HálóZsák fórumok > OFF topik

Számítógép/Internet/IT

<< < (152/152)

Nitro:

--- Idézetet írta: Galen - 2011. Március 29., 15:00:41 ---az átálás kötelező, hiszen eu tagok vagyunk.

--- Idézet vége ---
http://www.schmittify.com/go?url=www.index.hu  :)

talgaby:
Nemrég kisírtunk haladékot, szóval még egy darabig marad az analóg is.

Galen:
az átálás kötelező, hiszen eu tagok vagyunk.

Wearwolfff:
Ha már a másik topicban felmerült, most kiboncolgatom:

Azért ezt a digitális tévét is jól kitalálták. Ingyen sugározzák a hat alap magyar csatornát, de a tuner amivel fogni lehet, az 11ezernél kezdődik. És csak egyetlen tévére tudod rákötni.

Vegyük az M1HD M2HD sugárzást, amit ingyenesen lehet fogni. Nekem most van egy régi Daewoo analog tévém, és egy pctv stereo analog tunerem a gépben. Az adást most egyikkel sem tudom nézni. Szükségem lenne egy DVB-T dekóderre. Egy alap kártyás dekóder 12ezer forint körül van.  De hiába a dekóder, mikor a televízió még analóg és a HD minőség így sem úgysem jön át. Csak arra jó, hogy nézni tudjam. Egy hd ready számítógép tuner a maga 12ezer forintjával már jobb vétel lehet, mert a monitor képes megjeleníteni a hd tartalmakat, de emezzel nem tudom nézni a fizetős kódolt adásokat. Ahhoz, hogy pécén tudjam, szükségem lenne mondjuk egy, TerraTec H7
tunerre a maga 41250 forintjával, amihez kell még egy CA kártyafoglalat. 12500 forint. Eddig összesen 53750. Ennyiből már veszek egy új HDReady tévét is. Igaz, azzal nem tudok rögzíteni, míg a pécével igen. Persze ahhoz is kell CA foglalat. Persze tudom én, hogy újdonság, meg minden, de 54ezer+útiköltség vagy kiszállítást fizetni ahhoz, hogy ezt ki tudjam használni nem éri meg. 17 csatornáért, amiből csak három HD, és ahonnan biztosan semmilyen adást nem fogsz rögzíteni HDben. Ergo sokkal olcsóbb, egy sima settopbox dekóder, amit beleküldesz egy 6ezer forintos pc tunerbe, De még így is majnem 20ezer.

DVB-C kábeltévé terén jobb a helyzet. Létezik egy TerraTec C PCI HD CI (33750)nevezetű két PCI foglalatú tuner a pécéhez, de a CA modullal együttez is 46250. És kábeltévénél, már jóval több digitális adást tudsz fogni kevesebb pénzért. De a HD tartalmakat itt is általában külön fizetős csomagokban árulják. Előfizetsz egyszer a digitális alapcsomagra ahol ugyanazt a csatornát kapod, és előfizetsz külön a HD csatornákra. Arra az 10 darabra. Legalábbis itt annyi.

Egy előfizetés előnye, hogy hozzád vágják a dekódert pár ezerért.

Nálunk az alapcsomag az 52 csatorna 800 Ft, kiegészítő csomagok 40 csatorna 1800 Ft. Persze a VH1 Classic AXN Sci-Fi és a Discovery Science külön csomagban van, tehát olcsóbb egyben 2600.
Erre jön rá az 1900 Ft HD csomag amiből egyedül a három tudományos csati érné meg rögzítés céljából:

801. m1 HD Közszolgálati Magyar
802. m2 HD Közszolgálati Magyar
803. Discovery HD Ismeretterjesztő Angol
806. Eurosport HD Sport Angol
807. TheHistory Channel HD Ismeretterjesztő Magyar
808. Duna HD Közszolgálati Magyar
809. Penthouse HD Erotikus Angol
810. Spektrum HD Ismeretterjesztő Magyar
811. DigiSport HD


Persze azt ne feledjük el, hogy ők is műholdról veszik le a jelet, és nem tudom, megfigyeltétek-e ti is, de a Universal Chanell (volt Hallmark) milyen trágya minőségben szokott jönni, és nem azért mert nekem analóg. Az egy dolog, hogy késik a szinkron néha másodperceket is, hanem kockásodik. Másodpercekre megakad a kép. Mint mikor a műhold antennát vihar zavarja állandóan. Szal ennyi erővel kivesézhetném a műholdas HD szolgáltatókat, de ebbe most nem megyek bele, mert már fáradok. De ott is több 10 ezreket kellene fizetni érte. (Antenna, dekóder vagy tévé és foglalat)

Azt hiszem százszor olcsóbban kijövök jelenleg egy 3100 forintos Digitális 92 csatis előfizetéssel, ingyen settopboxxal, és egy 12 ezres Hybrid tunerrel a gépben, mint egy HD tunerrel, vagy tévével. Tovább megyek sokan sírnak, hogy nem lehet leosztani. Na most az 52 csatis analóg kábeltévé 5200 Ft. Az 52 csatis Digitális meg 800Ft. 6 tévére is elő tudsz fizetni ennyi pénzből. De egy átlag háztartásban max 2-4 tévé van. Még mindig olcsóbb, mint az analóg. Nekem is csak azért analóg van, mert így a kettő együtt majdnem egy ezressel olcsóbb mint eddig csak a net.

Konklúzió: Mi még nem értünk meg a HD-ra. Az egész jelen pillanatban csak méregdrága parasztvakítás. Talán tíz év múlva.

zozi56:
A korábbi "Mozi/TV/Rádió/Zene/Pc/Konzol/Game" témát kettébontottuk, ez lett az egyik fele.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése