Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 915517 alkalommal)

0 Felhasználó és 16 vendég van a témában

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1101 Dátum: 2007. Január 31., 12:05:00 »
Idézetet írta: Zodiak
Nem mai csirke, és annó kevés hangsúlyt fektettek a valósághűségre. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy felnőtt emberek így viselkednének mint Tigra, vagy Hank Pym, vagy akár Cap. Kicsit sok a naivitás. Ennek ellenére én élvezem a nagy klasszikusokat.
Aha, így már értem a meglátásod.
Lehet, hogy - különösen a mai, Ultimate veziókhoz képest - megmosolyogtató a naivitás, de azért szerintem annyira nem elrugaszkodott a valóságtól, inkább egy kicsit szélsőséges, eltúlzott. És ahogy magad is írtad, én is nagyon élvezem magam is ezt a ma már klasszikus időszakot.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 31., 12:05:30 írta Farek »
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Zodiak

• Garfield
  • **
Avengers képregények
« Válasz #1100 Dátum: 2007. Január 31., 07:51:35 »
Idézetet írta: Farek
Zodiak: köszi a rövid, de velős értékelést. Egy újabb elégedett olvasó. Azért legalább egy mondatban kíváncsi lennék rá, hogy mi a maradék 1/5.

Nem mai csirke, és annó kevés hangsúlyt fektettek a valósághűségre. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy felnőtt emberek így viselkednének mint Tigra, vagy Hank Pym, vagy akár Cap. Kicsit sok a naivitás. Ennek ellenére én élvezem a nagy klasszikusokat.
by all

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #1099 Dátum: 2007. Január 26., 09:33:42 »
Pedig nem ott jelent meg.  Úgy néz ki, hogy ebből is ongoing lesz (legalábbis egyelőre).
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 26., 10:13:41 írta Gabe »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető kron82

• Indiana Jones
  • *
    • http://
Avengers képregények
« Válasz #1098 Dátum: 2007. Január 26., 09:22:04 »
Mond azt,hogy a Marvel Max-ban jelent meg,plíz! Kérek még sört!
Who watches the K.net?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #1097 Dátum: 2007. Január 25., 22:06:38 »
Az Irredeemable Ant-Man röviden annyi, hogy a legutolsó hangya (Lang) ruhája túlélte a gazdáját, és azt egy SHIELD ügynök magára öltötte, és most adja a... hmmmm... "hőst". Egy eléggé érdekes pofa, néhol idegesítő, néha mulattató. Nem rossz sorozat. A legutóbbi részben tetszett, hogy miként tetszteli az apróság előnyeit a  női zuhanyzóban...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1096 Dátum: 2007. Január 25., 21:48:33 »
Ami most fut, az Irredeemable Ant-Man, az nem kötődik hozzá? Mert ha jól láttam akkor nem ő a főszereplő, de az egyik számban benne volt ő is. Erről mit lehet tudni?

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1095 Dátum: 2007. Január 25., 21:38:01 »
Neves kollégámnak igaza van, a Tales to Astonish nagyon komolyan Hangyáról és Darázsról szólt. De utána már nem nagyon.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1094 Dátum: 2007. Január 25., 19:51:12 »
Az Avengers előtt a Tales to Astonish jóformán Darázs és Hangya saját sorozata volt, majd aztán csatlakoztak az Angyalokhoz. Meg persze felbukkant olyan későbbi "vegyes" címekben, mint a Feature és a Premire (érdekes, de emlékeim szerint a Fanfare-ben meg nem, pedig ott is akadtak "kisebb" szereplők), meg volt a karácsonyin kívül egy one-shotja, a Tales to Astonish v2 vagy v3, nem emlékszem pontosan.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1093 Dátum: 2007. Január 25., 19:41:30 »
Emberek, csak óvatosan! A S.H.I.E.L.D. vezetője visszatért közénk hosszú megbízatásából!  

Nem, tudomásom szerint Pym-nek nem volt saját sorozata, rendes legalább is semmiképpen. Egy-két mini biztos belefért, de valahogy ő nem lett egy magában is népszerű karakter. Meg például az oldalunkon is megtalálható "Egy kis Hangy nagy Karácsony".
A trükk meg nem tudom hogy bejött volna-e. De azért kíváncsi vagyok, hogy mi lett volna ha... valami What if jelleggel.

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
Avengers képregények
« Válasz #1092 Dátum: 2007. Január 24., 21:33:02 »
Avengers V1 213: beírás, fordítás nagyon jó, Hank Pymről nem sokat tudtam, soha nem jutott nagyobb szerepekhez az Angyaloknál, volt saját sorozata? Amerika Kapitány szerirntem túloz* nagyon, ő is hibázott már, ahogya visszaemlékezéséből* kiderül. Hank elég nagy hülyeséget csinált de végtére is ha B.Angyal akart maradni ez elég ügyes trükk lett volna.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 24., 21:43:08 írta talgaby »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1091 Dátum: 2007. Január 24., 08:53:47 »
Zodiak: köszi a rövid, de velős értékelést. Egy újabb elégedett olvasó. Azért legalább egy mondatban kíváncsi lennék rá, hogy mi a maradék 1/5.

Mindenkinek, akinek eddig nem volt bátorsága: látjátok, minden értékelésnek örülünk, még ha nem fél oldal, akkor is. Szóval csak bátran. És nyugodtan merjenek a kezdők is kérdezni, még senkinek nem haraptam le a fejét   azért, mert szeretett volna többet megtudni az Angyalokról.  

Nem elérhető Zodiak

• Garfield
  • **
Avengers képregények
« Válasz #1090 Dátum: 2007. Január 24., 07:34:14 »
Avengers V1 213: 4/5
by all

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1089 Dátum: 2007. Január 24., 01:25:52 »
talgaby: azért az adamantium bot mégis csak durva! A wiki-s cikkből kiindulva az igazi adamantium csillagászati, űrfegyverkezési árakba kerül. De okés, egy nagyon régi tolvajklán befektethetett ilyenbe. Csak aztán kezdhették elölről a gyűjtögetést.  

kron82: Nagyon örülök, hogy neked is ennyire tetszett. Mi azon leszünk, hogy így menjen tovább.  

Nem elérhető kron82

• Indiana Jones
  • *
    • http://
Avengers képregények
« Válasz #1088 Dátum: 2007. Január 23., 21:21:32 »
Mindörökké Angyalok! Nem hittem volna,hogy egy Avengers story lebilincsel annyira mint pl: az infeno! Csak így tovább!
Who watches the K.net?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1087 Dátum: 2007. Január 23., 20:50:31 »
Gambit a New Orleans-i tolvajcéh egyik eléggé jó beosztásban lévő tagja. Futhatta nekik ilyesmire. Pláne, hogy évtizedeken át gyakorlatilag háborúban álltak az ugyanott székelő orgyilkos-dinasztiákkal, szóval nem ártott a jó minőségű felszerelés.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 23., 20:51:01 írta talgaby »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1086 Dátum: 2007. Január 23., 19:35:09 »
Hm, elolvastam, érdekes volt. Gabmit botja? Vajon honnan a fenéből? Na, mindegy, legalább most már ezt is tudom.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1085 Dátum: 2007. Január 23., 15:10:23 »
Azért, mert akkortájt (vagyis kicsit előbb) találták ki. Itt van egy wikis cikk az adamatiumról és fajtáiról. Ebben is benne van, hogy az igazi adamatium ritka, mint a kvantumfizikával foglalkozó gondolatok Kelemen Anna fejében. Az ismert adamatiumdolgok jó része (pár kivételével Ultron testei, a széttört Hulk-szobor, Gambit teleszkopikus botja, Oki doki egyik régi szettnyi karja...) másodlagosból van. Elsődleges alig-alig létezik.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1084 Dátum: 2007. Január 23., 15:02:31 »
Köszönöm szépen. komolyan mondom, elolvasva a véleményeiteket, egyre hihetőbbnek tűnik az egész. Még egyszer köszi.

Egyébként én nem is hallottam a másodlagos adamantiumról egészen addig, amíg az Angyalok 3. sorozatában nem olvastam az Ultron uradalmát (amit a CoMor-on is fent van). szóval én úgy tudtam, hogy van az adamantium, és punktum. Szóval hogy kinek van/volt másodlagos, meg kinek nem, ez nekem homályos.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1083 Dátum: 2007. Január 23., 14:48:39 »
Vagy még az is előfordulhat technika terén, hogy időnként megkérte Tony Stark-ot, hogy gyártson már le neki egy-két ilyen olyan alkatrészt adamantiumból az üzemében. S mivel Tony ismerte Pym-et, nem gyanakodott és nem kérdezősködött, hogy mire is kellenek azok az adamantium ketyerék.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1082 Dátum: 2007. Január 23., 14:39:58 »
Farek, ne feledd, hogy hiába jártált egy időben mindenki adamatiumketyerékkel, az nem volt teljesen tiszta adamatium. Az tényleg marha ritka. De mintha egy időben sikerült volna előállítani rengeteg másodlagosat, meg talán ötvözni is vmivel (kis mennyiség is hatalmas minőségjavulást ért el), szóval közel sem biztos, hogy Rozsicsont-féle adamamantiumból volt a robot (és Ultronnak is mintha csak egy-két inkarnációjára futotta volna az adamatiumvázból...). És Sepi mondanivalójában is van vmi, Pym *állandóan* robotokat épít, szóval simán lehet, hogy volt pártucat alkatrész a laborjában, csak össze kellett szerelnie. Az edzőterem programjaiból meg tényleg nem lehetett nehéz összeállítani egy harci programot az Angyalok ellen...

A technológia: Tudtommal az adamantiumot csak megolvasztani nehéz, onnantól könnyű bánni vele. És a laborban csak akadt vmi plazmaolvasztó, amivel ügyködhetett. Ha valóban nem primer adamatium volt, akkor meg akár még az is előfordulhat, hogy megrendelte az alaktrészeket, és úgy rakta össze.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Január 23., 14:42:23 írta talgaby »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1081 Dátum: 2007. Január 23., 14:36:24 »
Hm, jogos észrevétel. Lehet, hogy valóban segítőnek, vagy gyakorlópartnernek tervezte. De akkor is: a technológia?

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1080 Dátum: 2007. Január 23., 14:31:27 »
Idézet
Ami engem zavar, az a technológia. Azért még a Marvel univerzumban is vannak törvényszerűségek, és nehogy azt mondja nekem valami nagy fejes a kiadónál, hogy az adamantiumot elég bevinni valami sarki kohóba, és olyan formába öntik nekem, amilyenbe akarom!
Viszont hogyha megfigyeled, Pym amikor bemegy a laborba, már ott volt a robotfej és a karok. Valószinű, hogy ezt a robotot már régebben tervezte és idejétől függően igyekezett összerakni. Persze valószinűleg nem az lett volna a célja, hogy az Angyalok ellen használja, csak most egy ötletként felmerült benne ez a cél is. Tehát inkább csak össze kellett raknia a robotot amit már korábban apránként összeszerelt. Előfordulhat, hogy ez a robot is alapból arra készült volna, hogy az Angyaloknak segítsen egy-egy komolyabb csatában, és olyan erősre tervezte, hogy az felérjen az Angyalok erejével.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1079 Dátum: 2007. Január 23., 14:16:01 »
Nem, beigli69, csak nyugodtan gondolkodj hangosan, mindnyájan azt tesszük. Mind a te, mind pedig talgaby és Sepi hozzászólásában voltak olyan dolgok, amelyek adnak rációt a dolognak.

Nekem nem is feltétlenül az adamantium mennyiségével van bajom - pedig azzal is, hiszen egy időben minden másodrangú valaki adamantium alkatrészekkel rohangált, például Gólyalábank is voltak adamantium lábai -, hiszen azért ekkor már volt adamantium Ultron például (mint azt az itt megjelent 201-202-es részekből is tudhatjuk), szóval éppenséggel lehetett anyag. Ami engem zavar, az a technológia. Azért még a Marvel univerzumban is vannak törvényszerűségek, és nehogy azt mondja nekem valami nagy fejes a kiadónál, hogy az adamantiumot elég bevinni valami sarki kohóba, és olyan formába öntik nekem, amilyenbe akarom! Hiszen a Titkos Háborúban Fáklya a nova energiájú csillaghővel sem ment semmire Ultron külső burka ellen, hanem csak a belső alkatrészeit sikerült megpörkölnie. És ugyan van valamilyen molekuláris újrarendező (eredetiben talán 'molecular rearranger') nevű szerkezet, ami be van építve Ultronba, hogy bizotsítsa az adamantium szabad mozgását az ízületeinél, de ne legyen már mindenkinek ilyen! Hiszen ugyan Ultron 1-et Pym építette, de akkor még szó sem volt adamantiumról, ezt a cuccost Ultron építette be saját magába. És nem sok Ultron-t lehetett felboncolni, hogy megnézzék, mitől is ketyegnek. Persze szerezhetett valahonnan, de azért ez akkor is szúrja a szememet.
Egyébként meg én sem hiszem, hogy a katonasághoz kerülnének ezek a cuccosok. Van azoknak már így is elég játékszerük. Esetleg a S.H.I.E.L.D., vagy az Angyalok egy tároló helyisége.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1078 Dátum: 2007. Január 23., 12:16:51 »
Elvileg ha jól gondolom az Angyaloknak is van valami edzőtermük, ahol mindenki a saját erejéhez, képeségeihez mérten tudja beállítani a neházségi szintet. Elvileg innen is Hozzájuthatott Pym a többiek legyőzéséhez szükséges infókról (ha van ilyen edzőterem?)
Adamantium? Ekkor közdöttek már Bármiféle Adamantiumbók készült ellenféllel? Mert azok maradványaiból simán nyerhetett ki elég használható alkatrészt. És szerintem a maradványokat szinte biztos hogy vagy maguk tárolják, (pl.Stark művek), vagy valami hiper titkos kormányzati szervnek (akkora marhák biztos nincsenek hogy a hadseregnek hagyják, <ha a hadsereg kapná tuti szuperkatonák lenneének az eredmény=a helyzet már ekkor a sokat szidott CW-ig fajult volna a dolog>)
Csak gondolkodtam, bocs ha baromságokat beszélek.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1077 Dátum: 2007. Január 23., 09:28:48 »
Idézetet írta: Farek
Hogy a manóba hozott össz Pym 3 nap alatt egy olyan robotot, amely majdnem játszva legyőzte az Angyalokat? A figckó tényleg egy zseni, na de ennyire? És oké, hogy ismeri őket, de akkor is.
Gondolom Ultron megteremtésével Pym már egészen jó kis tapasztalatra tett szert a robot építés kapcsán. Már nem kellett mindent az elejéről kezdenie. Ez talán logikus. Ha már megvan a megfelelő ismeretanyag akkor nem nehéz továbbfejleszteni. Persze az egy érdekes feltevés, hogy hogyan tudta pontosan megcsinálni úgy, hogy az összes angyal ellen hatásos legyen. A "kisebb kategóriás" angyalok még érthetőek, na de Thor és Vasember már teljesen más tészta. Főleg Vasember, mert szerintem csak Tony Stark tudja, hogy mennyi mindent rejt a páncélja. Arra nehéz felkészülni, hogy mit tartogat.
Az alapanyag már megint egy másik kérdés, de ezen már nem kell meglepődni.  
Idézet
Vajon mit kezdenek az ilyen szetméhalommá "nemesült" robotokkal? Bezúzni, beolvasztani nem tudják, vajon hova teszik? A hadseregnek én a helyükben nem adnám, biztos szívesen tanulmányoznák. Szóval?
Szerintem biztosan Tony egyik raktárjában fogja végezni, de mivel nem ismerem annyira az Angyalok további történeteit, nem tudom, hogy később nem-e köszön vissza ez a robot.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1076 Dátum: 2007. Január 23., 09:19:43 »
Hm... a szoftver mondjuk eleve készen lehetett, arra csak rá kellett töltenie az Angyalok adatbázisát... adamantiumot kaphatott akár a kormánytól is, kísérletezni... Ha volt a laborban pár robot, akkor össze is rakhatta ennyi idő alatt, a társai harci stílusát meg ismerhette... csak marha gyorsan kellett ehhez persze egy programot írnia.
Egyébként az ilyen robotokat tényleg a kormány - pontosabban a S.H.I.E.L.D. - tárolja jórészt, de mintha az Angyaloknál is mutattak volna egy ideiglenes raktárat, ahol az ilyen technikai kütyüket tartják...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1075 Dátum: 2007. Január 23., 09:08:46 »
Köszönöm szépen a dicséreteket és a köszöneteket mindannyiunk nevében.
Igen, ez valóban egy nagyon fontos történet volt, hiszen Pym teljesen megborult, és szerintem nagyon jól ábrázolták rajta a folyamatot, amin végigmegy.
Most egy pár részig nem ez lesz a téma, lesz egy-két rövidebb, "levezető" töténet, majd a 220. szám után visszatérünk az elejtett Pym történetvonalra, ami igazán nagyszerű lesz.
Azért bennem fölmerült pár kérdés, amit esetleg ti meg tudtok válaszolni, vagy legalább is van rá ötletetek.

Hogy a manóba hozott össz Pym 3 nap alatt egy olyan robotot, amely majdnem játszva legyőzte az Angyalokat? A figckó tényleg egy zseni, na de ennyire? És oké, hogy ismeri őket, de akkor is.

Honnan a fenéből volt ennyi szabad adamantiuma raktáron, és persze a megfelelő felszerelése is hozzá, hogy dolgozzon vele és formát adjon neki? Elég jól felszerelt kis házi labort kapott Janet-től, nem?

Vajon mit kezdenek az ilyen szetméhalommá "nemesült" robotokkal? Bezúzni, beolvasztani nem tudják, vajon hova teszik? A hadseregnek én a helyükben nem adnám, biztos szívesen tanulmányoznák. Szóval?

Gorgonita: reszketünk. És várjuk.  

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1074 Dátum: 2007. Január 22., 15:57:52 »
Avengers #213
Ezt a történetet már azóta várom hogy először olvastam valamelyik régebbi szám összefoglalójában (ugyanis ott csak egy-két képkocka szerepelt illetve a sztori magja volt leírva)
Így egyben nagyon teszett a történet, főképp hogy látszott mekkora belső vívódással járt ez az alapító angyaloknak. Hank elég mániákus hozzáállással kezelte az egész szituációt.
Én is várom hogy mi következik ezek után ( a későbbiek ismerete ellenére is)
Köszönet az nagy Honosítások készítőinek, kik ékes magyar nyelven tárják elénk ezen remek történeteket !

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1073 Dátum: 2007. Január 22., 10:07:55 »
Haladok a Mindörökkével! Már megyünk is a Limbó-hintóba! Lehet hogy egy örökkévalóság mire a végére érek, de mivel úgyis időutazós történet, a tér és az idő visszahajlik önmagába, és eljut a kiindulási pontba, és akkor majd megszületik a véleményezésem. Reszkessetek!    

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1072 Dátum: 2007. Január 22., 09:26:36 »
Üdv! Köszönöm az új 213. bosszú angyalai történetet,remek volt! Külön köszönet :  Fareknek a fordításért Dórikának a beírásért ,és Trollnak a borítóért!!!   Az ERŐ legyen veletek a továbbiakban is!