Republic 62.
Star wars frissülés
Borító. Szépen elrendezett (középre igazított) borító, letisztult formákkal. Semmi különleges "hatás", mondhatni "normál" borító. A borítóra nézve a tapasztalt SW rajongó felfedezhet egy halom fajt, amelyek tipikus rosszfiúk. Még a hátsó sorokban is, a sziluettek között, középen a két felfele meredő szőrős fül.. A betűválasztás a feliratokhoz újra jól sikerült, és a retus is szép.
Képregény. Nekem tetszett a stílusa, érdekes volt, ahogy néhány színt dominánssá tettek a készítők pl narancsos árnyalatok. A karakterek általában arányosak voltak, de Anakin rajza néha nem igazán sikerült. Obi van karaktere viszont nagyon eltalált volt szerintem.
Történet. Érdekes történet volt, leginkább anakinról szólt, és kötődéséről mesteréhez. A többi karaktert kicsit mellékszereplőnek éreztem, Anakin új mestere sem mutatott túl nagy határozottságot, erőtlen volt. (Persze lehet, hogy akart ő erős lenni, csak Anakin mellett..)
Érdekes volt Obi van mondata, hogy a klónoknak is vannak érzéseik, és nem szabad akár csak egyet is veszni hagyni. Ha elfogadjuk a folyamatot, miszerint belőlük lettek a rohamosztagosok, akkor ezek az érzések hova tűntek?
Kicsit tölteléknek éreztem ezt a történetet, de azért nem volt rossz.
Beírás. Jól sikerült, érthető, magyartalanságot nem fedeztem fel. Az idővonal kifejezetten tetszik.
Összességében. Nem ez a történet lesz a kedvencem, de nem volt rossz. Szép grafikával és a megszokott minőségű magyarosítással.
A végére egy gondolat, ami átvillant a fejemen, inább poén, mint komoly:
"egy jedi nem örvendezik, ha ennyien meghalnak" - mondta a képregényben Anakin ideiglenes mestere. Jó tudom, hogy Luke nem volt a régi rend szerinti jedi lovag, de akkor is, az Endor holdon volt egy aprócska parti a halálcsillag felrobbanása után.. mennyien is dolgoztak rajta? (Nem beszélve az első halálcsillagról)