Biztos, hogy oda van írva az a szöveg?
Eléggé.
Bár az is igaz, hogy nem teljesen azonos a két kép, mert nemcsak a háttér, hanem a szög is különbözik, amiből Mault fotózták.
A Köztársaság sorozatnak a Sötét idők sorozat a folytatása és 32 részes nem 20.
Én nem ezt mondtam, (bár lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam), hanem azt, hogy a Dark Horse-nál is két sorozat (A és B) futott STAR WARS címmel.
Az
A) sorozat, ami YE. 33 és 19 között játszódott, még '98-ban indult, és egészen a 45. füzetig STAR WARSként volt ismert, majd a 46. füzettől "Köztársaság"ként folytatódott tovább egészen a 83. füzetig,. Idővel az első 45, korábban egyszerűen csak "STAR WARSként" kiadott füzet is megkapta a "Köztársaság" alcímet. És igen, a "Köztársaság"nak tényleg a "Sötét Idők" a folytatása.
A
B) sorozat pedig, ami szintén STAR WARSként futott 2013 januárjától, YU. 0-ban játszódott, és a Disney felvásárlás miatt ért véget ideje korán a 20. résszel.
Ez a IV. rész egyfajta alternatív folytatásaként futott, ugyanis annak idején a Dark Horse szabad kezet adott Brian Woodnak egy olyan sorozat megírására, aminek nem kellett foggal-körömmel ragaszkodnia az addigi kontinuitáshoz, ő pedig (mivel a klasszikus trilógia korszaka a kedvence) a IV. részt követő eseményeket akarta elmesélni.
Fogalmam sincs, ki ez a Brian Wood, de valami nagy név lehetett a szakmában, mert a STAR WARS Mesék íróin kívül (akik művei nem mindig képezték a régi SW EU szerves részét, lásd "Skippy, a Jedi Droid", "Út a Nagy Ismeretlenbe" SW Mesék #19" stb.) senki sem írhatott olyan történetet, pláne nem egy teljes sorozatot, ami ennyire semmibe vette a korábban lefektetett dolgokat, mint az ő "STAR WARS" sorozata.