HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Micho:
--- Idézet ---
--- Idézet --- Nem akarok beszólni a fordítónak, de ez az "istenektől elárulva" nem valami magyaros. Akkor már "Áruló istenek" vagy valami.
--- Idézet vége ---
De a szöveg arhcaikus volt, nem pedig mai magyaros. Gondolkodtam, hogy mai nyelvre átültetem, de végül meghagytam ilyennek. Az pedig sokat jelent, hogy Micho sem javította ki...
--- Idézet vége ---
hihi
valóban nem javítottam ki, mert az eredetiben ahogy mondta Farek, meg volt csavarva, szenvedő szerkezetben: "Betrayed By Gods" . és ha nem akarnánk ezt a rövid címet legalább egy mondatban kiírni (mert csak úgy lehetne igazán magyarosan), akkor nekünk is "szenvedni" kell amúgy csak elsőre esik furcsán, utána egész jó... és megmarad az archaikus áthallás is. tapasztalatból mondom!
--- Idézet ---Mellékelten pedig bemásolom egy haverom hozzászólásáank ide vonatkozó részét
--- Idézet vége ---
a válaszodat is bemásolhattad volna, biztos többen is kíváncsiak kicsoda doktor druid, mi baja Thor-nak stb
Farek:
--- Idézet ---Nem akarok beszólni a fordítónak, de ez az "istenektől elárulva" nem valami magyaros. Akkor már "Áruló istenek" vagy valami.
--- Idézet vége ---
Nem veszem beszólásnak. De a szöveg arhcaikus volt, nem pedig mai magyaros. Gondolkodtam, hogy mai nyelvre átültetem, de végül meghagytam ilyennek. Az pedig sokat jelent, hogy Micho sem javította ki...
Mellékelten pedig bemásolom egy haverom hozzászólásáank ide vonatkozó részét. Itt nem tag (még) és az Indexen reagált. Csak hogy egy kicsit fényezzem magunkat Szóval:
"Farek: Hát elolvastam végre az Istenektől elárulva c. történtet, és nem bántam meg! :-) Várom a folytatást...
...Az viszont tetszett, hogy a fordítás tökéletes! Észre sem lehet venni -ettől profi -nincsenek benne nyelvtani hibák, teljességgel magyaros. Gratula!
Pár szereplőt nem ismerek, pl. ki a halál az a doktor Druid? Viszont örömmel üdvözöltem Amazont, aki mindig is nagy kedvencem volt. Kiakasztó az a kép, amikor Doktor Druid megváltoztatja az utcán lévő emberek észlelését, és Amazont hétköznapi ruhában láthatjuk a többiekkel sétálgatni. Á, nem feltűnő, hogy legkevesebb két fejjel magasabb a többi angyalnál:-) Olyan mint egy óriás trampli az NDK női úszóválogatottjából.
Pontosan mi baja Thornak? És meg fog gyógyulni? Bár gondolom, igen.
Tényleg, nem lehetne az első résztől fordítanod az Angyalokat? vagy azok nem voltak olyan jók?
A sztoriról egyelőre nem alkotnék véleményt, mert amennyire látom, még nem bontakozott ki."
Ennyi.
VTomi:
Nem akarok beszólni a fordítónak, de ez az "istenektől elárulva" nem valami magyaros. Akkor már "Áruló istenek" vagy valami.
Farek:
Szia Blue S.!
--- Idézet ---2. Ez a dokumentáció volt eddig a legjobb. Nem is tudtam, hogy Kulan Gath külön harcolt az angyalok ellen. Az a történet hány részes? Egyszer azt is szívesen olvasnám.
--- Idézet vége ---
Ha nem is mostanában, de majd olvashatod, Ugyanis a Comor Team belekezdett ugye a vol. 3-ba és az annak a része. 3 részes volt, Avengers vol. 3. 28-30.
--- Idézet ---3. Tetszett Thor és az Olümposziak küzdelme. Azért kíváncsi vagyok, hogy Asgárdon mit szólnak egy ilyen ütközethez? Megnéznék egy Zeusz vs Odin párharcot.
--- Idézet vége ---
Volt már Zeusz vs. Odin párbaj tudomásom szerint, de ennél többet nem tudok, szóval nem is érdemes kérdezni, legalább is nem tőlem. Ha bárki tud bármi pontosat, örömmel fogadom. De ha istenek csatájára vágysz... hamarosan megkapod.
Blue S:
--- Idézet ---A témában felkerült az oldalra A Bosszú Angyalai v1 #281 - Istenektől Elárulva! (Ostrom konklúzió)
--- Idézet vége ---
Elolvasva:
1. Troll, jó lett a borító!
2. Ez a dokumentáció volt eddig a legjobb. Nem is tudtam, hogy Kulan Gath külön harcolt az angyalok ellen. Az a történet hány részes? Egyszer azt is szívesen olvasnám.
3. Tetszett Thor és az Olümposziak küzdelme. Azért kíváncsi vagyok, hogy Asgárdon mit szólnak egy ilyen ütközethez? Megnéznék egy Zeusz vs Odin párharcot.
A történetből remekül lejön, hogy az Ostrom mennyire megviselte az Angyalokat. Nem bíznak egymásban, kicsit elvesztették az önbizalmukat, zavartak stb.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése