HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Farek:
Akkor igen, valóban így történt. Majd a The Return miniből is ki fog derülni.
grey gargoyle:
Ha jól emlékszem, akkor az exilesben adott magyarázat az volt, [span style=\'color:#000000;background:#000000\']hogy franklin richards hozta létre egy zseb univerzumként a másik földet, és később lett áthelyezve a 616-os univerzumba a nap msáik oldalára. De hogy az a msáik világ hányas számú univerzumnak felel meg, azt nem tudom.[/span]
javítva
Farek:
Neked is köszönet a véleményért!
Igen, ízlések és pofonok... nekem ez a Vasember páncél talán a kedvencem. Nekem baromira tatszik. De bevallom igazán, leginkább a HR Vasember 2. számának 2. képe miatt, az nagyon megfogott. A kökeményt, zord beállás, a kérdés, úgy minden nagyon együtt van. Nézd meg újra, és talán egy kicsit megértesz.
Igen, a Kapitány egy kicsit kilógott a sorból, tulajdonképpen eléggé külön futott a többiektől, és a nem is igazán volt utalás benne a végére, Galactus eljövetelére, mint a többi címben, csak bumm, ott voltunk a történetben. Ja, és persze melyik másik szám legyen a befejező rész, mint Amerika Kapitány, a nagy hazafi...
Már csak hivatalomból fakadólag is , de meg kell védenem az Angyalokat. Legalábbis részben.
Igen, az ellenfelek ilyetén dobálása valóban már túl, sok volt, bár ha az ember így egyben olvassa őket, és Loki háttérmotivációit, akkor azért több benne a ráció.
Az általad említett karakteridegenség pedig az elején nekem is furcsa volt, egészen addig, amíg meg nem érkezett az "igaz" Thor, és bár ez egy kicsit így erőltetett volt, viszont magyarázatot adott a másik Thor viselkedésére. Hiszen ő valójában egy viking isten, és a vikingek nem éppen a kedvességükről voltak híresek. Neki pedig itt, a fő Marvel Földdel ellentétben nem volt ideje Dr. Donald Blake-ként szocializálódni, hiszen elég sokáig pihent abban a mágikus borostyántömbben. (Mellékesen jegyzem meg, hogy majd a Visszatérés minisorozat fényében azért az időtartamok, meg ez az egész HR múlt dolog eléggé átértelmeződik, de erre már Fátum is utalt a Vasemberben.)
Vasember és az időutazások: igazság szerint talán csak annyi értelme volt, hogy Vasember is szembesült azzal, hogy bár a múltban jártak, olyan múltban, ami mégsem volt számára ismerős. És emiatt el kellett gondolkodnia azon, hogy esetleg Fátum most az egyszer valóban az igazat mondja.
F4. Igen, tulajdonképpen nem volt nagy átalakítás benne, mégis talán ez a történet volt a Galactusos szál fővonala. És a visszaemlékezéses, Negatív Zónás történet nekem tetszett. Szegénykék, hogy megdöbbentek némely dolgokon
Újraegyesült hősök: megmondom őszintén, már nem emlékszem az Exiles-ban adott magyarázatra, szóval arról felvilágosíthatnál, de azért ez a Galactus nem a mi világunk Galactusa, hanem külön ennek a HR világnak a bolygófalója, és azért szerintem ez elég sok mindent megmagyaráz.
És igen, én is élveztem a visszaugrálásokat, ahogy szépen, lépésről lépésre eljutottak a végig, ahogy Fátum szépen megpróbálta felhasználni Richards ötletét, összeforrasztani a sajátjával, de rá kellett, hogy jöjjön, hogy Reed nélkül nincs siker, csak félmegoldás.
Összefoglalva, örülök, hogy tetszett, és így mi is hozzájárulhattunk a karácsony boldogabbá tételéhez.
holloo:
Nos egy kicsit megkésve de azért én is végigértem a HR-el. Tényleg köszönet minden honosítónak , nagyon jó volt egyhuzamban ennyi képregényt olvasni. Bár bevallom, az első pakkot (1-6 rész) én egy kicsit jobbnak éreztem, de ezek sem voltak rosszak! Az alternatív kinézetek elég pofásak, bár Vasember páncélja...azért hagy kivánnivalót maga után.
1. A kapitány történetétől vártam a legkevesebbet és talán pont ezért nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon jól eltalálták ezt a "rejtélyes eredet" dolgot. Megjelennek a Kígyó fiai, ami nekem egy nagyon nagy G.I. Joe "retro érzést" generált. Talán csak a befejezés lehetett volna kreatívabb...
2.Az angyaloktól vártam a legtöbbet és egy kicsit csalódtam . Nem igazán tetszett, hogy annyira "puffogtatják" az ellenségeket és ilyen ütemben, azért szerintem még az angyalok se bírnák ezt az iramot. Mondjuk az nagyon jó momentum, hogy Loki (személyéből kifolyólag) szinte azonnal átlát a csaláson, bár szerintem azárt elég érdekesen reagál a dolgokra. Néhány karakter elég karakteridegenre sikeredett, pl. Thor is nemes harcosból elég gyorsan átvált a "Gyilkoljunk, raboljunk, erőszakoljunk" dologra. A végső csata pedig elég "érdekesre" sikeredett, három ilyen szintű varázslónőtől azért többet vár az ember.
3. A Vasember kimondottan jóra sikeredett a történet remek volt, kicsit jobban megismertük Rebel figuráját, és a végén az a "Mandarinos fordulat" pedig nagyon ott volt. És megjelennek a "Hulkírtók". Még Förtelem is feltűnik, bár nem igazán olyan formában ahogy azt várnánk. Az időutazgatások még elég értelmetlenek, lehet, hogy később összeáll belőle valami...
4. A Fantasztikus Négyes története egyértelműen jó volt. Jönnek a Nememberek, bár igazából az eredetükön kívül semmi "alternatívot" nem fedeztem fel bennük. Tényleg ennél a történetnél érezhető szerintem leginkább a "remake" érzés.
5. Újraegyesült Hősök. Kimondottan jó volt, bár ha az exilesben adott magyarázat a hivatalos erre az "alternatív univerzumra" vagy a "tükörvilág"-ra akkor nem igazán értettem a Galaktusz dolgot. Őt ez nem befolyásolhatta volna. Na mindegy a történet viszont nagyon jó, ezekkel a folytonos időutazgatásokkal és alternatív befejezésekkel, tényleg egyik hangulatosabb, mint a másik. Az ember már várja, hogy na most mit is fognak elrontani, és a különböző döntéseknek milyen hatása lesz a végkifejletre.
Mégegyszer köszönet minden honosítónak aki részt vett ebben a nagyon jól sikerült honosításban!
Sepi:
Nem, nincs ott még vége, utána még el kell olvasni a Vasembert és az Amerika Kapitányt. Meg ha még nem olvastad el előtte, akkor az F4-et is, mert az utolsó rész az egy négyrészes történet, aminek az első része az F4-ben van, a második az Angyalokban, a harmadik a Vasemberben és a negyedik a Kapiban.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése