HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (931/975) > >>

regnar:
Időm van kevés...már killjoy-al is beszéltem a dologról...még egy hónap mire elfogy a munkám nagy része, aztán azt hiszem ráérek fordítani, ha persze megfelelek majd.

Nos fenyegetéssel kapcsolatban a lentebb olvasható REVENGE és egyéb feliratokra gondoltam  Gonosz módon kritizálom az itt megjelenő képregényeket  

Szóval csak viccelődöm a dologgal nincs komoly veszélyben az életem......(legalábbis azt hiszem  )

szam:

--- Idézet ---Na jó csak vicceltem...legalábbis remélem ti is csak vicceltek...ugye...mindenesetre felfogadtam egy osztag Dark Troopert és beszereztem egy Ysalamiri-t
--- Idézet vége ---
Bár fogalmam sincs, hogy miről van szó, felteszem valamiféle fenyegetéssel van itt dolgunk...  
De lentebb írtad, hogy a fordítással kevesebb gondod van, meg hogy olvasol is angolul...akkor gondolom azért vágod...miért nem jössz fordítani addig is, amíg nem érzed a beírói-tudásod frankónak?

regnar:
Szam42
nem úgy csináltam...előtte kiretusáltam az eredetit, majd beillesztettem a magyart. Igazából egyelőre még nem foglalkoztam a részletekkel, mert ahhoz több idő kellett volna. Meg nem okoskodsz, csak okosítasz engem  

Recsi Galen

Igen, ilyen amikor a hóhért akasztják    

Tény hogy az a nehezebb...mármint jó és kifejező mondatot találni. Persze nem hiszem hogy sok képregényt magyarosítanék, eléggé időigényes a dolog..csupán kipróbáltam milyen és a véleményetekre voltam kíváncsi, amit mindenkinek köszönök is  (meg amit lentebb is írtam...ha már kritizálom...tudjam milyen nehéz volt megcsinálni      bár kritikáim nagy része nem titeket érint hanem magát a képregényt, azt meg nem ti csináltátok, hanem fekete ló  )

Bár azért talán jobb, hogy nem személyesen kerestelek meg benneteket egy lemezzel a kezemben, rajta a képekkel, mert akkor lehet hogy egy fénykardot dugtatok volna különböző helyekre a testemben      a sok hozzászólásom miatt a munkátokkal kapcsolatban.

Na jó csak vicceltem...legalábbis remélem ti is csak vicceltek...ugye...mindenesetre felfogadtam egy osztag Dark Troopert és beszereztem egy Ysalamiri-t

szam:

--- Idézet ---Szóval én kiütést kapok a neve feliratok szélein, végein a TM meg © meg ® meg egyéb védjegy-szaroktól. ezeket én leszedem.
--- Idézet vége ---
Ezzel én is így vagyok...

--- Idézet ---De Fett antennájával agyalok még, mert azt gondoltam mi van ha a betű elé teszem, vagyis hogy az antenna fedje a betűt.
--- Idézet vége ---
Én nem tenném a helyedben...szerintem macerásabb is, meg nincs is nagyon értelme, lévén, hogy nagyon picit lóg csak bele, így nem is igazán lenne "súlya".
Mivel nem lóg ki az antenna a betű mögül, gondolom úgy csináltad, hogy előbb az egész angol szöveget retusáltad, és aztán ráírtad a magyart? Én inkább előbb ráírom a magyar szöveget, megformázom, amilyenre kell, aztán retusálok, és így ami a szöveg mögött van kép, azt nem kell bántani, mert úgy is ki van takarva, és így nem is vesznek el ilyen értékes részletek, mint egy antenna vége...ezzel a módszerral annyi csak a probléma, hogy a magyar szöveg formázásnál nagyon oda kell figyelni, hogy biztos úgy akarod-e, ahogy beírtad, mert ha a retusálás után jut eszedbe változtatni, akkor esetleg át kell retusálnod részeket, amiket eddig nem kellett, illetve előzőleg kiretusálhattál részeket, amik az új formázás szerint takarva voltak.
Persze lehet, hogy eddig is így csináltad...akkor meg mit okoskodok itt...

Galen:
Regnar
--- Idézet ---...De Fett antennájával agyalok még, mert azt gondoltam mi van ha a betű elé teszem, vagyis hogy az antenna fedje a betűt. vagy ez már nem fér bele egy borító átalakításába?
--- Idézet vége ---
Bármi belefér. Ahogy Te akarod. A Te munkád. Én nagyon ragaszkodok (vagy ragaszkodni próbálok) az eredeti boritóhoz. Talán túlságosan is. Emlékeztek az Infinities-Return Of The Jedi első boritójára ? Na ott a szokásos, lap tetején elhelyezkedő szöveg eredetileg fehér, rikító sárga-zöld mezőben. Alig olvasható, de eredetileg ilyen. Olyannak csináltam én is. Így viszont ugyanazt az érzést érezzük mint az amerikaiak:"Barom-segfej Dark Horse kiesik a szemem, rohadjatok meg".

Regnar
--- Idézet ---A többi tanácsot is megfogadom, köszönöm, de komolyan. Majd ha lesz 2.0 verzió megmutatom.
--- Idézet vége ---
Várom. Majd azt is kivesézzük.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése