HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
dr samson:
--- Idézet ---Ja, és ahogy mondottam volt, szívesen veszem a mindenféle kritikát - mínusz doki mf2.gif -, ami a fordításokat illeti, szóval köszi.
--- Idézet vége ---
Kritikán aluli fordítást nem kritizálok...
Farek:
Most egy nagyon fontos dolgot említettél: ezeket a történeteket nem illik, illetve nem érdemes összehasonlítani a mostaniakkal, de szerintem ez nyilvánaló is kell, hogy legyen annak, aki az évtizedek távolából olvassa ezeket. Vannak olyan dolgok, pl. az, amit említettél, vagy amikor mindenki lexikális részletességgel meséli el részenként, hogy mik is a képességei. (Másrészt meg azért nem, mert a legtöbbje, az alapötletet tekintve és eltekintve a korból adódó sajátosságoktól, kacagva verné agyon a mai történetek többségét ) És ez természetesen ugyanúgy áll a rajzokra is. Persze ettől nem kell egy gyenge történetet benyelni csak azért, mert hogy "hű, mennyire régi!" Attól még lehet ürülék. De szerencsére ezek a történetek szerintem is jól sikerültek.
Egybként meg a 4. rész bármennyire is klasszikus, nehezen bocsátom meg, hogy abban csatlakozott az Angyalokhoz sokunk "nagy kedvence", Amerika Kapitány Mondjuk azt meg kell adni, hogy elég emblematikus figurája lett a csapatnak, és nagyon összeforrt a neve velük, csak egyszerűen nagyon ki nem állhatom szegényt.
Ha a "korhű ízű" kifejezés ennyire védett, akkor lehet, hogy kénytelen leszek meghonosítani a korhűséges szót.
Ja, és ahogy mondottam volt, szívesen veszem a mindenféle kritikát - mínusz doki -, ami a fordításokat illeti, szóval köszi.
freakdavE:
--- Idézet ---gen, látom, de mi történt? Megremegett a kezed? Fordításra csak 4 csillag???
--- Idézet vége ---
Ez csak szőrszálhasogatás a részemről. Láttam néhány kifejezést, ami nekem nem volt annyira "korhű ízű" (saját kifejezés, használata engedélyhez kötött ). Amúgy le a kalappal, mert elég sok a szöveg ezekben a képregényekben.
--- Idézet ---(bár azért lehet, hogy Stan már morcos lenne az értékelésedre, és nem lenne hajlandó akkor sem változtatni )
--- Idézet vége ---
Pedig a korszak tipikus "gyermekbetegségeit" nem is vettem figyelembe az értékelésemnél (mint amikor Vasember minden számban négyszer-ötször elmondja, hogy ő és Tony Stark egy személy, de ezt senki sem tudja Ha minden ilyennél ledobtam volna egy felest, a negyedik rész végére totál beálltam volna ).
Inkább a négy sztorit egymáshoz viszonyítva pontoztam. Például a negyedik résznek nem adhatok max pontot csak azért, mert abban csatlakozik Kapi és örök klasszikus. Attól még a második rész története jóval komplexebb és számomra érdekesebb is volt. Szerintem ezt Stan Lee mester is megértené. Én bízom Stan Leeben...
Farek:
--- Idézetet írta: freakdavE ---
--- Idézet ---azt szeretném kérni tőletek, hogy ha nem túl nagy fáradtság (vagy ha igen, akkor is wink.gif), hogy a korábban felkerült számokat is lehetőség szerint legyetek kedvesek osztályozni, hadd lássuk, hogy mennyire tetszettek nektek,
--- Idézet vége ---
Le is pontoztam mind a négy számot.
--- Idézet vége ---
Igen, látom, de mi történt? Megremegett a kezed? Fordításra csak 4 csillag??? Persze csak viccelek, az a jó, ha a tényleges véleményeteket látom, hogy esetleg próbáljak javítani, fejleszteni. És szerintem ezzel a többiek is így vannak (bár azért lehet, hogy Stan már morcos lenne az értékelésedre, és nem lenne hajlandó akkor sem változtatni )
De a viccet félretéve, köszönet érte, remélem, te, mint első fecske, csinálsz nyarat az értékeléssel is.
Ja, és doki, te nem szavazhatsz, ha pedig hamarosan meglátok mínuszos csillagokat, csak a BA képregények közelében, tudom, hogy kire küldjem a csapatot
freakdavE:
--- Idézet ---Érdekelne, hogy mondjuk az első 4 számból melyik a kedvenced.
--- Idézet vége ---
Az első négy szám közül a második tetszett a legjobban. Szerintem a történet ebben volt a legerősebb. Jó volt ahogy kidomborodtak a belső konfliktusok a csapatban. Mondjuk itt még Vasember képességei között volt pár elég röhejes...
Viszont grafikailag a negyedik szám a legjobb. Az első három számban szépen végigkövethető, hogy Kirby hogyan szokja meg egyre jobban a karaktereket és hogyan bánik velük egyre jobban. A harmadik-negyedik számban már vannak nagyin ütős kompozíciók.
--- Idézet ---azt szeretném kérni tőletek, hogy ha nem túl nagy fáradtság (vagy ha igen, akkor is wink.gif), hogy a korábban felkerült számokat is lehetőség szerint legyetek kedvesek osztályozni, hadd lássuk, hogy mennyire tetszettek nektek,
--- Idézet vége ---
Le is pontoztam mind a négy számot.
--- Idézet ---Lenne-e kedvetek a korai, Stan Lee-féle történetek folytatásaihoz?
--- Idézet vége ---
Igen. De még mennyire!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése