Tíz rajongó tizenegy -féle dolgot szeretne. Én például csak a Lázadás/Új Köztársaság idején játszódó, visszafogottabb történeteket érzem ízig-vérig SW-nek. Mások visszamennének ezer évet, hogy sok Jedit, Sithet láthassanak. Megint mások az Ismeretlen Régiót kutatnák fel. És így tovább. Nem tudom hogy lehetne ezt mérni. Max kiszámolják, hogy melyik változatnak örülnének a legtöbben, de így is - úgyis sokan hoppon maradnak egy-egy mozi alkalmával. A könyvek, képregények teret adtak a sötét oldal, Boba Fett vagy épp a csempészek szurkolóinak is. De örülne-e egy lázadáspárti rajongó egy ilyen filmnek?
Nem szeretnék a finálé előtt pálcát törni az új trilógia felett, de szerintem hiba volt a két nemzedék szereplőit így egymás mellé tenni. A régiek már nem hősök (hiszen így vagy úgy elbuktak), az újak pedig még nem hősök (hiszen még csak beleéreznek, csövek mögött dolgoznak vagy épp ott takarítottak, ahol robbantani kell). Ez persze még változhat a kilencedik részre, de az első két filmből nagyon hiányzik a rátermett hős, aki már eljutott valahova a ranglétrán, és így el tud vinni egy filmet a hátán. (lásd Valerian, Kirk, Obi-wan vagy épp Leia hercegnő).
Ezen kívül engem még zavar, hogy megpróbálják überelni a korábban bevált dolgokat. Szélesebb csillagrombolók, nagyobb Hcs, instant Rey, stb.
Ráadásul a cukiságfaktor (BB8, porgok, lovacskák, kristályrókák) azért jelzik mely korosztályt tesztelik leginkább. Abrams ez irányú próbálkozásai (Maz, illetve a mini robotműszerész) legalább kissé szürreálisabb figurák. De nem tudom meg tudja-e menteni még ezt az egészet.