejjel nézve már nem biztos, hogy akkora rajongó leszek mint régebben, dehát már nem vagyok 10 éves
Viszont csak így tovább!!! És mutassatok, nekünk még sok régelfelejtett történetet
TOM1:
Erről lemaradtam,sajnos Egy szemét beugatott COD-on, sajnos az ő megregulázásával voltam elfoglalva. Teljes lemaradásban vagyok, de ígérem a holnapi napon minden elmaradást bepótolok
--- Idézet ---ööö... a javítóműhely pont ezt közölte, vagy nem?
--- Idézet vége ---
DE igen, elnézést Uram! Nem fordul elő többet ilyen tévedés a részemről, Uram! Kérem ne büntessen meg, Uram!
Rajzfilm! Éljen! Éljen! Az intro alapján semmi baj nincs vele, nagyon profi a szinkron. Már nagyon várom! Meg még előttem vannak az utolsó számok is. Tartalmas hétvége lesz.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése