HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
DC kiadó magányos hősei
Galamb:
Hát igen, kicsit tényleg "gagyi" sztorinak tünhet a mai képregényekhez képest ez a MTaHE, de bennem azért nosztalgikus érzéseket keltet, mert első Superman-es sztori, amit olvastam, ha minden igaz, színtén ebből a korszakból jött (az a bizonyos Crossover kedvenc Pókommal).
Mondjuk az volt a legaranyosabb, ahogy elképzelték '97-et, az a kávéfőző...!:). A honosítás remek lett, és köszönet a nosztalgiázásért talgaby!
talgaby:
Azért most is hozzátenném, ez a történet két év híján régebbi, mint a honosítója, szóval úgy is kell rá tekinteni. Ez az Ezüst- és a Bronzkor (inkább utóbbi, de erős kikacsintással az előbbire) lezárása, annak stílusjegyeit alkalmazza Moore egy kissé új (legalábbis akkor), de mindenféleképpen tisztelgő, és láthatóan nagyon alapos háttértudással bíró módon. Azok, akik a modern képregényeket kedvelik, sose fogják szeretni, de nem is nekik készítettem elsősorban. Nekik majd az év utolsó negyedében hozok egy nagyon modern és nagyon pörgős sztorit, de az már nem DC lesz (meg bőven lehet, hogy lelövik, szóval még jó fél évig titok marad).
Ben Reilly:
MTaHE
Részben nekem is kicsit csalódás volt a történet. A honosítói munkára nem lehet panasz, mert az mint mindig most is nagyszerű, és mázsányi köszönet érte Talgaby
Kövezzetek meg, de nekem nem tetszett a történet kidolgozása. Sőt egyenesen a sokak által Istenített Alan Moore nálam nagyon nem jön be. A maga idejében a történet egész biztosan hatalmas port vert fel és imádhatták a rajongók, de mai szemmel nézve kevés. Kiszámítható fordulatok, kissé sablonos megoldások (amelyek akkor talán újdonságszámba mentek, és akkor megint velem van a hiba amiért nem tudom értékelni őket), és előre borítékolható befejezés. Ha már egy "korszak lezárásának" szánták, akkor sem értem, miért azok haltak meg, akik meghaltak benne. Mert véleményem szerint az Ő haláluk (a kvíz miatt direkt nem térnék ki erre) felesleges, és bár érzelmileg mélyen érintik a főhőst, de a történet egészét nézve urambocsá hülyeség. Túl sok mindent akartak belevinni a lezárásba, de ez (szerintem) egyben a rovására is ment.
Mindenesetre újfent köszönet a remek munkáért Talgaby-nak.
A Titánokról is véleményezek hamarosan. Doki, türelem, lincselést terem.
Krizli:
Nekem csalódás volt a MTaHE?
Egy ideje már el akartam olvasni angolul, de láttam, hogy itt kint lesz, szóval megvártam a magyar a verziót, és a honosítás tetszett is, de a képregénytől többet vártam.
Túl sokszor olvastam már ezt a fajta történetvezetést, és bár sok olyan képregényben (vagy filmen), ami későbbi, nem hinném, hogy Moore találta ki. Ráadásul már akkor tudtam a végső "poént" (a férjjel kapcsolatban), amikor még Lois "új férje" fel se tűnt, csak a nevét mondta, és kicsit gyorstalpalónak is tűnt az egész.
Ráadásul a fiatalabb szereplők hullanak, mint a legyek, az öregek pedig ott virulnak?
MXYZPTLK karakteridegen volt (volt rá magyarázat, de nem az igazi), és Superman végső döntése is hülyeség, ráadásul ugyanezt el is játszották a második filmjében, ahol tudjuk, hogy úgyse vált be.
Moore-tól többet vártam.
Nemrég el akartam kezdeni a Miracleman sorozatot tőle, de most elbizonytalanodtam. Azt olvasta valaki? Ha igen, hogy tetszett? Esetleg fent van valahol honosítva?
dr samson:
Én annak tekintem. Van aki szerint vol4. de találkoztam már vol6. verzióval is. Szóval iaguából a kutya sem tudja.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése