Shadows 2
Hát itt volna. Előzetesen némi fenntartással ültem neki a dolognak, hiszen nem ismertem, és félek, hogy átcsap a dolog egy húzzunk le mégegy bőrt egy sikeres műről dologba.
Borító. Első benyomás: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!
Majd miután magamhoz tértem, tüzetesebben is megnéztem: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!
Aztán újra megnéztem. Szörnyű. Saturday Night Fever! Nem tetszik. Ez nem a ti saratok, tudom. De azt nem értem hogy miért változtattatok a feliratok színein, és a logo színén? Ehhez a szörnyű borítóhoz a zöld átmenetes Birodalom árnyai sokkal jobban illett. Meg a sárga Logomező. A készítőket viszont szépen kiszedtétek, vagyis a Steve Perry-t méltatót. Még mindig nem vagyok magamnál, akkora sokk ez a borító. A bal oldalon a belógó kézben egy UZI van. VAgyis nagyon hasonló!!! ÁÁÁÁ!!!!! Nagyon félek beleolvasni a képregénybe. Egyre jobban fokozódik bennem az érzés, hogy csalódni fogok.
Képregény. a rajzok megmaradtak színesnek és jól szerkesztettnek. Talán az egyetlen jó dolog ebben a képregényben. A rajzolók gondolasn ügyeltek a domináns színekre, figyelve, hogy a karakterekhez hasonló színkörnyezetet állítsanak össze folyamatosan.
Történet. Félelmem eddig beigazolódni látszik. Eddig semmilyen. Indításnak nagyon gyenge, a szárnyas fejvadász és némi star wars kotyvalék, langyos szereplőkkel. Én valahogy nem vágom hanyatt magam egy "szépen megrajzolt" női karaktertől, de az amerikai kampányban biztosan találtak valamilyen szőke cicát, aki hasonlít, vagy akiről mintázták Guri-t, így a serdülő fiúk nagyobb lelkesedéssel gyűjthették a képregényt, meg élőben is találkozhattak vele, de nekem azért ez kevés. A rajzolók sajnos áldozatul estek a kiégett, és nyilván a bankszámlájára jobban ügyelő steve Perry -nek, aki ötlettelenül kezdett bele ebbe a történetbe, vegyük pl a fejvadász lényt, és fejére hasonlító hajóját.. ez azért már párszor pár helyen el lett lőve. De az egész képregényben az ötlettelenséget éreztem...nem igazán köt le, hogy Guri jó akar lenni, a Star wars-ban mindenki valamelyik oldalra akar állni, és kicsit unalmas már, hogy mégegy karakter jön, aki a "jó oldalt" keresi és ráébred önnön rossz oldalára stb... Nem kötött le a történet eddig..és félek, hogy ez csak rosszabb lesz, de ha nem így lenne, akkor azt is elismerem.
Beírás. Még mindig megvan az a gondom, hogy iszonyatosan kicsi bvetűket használtok. Rengeteg üres hely marad a buborékokban, csak a közepükön vannak az apró betűk. Persze van ahol sok a szöveg,de ott lehet kisebbel, Az eredetiben sokkal merészebben tölti ki a buborékokat, közelebb merészkedik a szélekhez. pl 001-19 oldal "Ha tobább akarsz menni vámot kell fizetned." IDe simán belefért volna a duplája is, az erdetiben így is volt. De felsorolhatnám a beírások 80%-át. Kicsik a betűk.
a bevezető szövegben a harmadik sorban egybe írtátok: egybirodalmi
ugyanott ötödik sor: a FALLEN??? herceg mi az a fallen, tudom, csak nem értem. az FALLEEN és nagy F-el.
a kis e-t pedig már Gorgonita kolléga említette.
A Falleen-t folyamatosan egy e-vel írjátok.
001-10 "Te pedig Kar Yang néven ismert..." talán egy "a" betű odafért volna. Te pedig a Kar Yang.. mert így nem hangsúlyos a név.
001-12 " a programozásom nem engedte, a választást." szerintem nem kell a vessző.
001-20 Eddigi legkomolyabb hibátokat itt találtam meg az összes képregényt beleértve. MASSAD THUBLE akit Guri keres???? Szerintem inkább MASSAD THRUMBLE!!!!!! Átneveztetek egy karaktert!!
Ez nem biztos hogy hiba, de a commander a kapitány és a captain a százados, vagy elfogadjuk a captaint kapitánynak?
Összességében az eddigi egyik legrosszabb Star Wars képregény amit olvastam, azt hiszem ez a rész nem lesz a favoritom, utól sem éri hangulatában az eredeti Shadows első számát. Zavaró borító, ötlettelen történet, és azt kell sajnos mondanom, hogy sok hiba a beírásban. A fordítás nagyon jó. Ez az egyetlen pozitívum, amit kiemelhetek. És még valami. Az időtáblázat nagyon jó lett. Ahhoz csak gratulálni tudok.
Szóval azért várom a folytatást, de nem nagy lelkesedéssel. Talán jobb lett volna, ha Thrawn trilógia, vagy valami más jelenik meg most.