Szerző Téma: Horror és felnőtt képregények  (Megtekintve 456922 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Re:Horror és felnőtt képregények
« Válasz #487 Dátum: 2006. Október 31., 14:42:29 »
Idézet
Mi az a meglepetés?
mit is irtam?
"jut eszembe, babahussal kapcsolatban lesz meg meglepetes wink.gif"
gyengéd barbár

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
« Válasz #486 Dátum: 2006. Október 31., 13:00:08 »
Mi az a meglepetés?

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #485 Dátum: 2006. Október 30., 22:59:47 »
koszi, galamb
Zullit sikerult megkedvelnem, inkabb fest az ipse mint rajzol, erdekes a stilusa
mindig belecsempeszi a portrejat a kepregenyekbe, na a Babahusban kivetelesen nem fedeztem fel, kis joindulattal ra lehet fogni a radiologusra, hogy o az...
en ugy erzem, hogy itt inkabb illusztralta Gaiman novellajat, ugyanis a novella majdnem teljes szovege olvashato ebben a kepregenyben (egy-ket mondat hijan) es ugyebar csak narracio van, semmi bubi
valoban uzeneterteku a kepregeny

+++

jut eszembe, babahussal kapcsolatban lesz meg meglepetes
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 30., 23:04:06 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #484 Dátum: 2006. Október 30., 21:35:27 »
Sziasztok!
 Elolvastam a Babahúst: nem is tudom, milyen szavakat használhatnék a véleményezésére: szerintem Gaimen az egyszerű, rideg megfogalmazással, és Zulli a brutális rajzokkal, az állatkísérletekre akarták felhívni a jónép figyelmét (mit felhívni? Üvöltötték) mégpedig olyan töményen és hirtelen, amilyen egy pofon tud lenni.
Bár nincsenek benne olyan bonyolult mondatok, mint a homogénből-ban, és nem is színes, mint a Már megint világvége (mert a fekete-fehéreket annyira nem csípem), mégis ez a Gaimen volt rám a legnagyobb hatással!
 Zerit:
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Erac

• Kázmér
  • **
« Válasz #483 Dátum: 2006. Október 30., 20:31:42 »
Nah én is elolvastam a Pinheadet. Nehezen szántam rá magam az elején, de aztán elég hamar rájöttem, hogy részben egyik kedvenc barker könyvemre ismerek benne, a Pokolkeltőre. Mármint ami a szereplőket illeti. Igaz, az eredeti csak egy kis novellaszerűség, de nekem nagyon tetszett. Láttam a belőle készült első 4-5 filmet is, így nagyjából tudtam, mire számíthatok. Marshall Law mondjuk nem volt ismerős:D Szóval ezen felbuzdulva végigolvastam. Most a történetet nem elemezném, mert az úgyis emberfüggő nagyon, hogy kinek mi tetszik. De a fordítás színvonalas volt, amiatt gratulálok. A beírás meg az elvárt minőséget hozta. Úgyhogy mindent összevetve nekem tetszett. Csak így tovább!

Our arrows will blot out the sun!
Then we will fight in the shade.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #482 Dátum: 2006. Október 29., 20:10:36 »
Pinhead. Bocsesz...
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
« Válasz #481 Dátum: 2006. Október 29., 17:41:54 »
Csatlakoznák én is a Kolló dicsérőihez. Fantasztikus hangulata vol a klasszikus-nak és a V2-nek is.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #480 Dátum: 2006. Október 29., 17:41:51 »
"Pinkhead"
elszóltad magad pepo  

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #479 Dátum: 2006. Október 29., 17:24:33 »

El is felejtettem írni, hogy én is olvastam a Pinkhead-et. Hát szó se róla elég érdekes a rajzstílusa, szerintem elég komolytalan, nekem túl színes. Van egy sajátos hangulata, de én elég passzív vagyok ez ügyben, valahogy se nem tetszett, se nem nem tetszett.    
A fordítás beírás megint jó volt. Köszönet, a honosításért.
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #478 Dátum: 2006. Október 29., 14:16:20 »
Lionne: Üdv körünkben, örülök, hogy tetszik a Tarot. Remélem a többi itteni képregény is elnyeri majd a tetszésedet.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #477 Dátum: 2006. Október 29., 13:49:14 »
Idézet
Az "inkább" szó nem kellett volna, de mint alatta írtam is nagyon bejöttek a H.P-s képregények, csak buzdítottam a népet hogy nézzenek utána novelláinak is!

gyengéd barbár

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #476 Dátum: 2006. Október 29., 13:42:17 »
Idézet
Idézet
A kép a házban nem jött be annyira, de a patkányok a falban már konkrétan megragad valami igazán H.P-s hangulatot. brow.gif Azért én inkább ajánlanám a novelláit... nezze.gif

oke, akkor nem honositunk tobb lovecraft kepregenyt
Bocs a félreértésért,   a fogalmazásommal volt a hiba. Az "inkább" szó nem kellett volna, de mint alatta írtam is nagyon bejöttek a H.P-s képregények, csak buzdítottam a népet hogy nézzenek utána novelláinak is!

Nem elérhető Lionne

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #475 Dátum: 2006. Október 29., 11:11:37 »
Sziasztok!
Mint harmatosan friss HálóZsák-látogató, ebben a pillanatban regisztráltam, hogy véleményt mondhassak, ha már mások nem teszik meg elegen... De úgy látom, a kedvencemet épp nem fenyegeti az érdeklődés hiánya  Szóval csak annyi: nagyon-nagyon, nagyon tetszik a Tarot, a képeket, szöveget és történetet is beleértve. No meg a rajzoló bácsit...
Köszönet érte és alig várom a következő részt!
Ja, és nemsokára azért elolvasok némi egyebet is, csak még nem volt rá időm.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #474 Dátum: 2006. Október 29., 10:45:46 »
na ja, volt ra precedens hogy becsuszott egy-ket lovecraft adaptacio, nem?
most nem fog
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #473 Dátum: 2006. Október 29., 10:42:22 »
Miért, úgy volt, hogy igen?
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #472 Dátum: 2006. Október 29., 10:26:15 »
Idézet
A kép a házban nem jött be annyira, de a patkányok a falban már konkrétan megragad valami igazán H.P-s hangulatot. brow.gif Azért én inkább ajánlanám a novelláit... nezze.gif

oke, akkor nem honositunk tobb lovecraft kepregenyt
gyengéd barbár

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #471 Dátum: 2006. Október 29., 10:24:01 »
Idézet
(Valaki meg tényleg elolvashatná már azt a Pinhead vs. Marshall Law-t. Valaki, aki tőlem eltérően szereti is a horrort...)
 Hát én belenéztem, de valahogy nem jött be, főleg a rajzok miatt.  Horrorhoz nekem túl groteszk, paródiához, meg nem elég vicces. De lehet, hogy csak nem vagyok hozzászokva ehhez a stílushoz. Mondjuk azon azért jót nevettem, mikor azt az Amerika Kapitány szerű pasast szedték ki a jégtömbből
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető mahdi

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #470 Dátum: 2006. Október 23., 22:15:25 »
Engem a Lovecraft képregények leptek meg a legjobban, hisz eszeveszett nagy H.P fan vaqyok, és mit mondjak, nem kelett csalódnom bennük!!!!  
Teljes mértékben mesteri alkotások, csupán némelyik rajzstílusán válltoztattam volna.

A kép a házban nem jött be annyira, de a patkányok a falban már konkrétan megragad valami igazán H.P-s hangulatot.   Azért én inkább ajánlanám a novelláit...
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 26., 20:44:23 írta mahdi »

Nem elérhető pepo05

• Predátor
« Válasz #469 Dátum: 2006. Október 23., 21:27:48 »
Szerintem jó helyre írom. Ha nem bocs. Szóval böngésztem az oldalt, és ráakadtam arra a képregényre, melynek neve a Sötétség serege. Láttam, hogy Raimi mester filmjéből készült, amit sosem láttam, de sokat hallottam róla, főleg jó dolgokat, így hát bizakodva vetettem rá magam. Persze az első lelkesedés odáig tartott, hogy barátunk eljutott az 1300-as évekbe. Címszavakban a jellemzők: kiváló rajz, banális történet, tiszta sablon az egész, túl összecsapott. Ráadásul ezek a csontkatonák nagyon bénák. Amikor meg a kovávs bácsi felturbózta a verdát...hát az már tisztán nevetséges. Nem tudom, hogy milyen lehet a film, de ez erősen C vagy inkább D kategóriás filmnek néz ki a képregény alapján. A fordítás jó volt, remekül visszadta a hülye nagyképű amerikai faszfej karakterét, a beírásban is csak 2 hibát találtam.

Ui: Az a fémkéz meg egy nagy vicc volt szerintem, mert ezt nem gondolhatták komolyan, hogy egy páncélból, meg rugókból működőképes kezet lehet csinálni.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
« Válasz #468 Dátum: 2006. Október 23., 12:29:43 »
Én is nemrég kezdtem el olvasni a Hollót. Az első négy részen vagyok túl, az új sorozatból. Nekem felülmúlta a várakozásaimat. Nem vagyok nagy horror rajongó de ez a képregény megfogott. Lehet, hogy fúrcsa, de úgy tudom jellemezni, leginkább, hogy "elegáns". Ez a fordításra is vonatkozik.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #467 Dátum: 2006. Október 23., 09:06:15 »
VTomi: AZ eredeti képregény évekkel a film előtt készült, azt adaptálták. Az IMage-es sorozat már jóval későbbi.

(Valaki meg tényleg elolvashatná már azt a Pinhead vs. Marshall Law-t. Valaki, aki tőlem eltérően szereti is a horrort...)
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 23., 12:15:21 írta Micho »

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
« Válasz #466 Dátum: 2006. Október 23., 01:54:18 »
Kivégeztem az Aria mind a 6 részét vázlatfüzetestül.  A választást itt is jónak tartom. Kiváló a rajz és érdekes a témafelvetés. Bár őszintén szólva egy tipikusan ír- skót atmoszférájú történetet miért helyeztek Manhattanbe nem egészen értettem. Egy picit zavart az is, hogy a cselekmény beindulása tehát maga a lélekvásár az 5. résztől nyitotta meg kapuit. Így összesen 2 rész maradt a vásárra, a birósági tárgyalásra és az ítéletre. Mindez csak azért tűnik furcsának mert számomra úgy hat mintha egy levélnek 2-2 oldal lenne a bevezetés és a befejezés és fél oldal a tárgyalás. De lehet, hogy én nem értettem meg ezért át fogom futni mégegyszer.  

A fordításért megint csak Dórikát  illeti a kézcsók  , a beírásért meg Killjoyt  egy  láda sör.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 26., 10:13:47 írta hegyitomi »

Nem elérhető VTomi

• Spawn
« Válasz #465 Dátum: 2006. Október 23., 00:12:02 »
Tudom, hogy nem teljesen aktuális, de most estem neki a Holló-képregényeknek, miután van egy igen kedves hölgyismerősöm, aki vagy 40-szer látta a filmet, és átragasztotta rám a lelkesedését egy picit. (Engem személy szerint a film annyira nem varázsolt el.)
A képregényt tulajdonképpen egyszerre csinálták a filmmel? Nem jött le teljesen a bevezetőből nekem az évszámozás.
Nagyon érdekes - legalábbis számomra - adaptációknál mindig, ha visszaköszönnek a jelenetek. Nagyon más a képregény narratívája, mint a filmé, és a rajzoktól nem mindenhol voltam elájulva (kisebb aránytalanságok, torzságok miatt), de a visszaemlékezéseknél nagyon sajátos hangulata volt a dolognak, szóval nagyon tetszett.
Igazából csak szeretném megköszönni a HálóZsák dolgozóinak, hogy kikerülnek olyan képregények, amikre másképp hiába vadásznék.  

Nem elérhető Blixxxa

• Batman
    • http://-
« Válasz #464 Dátum: 2006. Október 22., 20:05:59 »
Valaki véleményezze már a Pinheadet is, új fordítónk van, valami kis biztatást megérdemelne (ha már a beírás nem is)...

Amúgy TAROT Rulez!!!
THIS IS NOT THE END
[img]http://halozsak.tlof.hu/_mas/upload/blixxxa/BlxHZS.jpg" border="0" alt="IPB Image" /]

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #463 Dátum: 2006. Október 22., 16:34:48 »
Kösz. A Tarott meg nagyon ász. Jó a sztori meg a csaj is.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Dórika

• Asterix
  • **
« Válasz #462 Dátum: 2006. Október 22., 16:33:10 »
Idézet
Végigolvastam Az Álmosvölgy legendáját.     A fordításárt örök hálám és kézcsókom Dórikának!    
Örülök, hogy tetszett!
A hibás bubi javítva.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #461 Dátum: 2006. Október 22., 15:44:56 »
Ahogy Gabe mondja. (Egyébként a Knet fóruma...)

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #460 Dátum: 2006. Október 22., 15:23:23 »
jobb klikk a szmájlin, tulajdonságok, és ott lesz a linkje  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Október 22., 20:12:08 írta Gabe »

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #459 Dátum: 2006. Október 22., 15:18:36 »
Most kezdtem el olvasni a Tarotot. Honnan is szedted az csorgó nyál smájlit Talgaby?

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető hegyitomi

• Kázmér
  • **
« Válasz #458 Dátum: 2006. Október 22., 00:33:20 »
Végigolvastam Az Álmosvölgy legendáját.     A fordításárt örök hálám és kézcsókom Dórikának!