HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (970/1091) > >>

Micho:
közüzemi info:

Megkezdődött a Galaktikus Vihar Hadművelet (Operation Galactic Storm), azaz egy újabb Bosszú Angyalai űrkaland, amiben feltűnnek a shiárok, kreek & skrullok meg aki szem-szájnak ingere   a sztori több, mint 20(!) részes lesz, és a CoMor honlappal fogtak össze a HZs-s fiúk és lány, hogy elolvashassátok. Az első részt máris megtekinthetitek a CoMor-on, az Amerika Kapitány #398-at keressétek, majd a folytatást jövő héten nálunk. Ha jól tudom, míg folyik a Hadművelet, a HZs-n addig sincs "lazsálás" és nyugati parti részekkel ismerkedhetünk meg  

íme egy olvasási útmutató a Galaktikus Viharhoz:

01 - captain america v1 #398 - CoMor
02 - avengers west coast #080  - HZs
03 - quasar #032 - CoMor
04 - wonder man #007 - HZs
05 - avengers v1 #345 - HZs
06 - iron man v1 #278 - CoMor
07 - thor v1 #445 - CoMor
08 - captain america v1 #399 - CoMor
09 - avengers west coast #081 - HZs
10 - quasar #033 - CoMor
11 - wonder man #008 - HZs
12 - avengers v1 #346 - HZs
13 - iron man v1 #279 - CoMor
14 - thor v1 #446 - CoMor
15 - captain america v1 #400 - CoMor
16 - avengers west coast #082 - HZs
17 - quasar #034 - CoMor
18 - wonder man #009 - HZs
19 - avengers v1 #347 - HZs
20 - captain america v1 #401 - CoMor

konklúzió:
21 - quasar #035 - CoMor
22 - quasar #036 - CoMor

kiegészítők:
What If v1 055 - HZs
What If v1 056 - HZs

szóval húzós lesz    

regnar:
What if.. Mi lett volna ha Vízió...

Kissé késve, ámbár teljes lelkesedéssel vetettem bele magam a képregénye  

Nekem kissé vontatottan indult a történet, sok utalással (talán túl sokkal is) korábbi számokra. Ugyanakkor ez annyira nem zavaró, mert nagyon jó időzítéssel mutattátok be a képregényt, így az előző Bosszúangyal részek ismerete bőven elég volt a történet elhelyezéséhez és a párhuzamok megvonásához.
A történet első fele inkább brazil szappanoperára hasonlít, mint egy angyal kalandra    futhatna mondjuk Vad (Bosszú)Angyal néven  is  Van benne minden - rejtett szerelem, árulás, testvérbosszú, csak az hiányzott, hogy valaki megvakuljon, vagy elvessze az emlékezetét, amelyet a végén majd visszanyer    
Természetesen az első rész végén Happy End, esküvő miegymás, a násznépben ott vigyorog a szuperhősök krémje Pókembertől Nick Fury-ig. Ezen a ponton már kissé hiányoltam a What if-ekben megszokott "járulékos elhullás mérőszámának dinamikus emelkedését"   . a történet első fele nem volt rossz alternatív szál, de inkább romantikus, mint a címben beígért "kiírtja" dolog.
Jön a második rész, és egyből a szemlélő.... Mióta ilyen izompacsirta. Bennem a vézna, nagyfejű, "hyperagyat" sugalló figura él, ez kicsit életidegen  
Ultronon besírtam. Az agymintáját úgy adja át, mint egy humán. Azaz fejére húzza a frankeinstein filmekből ismert "bilit". Ahelyett, hogy rákapcsolná magát egy gépre, bár ez talán megbocsátható és betudható a képregény korának szellemének.
Aztán elindul a csata, hullanak is az angyalok (Ámbár fel is kelnek). Nagyon jól mutat, mikor megérkezik Thor, Kapi Vasember. De itt nem is legyőzésről van szó, mert nem pusztulnak el a bosszú angyalai, inkább újra drámába fordul a történet, és visszatérünk a szerelmi szálhoz.

A végén tetszett a kvíz, bár be kell vallanom a tudásom azért éppen hogy a felszínt érinti, ezért mondjuk úgy - sokat tippeltem  

A beírás, fordítás borító hozta a megszokott formát, jók voltak a szövegek, és tetszettek a borító feliratai is.

Összességében. Talán leírásomból nem úgy tűnik, de tetszett a történet, csak éppen nem ezt vártam. Kissé más volt, mint amit egy "Mi lett volna ha.. kiírtja" történettől megszoktam (Bár lehet, hogy én olvastam eddig keveset). Mindenesetre jól kapcsolódott a nemrég megjelent történetekhez, az emberben még frissen élnek a történetek, így sokkal jobban tudta kötni őket az alternatív világhoz, és vissza. Annyira nem tűnt "alternatívnak", inkább az "alternatíva határát súrolónak"

Farek:

--- Idézet ---Na ez szép! Ebből látszik, hogy a nőknek semmi se elég!   Ott van mellettük Thor, Herkules, Amerika Kapitány és a többiek, olyan testtel, mint egy görög félisten, ezek meg elmennek nyálas buzeránsokat nézegetni!     
--- Idézet vége ---
Kaine, itt nagyot tévedsz! Csak Herkulesnek van pont olyan teste, mint egy görög félistennek, a többieké csak emlékeztet rá    

TOM1: Örülök, hogy tetszett a történet. Igen, ez egy kicsit kilóg a szokásos mindenki meghal, de jó, hogy nem így történt vonalból, de szerintem nagyon jó. A hivatkozások valóban számosak, de remélem, azért az élvezhetőséghez elég volt a három korábbi történet (BA 9, 57-58) ismerete is. Aztán ki tudja, szép lassan a klasszikusok között felkerülhet az említett történetek nagy része. De mindenképpen szerettem volna megismertetni veltek ezt a történetet, remélem, hogy nem bánjátok.
A kvíz válaszait megnézhetted a job alsó sarokban, és most már tudhatod a válaszokat.

Troll: hol van az az értékelés, amire írásban kötelezted magad?  

TOM1:
Gyorsan-gyorsan, mielőtt valaki megelőz! ÁÁ! Sikerült, én lettem az első!Juhhé!  
Most a történet szerint haladok a kritikával. Először is: miért van az, hogy minden, de minden What if egy oldalnyi(legalább) Szemlélő bemutatkozással kezdődik? Azt megértem, hogy az első, az eső 10, az első 50, de hogy a második sorozat is??? Hát gondolják, hogy aki egy darabot se vett a vol 1-ből, és fogalma sincs kicsoda Uatu, az a vol 2-re majd ráharap?Szóval ezt az oldalt nyugodtan hasznosabbra lehetne fordítani, pl félmeztelen szuperhősnők képi ábrázolása, nem egy kopasz ufó folyton ismételt monológja. Vagy ha ragaszkodnak ahhoz, hogy minden rész elején ismertessék hogy párhuzamos világ, Szemlélő, stb, akkor elég lenne neki a főcím fölötti terület, mint a többi sorozatban(tudjátok, az a többnyire sárga négyszög benne pár soros összefoglalóval).Jó tudom hogy ő a mesélő, de ne kezdje már mindig azzal, hogy "én vagyok a kemény csávó, mident látok, de lusta vagyok beavatkozni...."
Meg ha már ezt a kopasz fickót becsmérlem(tényleg nem a kedvencem), akkor döntsék már el, hogy hogy is néz ki! Kezdődött a 70es években azzal, hogy izmos és olyan a feje mint Dévényi Tibi bácsinak. Aztán lett belőle egy szimplán kövér pacák( tudom, tudom hogy többen vannak, meg hogy szerepeltek már más szemlélők is, de a what if... eket mindig Uatu konferálja fel, nem?). Szóval egy alapvetően más testfelépítésű lény. Aztán szépen lassan megjelent a "normális" Szemlélő, a vézna testű, nagy fejű változat. Ez a forma szerintem nagyon jól eltalált, tökéletesen mutatja, hogy egy "észlénnyel" állunk szemben, csak az a baj, hogy ez nem 10 évvel korábban jutott eszükbe!
Több apró "málőr" is van ezzel a történettel az én szememben. Egy what if általában egy, és pontosan egy esemény köré épül, azt kissé megelőzően vált "normál nézetre", vagyis mintha onnan kapcsolódnánk be és onnan folytatódik a kaland, de más kimenettel. Ebben a történetben végülis egyszer sem vált át "normál nézetbe" mivel a változás annyira sok mindent befolyásol, hogy nem lenne elég hely, ha egyszer is lelassulna a történet(na jó néha 2 vagy 3 kocka erejéig), így viszont számomra -aki nem túl sok klasszikus számot olvasott és a megemlített események felét ismeri csak, azt is csak hallomásból- túl felületes a dolog. Szóval túl sok az elbeszéléses kocka és az nem az igazi. Ellenben ez a megközelítés más szempontból tetszik.A legtöbb Wi-ben(vagy legyen inkáb Mlv,h?) a kérdéses esemény bekövetkezése általában jó fordulatot hoz. Viszont ha az esemény máshogy következik be, vagy nem következik be, akkor előbb vagy utóbb valami tragikus történik. Utalva ezzel arra, hogy a normál univerzumban történt események kimenetele mindig a legkedvezőbb. És ez hülyeség! Logikailag értelmetlen. Akármi is változik meg, a vége mindig vagy tragikus, vagy egyszerűen csak rosz lesz. Én legalábbis csak ilyen részekre emlékszem. Ellenben ebben a részben sok esemény van, körül-belül egyenlő arányban vannak kedvező és nem kedvező hatások. Így az ember a végén elgondolkozik, hogy most jól járt volna-e a világ, ha nem hal meg Energikon, vagy sem. És azt hiszem, ez a legreálisabb, "leghihetőbb" megoldás, hogy vannak pozitív és negatív hatások is. És hogy a végét úgy oldják meg, hogy nagyjából olyan legyen mint a normál univerzumban, hát az mesés. Végre nem egy melankólikus, "ezt nem így kellett volna" befejezés(bár aztán lehet hogy egy kicsit mégis).
A kérdésekhez: Hé! Ez nem ér! Én ezekre nem is tudom a választ!

Farek:
Troll, most szavadon foglak    Mivel a főoldalon azt mondtad, hogy magad is elolvasod ezt, ezért szeretettel várom utána a véleményezésedet itt a fórumban!  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése