HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
Lestat:
Hello Killroy!
A barátnőm weboldalán fent van a teljes könyv.
"www.azare.gportal.hu-Kedvenc könyvem:Interjú a vámpírral."
A menüben ezt a menüpontot keresd.
Pedig de jó lenne ha lenne folytatása.
killjoy:
Interjú a vámpírral témában nem sok jóval tudlak bíztatni. Lesz valamikor, de a rövidtávú tervek között egyelőre nem szerepel, hacsak nem találok valakit, aki a könyvvel a kezében kikeresi a képregény szövegét, valamint a szükséges helyeken párbeszédeket kreál az eredeti regény leíró részei helyett. De már az is hatalmas segítség lenne, ha valakinek meglenne a magyar nyelvű regény elektronikus formában. (Ja! És ugyanez igaz a Moby Dick című klasszikus műre is!)
killjoy:
"...így nem is FÉLI őt."
Ez így teljesen rendben van. Mammon soha nem állt az Úr színe előtt, így nem ismeri valódi hatalmát és nem is fél tőle, vagyis nem is féli Istent. (Gondolj csak az istenfélő szóra!)
"Egy észrevétel: 63/19. oldal: Bár az eredeti szöveget nem láttam, de szinte biztos vagyok benne, hogy KIT HOZOTT IDE A SÁTÁN? helyett a helyes fordítás MI AZ ÖRDÖGÖT KERESEL ITT?"
A helyes fordítás ez is lehetett volna, ha nem egy pokoli és mennybéli ivadékokkal telt kocsmában lennénk, ahol a "Mi az ördögöt keresel itt?" átvitt értelme, melyet a halandók használnak teljesen semmitmondó lett volna, míg a "Kit hozott ide a Sátán?" kérdés SZERINTEM sokkal helyénvalóbb, főleg, hogy a kérdező fizimiskáját elnézve az pontosan tudja, hogy a Sátán LÉTEZIK, tehát nem csak a szófordulatként vette a szájára a nevet
Az pedig, hogy nem a kész film jelenetei kerültek a képregénybe, hanem az eredeti koncepció, szerintem csak jót tett a történetnek, mert
1. a képregényben nehéz lett volna (és szerencsére nem is próbálták, mert nálam a film egyik nagy hibája volt!) a rengeteg, sokszor feleslegesen túlspilázott CGI effekteket visszaadni.
2. azok a jelenetek, amik nem, vagy másképpen voltak a filmben, azok szerintem erősen hiányoztak is, a képregény elolvasása után (pl. mikor Angela lelövi az elején a bűnözőt, anélkül, hogy látná, vagy amikor a filmben csak egy pillanatra láthattuk Constantine szemén át Gabrielt, a képregényben viszont végig szárnyai vannak.)
Lestat:
Hello mindenkinek!
Lenne egy kérdésem.Olvastam az Interjú a vámpírral című képregényt az oldalon és csak arra lennék kíváncsi hogy mikor jön a következő rész.Ugyan is nagyon kíváncsi vagyok rá.
Magával ragadott a történet.Igaz a könyvet nem olvastam(most ezt pótolom )
de láttam a filmet és nagyon jó volt.
Szóval mikor várható a következő rész?
VTomi:
Szerintem X2-nél direkt volt, hogy ne lője le a film nagy poénját. Egyébként igazad van.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése