Sziasztok.
Először is teljes mellszélességgel Blixxxa mellett állok eredeti trilógia ügyben
És mivel végre megérkezett a jedi negyedik része... azon nyomban el is olvastam, már vagy háromszor.
Szóval a borító. Azt hiszem a négy rész közül ez a legrosszabban eltalált. nem tudom, hogy ötlettelenség, vagy koncepció alapján született-e, de nem igazán fogott meg. Első látásra nagyon zavaró volt Leia hoth-i ruhája. a Csillagra már nem ebben érkezett, sőt előtte sem ebben szerepelt. Ezt komoly hibának érzem, és nagyon zavarónak. A másik a színek. az eddig eltalált harmonizáló színek helyett egy disszonáns színkompozíciót választottak, lila, szürke, narancs, piros, vörös és fehér árnyalatai keverednek, kicsit zavaróan számomra. Aztán Luke fénykardjának a pengéje. Ha jobban megnézzük egyértelműen kiszélesedik a markolat felé, de ha ott a markolat, akkor az a kard nem lehet ott, mert Luke nem tarthatja a testtartásából kifolyólag. hiszen az egyik keze látszik Vader sisakja felett, és akkor a másik is ott van a túloldalon szimmetrikusan, de akkor a fénykard sehogy sem kerülhet oda ahol világít. Nagyon komoly hibának érzem és tovább bizonyítja, hogy nem fordítottak elég gondot a borítóra. Mert ha még megpróbáljuk is belemagyarézni, hogy pedig ő fogja, akkor irreálisan hosszú a penge, tehát valami nem stimmel vele. Aztán érdekesek az árnyék és fényhatások, kicsit zavaros, hogy honnan is érkezik a fény, mert pl Luke arca teljesen fényes, de nyaka és háta már nem. Valamint a Csillag ablakrácsain sem lehet megállapítani, honnan jön a fény. Vadert pedig mintha előről érné a fény.
A Felíratok viszont korrektek, azokban nincs semmi kivetnivaló. Jók, mint eddig.
A 004-01 es lapon, vagyis a borító utáni első oldalon egy kicsi hibát találtam, bár lehet hogy szőrszálhasogatás, de szerintem ez a mondat:
"Leia megtudja, hogy Han vaksága végleges, majd ezt a hírt tetézve azt, hogy ő és Luke Darth Vader gyermekei."
Szerintem az egész mondat egy kicsit sok együtt, lehetett volna tagolni, bár ez még nem akkora gond, ami szerintem hiba, az egy vessző hiánya a LUKE és a DARTH VADER szó között. Szerintem oda kellene egy vessző, a tagoltság miatt. Tehát, --- majd ezt a hírt tetézve azt, hogy Ő és Luke, Dart Vader gyermekei. Persze ez lehet hogy csak szőrszálhasogatás, ahogy fent is említettem, de nekem onnan hiányzott.
Még itt a bevezetőben annyi találtam egy kicsit furcsának, bár nem ismerem az eredeti szöveget, hogy váltakozott a jelen és a múlt idő.
Grafikailag a képregény hozta a szokásos, mondhatni megszokott színvonalat, a kissé karikaturisztikus karakterek remekül illenek a történet megcsavartságához. A kevert grafikai stílusok nagyon tetszenek, kiemelik a robbanásokat és az űrhajókat a "térből".
Egy dolog nem tiszta, bár lehet hogy én vagyok a vak.... mi történik Csubival? a 004-12 oldalon repülnek utánuk a Tie vadászok, de én nem látok lövedéket, aztán Csubi kiesik az ülésből, mintha odakint villana valami, de nem teljesen tiszta...Most kapott a Falcon találatot, vagy nem, mert később nem látok füstöt, vagy károsodást.
Meg Vader fehér ruhája..először azt hittem meghalt...de aztán, nem..mert nem volt átlátszó.
És kicsit zavaró hogy nem zárták le a történetet. DE ugyanakkor pontosan ez adja meg az egésznek a "pofont" a végén. hogy nincs vége, vagyis nyitva hagyták.. gondoljuk csak tovább és így belegondolva, már nem is annyira zavaró, sőt.. elérte hgoy gondolkodjuk, saját képzeletünkkel szőjük tovább a mesét.. és mi nagyobb dícséret egy történetnek, minthogy megmozgatja az ember fantáziáját.
A beírások jók, a mondatok továbbra is kifejezők, nekem megfelelt.Jól szerkesztettek. Hibát nem vettem észre benne. Jól olvashatók, középre rendezettek. De hát erről mindig is csak jókat tudtam írni....(De megírnám ha nem tetszene )
No ez kicsit kritikusra sikerült, de mindezek ellenére még legalább sokszor elolvasom, és már most az egész végtelen lehetőségek trilógia a kedvenceim között van. Persze ezek a dolgok amit a Jedi utolsó részéről leírtam, csak az én személyes véleményem, az én meglátásaim. Most a jó dolgokról kevesebbet írtam, mert akadt ez a néhány dolog ami első pillanatra megzavart, de Egészében nagyon eltalált történetnek tartom, remek, és kitalálhatatlan végkifejlettel.
És remélem még sok SW képregény kerül fel az oldalra, mert az igazat megvallva elég nehéz hozzájuk jutni. Szóval erősen hiánypótló a dolog, tehát köszönettel az eddigi munkáért térdre borulva, kezet összekulcsolva, remegő hangon: még még még