Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 441382 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #429 Dátum: 2006. Június 26., 17:25:54 »
meglepetés-meglepetések hátán  
a helyzet akkor a következőképpen alakul: TOM1 szíves és őszinte felajánlása következtében Fairlight választhat a még mindig meglévő 4 csomag közül... (ha igaz, ő majd holnap lesz csak netközelben). Mivel van időnk addig, felteszem a kérdést: mi legyen azzal a csomaggal, ami végül megmarad? két lehetőség közül lehet választani:

1., a három nem-nyertes versenyző közül kerüljön kisorsolásra, és egyikük kapja meg az egészet.

2., a megmaradt csomagot, és hozzátéve a többiek felajánlását, egyenlő arányban elosztjuk, dr. samson, KiD és regnar között.

...én a 2-es opcióra szavazok   várom a véleményeket!
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 26., 17:28:21 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #428 Dátum: 2006. Június 26., 16:53:43 »
Úgy tűnik ez egy kicsit tartósabb kapcsolat lett, mint az eddigiek, szóval el tudtam olvasni azokat akik előttem írtak.
Idézet
szóval én is ajánlanék. Szóval tessék megdícsérni jó?

Engem nem kell dícsérni. Önös érdekből tettem   Egyszer majd     én  is kérni fogok valamit  (copyright by Don Corleone) Csak poénkodok ám

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #427 Dátum: 2006. Június 26., 15:40:31 »
A három nem nyertes ember nevében szeretném megköszönni mindenkinek a felajánlásokat, ez igazán nemes gesztus tőletek.

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #426 Dátum: 2006. Június 26., 15:13:35 »
Huhh,gyorsan-gyorsan, pár percre helyreállt a netem! Szóval most mondhatni rám vár a többi három nyertes,ha jól értettem a szabályokat. Szóval az a helyzet és ezt már írni akartam egy korábbi hozzászólásban is,de mindig kiment a fejemből, hogy igazából én...szóval.. nem kérnék képregény csomagot. Nem tréfa, egyszerűen nem igazán gyűjtök képregényeket papír formában, emellett nem tudok angolul-a magyar csomag pedig megvan  -szóval nálam igazán nem lennének jó helyen ezek az újságok. Inkább azt ajánlanám, hogy következzen a harmadik,negyedik,örödik nyertes és végül húzzatok egy hatodikat is, akinek a fennmaradt csomag dukál. Bocs hogy fenntartottam a "sort", meg hogy így megbolygattam a rendet, de biztos van aki nagyobb hasznát venné, mint én.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #425 Dátum: 2006. Június 26., 14:07:44 »
exactlee, ez valóban nemes gesztus volt, az adott körülményeket tekintve   Scarf: te is ügyes vagy   akkor amint rátok kerül a sor, majd a privát-válaszüzenetben jelezzétek, hogy ki-mit ajánl fel a csomagjából! elárulom, hogy kihaeennem már választott, most TOM1-et keressük meg (reméljük hamar tud válaszolni, most hogy betegeskedik a nete)

Nem elérhető Scarf

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #424 Dátum: 2006. Június 26., 12:09:12 »
Ilyen nincs... Első hozzászólásomból képregénycsomag jön elő, mi lesz a 100-nál?  (Nagyon köszönöm, világbéke)

Amúgy igen... Én is lekoppintanám exactlee-t, szóval én is ajánlanék. Szóval tessék megdícsérni jó?

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #423 Dátum: 2006. Június 26., 11:58:00 »
Idézet
Először is kösz szépen a nyereményt a felajánlónak, másodszor pedig szeretnék egy bejelentést tenni: Akármelyik csomagot is kapjam, felajánlanék néhány képregényt valakinek azok közül, akik bennvoltak a kalapban a nyertesek sorsolásakor.(mindegyik pakkban vannak olyan képregények, amik engem kevésbé érdekelnek) Hogy pontosan mit is ajánlanék fel, azt majd ideírom, amint megtudom melyik csomag jut nekem.
Le a kalappal. Riszpekt!  
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #422 Dátum: 2006. Június 26., 11:40:53 »
Először is kösz szépen a nyereményt a felajánlónak, másodszor pedig szeretnék egy bejelentést tenni: Akármelyik csomagot is kapjam, felajánlanék néhány képregényt valakinek azok közül, akik bennvoltak a kalapban a nyertesek sorsolásakor.(mindegyik pakkban vannak olyan képregények, amik engem kevésbé érdekelnek) Hogy pontosan mit is ajánlanék fel, azt majd ideírom, amint megtudom melyik csomag jut nekem.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #421 Dátum: 2006. Június 25., 23:47:47 »
nos, a játék vészesen közeledik a vége felé... ha így marad, akkor 8 ember közül húzunk majd. a sorsolás teljesen elő van készítve, aki direkt amiatt marad ébren, éjfél után pár perccel már láthatja a hivatalos végeredményt  

szerk:

a nyertesek névsora a fórumjáték topikban, gratulálunk nekik, és minden résztvevőnek, aki vette a fáradságot és véleményezett!  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 26., 00:09:02 írta Micho »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #420 Dátum: 2006. Június 25., 18:23:28 »
Idézet
Nagyon  jóra sikerült a fordítás, igazi mai frázisokat adott Micho a fiatalok szájába, mintha magyar srácokról lenne szó.
köszi ezt az átfogó összegzést, én személy szerint nagy örömmel olvastam
és ami engem illet belőle: fordításkor mindig megpróbálom beleélni az egyes képregények hangulatába magamat, és kitalálni, hogy magyarul hogy hangzana az aktuális szöveg... vagy egy magyar ember mit mondana abban a helyzetben  thx  

Nem elérhető TOM1

• Kázmér
  • **
« Válasz #419 Dátum: 2006. Június 25., 16:50:05 »
Szép jó napot mindenkinek!

Előreláthatóan a közeljövőben nem leszek jelen a fórumokon, ahogy az elmúlt napokban se voltam, ugyanis valamely számomra ismeretlen hiba miatt meghalt a netem!  A Matáv hétfőre ígéri a hibajavítást, de ahogy ezeket ismerem, már nem is merek jóslásokba bocsátkozni, hogy mikorra lesz ebből valami. Addig sajnos a se a frissítéseket nem tudom véleményezni, se a sorsolás eredményét nem tudom meg, aminek a legkevésbé se örülök. Utolsó infóm, hogy 8-an voltunk versenyben, talán a 22.-i táblázat alapján. Meg a legújabb frissítést is láttam már, de letölteni és elolvasni eddig még nem sikerült. Majd talán a jövő héten elmegyek valami netkávézóba és leszedem. Na mindegy, megoldom valahogy.
Egy héttel ezelőtt ígértem még egy kis irományt a „Retro-hét” –ről meg a rajzfilmről,ami sajnos idáig csúszott. Elnézést érte.
Szóval összegeztem a múlt hét termését és az alábbi listát állítottam fel magamnak:

Abszolút első helyezett az Űrfantom. Az eleje csodálatos, a katonai szervezet korruptsága, árulása igazán felnőtt téma és kiválóan lett előadva. Igazi „filmes” elemeket vonultat fel, máig kedvencem a temetéses jelenet, ahol a főhőst párhuzamosan mutatját be, ahogy halotti oltáránál magasztalják, illetve ütlegelik és arcul köpi ugyanazon személy. Nagyon profi. Meg a földönkívüli lények is nagyon baróra sikerültek, kedvencem Hammer és a horror jelenete, amikor… de nem részletezem. Tetszett viszont hogy az agressziót egyáltalán nem vitték túlzásba. Megmaradtak a tiszta „sugaraknál”, vért, belsősélgeket sehol se látunk. Helyes.
Sajnos a közepén kicsit leül a sztori, Bach jellemváltozása már-már túl hosszadalmas, ám természetesen előre látható. Végül háborút hirdet mind a bogarak, mind Temple ellen, melyet végül megfelelően menő stílusban meg is nyer.
A fordítás profi munka, nem beszélve a bírásról. A főcímeket, meg a készítők listáját megcsinálni nem lehetett piskóta.
Egy szóval, ennek örülnék a legjobban, ha lenne bármiféle, hasonló minőségű folytatása. Bár sajnos pont ez az, amiből tutira nincs több, mert tudtommal ez idei, ugye?

Második lett A Szellemirtók. Hihetetlenül jól keveredik a komor fenyegetettség érzése a mindent elsöprő humoréval. A titkárnő próbálkozásai Egonnál…a műmellek, meg az a smink! Meg ahogy egymást szívatják a srácok. Nagyon profin sikerült visszaadnia Szam-nak az angol nyelvű humort, tényleg nevetni lehetett minden viccen. Maga a gonosz kissé lassan bontakozik ki, ha jól emlékszem a második rész vége felé tudjuk meg, hogy ki is ő. Viszont a jellemábrázolása egész „barátságosra” sikerült, tényleg együtt lehet érezni vele. Nagyon szépek lettek a szellemek, ötletesek, színesek. A sárga „gerinc” a kedvencem. Végül minden szálat sikerül elvarrni, mondhatni igazi happy end, ami egy ilyen sorozatnál el is várható.
Mintha úgy emlékeznék, hogy említettétek, vannak más szellemirtó képregények is. Ha hasonló minőségben készült és az eszmeisége is hasonló ehhez a minihez, akkor én nagyon szívesen olvasnám.

A dobogósokat zárja a Voltron- Az univerzum védelmezője. A 0. részben megijesztettek a DW mangás emberkéi, de szerencsére ezt hanyagolták a többi részben, kár hogy a robotábrázolást nem adták vissza a DW-nek, na de mindegy, semmi se lehet tökéletes. Egészét tekintve a sztori nem időhúzó, bár egyedül a „betegség” volt az, amit nem értettem és a végén se derült rá fény, hogy mi okozta. Ettől eltekintve azonban a történet megfelelően egyenletes és jól elosztja a lenyűgöző képkockákat a robotokról. Különösen tetszett, ahogy megélték a szereplők az oroszlánok irányítását, nagyon reális gondolkodásra vall, ahogy lereagálták. Ha majd én is megtalálom az óriás robotomat, én is így fogok érezni, amikor beülök a pilótafülkébe  
Nagyon  jóra sikerült a fordítás, igazi mai frázisokat adott Micho a fiatalok szájába, mintha magyar srácokról lenne szó.

Ez a három sorozat az, amit nagyon sajnálok hogy véget ért és minél előbb szívesen viszont látnám a Hálózsákon valamely másik feldolgozásukat.

A Sötét Víz Kalózai-val nekem igazából egy nagy bajom volt. Magát a történetet olyan egyenetlenség jellemzi, amely arra vall, hogy a Marvel ezúttal egy nagyon kezdő írót kért fel a munkára, aki nem hiszem, hogy valaha is képregényeket írt volna. Karöltve a rajzolóval, aki néha pont az eseményt nem rajzolta meg, csak előtte és utána. Ez főleg az elejére jellemző, ahol hol túl gyorsan zajlanak az események, hol meg túl lassan és ezáltal semmit mondóvá válik. Ez a végére úgy ahogy megoldódik, a több szálon futó cselekmény valamelyest visszaadja a dinamikusság érzését, ám sajnos ez már nem menti meg a történetet attól, hogy a végére annyi elvarratlan szál maradjon, ami kitenne még vagy kétszer ennyi számot. Igazából semmi se oldódik meg a végére hiszen szüntelenül a kalózkapitányt látjuk viszont, aki mindig, de mindig utoléri  a szerencsétlen hősöket. Amit viszont jó megoldásnak tartok, az a hősök jellemváltozásai, hogy feltételezhetően árulóvá válnak, meg iylenek, de természetesen a végére mindenki a közös cél irányába terelődik.
A rajzolót dicséri még néhány nagyobb képe, illetve jó néhány háttér,meg szörny. Mintha egyenesen egy kaland-játék könyvből léptek volna ki, csak színesen.
Zerit munkáját pedig az dícséri, hogy soha se tévesztette el a különböző fantázianeveket helyesen ragozni, toldalékolni, mindezt megtoldotta még a kiváló mondatszerkesztéssel, hogy a versek tartalomhű fordítását már ne is említsük.

A Captain Planet volt az, ami ugyan nem igazán nyerte el a tetszésemet, de lagalább annyira lehet tisztelni, hogy nem nézi madárnak a kedves olvasót. Lehet hogy összekapott a csapat verbuválás, meg hogy mosolygó kisgyerekek ábrázolásán kívül sok mindent nem látunk- Dzsekónak is elég ez, akkor nekünk miért ne lenne, nem igaz?   – de legalább nem is akar többnek látszani, mint egy gyerekeknek szóló rajzfilm feldolgozás.

A listámban kábé itt kap helyet a Thundercats. Eleinte csodáltam a szép zöld háttereket, meg a bestiális szereplőket, aztán amikor rájöttem, hogy itt bizony mind a hat rész arról fog szólni, hogy „na majd most” aztán három kocka alatt szétverik az ellent, hát az nagyon lelohasztott. Egyszerűen ez nem egy hat részes sorozat, hanem hat különálló rész, amelyekben összesen annyi cselekmény történik, hogy felépül egy adó-torony és elkezdi sugározni az Űrcicó FM 94.5-öt. És a leggyengébb benne a múmia, aki minden rész végén, miután őt vagy valamely csatlósát jól elverik, mindig megígéri, hogy „na majd legközelebb”. Az utolsó résznek is úgy van vége, hogy „eddig csak szórakoztam, de majd legközelebb!”. Nevetséges. Micho is unta már szerintem annak a sörényes baromnak az ömlengéseit fordítani, mai a vége felé már a szövegek 90%-át tette ki. Teljes ötlettelenséget és „jó lesz ez a kölköknek” hozzáállás látok ebben a sorozatban.

A Power Rangers is hasonló, bár annak inkább a gyermetegsége undorított. Az a cowboy ellenfél a rugós harmadik kezével, amire rálőnek egy nyilat és le van győzve, hát az rettenetes. Illetve az a dilemma, hogy megmentsük a világot, vagy hallgassunk apukánkra, micsoda baromság. Egyszóval ez már nekem túl gyerekes, egyszerűen nem tudtam nem mai szemmel nézni és jól kiröhögtem az egészet.

A Silverhawks-ban nekem nem is annyira a gyerekesség nem tetszett,hanem inkább az „amerikai kölyök vagy, úgy is gondolkozz!” üzenet. Nem tudom rajtam kívül ki látta meg a dologban a politikai irányítást, a sztereotípiák halmazát, illetve a tömény ostobaságot. Kacsa mondja menyasszonynak űrtaxiban:”nem vesz egy halat?” ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!. Meg ez a csomó kommunista jelkép, meg hogy a csillogó-villogó izomgyuriknak a haja szála se görbül, csak jót nevetnek a végén, ez visszataszító.

A legrettenetesebbet a végére tartogattam. Ezt egyszerűen hiba volt elolvasni. Én teljesen abban a hitben voltam, hogy ez egy „komoly” Marvel-es kaland lesz Jégemberrel, Pókival és Tűzcsillaggal. Hát nem. Ez…ez egy nudli. Egy semmi. Annyira elcsépelt,hogy ilyet még nem láttam. Nem is szidom többet, fölösleges.

A Voltron rajzfilmet is sikerült még múlt hét vasárnap megnéznem. Meglepődtem, hogy a szinkronsiínészek milyen komolyan veszik a munkát, teljes mértékben megpróbálták a japó szájmozgáshoz igazítani a magyar szöveget, de ez sajnos szinte soha se sikerül, tekintve hogy a két nyelv teljesen más. A történetet talán be lehetett volna sűríteni egy órába is, a fogságos rész volt az amit teljesen fölöslegesnek tartottam az elején. Amúgy összességében kellemes volt.

Nos nagyjából ennyit, ezzel le is zártam magamban a Retro-hetet és legközelebbi hozzászólásom már a Fantasztikus négyesről és Energikonról fog szólni, csak sajnos azt nem tudom mikor  Majd megpróbálok értesüléseket szerezni a fórumjáték kimeneteléről is, azért nagyon remélem, nekem is sikerül nyerni valamit 
Sziasztok

Nem elérhető icecs

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #418 Dátum: 2006. Június 25., 14:16:17 »
Szerintem a Space Ghost nagyon jó lett képregényben,jobb mint a rajzfilm.
a rajzolás is kiváló,a torténet is elég helytálló.
kicsit talán túl hamar lett elintézve Zorak,akivel a rakzfilmben orok csatá-
ban állt.A Power RAngers viszont elhesegette bennem azt a tévhitet,hogy csak
filmben gagyi,mert szerintem ez is az!
méghozzá nem is eredeti a fajtájában,erre akkor jottem rá,amikor elolvastam a
Voltron torténetét.De A Voltron Nagyon tetszett!Ja és  még azt,hogy szerintem
a Power Rangerst,meg a Space Ghostot nyugodtan lehetett volna a Szuperhosok
kozé tenni,de így is értem,miért lett ott,ahol most van!
Tistelet:BG-gm  
csak így tovább!!!
BG-gm

Nem elérhető Scarf

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #417 Dátum: 2006. Június 25., 13:43:56 »
Idézet
Space Ghost #1:

...Ez a legpozitívabb pont!! Természetesen ezt is tovább olvasom!...
Tovább is olvastam! Még jobb a folytatás mint a kezdet!
A második rész izgalmasan vezeti át a rendfentartót szellemmé, a harmadik kissé sablonossá sikeredett, de a vége biztató. A negyedik... Én utálom a lelkizős jeleneteket, de itt jók. Vagyis nem olyan rosszak  Kell ilyen is... Az ötödik ez most éppen kölcsön van adva, de megvan. Ezért is örültem ennek a sorozatnak, de visszatérve a képregényre: A történet oyan átlagos, Megtorlós.  No, és akkor a befejező epizód, a hatodik! Nagyon jól lezárja a minit, de nem fejez le. Ezt így kell, szuper!   Nagyon jó, hogy ezt a sorozatot honosítottátok! Köszönet érte! Hm... Asszem valamelyik fesztiválon beszerzem a maradék 5 részt...

Nem elérhető Joruto

• Mulder ügynök
  • *
    • http://
« Válasz #416 Dátum: 2006. Június 24., 15:26:22 »
Idézet
ezek sztem csak a rajzfilm miatt voltak kitalálva, de esetleg Joruto többet tud róla

Igazából én sem hallottam/olvastam erről semmit, de szerintem is a rajzfilm kedvéért írtak át néhány dolgot, mint ahogy minden Marvel rajzfilmben megteszik, szerzői szabadság.    Azt azért sajnáltam, hogy a szobor elmozdításával hiper-szuper komputerekkel (na igen, legalábbis akkori szemmel   ) megtömött főhadiszállássá alakuló szoba kimaradt a képregényből. Ja, és a rajzfilmben mindig egy Hulk poszter volt a falon.  

A rajzfilm egyébként egészen népszerű lehetett, mivel 3 évadot megélt. Tudtommal képregényben sosem szerepelt együtt ez a 3 hős, ezt a rajzfilm-adaptációt leszámítva, tehát az originál Marvel Univerzumban nem. Illetve állítólag a Web of Spider-Man 75-ben mindhárman szerepelnek, de Póki először Jégemberrel az oldalán harcol a rosszarcúak ellen, később pedig Tűzcsillagén, de a két mutáns pont elkerüli egymást.  
Jégemberrel nyilván sokszor szerepelt már együtt Pókfej, de hogy Firestarral hányszor, és mikor először, na az egy jó kérdés, nálam hozzáértőbbek talán tudják.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #415 Dátum: 2006. Június 24., 13:06:22 »
Idézet
Ja és a 18. oldalba bele lett satírozva
ebben az a vicces, hogy radír pedig nem is lett használva honosítás közben  
na mind1, sztem ennyi szépségfoltot már elbír ez a Power Rangers  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 24., 13:06:43 írta Micho »

Nem elérhető viper007

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #414 Dátum: 2006. Június 24., 13:03:16 »
A nagy sietsegben elfelejtettem a Power Rangers re is szavazni.
Power Rangers:nagyon jo a kepregeny es a sorozat is nagyon teteszik.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #413 Dátum: 2006. Június 24., 12:54:22 »
Idézet
Bocs Micho,hogy nem valaszoltam csak sietek mostanaban mert az ODC-rol szedek lefele Pentek 13 filmeket.Sajnos nincsenek nalunk ilyen honosito oldalak.
oké, köszi az infót  a HZs-n van Péntek 13 képregény is, majd nézz utána, ha még nem láttad  (felnőtt szekcióban van)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 24., 13:00:10 írta Micho »

Nem elérhető viper007

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #412 Dátum: 2006. Június 24., 12:52:40 »
Bocs Micho,hogy nem valaszoltam csak sietek mostanaban mert az ODC-rol szedek lefele Pentek 13 filmeket.Sajnos nincsenek nalunk ilyen honosito oldalak.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #411 Dátum: 2006. Június 23., 22:51:17 »
Idézet
Remélem ennyitől is bekerülök a kalapba:
azért remélem, ha a többi részeit is elolvastad azok közül, amik tetszettek, visszatérsz megosztani velünk a véleményed  

Idézet
Egy color-manga vagy egy Disney képregény?

image!

na jó...    

egyébként rögtön az első számtól rajzolóváltás történik, a nulladik szám csak kedvcsináló szokott általában lenni a sorozatokhoz, semmi egyéb.

Idézet
Hány részes lett végül ez a sorozat?

12, ha jól tudom. többet azért nem szándékszunk feltenni belőle

viper, ezek szerint ha jól értem, évekkel ezelőtt annyiba került ott egy képregény, mint most itt? (500HUF)    nem csoda, ha megszűnt, hisz az ott egy napi átlagkereset volt akkoriban, vagy még több  
és hozzánk hasonló honosító oldalak működnek nálatok? erre nagyon kíváncsiak vagyunk, elfelejtettél válaszolni
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 23., 22:55:40 írta Micho »

Nem elérhető viper007

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #410 Dátum: 2006. Június 23., 15:50:29 »
Szia regnar nalunk 7-8000 lejert lehetett akkoriban kapni kepregenyeket.Az itteni akar megfelelt az akkor kepregeny araknak vagyis itt akkoriban ugyanannyiba kerult egy kepregeny,mint nalatok.

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
« Válasz #409 Dátum: 2006. Június 23., 15:10:19 »
Idézet
Na van esélyem?
Igen.

A legfrissebb lista:
FÓRUMJÁTÉK T Á B L Á Z A T (0623)

Nem elérhető Scarf

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #408 Dátum: 2006. Június 23., 14:34:18 »
Remélem ennyitől is bekerülök a kalapba:

Voltron #0:

Először is, az eredeti rajzfilmet nem ismerem* (’92-es születésem lévén)… Azért kezdtem el olvasni, mert nyerni akartam, de ez a bevezető pár oldal elég volt ahhoz, hogy kíváncsivá tegyen. Biztosan tovább fogom olvasni, de egyelőre írok erről a számról: Nos, nekem bejön a manga, szóval ez egy jó pont volt a rajz terén, viszont ez a CGI utánérzés nem jön be, most ez mi? Egy color-manga vagy egy Disney képregény? Bár kedvenc rajzolóm is ilyen stílusban rajzol (Humberto Ramos) ez mégsem tetszik, jó gondolom fényes papíron, máshogy érezném, de ez nem adatik meg nekem, szal a véleményem ez. A történet az egy semmi, nagy nulla, de kedvcsinálónak a többi számhoz tökéletes, nagyon jó választás! A honosításhoz meg gratulálok, nagyon jó!

*(Ezért hasznos volt a végén az ismertető)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Thundercats #0:

(A rajzfilmet itt sem ismerem)
Nem kedvelem a macskákat, ezt a képregényt sem.  Valahogy nem fogott meg, nem is olvasom tovább, inkább olvasok He-Man-t az is ugyanez csak ott emberek vannak. A rajz sem tetszett, a honosítás viszont jó.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Pókember és csodálatos barátai #1:

Ezt olvastam el a legnyögvenyelősebben; a rajz régi és pocsék, a sztori viszont szuper! Laza, könnyed, vicces! Ilyeneket kár, hogy nem sűrűn csinálnak manapság… Azért ezt kipróbálom: berepülök viharba egy géppel, vajon csak a motorok lassulnak be?  

Ezüst Sólymok #1:

Elég annyi, hogy no comment?  
Nem ismertem ezt a rajzfilmet sem, de szerintem nem tetszene. Számomra unalmas és értelmetlen. Nagyon nem tetszik, nekem ez a negatív pont a RETRÓ-HÉT-ben!
A honosítás viszont jó, talán csak az a fura, hogy a Quicksilevert miért fordítottátok le.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Sötét-Víz Kalózai #1:

Ezt ismertem!
Ha már megneveztem negatív pontot, akkor ez a pozitív!
Egy jó, izgalmas, kalóz-fantasy, ezt is biztosan tovább olvasom!
Nem szeretem magam ismételni, de a honosítás itt is nagyon jó, egy hibát találtam csupán:
Ryka mondja a második oldalon: Nem butáskodj!
-----------------------------------------------------------------------------------------------Szellemírtók – Légió #1:

A rajz jó, történet szintén és a poénok is.
Hasra nem estem tőle, de azért biztos tovább olvasom. Tetszett.  

Power Rangers #5:

A második negatív!!
Én már a rajzfilmet is gyűlöltem, de ez…. Fhúúú…
A rejz sem (főleg a második) és a történet sem volt tetszetős! Nagyon nem!
Sőőőt… Még egy hiba is volt benne:
3. oldal – 5. panel: Aligha vagy ellefele a Power Rangersnek! (ellenfele)

Bolygó Kapitány #1:

A rajzfilmet nagyon szerettem, még van is kazettán!
Most kedvet is kaptam hozzá újra! Tökre felidéződött bennem!
Nagyon jó minden benne!
Hány részes lett végül ez a sorozat?

Space Ghost #1:

Ennek a sorozatnak az 5. száma meg van nekem!
A rajz gyönyörű, a történet meg valami eszméletlen!
Nem is gondoltam, hogy ez ennyire komoly képregény, nagyon tetszik! Ez a legpozitívabb pont!! Természetesen ezt is tovább olvasom!
A honosítás itt is nagyon szuper, hibátlan!  

Na van esélyem?

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #407 Dátum: 2006. Június 23., 11:37:45 »
Power Rangers

Imádtam gyerekként ezt a sorozatot, szinte minden részt láttam, addig, amíg az eredeti szereplők még megvoltak. Emlékszem mindig ezzel fejezték be a rajzfilmblokot az RTL-en. Ez tényleg nagy favoritom volt, ezért sem tudok megbocsátani  Kedvencem egyébként Tommy volt, még Zöld ruhás korából, mikor egy godzilla szerü robottal küldte. Akkor még több részen átívelő sztorivonal is előfordult. Csodálkoztam is, hogy 5. rész és már fehérbe küldi  .  A történet szokásosan a magánélettel kezdodik, amit régen nem szerettem, mert nem értettem, most meg: 1.Mocskosmód idegesítő, hogy TOM1-et idézzem "a tököm tele van már az amerikai középiskolások csodálatos életével". Ez a sziruptól csöpögo "elégedettek vagyunk az életünkel" "minden pink" életérzéstöl amúgy is hánynom kell. Egyébként meg visszaadja a sorozatban történt dolgokat (a magánéletit). 2. micsoda csúcsszuper pedagógiai érzékkel rendelkeztek a készítők. Ha valaki borökbe, meg farmerekbe jár, akkor holt buta, bunkó és szerencsétlen. Ebböl a 2 rosszfiúból késöbb rendor lesz egyébként.  No akkor kisebb váltás jönnek a gonoszok Lord Zedd vezetésével: az ő kinézetét nagyon bírtam a sorozatban, meg azt a sárgapáncélos farkasfejü lényt is. Jönnek a szokásos logikátlanságok, én például sosem értettem, hogy miértnem küldik le az összes szörnyet a Földre, de hát még kismillió ilyen hiba van. Ez a Zippo kölyök egy nagy nulla egyébként. Teljesen röhejesen néz ki és nem tudtam elvonatkoztatni attól a képzetemtől, hogy a harmadik keze a farkára van rábogozzva   Itt következett a halálsikolyom, nem más miatt, mint Zordon szentbeszéde a családról ÁÁÁÁÁÁÁÁ  Először még el is gondolkodtam azzon, hogy ez talán csak irónia lehet, mert nemigaz, hogy egy ekkora baromságot bele mertek tenni. A harcot sem tudták rendesen visszaadni, azt a tipikus darabos mozgást. Sőt a harcot nagyon gyorsan lerendezték.
Lehet, hogy szerencsésebb lett volna, ha meghagyátok németül.
The End  

Ja és a 18. oldalba bele lett satírozva

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #406 Dátum: 2006. Június 23., 08:03:34 »
Idézet
ja igen bocs ezt elfelejtettem odaírni  !természetesen a rajfilmre gondoltam
sajnos azt nem, mert a Voltront is csak kuriózumként tettük fel, és mert szinkronos volt  majd figyeld ezt a topikot, és Trollt megkérem, hogy tegyen be ide torrrent letöltési linket, ahonnan tudsz Thundercats részeket tölteni - angolul!

« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 23., 08:07:24 írta Micho »

Nem elérhető hanzo

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #405 Dátum: 2006. Június 23., 07:58:19 »
ja igen bocs ezt elfelejtettem odaírni  !természetesen a rajfilmre gondoltam

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #404 Dátum: 2006. Június 22., 21:21:45 »
Idézet
üdv!Én arra lennék kiváncsi hogy thundercats részaket nem akartok e felrakni(légyszi)előre is kösz!!!!!!!!!!!
szia! pontosabban mire gondolsz? további képregényrészekre? (a második gondolatom a rajzfilm volt)  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 22., 21:22:01 írta Micho »

Nem elérhető hanzo

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #403 Dátum: 2006. Június 22., 21:19:49 »
üdv!Én arra lennék kiváncsi hogy thundercats részaket nem akartok e felrakni(légyszi)előre is kösz!!!!!!!!!!!

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #402 Dátum: 2006. Június 22., 20:56:04 »
Idézet
Mondjuk tényleg jó lenne, ha még véleményeznének sokan, mert 50-ből nem nyerni nem gáz, de mondjuk 8-9-ből már kissé nem is tudom milyen...
pontosan így gondolom.   de hát ez van.
meg ha már vagy pár tucat képregénnyel se lehet rávenni az embereket a véleményezésre, akkor nem tudom, mivel lehetne...  
pedig nem egy vagy két ember olvasta el a felhívást, és mégis.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 22., 21:01:48 írta Micho »

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #401 Dátum: 2006. Június 22., 20:55:08 »
Mondjuk tényleg jó lenne, ha még véleményeznének sokan, mert 50-ből nem nyerni nem gáz, de mondjuk 8-9-ből már kissé nem is tudom milyen... persze lehet, hogy csak én vagyok hülye  
Úgyhogy véleményekre fel!!!!
Ráadásul nagyon meg sem kell erőltetnie magát az embernek.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #400 Dátum: 2006. Június 22., 19:22:50 »
that's the spirit!  

mindenesetre frissítettem veled a listát

FÓRUMJÁTÉK    T Á B L Á Z A T (0622)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Június 22., 19:28:10 írta Micho »