Az utóbbi 2 hónapban olvastam pár Star Wars képregényt. Nagyon szépen köszönöm a honosítást Recsinek, Galen-nek, Vladek-nek és Paul-nak!
KOTOR: Semicesek közül megvan majdnem mindegyik, 2-3 szám hiányzik. 0.szám: Nem rossz, sokat nem ad hozzá, akkor érdemes elolvasni, ha már túl vagyunk pár számon. 13-15.: Korrekt sztori, korrekt rajzok. Felvezeti a következő történetet. 16-18.: Ez már izgalmasabb volt. Kár, hogy elspoilereztem magamnak, hogy ki van Rohlan páncéljában. 19-21.: Egyre jobb lesz, végre megismertük a Táborverőt, következő számokban gondolom Jarael jön.
Birodalom Árnyai: 1-3: Nagyon Star Wars-os hangulata van. A karakterek is a helyükön vannak. Az V. és VI. rész közé is nagyon beleillik. Ahhoz képest, hogy a főbb karakterekkel sok minden nem történet már nagyon várom, hogy olvashassam a következő részt. A rajzok is szépek, mondjuk Vader lézerkardja úgy néz ki, mint egy gumibot.
Hagyaték: Ennek is olvastam majdnem az összes magyarul megjelent részt. Ezt jobban szerettem, mint a KOTOR-t. Kicsit komolyabb hangvételű, KOTOR könnyedebb. 8.-tól a 24. számig olvastam. Ebben van minden ami kell: politika, sithek, harc, Skywalkerek, R2-D2, még egy kicsit Darth Vader is. Birodalmi Lovagokat nagyon bírom, jó ötlet volt. A 13. számot más rajzolta, nekem nem jött be. Jan Duursema rajzait nagyon szeretem, John Ostrander-rel nagyon jó páros. Republic füzeteiket is nagyon jók. Űrhajók, rohamosztagosok rendben vannak, szereplők nem tetszenek. (pl. Roan Fel). A Sárkány Karmai történet a kedvencem, ahol Krayt-ről tudhatunk meg többet. Cade-et elég gyakran látogatják meg Jedi-szellemek. 20. számot sajnos megint más rajzolta, vele nincs különösebb problémám. A 22. szám rajzai megint nem jöttek be annyira. Krayt-nek nagyon eldurrant az agya. Szegény calamarik, mindig megszívják. Cade nagybácsiján nagyon meglepődtem, pedig általában az ilyet el szoktam olvasni star wars wikin, ennek most örültem.
Invázió: Ez volt a legnagyobb csalódás számomra. Vártam, hogy végre olvashattam a Yuuzhan Vong vs. Galaxis sztorit. Az alapötlet nagyon tetszik: indegen invzázió ellen összefog a Köztársaság és Birodalom, meghal egy csomó fontosabb karakter. Rajzok egyáltalán nem tetszenek, KOTOR-hoz illenének, de nem ide. Vannak benne Solo-k, Skywalker-ek, Jedik, valahogy az egész nem áll össze. Az Artotias-os hercegnős szál, meg már érdektelen volt ennyi számon át. A Yuuzhan Vongokat egy kis szőke csaj átveri? A karakterek legalább úgy viselkednek ahogy kell. (Szegény Csubi!: ezt a képregényt/könyvet elolvasnám.) Ez után már csak jobb lehet.