HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Margali:
Quicksilver Alfa Különítménynek fordította. De Sarkcsillag nem halt meg, habár nem lett X-men, de jelenleg tanít az intézetben. Volt egy lassan ölő rákszerű betegsége, amit egy varázsló felgyorsított. Loki szerint az okozta, hogy fél elf és az elf vér nem bírja a földi életet, és habár később kiderült ez nem igaz, a gyógymódot is elárulta, így a testvére képessége segítségével meg tudta gyógyítani. Később harc közben talált egy ADIS-es csecsemőt, akit örökbe fogadott, és az ő halálának hatására jelentette be nyilvánosan homoszexualitását, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a HIV vírus fenyegetésére.
De azért nem nagyon aknázták ki azokat a meg növekedett lehetőségeket. Kedvelem Sarkcsillagot, persze mostanában mintha igyekeztek volna népszerűsíteni is, de nekem ehhez nem kell sok… Szerepelhetne többet is és nyugodt szívvel aknázhatnák többet is, szerintem azokat lehetőségeket! (A csúnya fagyos másodlagos mutáció ellen nem is kell más csak egy kis melegség! )
Angyal nem is volt (B.) Angyal, nem? (ha-ha ) Hát jó, akkor kérdezek, ki az a Thor pótlék, aki majdnem ugyan olyan, de még se az? (Nem emlékszem a nevére... nem tudom mennyire értelmes így... )
A kevésbé ismert karaktereket általában én is jobban szeretem, velük csak egy baj van, hogy ritkában támadnak föl, így ha elmegy az egyik mindig mélyebb a gyász. (Sors halálával pl. sose fogok dűlőre jutni… )
--- Idézet ---Szóval remegő térdekkel beismerem, hogy én egy "mezei" képregényrajongó vagyok, aki a képregényeket nem az alkotók miatt, hanem a történetek és a szereplők miatt veszi.
--- Idézet vége ---
Én se! Én se! Max. néhány nagyon jellegzetes rajzolót tudok elkülöníteni, de java részt „ezt tetszik” – „nem tetszik” szinten. De az nagyon idegesít, ha gyakran váltogatják őket. És úgy van, karaktereket, és sztorikat tudok követni, neveket az elő lapon nem. És emiatt az is bosszant, ha egy rajzoló eltér egy szereplő rajzolási sémájától, (lemarad egy fülhegyet, vagy felesleges pupillákat látok. )
Farek:
Igen, igen. A képregény szerelem rögös útjai. És valóban, hosszú távon, a nagy számok törvénye alapján igaz a 'mindenki mindenkivel' elv. És egyes szuperhőscsapatok életében ez még többet is jelenthet, mint amit az ember elsőre gondolna. Hiszen az Alpha Flight-ból (Alfa Egység?) Sarkcsillag meleg volt és AIDS-ben halt meg, ha jól tudom. Szóval ott egy kicsit megnőttek a lehetőségek. De ebbe mélyebben ne menjünk bele, mert semmiképpen nem szeretnék egy nem képregényhez tartozó vitát kirobbantani.
A részletes beszámolók irkálásával pedig nem terhelsz, szívesen írok ilyeneket (pláne a Te kérésedre ), hiszen, mint említettem, feltett szándékom, hogy egy nagyobb kör számára ismertté akarom tenni az Angyalokat. Szóval jöhetnek az Angyalos kérdések dögivel, én készen állok. (De ha valaki megkérdezi, hogy Gábriel arkangyalnak van-e köze Warren Worthingtonhoz, nos, akkor ) "Sajnos" most ezek a beszámolók nem vesznek el időt a fordítások elől, mivel Micho és Troll vizsgák és egyéb dolgok miatt igen elfoglaltak, ezért nem halad a szokott tempóban a frissítés. Pedig én már elküldtem egészen az utolsó előtti részig a kree-skrull háború fordítását.
Most pedig kérdéseidre válaszolva: olyan kedvenc Angyalom, aki kimagaslik a többiek közül, nem igazán van, a legtöbbjüket nagyon kedvelem. Akik mégis kicsit közelebb álltak/nak szívemhez, mint a többiek, azok Firebird (Tűzmadár), Spider-Woman 2. (2. Pók, Julia Carpenter, akit a Titkos Háborúban is szerepelt.), Sólyomszem (főleg mióta vezette a Mennydörgőket is, akik szintén nagy kedvenceim). És szerettem utálni USA Ügynököt. Alapvetően szeretem a kevéssé ismert karakteret, és nagyon szerettem a Nyugati Parti csapatot. Mint korábban már említettem, tervezek tőlük is felrakni történeteket, csak előbb egy kicsit jobban meg akarom ismertetni és elfogadtatni az Angyalokat a nagyközönsséggel, hogy utána jöhessenek a másik, még kevésbé ismert csapat kalandjai.
Csapatösszeállítás: hm, ebben sem vagyok különösen finnyás. Jól látod, a történetek és a koncepció mozgat, nem annyira a csapat. De ha választani kell, akkor talán a legkedvesebb összeállításom az, amivel a vol. 3 újra indult. (Reklám: CoMor oldal ) Tetszett, hogy Justice (nem, nem a jó doktor, hanem Jogbajnok) és Firestar (Tűzcsillag) beállításával próbáltak friss vért vinni a csapatba. De tetszett a nyolcvanas évek felállása is, például az Ostrom idején. Meg persze a Nyugati Party Angyalok.
És ha már megemlítettem, hogy mi mozgat a képregényekben, egy vallomással tartozom. A képregényrajongók nagy többségével ellentétben én nem szoktam számon tartani az írókat, rajzolókat, kihúzókat (másolókat ). Én nem miattuk veszem a történeteket, hanem a csapat miatt. Tehát amikor mások, máshol a nevekkel dobálóznak, csak lapulok, mert ha megkérdezik, ki a kedvenc rajzolóm, akkor maximum történetre tudok hivatkozni. Én nem fogok megvenni csak azért valamit, mert X.Y. írta és Z.Q. rajzolta az első három oldalt. Ha nem érdekel a karakter, akkor nem ugraszt be egy nagy név (amit persze nem is ismerek). Ez alól csak kevés kivétel volt eddig. Szóval remegő térdekkel beismerem, hogy én egy "mezei" képregényrajongó vagyok, aki a képregényeket nem az alkotók miatt, hanem a történetek és a szereplők miatt veszi.
Margali:
Azonnal egy elpiruló smiley-ra van szükség a további beszélgetéshez!!! Na akkor szóban: Jaj ne… ugyan… nem is… csak hízelegsz – (Tetszik! )
Jaj-jaj, nehéz ügy ez a képregény szerelem! Annyi vele a baj, hogy már előre félek, milyen szörnyű véget érnek, ha egy újabb párocska születik. Persze ugye ettől „érdekes”. Meg valójában majdnem olyan jó, mint egy szappanopera, mert a 300. számra, már minden párosítási lehetőséget kipróbálnak, na meg a végtelenített szenvedéssel átitatott egymás utáni vágyódás! Nagyon élvezem!
Köszönöm a részletes beszámolót, nem akarlak leterhelni ilyenek irkálásával, hogy legyen időd fordítani is így hát, ha már, ilyen közvetlen lett a hangulat, személyeskedjünk! Van kedvenc Angyalod? Vagy csapatösszeállításod? Vagy az alapkoncepció, a történet és nem az egyes karakterek a fontosak?
Farek:
--- Idézet ---És egy kérdés, hogy témában maradjak: Mi történt Sólyomszem feleségével?
--- Idézet vége ---
Köszönöm a kimerítő választ, prof. Egyre mélyebbre zuhanok, mert vonzanak az okos nők
Kérdésedre válaszolva: Sólyomszem felesége meghalt. Kicsit részletesebben: nagyon nagy szerelem dúlt közöttük, mígnem egyik kalandjuk során olyan történt Seregéllyel, s Ő is olyat tett, mely mély nomokat hagyott benne, de eltitkolta. Ebbe, ha nem baj, most bővebben nem mennék bele, mert a jövőben szeretnénk valamikor közölni itt az oldalon (a 101 tényben talán utalnak rá valahol). A lényeg, hogy ez egy darabig rágta őt, majd amikor kiderült, akkor összeveszett Sólyomszemmel és kivált a csapatból. Ez után sokáig külön utakon jártak, akkor tért vissza, amikor Víziót szétszerelték. Ez után, kimért, de legalább biztos távolság volt köztük. Aztán az AWC 100. számában, hosszú előzmények után kénytelenek voltak elmenni egy démon birodalmába, kíséretükben Mefisztóval. Itt, mikozben a két démon csatázott, ők megszabadították a kárhozott lelkeket, majd távoztak. De távozás közben Mefisztó pokoltűzből álló gömböket lőtt ki rájuk, és Seregély az egyik elé vetette magát, hogy megvédje a férjét. Így halt hát meg. Sólyomszem nagyon gyászolta, mert igazából soha nem szűnt meg szeretni, és megint kezdtek közelebb kerülni egymáshoz.
Az Angyalok 3. sorozatában még visszatért egy ideig a sírból (de nem támadt fel!), ez hamarosan, remélhetőleg, olvasható lesz a CoMor-on is. És ebből következik, hogy miután az íjász átvette a Mennydörgők vezetését, elmentek Mefisztó birodalmába, kiszabadítani Seregély lelkét, ahonnan vissza is tértek egy lélekkel, de az Pokolcica lelek (és teste) volt. Szóval úgy tűnt, Seregély valóban örökre elveszett, de akkor ki mentette meg őket egy közébük vágott harci bottal, amikor a démoni seregek szorongatták őket az alvilágban...?
Ennyi. Remélem, elég kimerítő (engem kimerített ) Ha van bármi más is, ami vagy aki érdekel, szólj és én utánanézek.
Margali:
Hát hogyne fejteném ki! (Mi másért hoztam volna szóba, mint hogy villogjak a fene nagy tudásommal! )
És igen kapcsolatban áll! Bár ennek lehetne pusztán a neveltetésének körülményei is oka, de szerintem nem pusztán erről van szó.
Mert!
A Williams szindróma az örökletes értelmi fogyatékosságok egyik vállfaja. Tömören úgy lehetne leírni, hogy a sztereotip autizmus (lásd.: Esőember) ellentettje.
A betegség diagnosztizálása a régi jó klasszikus módszerek alkalmazásával is nagy biztonsággal végezhető, vagyis 1. lépés: tekintsünk rá! Ha manószerű vonásokat vélünk felfedezni, akkor gyanakodhatni kezdhetünk. Ez ugye Meggan esetén nyilvánvaló.
Második lépésben értelmi fogyatékosság után kell kutatni, pl. írás-olvasás vagy matematikai készségek terén. Ezzel is megvolnánk.
A harmadik az igazi poén, ugyanis ez ilyen betegek legfőbb jellemzője, hogy a végletekig empatikusak, nagyon együtt érzőek, bármihez azonnal felajánlják a segítségüket, ha tudnak ténylegesen segíteni, ha nem, a szociális készségeik kiválóak, emiatt nagyon könnyű őket megszeretni, ez részben akár a külsőszemlélő számára elfedheti jelentős hiányosságaikat is, pl. hogy önállóan életképtelenek. Meggan képességének lényegi része az erős empátiája, ezért veszi fel a közelébe kerülők alakját.
Persze nem mindig sémaszerű az ábrázolása, de az ilyen kórságokat minden emberben meglelhető dimenzióként kell elképzelni, van kinél gyenge az ilyen hajlam és van kinél erősebb, hát nála valamivel erősebbnek kell lennie az átlagnál.
(Persze az örök gumicsonton, -hogy mi az örökletes és mit okoz az előnytelen gyereknevelés, most is lehet nyámmogni a végtelenségig és tovább... továbbb... )
Remélem sikerült szépen előadnom magam!
És egy kérdés, hogy témában maradjak: Mi történt Sólyomszem feleségével?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése