HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
tomgrey:
Vtominak: Köszi a kritikát, nem tagadom, hogy a vesszőkkel eléggé hadilábon állok. (Erről Recsi tudna mesélni sokat) Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy itt is gratuláljak neki a babához.
regnar:
Az éjszaka harminc napja
Szíven ütött a dolog. Hallottam már róla, de nem ismertem. Borítón IDW logo, amit meglátva tovább fokozódott várakozásom...(hiszen az Underworld és a Red In Tooth And Claw, valamint a Wake The Dead is eléggé érdekes grafikai stílusú mű ettől a kiadótól), szóval itt is vártam valamit, és meg is kaptam.
Szerintem a HZS-n az egyik legjobb grafikai stílusú képregény. A színek egybefolyása és vibrálása, a karakterek "lecsupaszított" megjelenítése, a szörnyek dinamikája, a szinte mindenhol feltűnő körkörös vonalak és áthatások, és sorolhatnám.... nagyon jól néznek ki. A borító és a kreditoldal szövege nagyon jóra sikerült, jó a betűválasztás, de ez igaz az egész képregényre.
A történetből még nem sok derül ki, de ha csak ennyi fog történni, mint most, akkor sem fogok vele foglalkozni, mert annyira tetszenek a grafikák. (Meg persze vannak benne zombik, ami újabb plusz pont )
Beírásban itt-ott előfordulnak kisebb hibák, (főleg vesszők) de igazából nem nagyon figyeltem, mert elmerültem egy-egy rajz tanulmányozásában. A mondatok érthetőek, magyarosak, szóval jól sikerültek.
Egy helyen zavart a beírás - a távcső éles piros - Nagyítás - felirata teljesen elüt a képektől. az igaziban is ilyen volt? A betűtípus is "szabvány" meg valahogy nem illik a képhez...
Összeségében. Grafikailag az egyik legjobb, már most a kedvencem, a történet meg majd kialakul. A beírás szintén jó lett. Jöhet a többi, én rámoccanok, az tuti
Dr. Grrr:
--- Idézet ---"...Tomgrey már jelezte, hogy ha a történet befejező részének fordításával is végzett, akkor szívesen folytatná a hat részes 30 Days Of Night - Return To Barrow című képregénnyel..."
--- Idézet vége ---
Úgy legyen! Csak ne ugorjátok át a Dark Days hat részét, mert anélkül érthetetlen lesz a Return To Barrow!
VTomi:
A sztori egyelőre nem valami világos, illetve annyit értek, hogy ellepnek egy várost a zombik, csak még remélem, hogy valami mélyebb is kiderül belőle.
A rajzok 5*, hasonlít a Helllspawn sorozat rajzaihoz, ami nekem nagyon bejön.
A fordításban néha voltak kisebb elírások, pölö az első oldalak valamelyikén egy mondatban kétszer szerepel a talán, lemaradtak vesszők, ilyesmi, egyébként nem volt baj vele. Beírás: nagyon nem békültem ki a szöveg elrendezésével, a legtöbb bubiban szerintem nagyon egyenetlen lett, és a bubiban elhelyezése is furcsa, hogy alul-fölül fehér, oldalt meg szinte rálóg a szélére. Erre legközelebb figyeljetek oda. Viszont a vörös foltos bubiknál nagyon szép volt a kitörlés, azért piros pont jár.
Chavez:
Yes!
Már régóta vártam, hogy végre magyarul is olvashassam! Szerintem a történet hangulatához nagyon passzolnak Templesmith rajzai! Akárcsak a Silent Hill -hez! Nagyon várom a többit!
Azt olvastam, hogy film is tervbe van véve a 30 Days Of Night-ból, hogy ott hogyan oldják meg a képek átültetését filmre, arra kiváncsi vagyok! Bár a Sin City után már semmi sem tűnik lehetetlennek!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése