HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Farek:
Köszönöm, köszönjük mindenkienk az értékes és dicsérő hozzászólásokat a gigantikus Avengers 97-tel kapcsolatban. Tovább megjegyeztük a neveket, szóval ha ezentúl nem kapunk minden rész után ezektől az emberektől hasonló hosszúságú értékelést, akkor
Hamarosan érdemben is reagálok a felvetett észrevételekre és kérdésekre, de egy kis időt még kérek, mert amunka dandárja van. Köszi.
kaine:
--- Idézet ---Hogy lehet sok a bunyó egy olyan történetben ahol a címben 'háború' szerepel?
--- Idézet vége ---
Nagyon egyszerűen. Úgy, hogy maga a tényleges Kree-Skrull háború gyakorlatilag nem is létezett a történetben, csak a Földre gyakorolt hatását láthattuk. Ha már ők nem háborúztak, holott ez a címe, akkor a többieknek minek kellett annyit?
molzo:
Ilyen hosszú hozzászólások után az enyém elég rövidnek fog tűnni.
Én is csak gratulálni tudok! Végére értünk egy nagyszerű történetnek és micsoda extrákkal kiegészítve. Nekem minden szempontból tetszett mert egyszerű honosítás, hanem a mellékletekkel ismeretterjesztő is. És végül még levelezési rovat is került mellé.
Nem értek egyet Kaine-nel amikor ő 4-5 ponttal értékeli, mert annál sokkal többet ér. Márpedig azért, mert bár a történet mai szemmel nézve régiesnek tűnik, nagyon meghatározó a későbbiekben. Olyannyira több későbbi történet is erre épül és sok karakter számára meghatározó esemény. Hogy lehet sok a bunyó egy olyan történetben ahol a címben 'háború' szerepel?
A történetben szereplő omni-sugár főszereplője az Élj Kree vagy halj ki! tie-in-nek is de ott én omni-hullámnak fordítottam, mert az ereditben omni-wave szerepelt. De azért pont összecseng a történetek honosítása mert az Avengers v3 #7-ben pont utalnak is a v1 #96-os számára.
Végezetül, már várom az előzetesben feltüntetett történetek honosításait.
kaine:
Bár én eddig csak töltögettem, kifejezetten Rick Jones miatt érdekelt a történet, mivel ő az egyik abszolút kedvencem és ez elég jelentős esemény volt az életében. De úgy voltam vele, hogyha kész lesz, egyben elolvasom mind a 9 részt az extrákkal együtt, ahogy a rendes képregényekben is szoktam. Bár maratoni cucc volt, majdnem 7 órát vett igénybe és most fejeztem be, de tartottam magam hozzá.
Kezdjük a véleménnyel: a történet jó hosszú volt, úgy éreztem, hogy az első néhány rész nem is igazán passzol az egészbe, mintha nem is lett volna annyira odavaló. Talán előzménynek jó volt. Vízió testébe a barangolás teljesen feleslegesnek tűnt és nem is igen tetszett. Ugyanígy az Inhumans szereplés is elég felesleges volt szerintem. Az egész történetről különben egy 4-5 pontot adnék (10-ből), Rick ide, vagy oda, nem fogott meg igazán. Túl sok volt benne a felesleges (és nem felesleges) bunyó. Látszott rajta erősen, hogy mennyire régi sztori és ellentétben egy Pókember történettel, ez tényleg hátrány nála. Viszont a "korához képest" nem volt rossz. Olyan érzésem volt, hogy egyszer el kell olvasni, mert nagy esemény volt, de még egyszer nemigen fogom. Kicsit úgy érzem, hogy nem hozták ki a sztoriban rejlő lehetőségeket, de persze megintcsak azért, mert régi és ez az első próbálkozás volt egy nagy csillagháborús történetre. A What If baba tényleg édi volt és a "három tehén lelőtt engem"-en jót röhögtem.
Tényleg fura volt, hogy pont Pókember sérült le, de talán azért, mert a fizikai ellenállóképessége neki volt a leggyengébb (ha nem vesszük a Kapit persze).
A beleölt munka viszont dicséretes, talán egyedül a klón-sztorinkkal tudjuk lefőzni (hosszban esetleg az Infinity sorozattal, vagy az Elveszett Istenekkel), azt hiszem más még nem csinált ekkora volumenű melót, az extrák pedig tényleg példátlanok.
A beírás a Michotól megszokott minőség, nekem mindig nagyon tetszett és volt egy a 95. rész 18. oldalán, ahol egy szöveg árnyékolva volt beírva magyarul a képbe, az óriási volt. Néhány elírást azért találtam, ha még nem szólt senki érte, akkor:
89/16 (rész/oldal): Mint helyett Mit van
97/47: élén helyett éléln
97/48: demokraitikus demokratikus helyett
A fordítás is tetszett általában, talán négy szó volt, amit másképp adtam volna vissza, amik:
90/08: kísérleti egerek--> kísérleti patkányok
94/18: tengerimalacok --> kísérleti nyúlak
96/10: I wonder lehetett az eredeti, ami szinte sose jelent "csodálkozom"-ot, hanem "kíváncsi lennék"-et
97/11: a régi Human Torch neve is Fáklya biztosan, hisz az F4-es Fáklyának is Human Torch a neve, csak az elejét nem fordítottuk soha magyarra.
Ennyi (közben jegyzeteltem ).
Kérdés: Carol Danvers ugyanaz, akit ismerünk és szeretünk? Ha igen (és biztosan igen) hogy lett belőle Ms. Marvel, vagy bárki, aki előbb volt?
A számadatokon jókat röhögtem, például mikor kiderült, hogy az 570 addig megjelent Avengersből 232-ben kilépett valaki, azaz majdnem minden második részben!
A jelmezét 351 esetben változtatta meg valaki, vagyis kevesebb, mint minden második részben!
Jarvist 20-szor verték el Szegény, 80 évesen 20 verés, főleg, hogy gondolom nem gyerekek voltak, hanem mind valami szuipererejű fickó, szóval csodálom a kitartását, hogy még nem mondott fel- 3-nál többször!
16 quinjet pusztult el! Na ez se semmi! Tony Stark ide, vagy oda, ki bírja ezt számlával?
A 10 ellenségnél Thanos a legveszélyesebb, tényleg, de nem gondoltam soha Avengers ellenségnek. Mindig valami kozmikus csapat, vagy ember ellensége volt inkább, nem is tudok olyan Avengers mondani, amiben vele volt bunyó, de ezek szerint van sok.
Még az jutott eszembe, hogy Fekete Villámnak erősen vigyáznia kell, hogy mit eszik, mert egy büfi és megy minden!
A levelezési rovathoz: elsősorban király ötlet volt! Másodsorban Thunderstrike meghalt a saját sorozatának végén. Bloodaxe fegyvere nagyon negatív hatással volt a viselőjére, vérszomjassá tette. Eric Masterson Thort megmentve szállt harcba a viselőjével és egy mindent eldöntő csatában legyőzte azt, de belehalt ő is.
A hiánylistán a Spectacular Spider-Man 3 részében az Űrfantom van. És ha reasonable az ár, a Thor volume 2 esetleg érdekelne...
Blue S:
Tegnap késő este én is elolvastam.
Gratulálok a Honosítóknak, nagyon szép munkát végeztek.
Az extra oldalak is szépen, igényesen vannak elkészítve. A Levrov mekkora ötlet! Általában én is azt olvasom el elsőként. Most is így történt, és köszönöm szépen a válaszokat.
Az előzetes kíváncsivá tett, már várom az új részeket. Igazság szerint elég hosszú kívánságlistát tudnék összeállítani, de szvsz ezzel mindenki így van. Sebaj, bízom Farek ízlésében. Eddig bejött.
Regnarhoz hasonlóan én is szívesen olvasnék a Top 10 ellenféllel pár történetet.
Történet:
Rick Jones és a mesterséges intelligencia kapcsolata remek húzás volt az írótól, ők majd később is találkoznak. Kíváncsi vagyok mi lett Góliáttal, remélem , egyszer ezt is megtudjuk. Tényleg elég gyorsan lezárták a sztorit, de ez nem baj, nem kell mindent a végtelenségig nyújtani. (A Marvel ebben úgyis profi.)
A What if... érdekes volt, jó kis bunyó lehetett a végén. Szegény Pókember rendesen megsérült.
További jó munkát az Avangers honosításokhoz!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése