Igazából én gyerekkoromban voltam Vader rajongója, felnőtt fejjel már Palpi a nagy favorit. Vader nekem már lassú és esetlen (ez nyilván sajna a '70-es évek technikai megoldásai miatt alakult így), meg szomorú,hogy vszínűleg a legerősebb lehetett volna,de lényegében egy emberi roncs lett,akit Luke kb másfél év kiképzés után legyőz. Jó, ez mondjuk felfogható egy drámai élként is. (Mármint a roncs,érzelmi csőd beállítás) Számomra Palpi az igazi sith. Neki lényegében Palpi az álcája és Sidious a valódi arca,míg Vadernél ugye ez fordított. Meg Dooku esetében is a sith a felvett identitás. Nekem P akkor a csúcs,mikor hülyét csinál a Jedik Tanácsából és ilyen rizsákat nyom le pl a 2. részben, hogy "A gondolat, hogy elveszíthetjük Amidala szenátor...elviselhetetlen. " Zseniálisan szervilis és politikailag kamu. Igazi sith, rejtőzködik, hízeleg, arcot mutat. Nem vagyok EU-hívő, de egyszer a kezembe akadt egy képregény és abban Palpi éppen oltja Vadert vmi ilyennel: "Bebizonyosodott Vader, hogy csupán egy otromba fegyver vagy,amit nekem kell használnom." Marha jól megragadja a lényeget, mert Vader ugye csillogó nagydarab ékszerdoboz, akinek azért nem az intelligencia a fegyvere. Palpi meg egy sötétben lappangó árnyék, egy igazi intrika, aki a karaktergárda felett áll agyban és szinte teljesen erőben is.