HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

MINDEN MÁS HálóZsák képregény

<< < (294/416) > >>

hegyitomi:

--- Idézet ---
--- Idézet ---kosz a hozzaszolast

mit ertesz komolyabb temaju kepregeny alatt? (persze ezen a sztalinoson kivul, ami egyaltalna nem komoly temaju  )
--- Idézet vége ---

--- Idézet vége ---
Hát elég tág a kör.    Az-az igazság, hogy engem a fantasztikus hősök  (X-men Pókemember, Fantom és társai) már nemigazán kötnek le. Régen érdeklődtem és vásároltam is őket de ez már a múlté. Szerencse azért a képregény már réges-rég bebizonyította, hogy jóval többet képest nyújtani mint amit a háromkockás Garfield, Dodó  vagy akár a Bat-man igényel. Félreértés ne essék ezekkel sincs semmi bajom csak más érdekel. De, hogy pontosítsam a "komolyabb képregények kategoriáját felsorolok párat amit mai napig sokra értékelek:
* Rajzos zenetörténet
Szeretve mind a vérpadig
Mostanában is megjelenő Korcsmáros féle Irodalmi klasszikusok
Odüszusztól Marco Poloig
 és a pár éve megjelent Schiller dráma. Ez utóbbit kerestem a neten jpg formában németül, mint ahogy ezen az oldalon is találhatók a képregények, de sajnos kevés sikerrel jártam Hogy a Sztálin vs. Hitler mennyire komoly szerintem kórfüggő is. Gondold el ha egy fiatalabb valaki olvassa el, akinek  fogalma van a vh.-ról csak kevés; hány fajta kérdést tehet fel a képek láttán:

Kik a személyek? Lenin szerepe? Miféle jelek láthatók a csarnokban? Mi köze van ennek Hitlerhez? Kik a Valkürök? Miért Argentínába készült Hitler? stb. Ezeknek a kérdéseknek az utánjárása viszont már sok időt igénybe vehet. Tehát a kezdeti felhőtlen képregényolvasásból komoly tudásra is szert lehet tenni  

killjoy:

--- Idézet ---Picit fájlalom is, hogy hasonló komolyabb ill. történelmi témáju regényből keveset találtam az oldalon.
--- Idézet vége ---
Minden szentnek maga felé...

A Háborús történeteket nézted már? Az általam elkezdett Háború antológia (Hálódark) és a Háborús történetekből a D-Day Dodgers - Akik Ellógták A Partraszállást (Sci-fi Fantasy Akció) szerintem elég komolyan vette a témát.

Zerit:
kosz a hozzaszolast

--- Idézet ---Picit fájlalom is, hogy hasonló komolyabb ill. történelmi témáju regényből keveset találtam az oldalon. nemtudom.gif
--- Idézet vége ---

mit ertesz komolyabb temaju kepregeny alatt? (persze ezen a sztalinoson kivul, ami egyaltalna nem komoly temaju  )

hegyitomi:
Az általam elolvasott, és letöltött képregény a Sztálin vs Hitler . Rendkivül tetszett, mert egyrészt érdekel a történelem másrészt tetszett a fanyar humor, amit a szövegekbe csempésztek ill a történelmi utalások is; melyek nagy többségére rájöttem, de amelyikre mégsem, abban segített a precíz végjegyzet a regény végén. A legjobban az eredetiből meghagyott cirilbetűs hangutánzószavak tetszenek!

Picit fájlalom is, hogy hasonló komolyabb ill. történelmi témáju regényből keveset találtam az oldalon.

Punkológus:
Szerintem tükörbe nézett  és az Uatu-t a Szemlélőt látta. A manus az univerzum egyik legősibb fajának a tagja. Erre a fajra jellemző a nagy kozmikus hatalom és az, hogy felesküdtek arra a szép eszmére, hogy megfigyelik az univerzum értelmes lényeit, de nem avatkoznak be az eseményekben. Uatu kapta feladatul a Föld szemlélését, a Hold sötétebbik felén lakik és vicces módon már nem egyszer beavatkozott a Föld életébe (néha fájdalmasan csipp-csupp ügyekért)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése