A Skywalker-vonalat ők ítélték kárhozatra.
Nem, azt Lucas és az EU is elintézte elég sokszor. Lucas az előzményekben a rossz útra tért jediből egy tragikus sorsú alakot faragott, akinek az volt a végzete, hogy rossz útra térjen. Nálam ekkor zuhant nagyot Vader tekintélye... Az meg hogy Abrams ítélte kárhozatra a Skywalkereket azért sem igaz, mert az egész EU arról szólt, hogy sorozatvetőből lőtték őket a lófasszal, már ne haragudj. Luke-nak BKK bérlete volt a Sötét és a Világos oldal között, a Leia gyermekeiről ne is beszéljünk, illetve Cade, Luke leszármazottja sem dicsekedhet túl fényes renoméval... A Yuuzhan Vong invázió is csak arról szólt, hogy nagyon leülepedett az EU, valamivel fel kellett rázni, hogy legyen merre továbbvinni, ezt azzal oldották meg, hogy kinyírtak egy rakat karaktert...
A 7. résszel reményt adtak, hogy valami hasonlót csinálnak az Endor utáni időszakkal is mint a klónháborúval. Aztán a 8. rész után olyan helyzet állt elő, amiből szinte lehetetlenség jó befejezést csinálni.
Ebben sem értünk egyet. A VIII. rész (ami gyakorlatilag kb. 12 órával játszódik később, mint a VII.) befejezése gyakorlatilag megteremtette ugyanazt a kaotikus állapotot, mint a VI. Az Uralkodó elpatkolt, az önjelölt utódját meg nem övezi egységes imádat, így szerintem ott még lesz bőven belső izmozás. Az Ellenállást megtizedelték, a Szenátust lefejezték, tehát lényegében anarchiába süllyedt a galaxis. Hozzáteszem, hogy az egész EU erre a káoszra alapozva született meg, úgyhogy én még nem kaparom el a filmes vonalat. Azért mert az egyes csőlátásos hardcore fanok nem fogadják el, hogy muszáj volt generációt váltani - az EU 80%-a a FIATAL Luke-ra, Hanra, Leiára, Landora és stb-re épült. Valóban roppant meggyőzően festene az, amikor Luke a saját őrült klónjával fénymankópárbajozik, hogy melyiküké legyen a Sidious Szeretetotthon menzáján az utolsó zselé...
Ha megtartották volna az EU-t és megfilmesítik a Dark Nestet, ugyanott lennénk csak legalább akit érdekel az utána tudna nézni hogy ki kicsoda és mi miért történik. Így még csak annyi változott, hogy semmi sincs kidolgozva, és csak találgatni lehet alapvető dolgokkal kapcsolatban, mert ésszel kezelni a közkincset már luxus lenne. Akkor minőségi történetet kapnánk supermankedő Leia meg hasonlòk nélkül.
Hallod, erről a Dark Nestről még az életben nem hallottam, így utána kellett néznem és kicsit eltátottam a számat. Tényleg írtak egy teljes trilógiát egy galaktikus méretű sáskajárásról? Hááát... nem tudom, mennyire sikerültek jól a regények, de az alap ötlet nekem kicsit bizarr. Ami meg az utánanézést illeti, ez fordítva is igaz. Sőt. A te nézőpontod szerint tök oké, ha az EU-ra alapozva csinálnak egy filmet, aminek a megértéséhez háttérkutatást kell csinálnia annak aki meg akarja érteni. Viszont bántod az új filmeket, mert háttérkutatást kell csinálnod, ha meg akarod érteni, holott az előbbi esetben úgy 40 évnyi termésen kellene átrágnia magát mindenkinek, utóbbi esetben meg csak egy trilógián. A különbség csak az, hogy míg neked az előbbi megvolt, a fórumon tanúsított viselkedésed alapján az utóbbi elvből ki van zárva nálad. Viszont azon a tényen nem változtat, amit korábban megfogalmaztam:
De... ha ezt megteszik, akkor elő áll az a helyzet, hogy a nézők 70%-a nem értette volna, hogy mi történt, köztük én sem teljesen, mert noha igyekszem nyomon követni az EU-t, még ma sem merném azt mondani hogy legalább a felét olvastam. Ennek pedig olyan drámai egyszerű okai vannak, mint az időhiány vagy épp az, hogy nem jutok hozzá az adott műhöz. Ha pedig ezt nem érzed problémának, azzal csak azt jelented ki, hogy a Star Wars csak a hardcore fanoké, mi mezei halandók meg húzzunk a f@szba.
Hát... köszi.