Csak itt, csak most, csaka Te kedvedért, de átfutottam a maradék 4 számot is... lássuk:
Történet: Huh... tipikus "befejezem, és nézek ki a fejemből"... Az elején kissé kuszán indult, röpködtek az infók, az idővonalak és a keresztbe-kasul utalgatások, aztán még az időben is mentek össze-vissza. Csak kapkodtam a fejem, alig bírtam fejben tartani, hogy most ki, hol, kivel, miért, mit de legfőképpen: mikor? Aztán végül, amikor már minden tejesen és menthetetlenül összekavarodna... bedobnak két pihentető számot. Ahol egyrészt egy kegyetlen mennyiségű infóáradat szakad az emberre, másrészt meg olyan ipari mértékben retconolnak, hogy arra már diszkontot lehetne adni. Még jó, hogy nagyrészt csak visszafele belemagyarázásról van szó. Egyrészt kicsit zavaró, hogy már megint egy ember nyakába akarnak varrni egy rakás füzetnyi eseménysort, másrészt meg ügyesen teremtettek vmilyen kohéziót több évtizednyi Angyal-sztori között. Aztán amikor végre minden tisztázódik... belecsap a lecsóba. Ez volt a második legnagyobb mindenki-mindeki-ellen buli, amit eddig Marvel-képregényben láttam. A csata viszont nagyon jó volt, rég izgultam ennyit képregényes harcok alatt. És a végét is sikerült úgy megcsinálni, hogy minden szálat elvarr, de mégis kis izgalmat benne hagy. Remek.
Fordítás: Hm, nem tudom, hogy füzetenként küldted el, vagy egybe... ha utóbbi, kíváncsi lenék hány oldalas lett. És az a pár tucat vessző- és kb féltucat fordítási baki már nem is olyan sok, ekkora mennyiségű stöveg mellett. Gigászi munka volt (és tudom, hogy most még nagyobba fogtál bele... ), csak gratulálni tudok érte. Szép teljesítmény. Mennyi ideig tartott?
Beírás: Remek. Az oldalak, ahogy elnézem javítva vannak, ügyesen let kivitelezve. Atrdelésre nem lehet panasz, és az egészben volt összesen vagy öt beírói elírás. Dórika határozottan kitett magáért. Ügyes volt.
Összesítve: Tudnék felhozni kb. 2-3 olyan történetet, ami eléggé hasonlít erre... de meg kell valljam, eddig ez tetszett a legjobban. Busiek hi-he-tet-le-nül jól ért a monumentális képregényes eposzok megalkotásához, ráadásul egyike azon keveseknek, akik minium 2000-ig bezárólag pontosan ismerik a Marvel-univerzum történelmét és a benne rejlő párhuzamokat. Most is felejthetetlent alkotott. És mindez remek tálalásban látható immár magyarul. Úgy vélem, az oldal egy újabb hamisítatlan remekművel gazdagodott. Most már kicsit sajnálom, hogy én is ezen időpont környékére időzítettem a "nagy projectet". Viszont most örülök, hogy az előtt ez lement. Hihehetetlen jó kis maxi volt. Örök hálám érte.