Halihó!
Már régen jártam errefelé. Elolvastam a Requiem mind a két részét ami le lett fordítva. Nagyon tetszett!!! hehe Teljesen hasonlított a rajzi stílusa, és a színezési megoldások, a karakterek megoldásai a ragadozókra. (talán ugyan azok a figurák csinálták mindkettőt, vagy csak hülye vagyok?) Azt a képregényt is nagyon szerettem. egy igazi mestermunka. Ami érdekes mondjuk ebben a vámpíros dologban, hogy egy csomó világból lehetett felfedezni párhuzmaos dolgokat. Ahogy elnézem tényleg elég sok hasonlóságot mutat a warhammer hangulatával kapcs hehe. Kicsit benne van egy pinheades érzés is a dolgoban, plusz a dűne a sivatagi várossal, és a hol fejlett technológiával hol középkori motívumaival. Sőt még maga a vampire hunter D is eszembejutott, pontosabban a második része az animnek. A Vörös vár a sok gótikus elemmel, meg a holdbázissal. Nagyon érdekes XD A sok szfinx szobor a hold felszínén, a teljesen gótikus templomelemek. Az elsőben felfedezni véltem Gaudi nagytemplomát amit még építenek mostanában is hehe. Kívánics lennék hány helyről inspirálódtak a szerzők. És még arra is, honnan lehet megszerezni a maradék két részt XD