HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Farek:
--- Idézet ---Persze, ha valaki nem ért egyet, szóljon csak be.
--- Idézet vége ---
Én és a nagy szám kihaennem egyből be is szólt
Sajnos ma már nincs nagyon időm, csak hétfőn tudok reagálni az eddigiekre, de bemásolom ide a kérdéses verset, csak hogy tisztában legyetek, miről is beszélünk.
Richard Cory
By Edwin Arlington Robinson
Whenever Richard Cory went down town,
We people on the pavement looked at him:
He was a gentleman from sole to crown,
Clean favored, and imperially slim.
And he was always quietly arrayed,
And he was always human when he talked;
But still he fluttered pulses when he said,
"Good-morning," and he glittered when he walked.
And he was rich - yes, richer than a king -
And admirably schooled in every grace;
In fine we thought that he was everything
To make us wish that we were in his place.
So on we worked, and waited for the light,
And went without the meat, and cursed the bread;
And Richard Cory, one calm summer night,
Went home and put a bullet through his head.
- Edwin Arlington Robinson -
" The Children Of The Night "
Gorgonita:
Ezt én másképp vettem le. Szerintem Tony és a másik tag is olyan sikeres, mindent könnyen megkapó, jólétben élő emberek, mint versbéli alteregójuk. Ahhoz hasonlóan ők is magányosak, éppen a siker miatt. mert a világuk nem őszinte. Mindketten menekülnének is ebből a műanyag világból. Tony az alkoholba, az öreg az munkába, azon keresztül az őrületbe. Valkamikor ő is olyan volt mint Tony most, lehet hogy Tony-re is ez a jövő vár, pont mint versbeli elődjükre. Ezt a jövőt látszik megerősíteni, hogy a történet végére Tony is épít magának egy társaságpótló, robot lakájt. Tehát az én olvasatomban a befejeztés eléggé komor, mosoly ide vagy oda. Bár szerintem az nem is mosoly. De mégha az is egy mosoly is lehet keserű, vagy kínvigyor.
Ehhez jön még a sisak, ami megint csak menekülés önmagunk elől. Akárcsak az egyik kedvenc Batman benyögésem, amikor Bruce húzza fel a maszkot. "Sötétedés után az üresfejű távozik, enyém az éjszaka." De vajon, kiút lehet-e egy ilyen kettős élet, ahol egyik fél sem igazi önmagunk?
kihaeennem:
Lehet, hogy én látom furcsán, de nekem nem úgy tűnt, hogy olyan sokkoló lenne számára. Az utolsó képen a mosoly nem erre utal. Tudom, nem azon mosolyog, hogy meghalt a 'kollégája', de számomra akkor sem tűnik túl megrendültnek.
Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem nem sikerült átéreznem ezt a történetet.
A másik, hogy nem igazán értem azt, miért segített neki a Vasember-alteregó abban, hogy ne csavarodjon be. Akkor ennyi erővel bekattanhatna Reed Richards, Peter Parker, meg az összes tudós. Tudom, ők nem ebben ez ágazatban tevékenykednek, de az, hogy valaki merterséges intelligenciával foglalkozik, szerintem még nem vezet egyenesen a becsavarodáshoz.
Farek:
Csak azt akarom mondani, hogy nem tudom, gondolkoztatok-e már a Vasemberes történet jelentésén.
Szerintem azért olyan sokkoló ez az egész Tony számára, mert rádöbben, hogy ő is lehetett volna ugyanilyen. Szerintem a legutolsó képe beállítása azért is fontos, mert a szekrényen heverő Vasember fej jelképezi azt, ami segített Tonynak, hogy ne lépje át az őrületbe és becsavarodásba vezető határt.
Persze, ha valaki nem ért egyet, szóljon csak be.
Farek:
regnar: Ha megkérded, Micho biztosan szívesen elmeséli, hogy családjának mely tagjai vettek részt a levelek megírásában. Nem volt apelláta, bevont mindenkit
Diamondblade: Köszi, ezt nem tudtam. Mindennap tanul valamit az ember.
Gorgonita: Te nem vagy normális Nagyot nevettem a regnarral kapcsolatos fejtegetéseden.
Szerintem egyébként az egyik legjobb duma az osztályozásban volt: "Úgy értem, egy kenyérpirító jó dolog, de ki akar hozzámenni egyhez?"
És lesz még a jövőben is ilyen, vagy hasonló megleptetés. Pl. a már sokat emlegetett karácsony.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése