HálóZsák fórumok > OFF topik

Számítógép/Internet/IT

<< < (75/153) > >>

Haenilion:
Sziasztok!

Megvettem a tabletet, egy Concorde 9,7" IPS kijelzős példányt (most tudtam meg, hogy a Concorde cég 100%-ban magyar, úgyhogy mindenki náluk vegyen tabletet:P ). Próbáltam egy 8"-ost is, megengedték hogy kipróbáljam képregénnyel, de az kicsi hozzá. Álló helyzetben olvashatatlanul kicsi, fekvőben jobb a helyzet, de egy oldal kb. 3 képrenyőre fér rá.

Viszont a kiválasztotton minden teljesen jól olvasható még álló helyzetben is (kivéve persze a dupla oldalak). A kijelzője (IPS technológia) pedig egy álom, a szemet abszolút nem rongálja, mintha ebook olvasót néznél, csak színesben. Persze minden másra is tökéletesen használható.

A nagyobb gond, hogy még nem találtam igazán jó képregény olvasót androidra. Próbáltam az "A Comic Viewer"-t, de nem érzékeli ha elforgatom a képrenyőt (csak ez a szoftver). Most a Perfect Viewer-t használom, rengeteg dolgot tud, de vagy egy tucat parancsot lehet az érintőképernyőn kiadni, és ha csak kicsit tapizol mellé, rögtön más történik, mint amit akarsz, idegesítő. Sajna nincs CDisplayEx androidra...

Galamb:
Okés, köszi! Már minden tiszta! :)

talgaby:
Nem feltétlen. A szolgáltatók igazából úgy oldják meg, hogy a neted megy egy limiten (15 Mbps) és azon felül küldik a tv jelét a vevőegységbe, vagyis nem osztoznak a sávszélen. (Ugyebár az a net, ami nálad van, csak egy korlátozott valami, ha a dróton múlna, elég hajmeresztő sebességeket tudnál produkálni, amit egyes szolgáltatóknál egy-két pillanatig lehet is látni, ha egy letöltésvezérlővel egy gyors szerverről elindítasz valamit.) Persze ha valami házi barkács megoldás (streamelés), akkor a sávszéledből eszik. De sima normál előfizetésnél bele se zavarnak egymásba.

Galamb:
Köszi talgaby! Nem, sajna, csak Megbit/s.  Lehet, nagyon barom kérdés, de akkor ez a gyakorlatban úgy nézbe ki, ha épp HD adást néznék, vagy rögzítenénk, akkor ugye a net rendessen belassulna, de ha kikapcsolánk a kütyüket, amiket adnának a tv-hez, akkor visszaállna a net, vagy attól függetlenül lassú maradna?   

talgaby:
Francot nem. HD adás 8-12 Mbps. SD-t meg lehet úszni 1,5-3-ból is, bár attól függ, milyen formátumban küldik.
Bár ha az a 15 nem Mbps hanem MBps (ami lehetséges, mert nekem is annyi az elméleti sávszélem), akkor tényleg halál mindegy. :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése