Szerző Téma: Horror és felnőtt képregények  (Megtekintve 459244 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
    • http://ownpokertable.blogspot.com/
Re:Horror és felnőtt képregények
« Válasz #1027 Dátum: 2007. November 29., 16:15:27 »
Idézetet írta: talgaby
Hm, ez fura, eddig én mindenkit "tarotkártyákat" hallottam emlegetni, és nem "tarókártyákat"...
Én is (majdnem) mindenkitől így hallom/hallotam, de helytelen.

Idézetet írta: Sepi
Meg hát tulajdonnévként használja Tarot a Tarot kifejezést, így már teljesen más megvilágításba kerül a dolog. És egyébként sem kiejteni akarjuk, hanem olvasni. d.gif

Miért kerülne más megvilágításba? Nem tudom mire gondolsz, de attól, hogy nem kiejteni, csak olvasni akarod az írásmódnak ilyennek kellene lennie:

"217. Bizonyos esetekben kötőjellel kapcsoljuk a toldalékokat az idegen közszavakhoz és
tulajdonnevekhez
.
a) Ha az idegen írásmód szerint írt közszó vagy tulajdonnév végén hangérték nélküli (ún.
néma) betű van
, vagy ha az utolsó kiejtett hangot betűknek bonyolult, írásrendszerünkben
szokatlan együttese jelöli, akkor a magyar toldalékot mindig kötőjellel fűzzük a szó testéhez:
guillotine-t, monsieur-nek; Glasgow-ban, Iaşi-nál, Loire-on, Montesquieu-nek, Montreux-ig,
Peugeot-t, Rousseau-val, Voltaire-é; stb.
A -val, -vel és a -vá, -vé rag v-je ilyenkor is az utolsóként kiejtett mássalhangzóhoz hasonul:
guillotine-nal; Iaşi-sal, Molière-rel; stb."

Forrás: OSZK
« Utoljára szerkesztve: 2007. November 29., 16:18:32 írta inferno »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #1026 Dátum: 2007. November 29., 15:13:53 »
Meg hát tulajdonnévként használja Tarot a Tarot kifejezést, így már teljesen más megvilágításba kerül a dolog. És egyébként sem kiejteni akarjuk, hanem olvasni.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1025 Dátum: 2007. November 29., 15:10:28 »
Hm, ez fura, eddig én mindenkit "tarotkártyákat" hallottam emlegetni, és nem "tarókártyákat"...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1024 Dátum: 2007. November 29., 14:57:33 »
Idézetet írta: SithLord
... tudom én,hogy nem akarsz kötöszködni...
Én sem akarok kötözködni, de nem "kötöszködni" hanem kötözködni...

Idézetet írta: talgaby
Szerinted miért adjuk most hetente a Tarotot?
Egyébként a "Tarot" szó helyes kiejtése "taró", nem "tarot",  tehát a ragozása is eszerint kellene, hogy alakuljon. Így pl. a tárgyas alakja nem "Tarotot",  hanem Tarot-t ("tarót"), vagy nem Tarottal, hanem Tarot-val  ("taróval"). Úgy láttam ez a képregényekben is rosszul szerepel.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1023 Dátum: 2007. November 29., 11:41:29 »
Üdv!  Ok,talgaby akkor rajtad nem múlik!   Dórika bírjad-bírjad!!!      
« Utoljára szerkesztve: 2007. November 29., 12:11:30 írta talgaby »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1022 Dátum: 2007. November 29., 10:29:28 »
Szerinted miért adjuk most hetente a Tarotot?  Utol akarom érni egy év hátrányba az amerikai kiadást, onnan ráállni a havi megjelenésre nálunk is. Már ha Dórika bírni fogja ezt az irdatlan mennyiségű retusálást.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1021 Dátum: 2007. November 29., 10:18:44 »
Üdv!  A Tarot 46.résznél jár?Na, talgaby van még mit fordítani nekünk!  
tomgrey tudom én,hogy nem akarsz kötöszködni,csak te is leírtad a véleményed,és én is.Ezzel nincs semmi baj,hisz nem vagyunk egyformák.Lényeg az,hogy nekem nem jött be ez a rajzstílus,de a történetben van valami,szóval ha lesz még azt is elfogom olvasni.  Nah,az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #1020 Dátum: 2007. November 29., 09:17:49 »
Hű öcsém ez Tarot most jól felpörgött. Jon és Boo cica komoly kelepcébe kerültek. Csak nekm tűnt fel, hogy Tarot és Raven egyre jobban néz ki?

A kép Balnetről meg rohadtul osztott.

Fordítás, beírás hozza szokásos színvonalat, köszönet érte srácok.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető tomgrey

• Garfield
  • **
« Válasz #1019 Dátum: 2007. November 28., 22:44:04 »
Üdv!  Elolvastam a Dark Days - Sötét Napok #1-et is ,mert mégiscsak vámpíros történet,és azokat nagyon szeretem,de ez valami hihetetlen bénán néz ki...ez a grafika egy vicc   a töténet még elmenne..de nekem ez csalódás, a többi remek színvonalú horror képregény mellett, ami nálatok olvasható. Talán a többieknek tetszeni fog,végül is ízlések és pofonok...

Így van, ízlések és pofonok. Igazából azt nem értem, hogy mire számítottál a 30nap után..., vagy nem olvastad? Ebben az esetben sok értelme nincs belekezdeni a Dark Daysbe.
Ne értsd félre, nem kötözködésként írom ezt...én is nagyon nehezen szoktam meg a stílusát Templetonnak, de a történet (különösen a 30nap éjszaka) mindenért kárpótol. Magunk közt szólva vonzom az ilyen képregényeket... lásd a Toll amit Marylin kolleganővel ( , ha olvasod Mary készül a Witching 2 ) együtt nyomtunk ki a CA-ra. A rajz a részemre igen béna volt, de a sztori...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1018 Dátum: 2007. November 28., 17:22:47 »
Még mindig megy odakint a sorozat, per pillanat a 46dik résznél tart, ha jól tudom.
« Utoljára szerkesztve: 2007. November 28., 17:23:12 írta Sepi »
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető morgena

• Garfield
  • **
« Válasz #1017 Dátum: 2007. November 28., 16:56:30 »
Hali!
A Tarot hány részes? Vagy ha fut még, hol tart? Előre is köszi a választ

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1016 Dátum: 2007. November 28., 12:29:34 »
Ha jól emlékszem, Templeton követte el a grafikáját, aki eléggé megosztja a népet. Ismerek olyan honosítót, akit a világból ki lehet kergetni a képeivel (és ez jelentős fegyvertény is lehet talán a jövőben...  ), mások meg szeretik az eléggé sajátságos, kissé(?) elvont stílusát. Ehhez a történethez végső soron passzol, bár inkább egy még betegebb sztorihoz illene igazán.

A Tarotot meg szívesen, Dórika nevében is. Medúzáknél meg valóban nem egyszerű az élet, bár sok férfiember álma az, hogy ha már meg kell halni, legalább abba haljon bele (és ezek még azután se hagyjnák abba... ). Hiába, no, varázsvilág, varázslatos dolgokkal (mégis mindnki ugyanazt akarja benne ). Ravennel kapcsolatban a választ pedig csak a negyedik részben tudjuk meg. Garantáltan meglepő lesz.

Nem elérhető inferno

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1015 Dátum: 2007. November 28., 11:33:01 »
Üdv!  Elolvastam a Dark Days - Sötét Napok #1-et is ,mert mégiscsak vámpíros történet,és azokat nagyon szeretem,de ez valami hihetetlen bénán néz ki...ez a grafika egy vicc   a töténet még elmenne..de nekem ez csalódás, a többi remek színvonalú horror képregény mellett, ami nálatok olvasható. Talán a többieknek tetszeni fog,végül is ízlések és pofonok...

Köszönet a Sötét Napokért, nagyon bejött!!! A grafikával pedig semmi baj sincs, ez egy ilyen stílus, ami sztem simán passzol a történethez. Az éjszaka 30 napjának is külön hangulatot adott. Nyilván nem úgy néz ki, mint a Marveles rajzok, de ez nem véletlen. Művészileg pl. sokkal többet ér azoknál. Hiába tud valaki tökéletes izomzatú, szépen kifestett embereket rajzolni, vagy nagy mellű szép testű nőket (lsd. pl. Tarot sorozat...) ha a kép összességében üres marad. Itt viszont kapsz egy egyéni hangulatot csak a rajzoktól. És ehhez jön még a történet. Picasso sem csak vonalakat meg kockafejű embereket tudott rajzolni/festeni, de úgy érezte azzal a stílussal tudja magát a legjobban kifejezni. (Egyébként érdemes megnézni korai munkáit, amik még nem kubista stílusban készültek, azokon látszik, hogy iszonyat jól tudott rajzolni/festeni.) És tényleg. Szóval az, hogy "hihetetlen bénán" néz ki butaság, nemhogy levonna a színvonalból a grafika, de egyenesen kiemeli a többi közül.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1014 Dátum: 2007. November 28., 10:56:56 »

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1013 Dátum: 2007. November 28., 10:37:07 »
Üdv!  Uhh, egy ilyen dúrva borító után,már alig vártam,hogy tovább klikkeljek!Fúh ezek a medúzzák nem tréfálnak,mint,ahogy az a törött férfi szobor is mutatja..na ide se szívesen kerülnék  A fő medúza sem éppen rózsás jövőképet vetített Jon számára.Boo cica szénája is rosszul áll..Viszont az most meglepett,ahogy Raven reagált a dolgokra,akkor most mégis Tarottal van?Remélem igen! Köszönettel tartozom talgabynak és Dórikának a remek képregény folytatásért!  Várom a következő részeket!!! Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető hobagoly

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1012 Dátum: 2007. November 28., 06:23:35 »
Hát ez a Tarot egyre jobb és jobb!!!!  A kedvenc képregényeim közzé lépett elő! Köszönet az új részért! Ja és egyre merészebb is!!!  

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1011 Dátum: 2007. November 27., 23:48:21 »
« Utoljára szerkesztve: 2007. November 27., 23:58:32 írta Troll »

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #1010 Dátum: 2007. November 24., 18:48:03 »
Kalfa kis történetszál ez. Nekem is tetszik a kissé komolyabb megközelítés jót esik a korábbi humorosabb epizódok után egy kis ilyet látni. A honosítás király, nagyon ott van a szeren.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1009 Dátum: 2007. November 24., 16:02:52 »
Végre egy hosszabb Tarot sztori!  Nekem bejön, hogy most kicsit komolyabb lesz, a vámpír-szál is izgalmas! Ráadásul úgy látom végleg elfelejthetjük az ( szwsz idegesítő és álszent) öncenzúrázást. A honosítás is király lett! Köszi!
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1008 Dátum: 2007. November 24., 15:04:43 »
A sztori hidd el, tartogat még meglepetéseket.  Bár csak a következő két rész, a negyedik már csak a nagy leszámolás lesz.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1007 Dátum: 2007. November 24., 10:32:11 »
Üdv!  Köszi az új Tarot-tot talgaby és Dórika!  Nos, igen ez már kicsit komolyabb hangvételű,mint az utobbi 1-2 rész.De semmi baj vele,így is nagyon király kis képregény!  Akkor most Tarot és Raven egymás ellen fordulnak?Én már nagyon várom a következő rész olvasását!  Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #1006 Dátum: 2007. November 23., 16:50:11 »
Frissültünk
TAROT #19

Nem elérhető InteligensOgre

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1005 Dátum: 2007. November 20., 02:50:27 »
Teccet a Tarot sztori. Mostanság rá áltak a tündérekre/tök cukik/. Könyed kis sztori volt amaga MELLengetö stílusában:D ,szegényke. A tündérek ugyan csak vehetnének pár illem órát, NEM ILLIK MÁS NAPLÓJÁBA BELEOLVASNI. Na most menem kel hugom épp most fejezte be a napi napló írását és elment aludni./hová is tetem az olvasó szemüvegem/
« Utoljára szerkesztve: 2007. November 20., 02:51:56 írta InteligensOgre »

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #1004 Dátum: 2007. November 17., 21:47:15 »
Ez a Tarott rendesen odavágott. A nagy mell=nagy felelősség. Ez nagyon odavágott. Boo cica pedig mennyi mindenre nem képes egy numeráért.... A fordítás és a grafikázás is nagyon klafa.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1003 Dátum: 2007. November 16., 13:41:03 »
Hatalmas egy rész volt volt, MELLesleg hatalmas bölcsességekkel: nagy mell nagy felelőséggel jár: ezen akkorát röhögtem. És milyen igaza van a tündérnek, hogy mekkora hülyeség a melleket eltakarni, meg leszorítani, ahelyett, hogy büszkén felvállnák a nők, azt, amilyük van     (na jó nem minden korosztály!    )
 A cicitündér szerintem is nagyon kemény volt. Meg bejött, hogy a 3 részletet 3 féleképpen rajzolták.
 Szóval köszi szépen mindenkinek.    
« Utoljára szerkesztve: 2007. November 16., 13:41:26 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1002 Dátum: 2007. November 16., 09:25:17 »
Nemcsak a borító az ő érdeme, hanem a retusálás is (bár ezt a kreditoldalon mindig szerényen elhallgatja ). És szívesen.
Következőleg egyébként egy igen érdekes sztori jön majd négy részben, kíváncsi vagyok, milyen lesz a fogadtatása.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1001 Dátum: 2007. November 16., 09:17:40 »
Üdv! talgaby,le a kalappal előtted,ennek a résznek különösen profira sikeredett a magyarosítása!  Ez a történet is is nagyon tetszett,a grafika színvonalas,mint mindig!A cicitündéres résznél azért röhögtem egy jót  talgaby köszönöm, és Dórikának a borítót!  Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
« Válasz #1000 Dátum: 2007. November 16., 08:17:02 »
Annak idején elfelejtettem megköszönni a Kaszáskát!
Remek választás volt, könnyed felfrissülés, és ahogy elwood is írta a bevezetőjében igazi Tim Burton-ös hangulat
Köszönet érte a fordítónak és a beírónak is!!!  És még sok-sok ilyet a népnek!

Nem elérhető Troll

• HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #999 Dátum: 2007. November 15., 22:06:34 »

Nem elérhető majominia

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #998 Dátum: 2007. November 08., 18:22:00 »
Kicsit megkésve, de megköszönöm a Holló legújabb részét. A képregény és az első film is legenda a szememben.