HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Punkológus:
Átaludt 50 évet ezért mindenkit fiamnak szólit
Ezekben a 60-as évekbeli képregényekben egyáltalán nem zavar AmKap, sőt szivesen olvasnám a 40-es években kiadot sztorijait, ahol megveri Hitlert De emlékszem (mint ahogy mindenki más is) az örök klaszikus Titkos Háborúra. Még ma is besírok azon, amikor AmKap-ot az isteni hatalommal bíró Fárum nem tudja megölni, mert nem hiszi el, hogy megölheti Amerika Kapitányt. Na neeee. Szintén a Titkos Háborúban a Fáklya használja a csillaghőt. Egy kilométeres körzetben minden szétolvad (még Ultron is tönkre megy), bezzeg Kapi csak maga elé tartotta a pajzsát és semmi baja sem lett. Vagy amikor Zémó-ék elfoglalták a kúriát. A jó öreg Steve Rogers-nek még a sírása is a hősiességet tükrözte. A legvicesebb amikor a Végtelen Kesztyü sztoriban hátulról kajabál, hogy üssétek a gonosz latort. Amenyitt olvastam abból az jön le, hogy AmKap a tökéletes. Brrrrr. Őt már csak Superman előzi meg az undor listámon.
A patriotizmus kérdését meg szerintem haggyuk, mert már a Spidertom-on is egy elégé parttalan vitához vezetett.
regnar:
Azért a "nagy amerikai patriotizmust" szerintem nem túl jó dolog összehasonlítani az európai vagy magyar patriotizmussal. Két nagyon különböző dolog. Itt európában nem döngetjük a mellünket folyton, hogy azok vagyunk, odakint igen..
MEg igazából ahogy szűkül a világ egyre kevesebb szerepe van a klasszikus értelemben vett patriotizmusnak... Európában nincs nagyon értelme (jelenleg semmilyen gonosz erő nem fenyegti létünket )) ).. a közel kelet meg messze van
Szerintem pont, hogy nem kiveszőben van. Divat lett belőle. kb annyira mint a csajok között a leszbikusság
Én minden olyan szuperhőst szeretek, aki igazából nem szuperhős. Tehát nincs szó-szoros értelemben vett szuperképessége. Sokkal közelebbinek érzem őket. És Kap is ilyen. Meg Batman is, vagy akár Fantom. És ide jöhet még Frank Castle is. (Persze ez nem azt jelenti, hogy a szuperképességűekekt ne szeretném)
Daredevil:
Szerintem Kap az egyik olyan hős, ami olyan dolgot képvisel, ami már nagyon is veszik ki a mai emberekből, a patriotizmust. Ezért szeretem, mert mindig úgy próbál cslekedni, hogy azzal ne sértse ezt az eszmét.
A magyaroknak se ártana egy ilyen szuperhős.
Gorgonita:
Csak hogy javítsak az arányokon -én sem utálom Cap-ot. Persze története válogatja, de ha nem parancsra aktiválódó elemes G.I: Joe-nak, hanem gondolkodó, elemző, független személyiségnek ábrázolják, akkor egész ötletes karakter. Tetszik a pajzsa, és hogy átaludt 50 évet, -így görbe tükröt tarthat napjaink ökörségei elé, miközben ilyen időtávlatból szemlélheti a pozitív változásokat is. Más kérdés hogy hány író tudja kihasználni -egyáltalán észrevenni -ezeket a benne rejlő lehetőségeket. Azt nem szeretem ha durvul, de az szrtem -szvsz -egy képregényhősnek sem áll jól.
Ami Hulk-ot illeti, gondolom adta magát hogy előbb-utóbb születik egy ilyen mindenkinél erősebb karakter. Kezdetben nálam is semlegesek a szuperhősök, aztán ahogy megismerem a sztorijukat, mindig rájövök, hogy mindegyikükben van valami, amitől 20-30-50 év alatt sem mentek ki a divatból.
Punkológus:
Minden hiába molzo! Mi anti-AmKap-osok behozhatatlan létszámfölnyben vagyunk
Bocs az off-ért, de ezt muszály volt közölnöm
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése